418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Greenyke
    Ezek mellett legalább nem kellett tüzet gyújtani télen, hogy beinduljanak :D
  • Solten
    Az orosz / szovjet katonai doktrina mindig is a mennyisegre alapult, nem a minosegre... :)

(T-34/76)
  • fsb1000
    Kétlem...
  • marchizor
    mondjuk igaz, h legtöbbször én is egyedül játszok, de én legalább nem panaszkodok! :P
  • marchizor
    a másik meg h mindenkit itt látok klánts-en platoonozni, hogy ne legyen akkora szívás a game, de popey inkább egyedül nyomul, szeret szopni :D
    jó playerek platoonba = nagyobb WR = több xp
  • Greenyke
    1800 eff fölött nehezít a MM :)
  • fsb1000
    És arra van valami értelmes magyarázatod, hogy az agyhalottak miért mindig a te csapatodban vannak, az ellenél meg olyanok akik nyerni képesek?
  • Magyar Betyár
    mégse
  • Magyar Betyár
    így talán jobb!
    <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Bk3Jy-iAgEI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
  • popey8
    Ez hihetetlen. Ennyi agyhalott szobanövényt még sosem láttam a WoT-ban, mint most az ünnepek alatt. Alig lehetett leduplázni vmit. Úgy látszik még nem ért véget a noob áradat. Most mentem az E50-el és érdemes megnézni, h én kb. 4x annyit sebeztem, mint a 2. a sorban. Ha én nem vagyok vagy bénázok ezek úgy elvesztik a csatát, mint a sicc.

Itt a replay is, ha esetleg vki kíváncsi a csatára.

5 pont vajon elég lenne az 50-be kerüléshez a BSTS contesten? Jó kérdés:)
  • Szpecnyaz
    Most nem tudom ki beszélt a VH stratégiájáról, ezt már csak annak tudom felfogni hogy kifogtál az "értelmes" mondanivalóból. Mellesleg megjegyezném hogy a kegyetlensége ellenére mégis eredményesnek bizonyult.
  • Magyar Betyár
    Na itt van tessék ebben minden benne van a dicső szovjet hadsereg stratégiájáról!!!
    nagyon idevág!!4
    http://www.youtube.com/watch?v=Bk3Jy-iAgEI
  • Szpecnyaz
    Nem vagyok se szovjet, se német, se ugandai stb párti. Csak zavar ha valaki ekkora badarságokat hord össze.
    "a szovjet hadsereg úgy nyerte meg a háborút, hogy folyamatosan vereséget szenvedett"
    Most csak én nem értem ezt? Egy hadsereg vagy győz vagy veszít. Háborút pedig csak győzelmekből lehet megnyerni. Meg mi ez a folyamatosan vereséget szenvedett? Ez kb a Moszkvai csatáig volt igaz, onnantól kezdve képes volt nagy győzelmeket aratni. Tanulmányoz már át az olyan elnevezéseket mint pl: Moszkva, Sztálingrád, Berlin, Budapest, mondanám hogy Kursz, de ugye azt nem ismered el. De számos sikeres hadművelet is megemlíthető. Kurszk után a németet mást se csináltak csak visszavonultak, egészen Berlinig, meg próbálták betömni a réseket a fronton, mégis miféle győzelmet arattak ha erre kényszerültek?
  • Greenyke
    Jó volt ez a Sand River ;D
  • Greenyke
    Egyébként francia heavykről vélemények? Van valaki aki végigvitte a tree-t?
  • Greenyke
    és működött?
  • Magyar Betyár
    Nem fogok vitatkozni veled. Nem sértésként mondom de a neved alapján erősen szovjet vagy legalább is orosz párti vagy.Specnaz ugye az orosz elit különleges osztag. Javíts ki ha tévedek. Nehéz lenne téged bármiről is meggyőzni ami valaha is negatívan érintené a nagy hős szovjet hadsereget és annak tevékenységét.
    Bár ha abból indulok ki amit írtál. Idézlek:"nem tudom miféle győzelem az ahol az adott fél nem teljesíti a kitűzött stratégiai terveket, meg visszavonul. Nekem erről mindig a vereség szó ugrik be."
    Nos akkor a szovjet hadsereg úgy nyerte meg a háborút, hogy folyamatosan vereséget szenvedett, mert nem volt olyan kitűzött stratégia tervük ami valaha sikerült is volna.
    Ja de volt egy ez így hangzott: Ti ott 500.000-en ELŐRE!!!! következő 500.000 FELKÉSZÜLNI!!!!
  • fsb1000
    Erre szokták mondani az okoskák, hogy a németeknek nem volt technikai főlényük.
  • fsb1000
    Ilyen a mesében sincs.... El Hallufon Hetzerrel voltam, és senki nem ment le a völgybe, hiába kértem a medeket köztük egy Pz3-at.
    Végül én mentem le TD-vel spottolni.
    Erre el kezdtek hátulról lődözgetni 141 HP-t le lőtt rólam a PZ3.
    Pedig akkor még nem is idiótáztam le csak a csőve elé kerültem.
    Ezen a pontom már majdnem feladtam, mert az ellen artyjai is lőttek, kb 10 HP-m maradt.
    Aztán felmentem a túloldalon és végül 8 killem lett mire kilöttek.
    Ekkor már vezettünk: 6/3 az élő tankpk aránya, de mindenki a bázison kempelt, pedig gyak megnyertem a csatát nekik.
    Hiába kértem semmi sem történt.
    Aztán egy arty átjött foglalni meg spottolni. Egy ellen elbóklászott a másik kettő meg nem bírta leszedni az artynkat. Épp behúzta a zászlót.
    Hihetetlen... nyert csatánál nem mozdulnak el a bázisról.

• Magyar Betyár
    jutalom a nap végére!
  • Greenyke
    IS-el 1700-2000 körüli átlagsebzés meccsenként nagyon kevés?
  • Szpecnyaz
    Tanulmányozd már át a német pc.hadosztályok hadrendjét, meg fogsz lepődni, mert alig volt Tigris, Párduc. Másrészt nem tudom miféle győzelem az ahol az adott fél nem teljesíti a kitűzött stratégiai terveket, meg visszavonul. Nekem erről mindig a vereség szó ugrik be. Következő alkalomra várom mondjuk a berlini csata kimosdatását.
  • patchaou
    Szerintem meg teljesen mindegy, hogy ki mit/kinek hisz. Mit változtat az, ha meggyőzitek a másikat az általatok valósnak vélt eredményről? Elárulom, semmit.
  • Magyar Betyár
    WoT-ban egy szovjet vs német prokhorovka tankcsata úgy kéne kinézzem, hogy 15 db tiger p vs 60db T-28. Kíváncsi lennék rá.
  • Fefe82
    Nem említettem egy hsz.ben sem ki nyert,csupán mi volt a helyzet!MEg nekem aztán teljesen mindegy ki nyert,de talán jobb is ,hogy nem az őrölt osztrák nyerte a 2.vh-t :D
  • Magyar Betyár
    Nem ez a lényeg. Igen a németek el bukták a háborút, DE kursk-nál NEM az orszok nyertek. Ezt vesézgetjük egy ideje. Az nem győzelem egy csatában, hogy azt mondom én nyertem mert majd több tankot tudok gyártani később.
  • Amarth99
    Kurszknál a németek bele sétáltak egy szép csapdába. A ruszkiknak meg tök mindegy volt mennyi embert, tankot, ágyút vesztenek, ugyanis a német támadó erők felszámolása volt a céljuk vele. IGEN, a szovjetek nyertek, mert elérték, hogy a németek olyan súlyos veszteségeket szenvedjenek, hogy képtelenek legyenek folytatni a támadást anélkül, hogy a maradék erőiket fel ne emésztenék... A ruszkik tudták pótolni a veszteségeiket a németek nem, tehát a szovjetek elérték a céljukat a németek nem ----> német vereség.
  • Fefe82
    Ez pedig az erősítés!!!!!!!!!!!
    A csata 1943. július 12-én, a Szovjetunió kurszki területén (ma: Oroszország), Prohorovka falu közelében zajlott le, ahol a déli irányból támadó, Erich von Manstein parancsnoksága alatt lévő Dél Hadseregcsoport 4. páncéloshadseregének Hermann Hoth-vezette II. SS-páncéloshadteste ütközött meg a szovjet sztyeppi front 5. gárda-harckocsihadsereg alakulataival P. A. Rotmisztrov vezetésével. Az ütközet során a túlerőben lévő szovjet egységek óriási vereséget szenvedtek, harckocsijaik több mint felét elvesztették. Az ütközetbeni német veszteségek csekélyek voltak, így a köztudatban elterjedthez képest a csatát nem a szovjetek nyerték, mivel a németek megtartották állásaikat, sőt az este folyamán még előre is nyomultak.
  • Fefe82
    Egyéb iránt ha már Wiki!!!
    A kurszki csata a második világháború egyik legjelentősebb ütközetsorozata volt, amely az 1943. július 4-től július 13-ig tartó, német részről offenzív Zitadelle hadművelet és az azt megállító szovjet ellenlökések sorozatából állt. A németek célként az 1943 nyár elejére kialakult kurszki kiszögellés felszámolását tűzték ki. 1991-ig ez volt a világtörténet legnagyobb erőkkel vívott páncéloscsatája: összesen 6000 darab harckocsi és önjáró löveg vett részt benne. Ezt negyvennyolc évvel később az Öbölháborúban bevetett páncélos csapatok létszáma múlta felül.

A csata során a szovjet fél a német veszteségek többszörösét szenvedte el (jellemzően három–nyolcszoros veszteséget), de Adolf Hitler a sikeresen induló német támadást megállította a támadás 9. napján. A Wehrmacht kivonta a térségből erői egy részét, ezután a szovjetek a kiindulási állásukig vetették vissza a németeket. Hitler parancsában feltehetőleg szerepet játszott az ebben az időben végrehajtott szicíliai partraszállás is. Taktikailag a szovjetek sokkal nagyobb vereséget szenvedtek el, de a stratégiai győzelem az övék lett: ezután a Wehrmacht a kezdeményezést többé már nem tudta átvenni a keleti fronton.
  • Magyar Betyár
    Ez azért beszédes adat az erőviszonyokról.
  • Fefe82
    Természetesen nem azt mondom ,hogy van 10 történész vagy akárki,és tíz külön vélemény,én csak azt akartam írni ,hogy amelyik oldal írja az a hős,és ha veszített is az nem az önnön hibából hanem ...sötöbö MELYIK FÉL ÍRÓJA PUBLIKÁL,csak ennyi
  • Solten
    Erdekes adatra bukkantam, vesztesegek, Kurszki csata, german vs szovjet:

203,000 eloero - 863,303
    720 tank & TD - 6064
    681 repulo - 1626
    ? agyu - 5244
  • Greenyke
    De, ha 10-ből 8 ugyanazt írja abban azért csak van valami. :)
  • Fefe82
    Azzal ,hogy ahány iró annyi vélemény,én az összképre gondoltam nem pont Kurszkra!de az biztos ,hogy ott a T34-es orosz tankok(amennyiben tévedek visítás nélkül javítsatok)elég nagy veszteségeket szenvedtek.mondom lehet tévedek!
  • Magyar Betyár
    Földi Pálnak van könyve kursk-ról. Abban a végén fel van sorolva a forrás amiből írnak. Az pedig bizony fennmaradt század és ezrednaplókból van merítve amikkel nem nagyon lehet vitatkozni. Csak Wittmann a legnagyobb tank ász 30 tankot és 28 löveget lött ki kursk-nál. És ez csak 1 tigris volt. Ott pedig volt párszáz.
  • lammaer
    DE a spektrum vagy a natgeo, meg az efféle kocáknak való "dokumentumanyag" azért már csak nem az NKVDtől való félelem miatt nem német győzelemnek mondja kurszkot, vagy igen?

Vagy ha csak úgy találomra megnéz az ember egy ausztráliai könyvismertetőt kurszkról, ami azt írja hogy "Kursk was a fatal blow from which Germany was never to recover.", az se nagyon valószinű hogy valami ex szovjet emigráns írta.
  • Fefe82
    Éppen erről írtam,minden egyes író történész(mindenféle képpen oldal/beállítottság)másként írja meg!
  • Greenyke
    Érdekes egyébként elolvasni pár történész véleményét is Kurszkról. Olvastam párat most egész érdekeseket írnak.
  • Fefe82
    Arra fele jah :D mondjuk akkor már nem volt oly erős mint apáinknál,de érezhető volt,azok az anyagok még nem frissítettek voltak hanem a könyvtári 1972 + sötöbö bélyegzősök álltak benne,azokból a nagy és gardag (mindíg igazságos)rendszer oldaláról vagy nézőpontjából olvashattad a történelem eme részét!
  • Greenyke
    Nem szóltam