418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• fsb1000
    Mai kezdő csatám

Le is csittereztek, mert 5 egylővéses halált osztottam ki a városban ahova senki nem jött utánam. Még szerencse, hogy egyesével jöttek a cső elé.
  • Plata
    Nekem volt prémiumom,kódokból szereztem aranyat vagy klántól kaptam.De fizetni én sem fizettem egy büdös buznyákot sem érte.Béta óta játszom vele,nem tudom most mennyi csatát,de tavaly január óta elég keveset,kb csak a duplázókat csinálom meg fontosabb tankokkal.
  • stoppos
    Abba a lövegben csak HE és prémium ammo van. A HE akkor is sebez, ha nem ütöd át, csak olyankor kisebbet.
  • Rainbow15
    Ezt is le kellett írni.
  • Toweliee
    Van +/- 25% elismert random az átütésre, sebzésre, mindenre. A KV-1-et nem ismerem, akkor mentem vele utoljára amikor még a vagány löveg volt rajta.
  • fsb1000
    Te is tudsz olvasni kispofám?
    Rendes választ kaptál és így reagálsz? El vagyok hűlve....

Használj gulyáságyút, abba jó a krumpli meg a bab pár szafaládéval.
  • Master91
    Van valami mod, ami mutatja csata közbe az addigi ki osztott damaget az xvm-en kívül ?
  • Rainbow15
    Ok így értem. És a lepattanósra mi a válasz? :)
    Példa: KV1-re szinte mindenki a 85-öst rakja. Pedig a 122-es sokkal jobb, legalábbis KV1 vs KV1 szempontból, szinte mindig én nyertem. Pedig a 122-esnek fele akkora az átütése, és a nagyobb tankokról sem pattan, max kicsit sebez.
  • Bmsrt n2
    Pedig de nem tartom semmire ezt a tankot:)

9 kill,volt itt rammolás vakon lövés artyra a világ végéről meg 6000feletti dmg...de valahogy nem az én világom az E-50.
  • stoppos
    Nem akarom én őket bántani, csak meglepett, hogy mindenki ilyen low eff náluk.
  • fsb1000
    Nem szórakozok, kérdeztem.
    Ha van rá vevő enyém is vihető. Van másik accom is, azon prém tankok vannak, meg az orosz hevi ág.
    Elvagyok azzal is.
    -----

Nem te mondtad, hogy sokan és sokért veszik?
    Próbáljuk ki!
    Még az emailt és nevet is megváltoztatom az új tulaj kérésére.
  • Toweliee
    "A legtöbb ágyúba 3 féle lőszer rakható be (AP – Armour piercing / Prémium / HE – High Explosive ), ezeknek az adatait az ágyúk adatainál az average damage / average penetration után követő 3 szám jelképezi."
  • fsb1000
    Több féle lőszer van. A játékban és a wikiwot-on általában úgy jelzik, hogy AP/HE/HEAT
    AP - a páncélátütő
    HE - felületen is robbanó (kis átütő képességű)
    HEAT - nagyobb páncélátütő.

Van még prémes HE is egyes lövegeknél, illetve van egy negyedik érték az artyknál, ami a robbanási kör sugarát adja meg amelyen belül sebződik a cél HE esetén.

Arty-hoz általában HE használatos. A legtöbb tankhoz AP.

• Rainbow15
    És akkor a 3 érték mit jelent?
    60/96/25
    "lövésenként 48-72mm között változik." . Ezek pedig nem azok az értékek.

És a nagyobb penetrationos miért pattan le? Arra sincs válasz.

Én is tudok olvasni.
  • Toweliee
    Az utolsó mondat tartalma mára már egyáltalán nem extrém.
  • Toweliee
    "Lőszerfajták

A legtöbb ágyúba 3 féle lőszer rakható be (AP – Armour piercing / Prémium / HE – High Explosive ), ezeknek az adatait az ágyúk adatainál az average damage / average penetration után követő 3 szám jelképezi.

Pl PZIIInál, az 5cm KwK 38 L/42 nél:

Average penetration 60/96/25

Average Damage 70/70/90

A penetration a páncélátütő képességet jelzi, azaz hogy a lőszer ideális körülmények között hány mm-es páncélon megy át. A sebzés értelemszerű, mekkora kárt okot a célpontban.

Mint látható, az AP lőszer penetrationja magas, a HE lőszeré jóval alacsonyabb, viszont a sebzése jelentősebb szokott lenni (a prémium lőszert hagyjuk, azt úgyse használjuk gyakran mivel aranyba kerül).

Fontos megjegyezni, hogy az adatok ÁTLAGOS (average) penetrationt és sebzést jelölnek, jelenleg – ha jól tudom – +- 20% a szórás, tehát a fenti példában szereplő 60mm-es AP lőszer játék közben lövésenként 48-72mm között változik.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az is számít, honnan lőjük a célpontot (merőlegesen szemből, ferdén) illetve a célpont páncélzata mennyire döntött, ugyanis ettől függően a lőszer sebzés nélkül lepattanhat a célpontról. Ezért tisztán összehasonlitani a célpont páncélvastagságát a lőszerünk penetration értékével nem ad tökéletes képet – pattant már le a királytigris 200mm-es penetrationnal rendelkező AP lőszere egy Lee 38mm-es oldalpáncéljáról… extrém eset, de megtörténhet a játékban"
  • TomDantes
    Te ilyen bolond vagy? Nem bántásból kérdem, de most te mit szórakozol?
  • Commandier
    Soha sem volt prémiumom, és az SP sem régen van meg, így lassan haladtam. Másfél év alatt ment bele a 7700 csata. Nem is vagyok az a pro kategória, de az effi már nem a szégyenkategória legalább. Ezért is nem írtam árat.
  • Rainbow15
    Nem segített.
  • fsb1000
    Próbáljuk ki! Enyémet ki veszi meg? És mennyiért?
    67 tank 70 garázs, nagy barakk, 2db T8-as prém + több kicsi, sok t10-es (E100, Maus, JagPzE100, T110E5, IS4, IS7, T110E4, Batchat, E50M) a kilencesek is mind meg vannak, mert nem kellet eladjam.
    Arty nincs csak t6-ig, de jó stat meg 19K csata.

Minden tankon fullos legények, van ahol a 4. perket húzzák.
    Szinte minden tankon 3 db felszerelés Pl. 60 venti 50 töltésgyorsító 30 célzásgyorsító. Raktárban 3x1000+ javitó/tüzoltó/eü csomag.
    Prém lőszerből is van betárazva egy halom (IS7, T110E5) amiket nem használtam, és még ma veszek amennyit csak tudok.

Mennyi az annyi? 100K?
  • Bugi Misi
    FAQ
  • Oddball29
    Tegnap fél mp-n múlt a Pool medálom T110E3-al. Nyavalyás SPG lelopta az utolsót.
  • Rainbow15
    Ágyúnál mit jelent a páncélátütésnél a 3 szám? Egyik ágyúnak 2x nagyobb a páncélátütése, ennek ellenére lepattan minden tankról, a másik pedig nagyobbat sebez, fele akkora páncélátütés, de még a 2 tierrel nagyobb tankokat is sebzi. Hogy van ez?
  • Oddball29
    T14-el van több cool-headed is.
  • Plata
    Elég vérszegény account.
  • lammaer
    Például olyanok, akik 0k csata után szökségét érzik egy prémium JT vagy heavy megvételének, mert ők nagy tankkal akarnak kezdeni....
  • TomDantes
    Sokan és sokért.
  • fsb1000
    Szerinted ki vesz accot? És mennyiért?
    Én el nem tudom képzelni...
  • toocha
    Na ilyen se volt még eddig! Azért köszi.
  • fsb1000
    Textura hiba. Lehet sérült valamelyik fájl, de én inkább a túlhúzott vagy túlmelegedett VGA kártyára gondolnék.
  • lammaer
    Nekem most úszott el a topgunom, pedig már a kezemben éreztem... zobjectel BL10el, az utolsó célpont egy cappelő löwe volt, 4x HPval.

Löwehez méltón az oldalát mutatta. KÉTSZER lőttem bele, mindkétszer eltaláltam, de csak 0 hp villanó volt.

Nem jár érte semmi, de azért irritáló :(
  • csoszi87
    Ne bántsd őket!
    Őket nem érdekli a winráta, a kilőtt tankok száma, sem az eff.
    Csak szeretnek játszani, és élvezik a játékot.
    Úgy mint az, akivel nekem kellett ma 1 csapatban lenni.

A 0 csatás IS6, SP, vagy Löwe már nem lep meg, de ezt...
  • TomDantes
    Nem jár érte semmi, csak kíváncsi voltam, mert úgy emlékeztem máskor ilyen helyzetben kaptam plecsnit.
  • Commandier
    Ja igen! És 16 garázshely!
  • Commandier
    Sziasztok!
    Eladó lett szeretett accountom!
    Benne található: IS4 (személyzet 285%) IS7 (személyzet 386%), Object 212, Su100, Su152, t50-2, t54 ( 60000 tp-vel), SuperPershing, Churchill III (prémium), a kis vakarcs karácsonyi ajándék t1e6. Ezen felül több mint 300 db elsősegélycsomag, javítókészlet, tűzoltókészlet, 25 prémium fogyócikk. 53000 szabad tapasztalat, 100 arany, és számos tankokra felszerelt kiegészítő. Ajánlatokat várok privátban!
  • patchaou
    Jár most a spártai medálért valami? Mert ha nem akkor teljesen mindegy.
  • lammaer
    Nincs ripléj?
  • TomDantes
    Hát a nyavaja tudja. Lepattanó volt-e vagy nem sebző. Mindegy, fura ez is.
  • patchaou
    Talán a spaced armornál ha csak a külső réteget üti át akkor az nem pattan le, de nem is számít átütőnek.
  • lammaer
    Spartan kellett volna legyen...

Más is reportálta fórumon, hogy 10% alatt volt és amikor az ellen rálőtt, nem halt meg, mégsem kapta meg a medált.
    Egy ötlete volt a fórumosoknak: a leírás szerint "ricochet or non penetration" lövésnek kell lennie (meg ne kérdezd mi a különbség, mert én nem tudom, talán a HE lehet olyan ami nem bounce de nem is penetration).
    Elképzelhető hogyha valójában penneltek de 0 sebzés volt, akkor az nem felel meg ennek a követelménynek. Ezt ugye csak az tudná megmondani aki lőtt rád (fehéren villantál, bemonták hogy penetration de nem hp sebzés), mivel te nem tudod megitélni a bekapott lövésről hogy az most bounce volt vagy 0hp-s penetration.

Esetleg ha van fenn az ágyús hangmod, ott nagyon jól hallatszik ha bounceoltál vmit (olyan hangja van mintha egy üres hordóra rácsaptak volna kalapáccsal). Ha megvan a replay, szívesen megnézem ilyen hangot ad e.

Churchill egyébként rohadt sokszor el tud nyelni lövést, nem szeretek rá lövöldözni. :)