418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
MrSnail #199264 Olvastam, h verzió váltáskor lehet gubanc, de már biztos nem aktuális. -
Commandier #199263 Mert rámegy a pénzed :D -
Garázs óra, Sonar mod, Célkereszt, Szerver oldali célkereszt, Dmg panel, Csata jelentés, Egyedi xvm config, Max zoom
innen tölthető
akinek a garázsóra csak kockákat mutat, az töltse le az alábbi cuccot, és telepítse a fontokat: innen -
kingofn00b #199261 Miért volna veszélyes? -
MrSnail #199260 Veszélyes még a gold vásárlás? -
Eej, ez a mod-mizéria minden patch-nél .. de legalább az orosz rádióhangok működnek:o) -
Ne hagyd, hogy a társad fedezéknek használjon! :D
Sokszor utálom, hogy azért kapok lövéseket, mert a mögüllem kikandikáló felvillan és kapom a találatokat. -
Én mindig kitaláltam, hogy arra megyek amerre kevesebben vannak. Sokszor egyedül védtem egy oldalt ami hiba. Ha egy oldalt látványosan hanyagol a csapatod, akkor ne te legyél az aki ott próbál védekezni vagy nagyon jó fedezéked legyen és vonulj vissza, ha gáz van.
Sokszor tényleg nem éri meg azonnal lőni, ha felbukkan valami. Inkább várj míg közelebb jön vagy mások elkezdik lőni.
-
lammaer #199256 Az aranylőszernek csak nagyobb az átütése de alapvetően nem sebez nagyobbat. Tehát nem AKKORA előny.
A játékban bármi megtörténhet, ahogy az előttem szólók írták, létezik a kritikus sebzés fogalma, ami %os eséllyel egy megfelelő helyen eltalált tank azonnali felrobbanását okozza (akár még egy Mausét is).
Ezt szándékosan nem egyszeű kiváltani, tehát tekintsd véletlen faktornak. -
foxbat88fx #199255 na meggyőztetek :D
Tiger P Here i come!
-
stoppos #199254 Lehet kaptál egy ammo racket. Vagy valami derpgunnal lőtt rád. -
Nem hiszem hogy arany lőszer volt.
Milyen tank volt? Legjobb ágyúja volt rajta lehet, neked meg nem, ő be volt forgatva, nem jó helyen találtad el, sok minden lehet. -
stoppos #199252 Így is van. Nincs annál szebb, mikor valami eltalálhatatlan dologra elkezdesz lőni és felvillantod saját magad. :) -
AMDROBI #199251 Az nincs egyik se?Csak kérdezem,hogy a prémium lőszer ekkora előny?Másra nem tudok gondolni,de az meg nem létezik... -
Képet/replayt és meg mondjuk! -
AMDROBI #199249 Egy azonos szintű tank,hogy a faszba tud egy lövésből kilőni,az enyém meg lepattan róla???????????
-
Toweliee #199248 Igen. Ilyenekre jó tökéletesen az xvm. Én ilyenkor pozíciót váltok és megyek a takarásukba és csak a biztos találatra mutatom magam. A legtöbbször bejön, nem velem foglalkoznak hanem a könnyű prédával. -
+ van amikor a saját csapatod az ellenség
Steppen tegnap előtt Su-152-vel északról jöttem, 1-2 oszlopba van az a szép kő, ahova be tudom magam forgatni, arty nem tud lőni, csak azok akik a bal alsó sarokba ki dugják a fejüket és lőnek.
Persze a csapattárs JpzIV össze-vissza lökdösött, kereste a helyett, de forgott csak egy helyben, mindenki őt lőtte, már majdnem én is.
csak azért amiért mérgembe őt néztem mint pancserkodik, túrna ki a helyemről, kaptam 1-2 találatot.
Meg halt a JpzIV, hálát adtam az égnek. Persze a roncsa végig akadályozott hogy 100%-osan kihasználtam volna a helyet, le is futottak minket.
Hátrálnom kellett volna... -
lammaer #199246 És ebben segít az XVM... :D -
+Ha látod hogy idiótákkal vagy körülvéve, akkor ne gurulj ki lőni, mert jó eséllyel nem tudsz majd visszamenni. Én ilyenkor inkább hátrébb húzódok, ha valamelyik meg nagyon ugrál előttem inkább megvárom míg kilövik. -
Hobbytroll #199244 Még egy jó tanács lőjetek mindenre ami mozog -
Toweliee #199243 Kiegészítem lammaert azzal ami nekem még bevált: Ha a helyzet úgy kívánja nyugodtan használd a társad fedezéknek. Állj mellé / mögé úgy, hogy téged csak akkor lássanak és akkor is a lehető legkevesebb felületed amikor lősz. Valamint, úgy menj ki, hogy a betöltés utolsó pár másodperce egyezzen a célkereszt szűkülésének idejével.
A kempelés és az értelmes szituációkba való belemenés két különböző dolog. -
lammaer #199242 Igazad van, nem is kell nagyon extrém különbségekkel operálni. -
Attiska #199241 Na, ezek jó tanácsok, igyekszem megfogadni őket. -
stoppos #199240 Nekem az a hülye példa jutott eszembe, hogy állítsunk egymással szembe egy type-ot és egy pershinget. Ha 100 méterről sík terpen lövik egymást, teljesen más eredmény fog születni, mint ha mondjuk mindkettő domb mögött áll mondjuk steppesen. -
lammaer #199239 Ja, és a legfontosabb:
"1 tank nem tank". Nézd mit csinál a csapat, és ha felülnek a lemmingvonatra, menj velük te is. Egyedül a toptank csak meghalni tud.
+1:
randomban feltételezd az hogy a mögötted álló nem fog segíteni!
Ha mégis, az kellemes csalódás, de mondjuk ne lövesd el magadra a szemben álló T30-at, arra gondolva hogy egy lövést megér és majd kirontotok ketten rá, mert közel sem biztos hogy a segítség jönni fog.
-
Attiska #199238 Hát ez az, a kempelés nem megy, hiszen egy hátul reszkető E-75-el nem sokat segítek a csapatnak. Meg soha nem követem a lemmingvonatot, aztán ha egyedül vagyok az egyik oldalon, és ott jön a főerő, szopás (vagy két francia köcsög, mert azok csak párban nagylegények
).
-
lammaer #199237 Ami szerintem fontos, többnyire (hasonló dolgok de mégsem ugyanazok):
1. Legyél türelmes!
Pl amikor meccs elején elfoglalod a fedezéket, és mondjuk 2 percig nem történik semmi, ne gondold azt hogy nincs ott senki, mert többnyire van :)
2. Legyél udvarias, hagyd a többieket érvényesülni!
Kicsit szemét dolognak tűnhet, de mivel úgyis vannak olyanok akik nem bírnak magukkal, hagyd hogy hadd menjenek előre. Legyél ott velük, de az első lövést nyugodtan megkaphatják ők.
3. Nem muszáj mindíg lőni amikor látod a célpontot
Néha előnyösebb kivárni, hogy hadd higyje azt nincs veszélyben, és még távolabb jöjjön a fedezéktől. Sőt, ha vannak melletted csapattársak, hagyd hogy ők adják le az első lövést, mert akkor ők fogják kapni az első választ is :)
4. Ne légy túl bátor!
Mész T62-ben és egy perce csak egy JT látszik a túloldalon, könnyű célpontnak? Ha nem látod az ellenségs csapat többi tagját a minimapon, akkor ne feltételezd azt hogy az a JT egyedül van ott
5. Ne hagyd hogy a vörös köd elborítsa az agyad
Nem kell mindenáron megölni valamit, ha ez azzal jár hogy te is meghalsz. TUdni kell visszavonulni, és lecsapni később.
6. Nem muszáj ott maradni ahova mentél
Tipikus hiba, hogy elkezdesz egy erősebbel csikicsukizni, amíg meg nem járod. Egy csiki után nyugodtan vissza lehet vonulni, és átmenni oda ahol nem számítanak rád.
Ezeket magamnak írtam össze, mert én is elég hebrencs vagyok, és belemegyek egyértelműen "nem kéne csináni" szituációkba. -
lammaer #199236 Tudod vannak dolgok amiket soha nem lehet tökéletesen kibalanszolni, mert a jellegüknél fogva mások.
Egy TDt és egy heavyt nem lehet csak úgy egymással szembeállítani, mivel még ha valami csoda folytán a paramétereiket sikerülne tökéletesen egyensúlyba hozni (amit ugyan ki dönthet el hogy pont most jó), még mindíg ott van, hogy a szituáció is beleszól.
Pl: t95 vs T62
Nyilt terepen a T95 halott. Nade himmelsdorfon a szűk utcában? :)
És akkor még a randomról nem is beszéltünk, amikor a T95 mondjuk akár kétszer is bele tud lőni a T62-be, és mindkettő pattan :D -
PiciPanzer #199235 Jó ez az spg hp nerf. Most nem 50 hp-ja marad lövés után hanem 5. S51el mentem pár kört és 3x pattamtak rólam egymás után o.O. -
pl médiummal, túlerővel szemben, csak akkor harcolj ha nem tudsz elmenekülni, nem sokat érsz ha túlerőben lenyomnak. Ellenben, ha elmenekülsz később többet tudsz hozzátenni. Ha heavyvel vagy a túlerő ellen, akkor pedig húzd az időt, hátha érkezik segítség, vagy esetleg a másik oldal áttör addig. Ilyenkor kezdeményezzenek a túlerőben lévők. -
stoppos #199233 A balansz, vagyis az adott tank használhatósága eléggé helyzetfüggő. -
FosTalicskaa #199232 Az egész létszámkorlátozásos baromság nem lenne probléma, ha a tankok ki lennének balanszolva... -
lammaer #199231 Van egy kis kapualj a térkép északi szélén, oda egy kis tank be tud bújni (és ha jól emlékszem húzni is tudja a zászlót).
Másrészt, ha képzetlen a legénységet és kis tankod van, akár 100-150 méterre, a nyilt terepen álló ellenséget se fogsz észrevenni. Ez a láthatósági rendszer része - a tajáat látod, de az ellenséget nem.
Ez ugye egy kicsit zavaró lehet az elején. -
lammaer #199230 Lassabban mennek a sivatagban és kevesebb a HPjuk. -
Kechoo #199229 Sziasztok!
3 napja kezdtem el a játékot, még most ismerkedem vele. Tegnap történt egy érdekes eset, amit nem tudok hova tenni. A himmelsdorfi pályán kb. 3-3 tank maradt a csapatokból, amikor az egyik elkezdte foglalni a bázisunkat (felső a térképen). Nem voltam annyira messze, így oda is értem, de egyszerűen nem láttam az ellenséges tankot. Van ott valami rejtekhely, vagy csak a kapcsolat esett szét és azért nem láttam? -
kingofn00b #199228 Kérdésedben a válasz. Ahol fát vágnak, ott hullik a forgács, mondta anno a nagy Sztálin, és hát ahol lőnek, ott téged is fognak. Kempelj hátul, az segít. Vagy ne foglalkozz vele. :-) -
Csatlakozom, csak az enyém még rosszabb...mondjuk nagyrészt a kezdetek miatt.
-
Attiska #199226 Kitűztem magamnak, hogy javítani kellene a túlélési arányomon, ami most rendkívül rossz, 25%. Mit tanácsoltok, mit csináljak másképp a random meccsekben? Jelenleg nem tudok megülni a seggemen, mindig az első vonalban vagyok, valamint ha kikapunk, azt sem tudom megcsinálni, mint sokan mások, hogy elbújok valahol a térképen, inkább felveszem a harcot a legnagyobb túlerővel szemben is, és persze hogy kilőnek.
Nem is értem amúgy, hogyan lehet >40% túlélési arányt hozni, hacsak nem platonn, vagy századcsaták. -
Toweliee #199225 Ezen még nem gondolkodtam :)