418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• barkov6
    Ezt milyen gyakran megjátszod... egyszer meghallgatom... :)
  • MrGringo
    Te jószagú atya úristen De meg nézném élőben hogy miféle figura lehet!
  • Murlo91
    kérdőjel
  • Murlo91
    Érdemes rá az angol hvy vonal, hogy kínlódjak a churchill vii-el vagy hagyjam a fenébe.
  • Gunslinger
    Jó, de az a HESH csak 120-as átütéssel rendelkezik, túl sokra nem lehet használni, mert nehéz azzal a tankkal hatékonyan flankelni.
  • csoszi87
    http://mwreplays.com/replay/1SKQZCQ64J2I/
    Itt a videó.
    Azt nem tudom, hogy sikerült, hogy BP ágyújával még a Kv5 R2D2-jéről is lecsúsztam 4-5x, de szerintem az látható, hogy aki ott bement volna foglalni, az nem lett volna hosszú életű.
  • Ry0K3N
    LOOL XD
  • 505thZajcev[PT]
    Jo ez, mi ezzel a baj? :)
  • davidbog
    Jelenleg jegelve vannak a közepes harckocsis terveim így az L7A1-et még nem próbáltam. Annál APDS/HESH/HE van, és így valóban hiányzik a nagy átütő erejű premium lőszer. Jelen esetben a HEAT. Így tényleg nem olyan poén az a löveg.
    De az L1A1 ebből a szempontból nagyon jó: AP/APDS/HESH. A HESH a HE-t váltotta fel és nem is vészes az ára. 1200 credit darabja. Míg a L7A1-nél 4000 credit a HESH darabja.
  • stoppos
    Nagyonnagy.
  • davidbog
    Egyikse, csak érdekel. Az igazán komoly dolgokhoz nem értek. Azokhoz már többek között matematika is kéne.
  • oneal1
    igen ez nagyon jó!:) köszi!
  • TiborTamas
    Zseniális ezzel a muzsikával :DD
  • Gunslinger
    A HESH még nagyobb poén lenne, ha lenne mellette vacak HE helyett goldért/sok kreditért egy HEAT, így elég harmatos az az L7A1, legfőképp ezért van mellőzve CW-kről. A mostani rendszer mellett simán tök jó lenne, ha APCR/HEAT/HESH felállással lehetne küldeni az FV-vel.
  • marchizor
    el, rámentem h videó beszúrása és alapból betett egy linket oda, gondoltam az 5 másodperccel ezelőtt ctrl+c zett linket rakja be de nem :D -.-'
  • davidbog
    Gunslinger jól írja APCR és APDS premium lőszerekre van kompenzáció. Sőt nagyobb van mint AP-re. HE, HEAT és HESH (úgy tudom csak egy premium lőszer van ami HESH is) lőszerekre nincs kompenzáció. A HESH nagyon jó móka. :)
  • Gunslinger
    Hogy a fenébe ne lenne való, az ilyenek miatt van ennyi top gununk.
  • Gunslinger
    Pácse! Sztem ezt eltosztad. :-D
  • Ry0K3N
    Az ilyenek a menthetetlenek 10k feletti csatával is 50% alatti winrattel szaladgálnak. Aki annyi idő alatt sem tudja megtanulni mit kéne csinálni az nem való játékba.
  • marchizor

SORRY az előzőt töröljétek :D
  • marchizor
  • ximix #201314
    Bár értem a csíziót nem minden arty volt hüvelyes lőszerrel ellátva, davidbog talán megtudja mondani egy teljes töltést kitudtak e lőni károsodás nélkül közel vízszintesen.
    Én gondolom igen, komoly hátralökés keletkezett az tuti.
  • Gunslinger
    Úgy tudom, hogy csak a HE, HEAT, HESH lőszerekre nincs kompenzáció, AP, APCR, APDS lőszerekre van.
  • Fefe82
    Hmm,te valami ballisztikus vagy ?vagy honvédség? vagy csak simán érdekel ez a rész?!
  • popey8
    Köszi, így most már értem. APDS/APFSDS, wolfram-karbid és huzagolás témát vágtam, csak ezzel az AP-APCR dologgal nem voltam tisztában. Mindenről találtam normális anyagot, kivéve ezekről.

Más: E kapcsán eszembe jutott még vmi. A WoT-ban a prém lőszerekre nincs kompenzáció, ugye? Tehát a tényleges páncélvastagságot kell átütniük. Viszont, ha ez így van, akkor ez csak azért lett beletéve a játékba, h pénzt húzhassanak ki az emberek zsebéből. Ez mondjuk evidens:) Akkor érné meg esetleg goldért is megvenni őket, ha ezekre is lenne kompenzáció, mert így arányaiban ugyanolyan "nehéz" átütni prém lőszerrel a tényleges páncélvastagságot, mint a kompenzált sima AP-val. Bár akkor már mindenható lőszerek lennének, mert egy tank páncélzata se fogná meg őket.
  • shpongle
    Ilyenre gondolsz?
  • Gunslinger
    Szerintem faszán összekevered a kínai M5A1-et az amcsi Stuarttal.
  • Koridor
    A lowtier csaták tele vannak M5stuart-okkal, mennek a táras amcsi tankokért.
    Nem volt elég a francia táras fostalicskák jönnek az amcsik is
  • popey8
    Én a kínait vagy a brit ágat erősen ajánlom. Azok a legjobbak, überelik az össze többi arty ágat
  • davidbog
    Igen. Az első idézet az APCR a második az AP. Bár volt olyan AP amelyben nem volt robbanó töltet és átütés után ugyanolyan a hatást fejtett ki mint egy APCR.

Alapvető különbség, hogy az APCR űrméret alatti, míg az AP teljes űrméretű. Ezért más kategória a kettő. Ebből kifolyólag más a felépítésük is.
    Az APCR-ben nincs kialakítva kamra a robbanó töltetnek. A páncéltörő magot egy köpeny veszi körül ami nem vesz részt az átütésben: felgyűrődik a páncélzaton és közben leválik a magról. Illetve maga a mag elég kicsi: egy 90-100 mm-es APCR (vagy APDS) lövedék esetén a mag csak 35-45 mm átmérőjű, de a 120-152 mm-es lövegké se feltétlen nagyobb. Ez a páncéltörő mag wolfram-karbidból készült, de a későbbi típusoknál más anyagból (acél, szegényített urán) is készülhetett. Az APCR lőszerek a 2. vh után hamar eltűntek a harckocsilövegnél. Helyét a fejlettebb verziója az APDS (a lövegcső elhagyása után leválik a köpeny) vette át. De ez is csak a '60-as évekig volt igazán népszerű. Az APDS-t pedig az APFSDS (ennél is leválik a köpeny és szárnystabilizált ezért nem szükséges a löveg huzagolása) váltotta. Az újabb verziók sokban eltérnek az APCR-től, de alapvetően egy kategóriába tartoznak mert a páncélátütés és rombolás tekintében az alapelv ugyanaz maradt. (Bár a mai APFSDS lőszereknek szegényített urán a mag alapanyaga, amely a becsapódáskor keletkező nagy hőtől nagyon könnyen lángra kap és tűzet okoz a célpontban, így már nem csak repeszhatása van.)
  • oneal1
    hali

erősen kapcsolódó a téma, úgyhogy bátorkodom itt megkérdezni:)

Tudtok ajánlvani valami jó könyvet amiben tankok leírásai vannak, képekkel adatokkal stb:)

köszi!
  • Hassel74
    Ajjaj
  • sikora
    SZERETNÉM KIPRÓBÁLNI Az arty vonalat de nem tudok dönteni az amcsi és a francia között! melyiket ajánlanátok?
  • keagle21
    Nem tudom, nekem az Amx-40 után, a kv-13 következik a legrosszabb tankok listáján. Főleg az bosszantott benne, hogy a lánctalp mindig leesett, bár mondjuk úgy is álltam hozzá, hogy csak átmeneti tank, amíg kifejlesztem a t43-at.
  • Awakening
    Sajnos a linkelt lista hónapok óta nem frissült. :(
  • Gatti
    Köszi szépen!
  • popey8
    Ezt böngészd át.

• Gatti
    Üdv sárcok! Szivesen csatlakoznék egy magyar klánhoz , tudnátok adni valamilyen magyar klán elérhetőséget?:)
  • popey8
    Vagyis fordítva. 1. idézet APCR, a második AP?
  • Malarki
    Azért ennek a KV-13-nak elég durva páncélzatra van. Az előbb szemtől-szemben egy Hellcat meg se tudott sebezni. T6-ból szinte miden pattan, T7 is elég gyakran. Jó kis tank ez