418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• fsb1000
    Épp hogy nem én vagyok az igázságosztó, hanem azok, akik feljogosítva érzik magukat a TK-ra.
    Ma este is olvashattál erre jó pár példát.
    Nem is nekem kell leírni... jön az magától, mindenki elmeséli, mert szerinte azzal nincs gond.

• yossarianHUN
    Hiába, a mai nap tanulsága:

• fsb1000
    Ha szerinted ez a helyes akkor tedd ezt (én magasról leszarom, mit kakaskodsz), csak ne sírjál, ha köv körben kilőnek mert kék vagy.
  • yossarianHUN
    Igaz, nincs esélyünk egy elvakult igazságosztó ellen, aki egy mmo játékban szándékozza kielégíteni az igazságérzetét, saját maga, és mások rovására.
  • Szpecnyaz
    Nem unjátok még ezt a vitát? Szerintem úgyse fogjátok FSB-t meggyőzni.
  • patchaou
    Ok, tőlem aztán azt lösz akit akarsz. Bár nem értem miért teszed, lehet hogy jobb is hogy ezt nem tudom megérteni.
  • fsb1000
    Nem..
  • Plata
    Tudod amikor harcolok meddel és odalő az arty és engem lő szarrá,olyankor lehet hogy bekékülök.Volt rá példa hogy 13 hp maradt t54-nek a drága csapattársak közreműködésének köszönhetően,megfordítottam a tankot,végsebesség határolót benyomtam,haza mentem és szétkúrtam a drága csapattársak retkes arcát.
  • patchaou
    De basszus, ha abban a csatában amiben Te is vagy nem csinál semmit, akkor nem tök mindegy, hogy egy előző csatában amiben nem voltál ott mit csinált? Lehet hogy hasznos lenne, ha másra nem hát golyófogónak, azzal hogy kilövöd, a saját csapatod dolgát nehezíted meg.
  • fsb1000
    Ez ugyan az.
    Persze hogy nem rosszalkodik ha már kék, mert tudja bannolva lesz.
    De véletlenül senki nem kékül.
    Aki mást mond az nem ismeri a TK rendszer működését, vagy szándékosan ferdít, vagy egyedi ritka esetekből akar általánosítani.
  • patchaou
    Szerintem Te vagy félreérted, vagy direkt kiforgatod a dolgokat. Nem az a hülye aki a kéket lövi, hanem az aki aki csak úgy kilövi a másikat akkor is, ha abban a bizonyos csatában semmit nem tett.
  • Plata
    Én nem szeretem a kékeket,de ha lehet tk-zó csapattársat nem nyírom ki.Ma abbey-n T34-el felmentem a templomhoz,templom mögött állt egy amx 50 100 hogy rálásson a bázisukra és az oda igyekvő csapattársakat lője.Észrevette hogy jövök,bekopogott a tornyomon mire átküldtem a másvilágra,erre a saját amx 50 100-asunk az ellenséges bázis mellől belém nyomott egy tárat.Hogy mért nem tudom.Egy pillanatra elkapott a vágy hogy viszonozzam a tüzet és azt a szar pléhkukát kinyírjam,de ez gyorsan elmúlt.
  • fsb1000
    Látod ez a gondom.
    Az általános nézet szerint (vagy a hangadók szerint) az a hülye meg az elítélendő, aki a kéket kilővi, nem pedig az aki bekékül.

Én nem hozok példákat se a játékból, se a valós életből, mert senkit nem akarok meggyőzni, de úgy gondolom akinek ilyen a szemlélete az jelentős morális deficittel küzd.
  • Szakesz
    Nem akarok belemenni abba, hogy mennyire tolerálható ez - mert túlzottan szubjektív - viszont ha tisztában vagyunk a kékülés folyamatával, az ok-okozati összefüggésekkel és a TK rendszer elméleti működésével, akkor talán jobb rálátásunk lesz a témára.
  • yossarianHUN
    Arról nem is beszélve, hogy amíg az ember figyeli a kéket, addig se kell egyhelyben ülni, mint sz@r a fűben, lehet közben haladni, taktikán gondolkodni, satöbbi, tehát konkrétan semmit nem veszít ezzel az ember, csupán minimális multi-tasking kell hozzá.
  • PiciPanzer
    Nekem még nem sikerült elérnem, lehet, nem elég gazdag az angol szókincsem. Pedig volt, hogy direkt kértem is, jelencsen fel, küldjön a wg-nek screen shotot :).
  • yossarianHUN
    Ezt én sem tudom pontosan, még sosem jött rám tömegtékázási késztetés, de a lényeg nem is ez, hanem hogy az ember elhanyagolható energia- és időbefektetéssel megkímélheti magát és a csapatát egy vereségtől, de minimum egy egy emberes hátránytól, ahelyett, hogy vaskalapos módon "szétlövöm a kékeket" mentalitást követve játszana. Tíz-húsz másodperc az életemből megkímélhet egy adag bosszankodástól. Szerintem jó biznisz.
  • Szakesz
    Látod? Kétféle ember játssza ezt a játékot. Az egyik véletlenül bassza el a másik játékát, a másik szándékosan, de végül mégiscsak az számít majd, hogy melyik füstölt el. :)
  • fsb1000
    Az benne a poén hogy az utolsó 1000 csatában talán 2 Kéket láttam, és azokat sem löttem ki, mert messze jártak már mire észrevettem.

Elméleti vita ez... de jól jellemzi a szemléleteket.
    Elfogadom, hogy a sok helikopter között én vagyok az egyetlen hülye ezzel a kék pavlovi reflexxel.
  • fsb1000
    Ha nem tudod el tolni a TOP TD-d mellet álló loltrakit, akkor hogy lövöd ki? Valami értelmesebb példa kéne....
  • Szpecnyaz
    Én már kékültem be azért mert 2 egymást követő meccsben ki TK-ztam csapattársat. Csak az ilyen tipikus bemászott a TD-m elé lövés előtt dolog volt, nem is szándékos. Persze mivel nagy gunos TD-ről volt szó, nyilván sok volt az így kiosztott dmg is.
  • Szakesz
    Engem nem érdekel, hogy FSB kit, miért, mikor és hogyan akar kilőni a csapatából, de vannak fokozatai ennek a kékülésnek. Van olyan is, amikor csak te látod a garázsban, hogy kék vagy, míg a csapattársaid nem. (Bár talán ez a rendszere sem működik prímán a WG-nek.)
  • PiciPanzer
    Ennyi információ alapján talán Gyurcsók úr tudna segíteni...

Én kezdésnek letörölném az összes mod-ot, ha ez nem jön be, újratelepíteném a játékot.
  • lammaer
    Nem akadályoz és idegesít hogy villog pirosan a képernyőd, és ott álldogál melletted hogy forogni se tudj? Nem tolod el azt te csak úgy.

Te vagy hihetetlenül türelmes ember vagy, vagy csak vakítasz hogy az vagy :)
  • yossarianHUN
    Szavakat kiforgatni lehet, de ez már csak vergődés.

Szakesz: Én is kékültem már be attól, hogy csikicsuki közben egy csapattárs kétszer is a legrosszabb pillanatban gurult be elém. Nem hinném, hogy nagy elvárás lenne egy fél perces megfigyelés, majd EZUTÁN a döntéshozatal, főleg mivel az ember ezzel a fél perccel megelőzheti, hogy kicsesszen magával, és az egész csapatával. Persze lehet erre azt mondani FSB stílusban, hogy "de mi a vérnek figyeljek én 10, 20, ha alapos vagyok 30 mp-ig, ha kék lövöm, oszt jóvan", csak az ember maga alatt vágja a fát.
  • patchaou
    Annyi eszem nekem sincs. Hogyan lőjek ki full-hpről egy IS-7-et úgy hogy nem kékülök be? Mindegy leszarom :) Én továbbra is csak azt lövöm akin látom hogy szándékosan sebzi, akadályozza a csapatom, akár kék akár nem.
  • fsb1000
    Lehet, de ez az Ő dolga. Annyi esze sincs, hogy úgy lője ki, hogy ne kéküljön be.
  • yossarianHUN
    Végtelenül egyszerű. Amennyiben indokoltan kékült be, anélkül hogy jól megalapozott oka lett volna arra, úgy kapásból a kezdőkörben lövöldözni kezd a társaira, mivel a TK-s egyszerű állatfajta, és nem fog x-edik percben lesből ráugrani a csapatára (jó, 1000-ből 1 fog). Amennyiben ezt nem teszi, és az első fél percben nem csinál semmi kiugrót, negatívat, hagyod élni, legfeljebb jobban odafigyelsz rá később is, mint a többiekre. Olyan felfoghatatlan dolog ez?
  • patchaou
    Lehet hogy valaki attól kékül be, mert nem tolerálja, ha egy ilyen dodi1961 szidja az anyját :)
  • Szakesz
    Kell azért rendesen sebzés és kill ahhoz, hogy az ember bekéküljön, ráadásul nem is múlik el egyhamar. Egy véletlen TK-tól még nem fogsz automatikusan bekékülni. Ilyenre csak akkor kerül sor, ha nem sokkal korábban rendesen megtépáztad a csapatodat.
  • fsb1000
    Nem gyanításról volt szó, hanem utánanézésről, konkrétan mitől kékült be. (és fél perc alatt, de lehet 1 perc is....)
  • Sippie
    Mondjuk ha a meccs elején nem kezd el durrogtatni a társakra, akkor lehet gyanítani valamit.
  • fsb1000
    OK. Légyszíves írd le kiként lehet fél perc alatt utána nézni, hogy egy játékos mitől kékült be.

Tisztelettel várom a válaszod, mert nyilván a tudás birtokában lehetsz, ha ezt kifogásként hozod fel velem szemben.
  • bekasybalazs
    na ezt mégegyszer..kicsit elkapkodtam...a Modulok betöltésénél áll meg...mit tudok tenni ellene?
  • stoppos
    Hahaha. Ez olyan kis spanyol inkvizíciós megoldás. Persze arra senki sem számít.

Tudod mit csináltak egyébként Napóleon katonái az inkvizítorokkal? Szépen végigpróbálgatták rajtuk a játékszereiket. ;)
  • bekasybalazs
    üdvözletem! olyan gondom lenne, hogy miután beírtam a jelszavam és az e-mail címem, elkezdi tölteni a járműveket, de a MOUDOLOK betöltésénél lefagy, és nem csinál semmit...tudnátok nekem segíteni? mitől lehet ez? hogy tudnám megoldani? üdv: Balázs
  • yossarianHUN
    Tehát te az az ember vagy, aki látatlanban küldi vágóhídra a bűnöst. Lehet hogy csak 10-ből 1 emberről bizonyosodna be hogy mégis ártatlan, de te máris megmentettél volna egy embert, ha vetted volna a fáradságot hogy fél perc alatt utánanézz a dolognak. Itt nem ilyen komoly a helyzet, csak épp magad alatt vágod a fát, de ez már a te dolgod, az tény.
  • stoppos
    Azt hiszem volt már itt többször csörte arról, hogy mikor elfogadható kilőni a másikat a csapatból és mikor nem. Helyzet, ember és hangulatfüggő. Mint oly sok más esetben, ebben sem lesz egyetértés.
    Tegnap álltam a kezdőben, épp indul a meccs, kicsit be voltam lassulva és azon gondolkoztam merre is kéne menni a pz4-gyel. A mögöttem lévő csóka úgy döntött, hogy az ő tankján nincs kormány és ott szeretne elmenni, ahol én vagyok és seggbelőtt. Ha jó kedvem van, max anyázok egyet, de épp nem volt, úgyhogy odébb mentem, majd szépen oldalbasomtam a 10.5-sel. Ha kicsit morocosabb vagyok, valószínűleg szét is lövöm a francba a hülye fejét, de nem akartam egy minusz emberrel kezdeni a meccset.
  • Tessellia
    Az pont arra van igen, hogy amit csatában szerzel XP az mind a legénységnek menjen. Rákattintasz egyik csóka fejére akkor ott ki fogja írni mennyi XP kell a következő szinthez. Ahol te jársz ott már jópárezer XP kell 1%-nyi javuláshoz. 90% körül meg már 5-6ezer XP/%, de van erről grafikon is ITT picit lejebb görgetsz ott mutatja, hogy mennyi XP kell majd kb. Számítás is van hozzá.
  • patchaou
    De ha a szemed láttára tk-zik és nem kék, akkor meg nem lövöd ki. Érdekes...