418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Humorosból:)
-
Szpecnyaz #208169 Akkor nem tudom, Lammaer az illetékes ebben. -
MrSnail #208168 FAQ = Forbidden
You don't have permission to access /index.php on this server.
Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. -
Szpecnyaz #208167 FAQ? -
FosTalicskaa #208166 A régi tank ismertetők amúgy elérhetőek még valahol? -
Szpecnyaz #208165 Hmmmm, hiába formáztam meg szépen wordben, a fórum motor szépen összecsapta a szöveget. -
Szpecnyaz #208164 Mivel mostanság sokan érdeklődtek a SU-122-44ről, gondoltam írok róla egy kis szösszenetet. Persze van egy olyan hátsó szándékom is a dologgal, hogy hátha sikerül feléleszteni a FAQ tankismertetős részét.
[spoiler] A SU-122-44 egy T7-es prémium páncélvadász. Meglehetősen impozáns értékekkel rendelkezik az adatlapja, ezért valószínűleg sokan szemezgetnek vele. Szóval gondoltam írok egy kis ismertetőt róla. A TD-k esetében a legfontosabb kérdés az, hogy vajon milyen tűzerővel és álcával rendelkeznek? Tűzerő tekintetében a a SU-122 mindent felülmúl amivel a saját tierjében találkozni tud. A szovjet ágról jól ismert 122mm-es D-25T ágyú erősen TD változatát kapta meg fő fegyverként. Mivel az ágyú TD változatáról van szó, ezért nyilván egy erősen felfejlesztett verzióról van szó. Ennek a lövegnek a legmarkánsabb tulajdonsága a nagy alfa sebzés (390) és a kimagasló DPM. Ez az ágyú 6,7 másodperc alatt képes újra tölteni (rammer és venti segítségével persze), ez a 390-es sebzéssel párosítva elsöprő tűzerőt biztosít a számára, tudomásom szerint ezt egyedül csak a SU-152 tudja überelni ebben a tierben (de csak egy minimális szinten). Viszont a jó DPM-ért cserébe vannak komoly hátrányai is ennek az ágyúnak. Az egyik az hosszú célzási idő, a másik pedig az alacsony pontosság. A páncél átütési képesség átlagosnak mondható, saját tieren belül megfelelő, viszont T8-9 csatákban már problémás. Álcázási képesség tekintetében is no.1 a saját területén a SU-122. Megfelelő skill és felszerelés birtokában nagyon nehezen fogják kiszúrni. Persze nyilván nem árt a mapok ismerete, mert ismerni kell azokat a helyeket ahol el lehet bújni. Védettség terén viszont átlagosnak mondható. Olyan 175mm-ig még relatíve jól véd a front páncél, azon felül viszont csak elvétve pattannak le róla. Viszont cserébe a mozgékonyságunk szintén nagyon jó. Gyakorlatilag mindegyik heavy tanknál gyorsabb, meg még egy pár medet is képes leelőzni. A fordulékonysága szintén nagyon jó, így nem csak a heavyk, de még a medek nagy része se tudja közelharcban lefordulni, ami nem kis előnyt jelent számunkra. Akkor most írnék pár szót arról hogy milyen taktikákat kövessünk. A jelenlegi tier rendszerben max T9ig kerülhetünk fel. De az esetek többségében T7 csatákba fogja bedobni a gép. Természetesen itt élvezhetjük a legnagyobb szabadságot. A mozgékonyságunk lehetővé teszi hogy többféle, rugalmas taktikát alkalmazzunk. Fedezhetjük a támadó nehéz, vagy akár közepes tankjainkat, flankolhatunk, védhetjük a fontos pozíciókat. A lényeg az, hogy bármit is csinálunk, kerüljük el a közelharcot. Az alacsony HP miatt érdemes a lehető legtovább rejtve maradni és rajtaütésszerűen támadni, elvégre mennél tovább élünk, annál több sebzést tudunk bevinni. Igyekezzünk az ellenségtől közép távolságba pozícionálni magunkat. Ilyen távon a löveg pontossága és átütése még elegendő, próbálkozhatunk távolabbról is, de ott már érezhetően csökken a hatékonyságunk. Közelről pedig tényleg csak akkor próbálkozzunk ha több heavy tank is van előttünk akik felveszik a sebzést, meg esetleg van való jó kis bokrunk ami mögött nem szúrnak ki. Nagyobb tierű csatákban fokozottan érvényesek a fent leírtak. Törekedni kell arra hogy mindig biztonságban legyünk, különben 2 lövésből fognak végezni velünk. Mivel sok tankot csak nehezen (vagy sehogy) tudunk T8-9ben átütni, muszáj próbálkozni a flankolással. Elvégre egy oldalba támadott E75ből szép kis bevételünk lesz a csata végén. Szóval összefoglalva az eddigieket: a camó a SU-122 fő páncélja, használjuk ki! Igyekezzünk közepes távolságból osztani, csak weak spotokra célozzunk, használjuk ki a mozgékonyságunkat. Ha mindent jól csinál a játékos, akkor eléri csata végére a 1500-2000 sebzést legalább. Ezzel kb, nettó 40-50K kreditet kereshetünk. Szóval ez elmarad a T8 prém tankokétól, de a fun faktor viszont jóval nagyobb. Viszont, fontosnak tartom megjegyezni, hogy ezt a tankot nem javaslom kezdő játékosoknak. Hiába számít ez egy OP TD-nek, igényli azt, hogy a használója ismerje az ellenséges tankok weak spotjait (elvégre a gyenge átütés és alacsony pontosság elég nagy handicap), újratöltési idejét, tudnia kell megfelelően helyezkedni. Ezek pedig tipikusan olyan dolgok amiknek az elsajátításához kell pár ezer lejátszott csata. Persze akik rendelkeznek a megfelelő rutinnal, azoknak nyugodtan ajánlom beszerzésre ezt a tankot.
Ajánlott felszerelés: rammer, venti, célzás gyorsító, álcaháló
Ajánlott crew skillek: 6. érzék, camo (ez a kettő a legfontosabb!), ha ezek megvannak akkor BiA, snap shot. Majd ha ezek megvannak akkor jöhet a repair skill.
Előnyök: kiváló DPM, álca és mozgékonyság
Hátrányok: könnyen kap modul és crew sérülést, pontatlan ágyú, kicsi oldal irányú ágyú kitéríthetőség + hosszú célzási idő, nagyobb tierben alacsony páncélátütési képesség
Értékelés:
Álcázás: Kiváló
Védettség: Átlagos
Tűzerő: Kiváló
Mozgékonyság: Jó
[spoiler]
-
R3nton #208163 középen van egy hegy oda érdemes menni hátba lőni a heavyket akik igyekeznek a déli részre, illetve a többiek ha északon spotolnak akkor oda is lehet lőni. Annyira kell figyelni, hogy az északról jövő medek, TD-k ne lőjennek szét, amúgy arty védett + ha valami gáz van, akkor be lehet gurulni oda a tó mellé. -
Ez szerintem úgy volt, ahogy én is szoktam javítani, gyógyítani. Ctrl és katt a sérült modulon vagy legényen. Így gyorsabb a javítás, mert nem kell a billentyűzeten számokat keresgetni, nyomogatni. A replay miatt nem látszik a kurzor, asszem. -
WaseK #208161 Jó kis videó volt, köszi!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy amikor előtték a lövészedet, akkor nyomtad a javítócsomagot, de nem kellett választani, hogy kit gyógyítasz(ugye más sérült nem volt), automatikusan gyógyított.
Ez csak a replay miatt nem látszott, hogy ki kellett választani a drivert, vagy beállítás kérdése valahol?
Mert nekem akkor is mindig meg kell nyomni az "almenüben" a számot, ha csak egy valami sérült.
Remélem érthető, hogy mit szeretnék kérdezni. köszi -
stoppos #208160 Az a bajom mindkét hellyel, hogy ha beüt a kaki, pont oldalba-hátba tudnak lőni, anélkül, hogy rendesen vissza tudnék vonulni. Max le a tópartra, vagy teljesen menekülőre kell fognom, amikor megint csak szabadon abuzálhatnak hátulról. -
EmR3 #208159 Szerintem középre (E5), vagy a hegy lábához (B7). -
stoppos #208158 Hogy témába vágjak. Fjordon meddel bal oldalon indulva merre érdemes menni szerintetek? Jobb oldalról teljesen világos, hogy mit kell csinálni, de a bal oldalról indulva általában teljesen ötlettelen vagyok. -
Madi92 #208157 Mondjuk, biztos dobott az élményen, hogy elég sok modul megvolt már a KT-ről, és egyéb tankokról! -
kisokka #208156 Majd meglátom, valószínűleg úgyis ki fogom fejleszteni, mert P-vel mászkálgatok. Kösz oda is. -
Madi92 #208155 Na akkor majd én írok szépeket..:D Nekem nagyon bejött a kis VK! Nagy alekosz már annyira nem, de az sem volt vészes!
Lényeg a lényeg, hogy én adnék egy esélyt neki, nagyon mozgékony, jó az ágyúja, frontja is tud pattogni, ha jól használod. És nem mellesleg nagyon jól néz ki! :P
Én nagyon élveztem, csak félig meddig medként kell használni! -
kisokka #208154 Aztán az első reakció, hogy valamelyik csapattárs kilövi. -
stoppos #208153 Pedig milyen sokan szokták.
-
kisokka #208152 CW-ra hívtak egyébként már nem egyszer, de én még kevésnek érzem magam ehhez. Főleg úgy, hogy még a szakaszt se próbáltam és eddig csak a saját szórakoztatásomból játszottam a játékot. Persze nyilván egyszerűbbé teszi valamilyen szinten az együttműködés a csatát, de a csajom öccsén kívül eddig még nem leltem más partnerre ebben. Ő meg most kezdte 2 napja egy Loltraktorral, csak nem viszem be egy tier 7-es csatába a komát 
-
Oddball29 #208151 Remélem német crew lesz hozzá, és nem valami curry-fejű istenverése. -
kisokka #208150 A Tiger ki van már fejlesztve, ezért is kérdeztem, hogy inkább hanyagoljam azt az ágat, vagy se. VK-hoz kell még pár ezer tp, de valószínűleg hanyagolni fogom, mert már az adatok alapján se tetszik, ráadásul megerősítést is kaptam, hogy egy sapka fos :)
Kösz! -
Indienpanzer is being supertested.
Estére valszeg már lesz kép is róla
-
Mentem pár kört vele :D -
stoppos #208147
Szép kis kör volt. :)
-
Szpecnyaz #208146 Nyilván azért van hanyagolva mert simán a leggyengébb a tierjén belül. Én inkább átmennék a sima Tigerre (szerintem a Tiger P-ről megoldható a dolog), meg a ferdire. Igaz hogy a Tiger gyengébb mint a P, de az utána lévő KT és E5 bőven kárpótol majd. Meg igazából az E100 se rossz full golddal. Meg még CW-re is van némi esélye bekerülni a beépített mapokon. -
erdosilaszlo #208145 Comet-ről vélemény? Most szereztem meg, a Cromvell az egy igazi FUN gép volt, remélem ez is hasonló lesz. Remélem van valakinek tapasztalata vele. -
Randomban, azért lehet vele jókat trollkodni :D -
kisokka #208143 A Tiger P után még nem a hátultornyos VK jön, bár az utánalévő mégúgy sem tetszik, mint ez.
Az a baj, hogy a 7-es tier után nem néztem nagyon tovább, csak azt láttam, hogy elég nagy divat a Királytigró kifejlesztése, VK-val meg elég ritkán találkozok. Biztos van oka, hogy ennyire hanyagolják a VK-kat, de ez annyira nem lehet mérvadó, amiket felsoroltam. -
marchizor #208142 tényleg mi lett a jó kis (8 kill/match) FCM statoddal? 
-
Bmsrt n2 #208141 Én is így gondolkodtam,teszten próbálgattam az ágyúkat meg a terhelését is,direkt,hogy mi fér rá hogyan,és van 36ezer Xp free-ben a célra... -
marchizor #208140 én ám 
jobban járunk mintha te kezdenél el okoskodni
-
R3nton #208139 persze:D miért szerinted érdemes kihúzni azt a szart? :D Hátultoronyos VK-t is szidni szokták a bokrot. Maus meg...CW-n keveset használják, lassú dög, ugyan a páncélja jó, de nyitott mapon vége a dalnak -
Majd pont te fogod megmondani :P -
marchizor #208137 "tipp a T7-hez (WZ-131): először kezdjétek el kifejleszteni az ágyúkat (egészen a 4.-ig, a 85mm-esig), aztán lánctalp, motor, majd rádió. ha ez meg van fejlesszétek ki a 100mm gunt hozzá, de ne vegyétek meg, mert a 85mm-es gunnal sokkal jobban használható a cucc, viszont a WZ132-nél úgyis muszáj lesz kifejleszteni. a 85mm-esnek ügye 159-es átütése van, ami azért már sok mindent át visz, ha pedig nagyon muszáj, el lehet lőni 4-5 goldot, ami még az IS-7(!) frontját is viszi. emellett sokkal gyorsabban szűkül és nagyon durva RoFja van." -
Bmsrt n2 #208136 59-16...
Megvettem a Wz-131-et,de kitaláltam,hogy még megtartom emezt és kihúzom rajta a top rádiót,a Wz-be nem vettem se legénységet se semmit,üresen áll...azóta egy kört nem nyertem,vicc. -
kisokka #208135 Azt hozzátenném, hogy csak adatokat tudok róla, meg 1-2 videót néztem, sose próbáltam teszten, vagy ilyesmi, ezért érdekelne olyan ember véleménye, akinek volt már ez a tank. -
kisokka #208134 Merthogy? -
Fefe82 #208133 hallottam hogy a vk4502A prém lesz a jövőben 

menj csak rá
-
diegho #208132 13 90-es videó.
-
R3nton #208131 szerintem nem érdemes