418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Bratyex
    És arty közül tier 5-ben melyik nemzetnél kezdjek? Mert én még azt az ágat nem húztam nagyon, szóval nem tudom hogy melyik nemzetnél mik az előnyök annál.
  • Toweliee
    Pozz, szerintetek megéri a mentor skill vagy nem?
    Német heavy: 3. képesség 100% + 4. képességnek javítás
    Type-59: 3. képesség 98%
    Német td: 3. képesség 95%

Az első kettő mindenhol BIA+majrélámpa. Megéri most lecserélni a féláras akcióban másra vagy lehet vele annyit spórolni, hogy maradjon?
  • bgabor
    Bocsi, de a helyzetnek nem az a megoldása, hogy elkezdesz egy másik(a Hellcatnél jóval gyengébb) TD-t húzni. A megoldás az, hogy megtanulsz a Hellcattel játszani. Kimaxolod a legénységet, veszel rá periszkópot, álcahálót, (mostanság úgyis féláron vannak), nézel replayeket jobb játékosoktól hogy hogyan is kéne vele menni. Nem a Hellcattel van a probléma, hanem veled, ezen kéne változtatni.

És ha nem megy, még mindig artyzhatsz. Az artyk(tüzérség) direkt azoknak a kedvéért van a játékban, akik bénák a normál tankokkal. Azzal mindenkinek van sikerélménye. Úgyhogy ha más nem megy, próbálkozz azzal.
  • Bratyex
    Hát jah, mondjuk m10 ami előtte volt érdekes módon ha nem is mutattam fel semmit, de legalább 2 tankot felderítettem kaptam érte 5k kreditet és kilőve annak a javítása 2k és legszerényebben 2k-3k nyereségem mindig volt. Hellcat ha ugyan ezt megcsinálom a kapok 3-4 kreditet a javítása 4k és már is veszteségben vagyok!

• Ytar
    megtört a jég, nem siemkákkal kellett mennem!!!

Victory! Map: Ensk 2012. december 29. 8:41:50
    Vehicle: KV-4
    Exp: 10 065 (x5) + Credits: 58 909
    Achievements: : Steel Wall, Sniper, Mastery Badge: "Ace Tanker"

stock KV-4 mint top tank. ejj de várom a nagyágyút, most 4-5 pattant a drága IS-3makról.
  • Nazarov77
    Nocsak!
    T-35

Érdekes hogy megcsinálták de a multigun projektet kis prioritással kezelik és folyton halogatják, anélkül viszont extrém hulladék lesz azzal a kis 76os ágyúval. T-28 stock ágyúja.

• Bratyex
    Köszönöm, akkor elkezdem azt húzni.
  • bgabor
    Már ne is haragudj, de ha a Hellcattel nem megy, mással se fog. A Hellcatnek van a legjobb ágyúja Tier6-on, és olcsó is bele a lőszer. Ezenkívül mozgékony mint a veszett fene. A legjobb Tier6 TD. Ha azzal veszteséges vagy, mindegyikkel az leszel.

A többi ennél csak jóval lassabb, nincs tornyuk vagy éppen horror költségű beléjük a lőszer(SU-100+122mm). Esetleg még a Stug3-at kipróbálhatnád, annak olcsó a lőszere és nagyon jó az ágyúja a Tierjében.

NPite, Cyon: A srácnak az a problémája, hogy olyan gyengén játszik, hogy veszteséges a tankja még az olcsó lőszerű tankal is. Nem értem miért a SU-100at ajánljátok neki helyette, aminek a top ágyújába négyszer annyi a lőszer darabára, mint a Hellcatbe. Ha már a Hellcattel is veszteséges, a SU-100+122mm-vel csinos kis mínuszos köröket fog menni.
  • Cyon
    Szerintem is a SU100, de a SU85 is jó.
  • NPite
    egyértelműen a su 100 a legjobb tier 6 td (mindig az orosz a legjobb vajon miért?) Fel rakhatod rá a 100mm amivel farmolsz és a 122mm is amivel trollkodsz
  • Bratyex
    Lenne nekem olyan gondom hogy a Tier 6 Hellcat amire gyűjtöttem elég nagy csalódás ért, ami nem kicsit veszteséges vele játszani free játékosként! Olyan TD ajánljatok már (ha lehet) tier 6-ig ami free játékosként maga a tank javítása+lőszer nem veszteséges, még ha egy járművet se lőttem ki a meccs alatt? Sajnos a rászánt időm erre vesztegettem a nagy semmiért, és nem szeretném ezt a szar érzést újra átélni!:S Szóval amerika TD ág kilőve (orosz,német,francia) jöhet csak szóba, ezek közül tier 6-ig melyik érné meg jobban?
  • SzocsA
    elkezdtem letölteni a 8.3-at! 2000 MB-nál megáll meg lassan jön! Nektek is ilyen volt?
    kevés a seed? nem valami nagy netem van, de le kellett volna már töltenie!

• SovereignXY
    Na lehet nem mondok újat deolvastátok rendesen a tegnapi mai szerver leállás lesz ugye 30 percre mint szokott mert bevezetik az arty limitet: Kemény max 5 per csata. Hát...

Ó! És persze a játékosok vissza jelzése meg a statisztika alapján. A végén meg ott van hogy tovább figyelik a dologot és ha kell változtatnak még. Nem tudom mennyi játékosi észrevétel jött arról, hogy mi max 5 artyt szeretnénk per oldal.
  • Nickel77

Győzelem!
    Csata: Serene Coast 2012. december 29. 6:56:09
    Jármű: T29
    Szerzett tapasztalat: 8 625 (5x szorzó a nap első győztes csatájáért)
    Szerzett kredit: 47 968
    Csatában elért Achievement: Acélfal, Mesterlövész
  • Konci
    Azért ez nem olyan egyszerű,mint te gondolod.
    Sok csatát td-ztem már át,most pl su122-54 et húzom,pl azt szte minden átlövi,és hiába a 2 féle camo rajta,érdekes hogy mindig észrevesznek bárhogy állok.
    De legyen t95 vagy e3: próbálj meg elmozogni valaki elől ezekkel..nem egyszerű,és igenis ku..a sokan átlövik szemből is,ha mellélősz vagy pattan akkor meg majd 2x annyi ideig tölt mint egy med vagy heavy...
    Okosabbja leláncol és annyi is...
    Nagyon észnél kell lenni ezekkel is,pl ha rossz helyre indulsz hamar véged... Szóval nem olyan könnyű azért,csak a sebzése ad némi előnyt (tegnap e3-al nem tudtam elsőre kinyírni egy artyt mert a minimumot adta be,ő is röhögött meg én is),
    de ez olyan hogy usa t110e5 sokszor kevesebbet sebez mint egy tier 8-as v. 9-es...Akkor ez milyen?
  • Hupihun
    Még hogy mázli ? A jó kiképzés eredménye!

• casualscrub
    A kempelő TD lámpa nélkül be van fosva a LEHETSÉGES spg tűztől és helyváltoztatásra kényszerül: eközben a heavy/med megláthatja. Ha csak heavy van, akkor tudja, hogy az 1v1et lehozza és nincs igazi oka elhagyni a helyét.

Nem írtam sosem, hogy TD automatán nyer, de nagy előnyben van a heavyvel szemben a nagyobb alfával/DPMmel és a többnyire erős frontpáncéllal. Majd tier 8-9ként lőjétek át a 10-es TDk frontját minden csatában, mert SPG nélkül simán elszaporodnak randomban.

A fedezékbe bújás nem igazi indok, mert előbb-utóbb támadni kell. Ha látod a TD-t akkor ő is lát téged, és ő nagyobbat fog bebaszni neked. Számtalanszor írjátok itt, hogy szándékosan hagyjátok meghalni a zöld artit/teamkillelitek. Onnantól meg miért vártok tőle támogatást?
  • PiciPanzer
    Lehet, hogy az a trükk, hogy vettem egy t34et, és ezért én most jó vagyok a WG-nál.

:)
  • PiciPanzer
    Biztos túl jó voltál és nerfelték az accountodat ;).
    Nálam minden ok a találatokkal és a győzelmi aránnyal...
  • PiciPanzer
    Nem vagy hülye.
  • aknakukac96
    Sugárzik az értelem...

Na joccakát:)
  • Adjunktus
    Na látom itt nem sok minden változott!:)

Egy nagyon rövid példa.
    Mindenféle-fajta tanktípusom van és játszom is velük.Újabban SPG-vel is.(oldozz fel atyám,vétkeztem!)
    Nos csak annyit,hogy az artys csatákban szoktam általában enni,filmet nézni,telefonálni,kávézni stb stb.
    Az összes többi tank típusnál ezekre nincs lehetőség.
  • Madi92
    Amúgy kövezettek meg ha hülye a kérdés, de miért van splash dmg? Mert az még oké, hogy artyk amúgy sem lőnek tankra, de nézzük el ezt játéknak. De az, hogy a repeszek sebzik a tankot? Az miaz?
    Mert ha jól tévedek a splash az repeszeket takar. Az meg milyen már, hogy pl Maus-t 260+ pen-nel is nehéz átlőni, de a kis faszom repeszek azok levesznek 500-at, jobb esetben. Még annyi lehetne esetleg splash dmg címén, egy-két baka kihal a tankból, mert annyira beszart, hogy nagyon...

Vagy én vagyok hülye?:D
  • popey8
    Valaki világosítson már fel, h mi a fene van ezzel a nyomorult, szarkupac játékkal? Kb. 3 napja alig találok el vmit, ha véletlen eltalálom az se üt át. Folyamatosan mínuszba megyek a T9-es tankjaimmal (még prémmel is) és a csatánkénti sebzésem gyakran még az 1k-t se éri el. Jelzem eddig 1, max 2 köröm volt mínuszos mióta grindelem őket. Másik dolog: tegnap 20 csatából 7 győzelem, ma 18 csatából 6. Ezt most mégis mire véljem? Eddig min. 50%-os győzelmi arányom volt naponta. A szokásosnál is több mikulás játszik az ünnepek alkalmával? De miért engem szopat a játék? Miért az én csapatomba kell kerüljön a legtöbb? 5 tankot nem tudok 2 óra alatt leduplázni. Ez azért már kurvára röhejes. Holnaptól 5x xp, 5x annyi nyomorult agyhalott szobanövény. REMEK!!!!!
  • lammaer
    De érted, amit nyersz a vámon azzal hogy segít az arty, elveszted a réven azzal hogy a túloldalon is ott van ám az arty. És garantálom neked, BÁRKI szívesen lemondana az arty segítségről, ha cserébe a túloldalon se lenne arty.

Már csak azért is, mert az arty segítség legjobbb esetben is csak fele XP-t és creditet jelent. Rosszabb esetben meg az artyk meggazdagodnak a két hülyén (TD és Heavy).

"Nem lehet szemtől szembe felvenni a harcot a td-vel effektíven heavyvel, főleg nagy távolságból."
    Valóban, a TD itt előnyben van, csak éppen ellene lehet fedezéket használni, ő is pattanhat, jó esetben látszani is fog, és akkor már tehetek ellene. Az artyd mikor látszik egy nem artynak amikor lő?

Artyk ellen meg kapaszkodhatok a hegyoldalba meg a házak mögé, csak reménykedve hogy a szokásos helyen van nem 200 méterrel odébb. Bár high tiernél a szimpla ház nem is elég, T9es medemből úgy vett le fél HPt a gyökér GW, hogy egyszerűen meglőtte a ház sarkát, és én a ház túloldalán kaptam a splasht (telibeverte ám a házfalat, nem a földön csapódott a skuló).
  • R3nton
    lődd át heavyvel a beforgatott jgdpze-100-t meg a t110e3-t mikor 300 méterről tüzel rád, majd meglátjuk ki győz, és akkor az obj268 ne is beszéljünk ami úgy lő 100m-ről, hogy fel se villan. És tényleg ez vot az utsó hozzászólásom ebben a témában.

Nekem semmi bajom veletek félre ne értsetek, sőt hihetetlen jó, hogy van ez a fórum, meg lehet tudni a hasznos infókat mindig időben, de ebből néha már tényleg sok.

És Lammer, nincs igazad sztem, nem lehet szemtől szembe felvenni a harcot a td-vel effektíven heavyvel, főleg nagy távolságból.
  • lammaer
    "Bokorlakó élet a TD-kre is igen jellemző"

Már megbocsáss, de a bokorlakó élet minden tankra jellemző aki nem hülye. Ez egy játékbeli alaptörvény, a láthatósággal van ugye kapcsolatban meg azzal hogy ki lő először. Igen, mecsek elején még a medek is, SŐT, az okos scoutok is ott figyelnek.

Szóval ez nem TD specifikus dolog ám...
  • R3nton
    lorraine 155-51el ha hiszed hanem van olyan csata, amikor többet mozgok, mint az összes TD-nk együtt véve.

Egyébként én itt lezárnám a vitát, nem szólók többet hozzá az biztos.

Egyetlenegy dolog bosszant igazán és ezért is szoktam az artys post-okhoz hozzászólni, ez pedig az, hogy én személy szerint azért jövök fel sg fórumra, hogy valami érdekeset olvassak. Például most éjfél körül megnéztem van 100 új hozzászólás. Elkezdtem örülni, hogy jönnek a képek és a vélemények a tesztszeróról. Erre mit látok már megint. Beindult az SG-s arty hater B-közép. Annyira de annyira unalmas már. És ez a legbosszantóbb az egészben, hogy az érdemi hozzászólások elvesznek ebben az idióta floodolásban, amiben most én is részt veszek és amit az arty haterek genreálnak nap mint nap
  • lammaer
    "kempelő TD-k egy-két spotterrel. Megnézem, hogy pl. 3 heavy hogy szed ki arty vagy más támogatás nélkül 3 bokorban kempelő azonos tierű TD-t, úgy, hogy a TD-k lőnek először. "

Ebben az esetben az arty pontosan hogyan tudna segíteni a kempelő TDk ellen?

Merthogy az arty sem látja azokat a TDket akiknek van egy előretolt scoutja. Ha az arty mégis látja, akkor a heavyk is, és onnantól kezdve már nincs szükség az artyra, hiszen a heavyk is tudják lőni.

Ja és ne felejtsd el: ebben a szituban - amit vázoltál - a túloldalon is van ám arty, aki már korábban elkezdte osztani a heavykiet (hiszen neki van egy előretolt scoutja). Tehát SEMMILYEN előnyt nem ad a 3 hevy melletti arty, csak hátrányt, mivel a másik oldalra is behozott egyet.
  • yossarianHUN
    Hagyd, ez a hülyeség már megüti a fájdalmas szintet, innentől nem érdemes reagálni rá:)
  • Torzonborz
    hmm hol is bizonygattam Én ezt ? mutass postot erről pls.

TD többet mozog mint arty , ennyi csatával a hátad mögött azért ezt Neked is jól kéne tudnod.
  • R3nton
    te meg azt bizonygatod milyen könnyű az artyval lehet bizonyítani, majd meglátjuk. Bokorlakó élet a TD-kre is igen jellemző:P :D Csak azt már nem nyelitek le hogy ugyan olyan trógerek vagytok mint az artysok mi? :D
  • Trabant93
    Ez felhívás keringőre Renton :)
  • Torzonborz
    Köszi de a bokorlakó élet nem nekem való.
    Amúgy meg Te kérkedsz itt azzal hogy milyen könnyű a TD élet, nosza lehet bizonyítani :P
  • R3nton
    Mikor nem egy ember van a klánunkban akinek mondjuk a JT-vel dupla annyi killje van mint csatája, akkor biztos nagyon szar tank lehet...
  • R3nton
    te meg kezd el húzni a francia artyt
  • stork13
    Pedig azon az ágon a Ferdi a felüdülés, a JT pedig maga a gyönyör. :D
  • Torzonborz
    köszi. akkor arra kérnélek hogy kezd el húzni a német td ágat aztán amikor majd elérsz mr kibaszottvilágítótoronyvagyok Jagdtigerhez tolj vele 100 csatát randomban. nem fogod azt mondani hogy húú de könnyű a td élet ezt garantálom ;)
  • casualscrub
    1500+ effem van 49% SPGvel, tudom, a többségetek hülyének néz.

Jöhetnek a mínuszok, eddig is kaptam eleget :P.
  • Oddball29
    Lesz SPG, csak visszafelé is megy majd az egylövésezés magasabb szinten is.

Nem tudom, mit kell ezen annyit hisztizni.