418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• dolorex
    Értem, köszönöm a választ.Lehet ,hogy visszaveszem a Stug3at.Emellett még M4, Pz4 között vacilláltam:)
  • Madi92
    Átírtam xvm-ben az eff-eket wn-re, de játékban nem mutat mást, csak win ratiot, meg csata számot, közte ahol az effnek(wn-nek) kéne lennie semmi nincs:( Mit basztam el?
  • stoppos
    Annyi gubanc van vele, hogy az a csata, aminek nem nézed meg az eredményét, nem töltődik fel. A nagy számok törvénye alapján persze kiegyenlítődik a dolog, úgyhogy nagyságrendileg oké lehet.
  • Gunslinger
    Ez a táblázat leginkább azt mutatja meg, hogy a játékos állomány igen nagy része mennyire hülye a játékhoz. Tier 8 heavyket, TD-ket tartósan mínuszba hozzák, de mellette ott van a két 9-es kínai, amik átlagban plusszosak, még kevés csatából, mert akik odáig ilyen gyorsan elhúzták, azok jellemzően free xp-vel gazdálkodók, akik meg többnyire a játékosok élvonalából kerülnek ki. Még pár hónap és az átlag noobok is tömegével érik majd el azokat a tankokat, rögtön lemegy masszív mínuszba.

A legutolsó helyezetten jót mosolyogtam, tier 3-as prém tank, -16k-val. Na igen, az a tank nonstop gold ammo használat, az AP 20-as penjével kb. semmi sem üthető át a tierjében, még gold ammoval is rohadt szenvedős, cserébe olyan páncélja van, hogy azzal a tankkal meg lehet tenni t3-ban, hogy átgördülsz a fronton, beállsz capelni és hiába állnak körül hárman, behúzod simán a zászlót.
  • besti
    Szerintem igen, a játékosok a gépükön tárolt dossier fájlt töltik fel a csata adataival, nem közvéleménykutatáson alapszik :)
    A mostani adatok például az elmúlt 30 napban lejátszott 673,965 csata eredményeire alapoznak, amelyben 20.22 millió tank vett részt. Nem tudom ez mennyire reprezentatív, hány százalékát teszi ki a csatáknak, de eléggé annak tűnik.

A pénz az eléggé a sebzésen/felderítéses sebzésen alapszik, nincs köze az XP-hez, ezért tud jó lenni a TD is. Holott XP-t eléggé fukarul adja nekik a játék.
  • ozzz
    Igen, ezért szoktam oldalazni inkább úgy is kapok nagyot, de legalább nem ammo hit. Oldala elülső részén nincs semmi sérülékeny, viszont gyengébb a páncélja ott. Ilyen szempontból nem egyszerű vele, ezért kerülöm inkább a direkt harcokat és fedezékből lövöldözök. Szemből akkor jó ha az ellenfélnek nem sok ideje van célozgatni, olyankor viszont pattognak róla a golyók.
  • dolorex
    Köszi szépen.Ez amúgy hiteles?Oké ,hogy frissítve van ,de mi alapján számolnak?Egy TD tud annyit hozni mint egy med?Xp-ben és kreditben is kevesebbet hoz ,nem?
  • ozzz
    Még a Centurion is egész jó, viszonylag gyors és mozgékony, az ágyúja is erős közepes, valszeg ott is kifejlesztem majd a tier9es változatot.
  • ozzz
    Igen nagyon lassúak, tier7ben a közepes tank ág elég gyenge angol vonalon emiatt. A nehéz tank az már jobb, de csak azonos szintűek ellen max, mert a magasabb szintű tankoknak nem igen lövi át a páncélját.
    Ami még Black Prince előnye, hogy gyorsan lehet vele forogni tengely körül és erős az armorja tier7-es szintűek ellen. Nagyobbak ellen viszont nem sokat ér, ott kb egy darab lassú, gyengén lövő fémkupac. :)
    Tényleg csak tier8-tól igazán jók az angol nehéz tankok, a Caernarvonnal nagyobb a sikerélményem mint elődeivel.
    Alacsonyabb szinten volt még 2-3 jó angol tank főleg a közepes vonalon, de egyébként nem sok használható van közöttük.
  • besti
    Itt lehet nézegetni, ez egy jó közelítés lehet és frissen is tartják (elmúlt 30 nap):
    vbaddict
  • marchizor
    full gázzal. ennyire ijesztő vagyok?!

• Gunslinger
    Jah, tényleg, el is felejtettem, az állandó ammo rack sérülés a Caernarvon, Conqueror és FV215B velejárója. Eszméletlen gyenge és szar helyen van az ammorackjük, gyakran első hitre kilőtték.
  • davidbog
    Nagy meglepetést nem fog okozni a 183 mm-es RoF-ja. Nyilván 2-2,5 között lesz. Majd lehet szórakozni az Intuition prekkel.
    Jobban érdekel, hogy valóban csak 18 darab és milyen fajta lőszerek lesznek-e hozzá. Illetve hogy megkapja-e a tervezett 10" vastag toronypáncélt. Állítólag ennél már a homlokpáncél is ennyi lett volna. Meg aztán abban se vagyok biztos, hogy a torony teljesen körbeforgatható lesz-e.
  • Gunslinger
    Azt mondjuk nem tudom, engem az elképesztő lassúságuk elriasztott, ezért tier 8-ban kezdtem az angol heavy ágat, ágyú is már fullos volt, 150 alfa dmg-s golflabda adogatókkal inkább nem próbálkoztam. Amit nem értek, hogy miért nincs 32 fontos ágyú. A Caernarvonnak is vicc az a 230-as alfa, én azt is utáltam, mert ahhoz képest még lassan is tölt. Az átütése az okés mondjuk, de egyedül csak az. Pontosságával sem voltam megelégedve. Papíron pontosnak tűnik, de a valóságban elég gyakran a célzókör szélére lövöldözött.
  • dolorex
    Sziasztok!

Jelen pillanatban melyik a legnagyobb "nyereséget" hozó tank?Biztos gyakran téma volt már, de a sok nerfelés óta nem vagyok tisztában, mivel érdemes "farmolni".

Köszi
  • ozzz
    Az biztos, hogy az angol vonal után a bujkáló, hátráló, lő és elbújó technikám nagyot fejlődött. :D
    Pont jó lesz a kínai könnyű tankokhoz. Bár tier5ön a Type T-34 közepes tankkal már most érzem a különbséget az angol papírkutyák meg e között. Pedig még csak nem is a legkeményebb páncélú gépek, de kicsit könnyebb eddig.
    A conquerort meg várom már pont az ágyúja miatt, mert eddig az angol ágyúk csak a tier8-on kezdtek normálisabbak lenni, előtte szenvedés volt.
  • foxbat88fx
    igen így van... csak hirtelen megörültem hogy mégse prém lesz....
    beteg egy TD azzal a 130mm-es gunnal tier6ban :)
  • davidbog
    Fullosan elmegy. Ha tetszik a Caernarvon akkor a Conquerorral se lesz nagy problémád.

Alap felszerelésekkel hulladék. Nem nagyon használok el free xp-t de erre kénytelen voltam.

A harckocsitest ugyanaz mint a Caernarvoné. A homlokpáncélja abban a mezőnyben már nem olyan erős. A teknő elejét minden átlövi, sérülést okozva a lőszernek. Beforgatni se nagyon érdemes maximum akkor ér falamit ha a szerencsétlenek a homlokpáncélt lövik. Kitolatósdit meg lehet vele próbálni, de abban se túl jó az 50 mm-es oldalpáncél miatt. A fejlesztett tornya is gyenge, tier 10-es lövegekkel gyakran átlövöm akár 2-300 méterről is.

A mozgékonysága viszont jó tud helyben fordulni és jól is gyorsul. Bár úgy emlékszem az utolsó motor nem sokat javított a mozgékonyságán.

Az L1A1 lövege a jelenlegi legjobb nehézharckocsi löveg. Gyors, gyorsan célzó, pontos és nagy átütő erejű. Nagyon jó lőszerfajtákkal.
  • foxbat88fx
    Akkor megnyugodtam :/ no, mindegy... legalább nem kell 2 TD-re farmolnom egyszerre :) marad a csörcsil gun carrier :D
  • Gunslinger
    Szerintem elírták, olyan nincs, hogy jön egy peccs és nincs benne prém tank, az nem biznisz nekik. :-D Mintha anno kis is szivárgott volna az ára, hogy a többi t6 prémhez képest drágább lesz, 4k gold felett lesz az ára.
  • Tessellia
    szerintem elírta igen
  • Bmsrt n2
    Prém lesz az bizony...
  • foxbat88fx
    igen, úgy volt, hogy annak jön... de amit bemásoltam az nem azt jelenti nem?
    én örülnék neki a legjobban ha nem prém lenne :D nem kéne érte pénzt kiadnom... csak most nemtom mi van :S elírta a WG a szöveget?
  • Gunslinger
    Nem tudom most milyen, hogy azóta hozzányúltak-e, mikor kijött a 8.1 rá pár napra már mentem vele és egészen kedveltem, gyorsan letudtam. Stocként elég rossz, olyan, mint egy fullos Caernavorn gyorsabb löveggel és több hp-val, de fullosként már elég jól adta. Papír rohadtul, de az ágyúja a legjobb t9-ben, gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint az E5-nek t10-ben, csak 0.4 seccel lassabban tölt. A fullos motort nem húztam ki vele, mert az FV-vel úgy is kifejlesztődik és nélküle is elég mozgékony volt. De rohadtul bujkálni kell vele, mert az 50-120 után ez a legpapírabb, minden röhögve átüti, amivel szembekerül, szerencsére sok a hp-ja, abból tud élni.
  • Tessellia
    wot-news.com-on prémiumnak van írva.
  • Master91
    És ebből a kommentből 75% szinte spam oO
  • ozzz
    A conqueror-ról vélemény?
  • foxbat88fx
    MIVAN???? most olvasom csak el a szöveget bassszus!!!

"Soviet tech tree change:

Addition of the SU-100Y tier VI tank destroyer."

"The Soviet tech tree will be getting a newcomer in the form of the powerful SU-100Y tank destroyer"

Akkor nem prém lesz??????
  • Gunslinger
    FV215B nem gáz annyira, de tényleg csak randomra, ha nincs arty vagy kevés van, akkor eszméletlen pusztítást lehet vele csinálni, de tényleg ultra gáz, hogy egy GW Panther is 1200 fölött ver bele. Ahogy Oddball írta CW-n összesen egyszer próbáltuk, meg egy egyszer Mangled Metalon Himmelsdorfon még az ágyú nerf előtt, akkor 3800 dmg-t kinyomtam vele, de végig a T110E5-ök után araszoltam, gyakorlatilag nem lőttek rám. CW-n meg Komarin mapon egy klántársam szintén három E5-el került egy groupba, de semeddig nem bírta, mert olyan rohadt nagy dög, hogy nem lehet rendesen elbújni vele és mint mondottam eszméletlenül arty szenzitív, valami három lövéstől dögölt meg, abból két lövés Bat 155-től jött. Nagyon nem hiányzott neki az a löveg nerf, gyakorlatilag nem is megyek vele, bent döglik a garázsban.
  • foxbat88fx
    fap fap fap jönnek a britt TD-k :D fap fap
    és persze panzer II Ausf. G :D:D:D

öregem ez a február nekem eddig nagyon zsíros!!!!
    NFL-ben megnyeri az a csapat a döntőt akinek szurkoltam,
    Szombaton lesz annak a személynek a születésnapja akit nagyon szeretek,
    végre lesz jobb számítógépem,
    wot-ban is jönnek az angol TD-k amiket vártam :D
    ..... hmmm
  • Oddball29
    A magas szintű angol tankoktól érdemes tartani. Nem azért, mert különösebben erősek, hanem mert általában egy túlképzett, unatkozó veterán vezeti őket.

A kínai 10-es első kézből nem tudok semmit, de olvastam arról, hogy a éles szögben döntött, de aránylag vékony homlokpáncél már AP ellen is problémás. Főleg ha magasabb tankról és közelről lövik, mert akkor a nominálisnál kisebb szögben éri a lövés és könnyedén átütik.
  • ozzz
    The hull armor should be reduced; the FV215b in-game had it's armor increased to make it play more like a heavy. In reality the hull armor was the same as on the Conqueror (as for it's special 183mm turret I have no idea what it's armor values are.

Ilyet találtam hivatalos fórumon.
  • ozzz
    Azért nem nagyon láttam még csatában tier10-es angol tankokat?
    Angol vonalon megyek és nemsokára megvehetem a conquerort, akkor nem is érdemes utána tovább mennem? :S
    Kínai vonalat is elkezdtem nemrég de ott még messze van mire eljuttok tier 10-be, de ott a könnyű tankokat akarom fejleszteni. Azokat érdemes?
  • Oddball29
    Mednek nincs rendes prémium lőszere, lassú, sebezhető szemből a lánctalpon át, CW-re sose viszik. Hevit egyszer próbáltuk meg, túl nagy, szemből kigyullad, oldalpáncélját éles szögben is belövik AP-vel, felejtős.
  • Unreal1942
    Köszönöm. Goldot nem fogok venni :) Akkor az ott marad.
  • ozzz
    Azért értelmetlennek nem mondanám. :O
  • Bmsrt n2
    Goldért válthatod Free-be...másra nem jó,max jól mutat:)
  • Unreal1942
    Láma kérdés, de nem foglalkoztam eddig vele. A felgyülemlett tapasztalati pontokat lehet valamire használni? Gyakorlatilag csdak gyűlik, de semmire nem tudom már használni, fejleszteni nincs mit.
  • Oddball29
    Mondjuk ez a FV 215 TD kiköpött úgy néz ki, mint egy modern önjáró löveg. Elég nagy váltás az után a sok felfegyverzett kukáskocsi után.

Most van két brit ág, aminek értelmetlen a vége. Most lesz egy olyan, aminél az utolsót leszámítva szemét az összes.
  • Nazarov77
    ja sajnos én is grindelhetek össze vagy 100xpt a pzIre meg a loltraki is belekerül vagy 0 creditbe :S