418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Hupihun
    T-34-1 töltőnek (rádiós) első skill-nek mit érdemes adni? Vizes lőszertároló van a gépben.
    Előérzet vagy javítás?
  • Koridor
    Olyan mint a T43-as, ha azzal se ment ezzel se fog.
  • R3nton
    Ja persze alap, főleg, hogy a WOTban simán el lehet lenni akár prem nélkül. WT-ben esélyed nincs 10esnél nagyobb repcsit kifejleszteni prém nélkül. Am a WT nem rossz ennek ellenére...
  • PiciPanzer
    T5-öt, T6-ot nem igazán lehet összehasonlítani orosz-német vonatkozásban, mert a németeknél nincs heavy.
    T6-ban a VK3601 sem utolsó, de szerintem jobb mint a T34-85.
    T7-ben T29, Tiger P osztozik az első helyen, ISnél talán még az ARL is jobb szerintem. Amikor volt a tier 7es tournament(Tech Tree Tango), az első 4 helyezést elérő csapat Tiger P-s setuppal állt ki.
    T8-ban KT simán felveszi a versenyt az IS3,KV4 párossal.
    T9-ben E75 ST1 teljesen egyenrangú, E75 picit jobb is talán.
    T10-ben az e100 jóval korlátozottabban használható mint az IS7, de adott körülmények között jobb mint az orosz, főleg a prém lőszer kreditért bevezetése óta.
  • pecaboy
    Részben tudok egyetérteni. Az orosz tank így is OP. A németnek meg így is van bizonyos tekintetben (még) előnye. De nem sok.

A T-15 még mindig nagyon ott van :)
  • pecaboy
    Jogos. De a németek T6-7-ben elbújhatnak (talán a be nem is vetett Tiger P-től eltekintve). T8-ról még nincs tapasztalatom.

A "valós" alfa sebzésről írtatok már... Nem tudom, nekem nincs extrém élményem. Persze, lehet, hogy van valami súlyozás a sebzés két szélsőértéke között. A T29 mindenesetre tényleg brutál. De ha a T7-es oroszt meg a T7-es németet hasonlítod össze, megint szegény Panther meg Tiger szívja meg.
  • pecaboy
    Ezt én is tapasztaltam, de mégiscsak egy fokkal jobb, mint a lövésenkénti fix motorgyulladás. Ugyanis javítócsomaggal orvosolható. Ha megsérült, javítsd, ennyi.

Oroszoknál is ugyanúgy 45% az esély, h a lövés (ha jó helyre talál) sebzi a tartályt. És 2 lövés kell 5-7 tier környékén, 88-122 lövegeknél, hogy ki is gyulladjon. (Ezt a wikiből és a 3dmodelsből szopom :) De sztem tényleg így van.)
  • yossarianHUN
    Önjáró légvédelmi lövegek már a kezdetektől vannak WT-ben, csak egyelőre a gép irányítja őket.
  • pecaboy
    Én nem a (készülő?) játékról írtam, arról lövésem nincs. Csak arról, hogy egy WoT-szerű, de tank+repcsi játék nem működne, csak bizonyos kiegészítésekkel. Pl. AI légvédelmi ágyúk, vagy játékosok által irányítható, de korlátozottan tankok ellen is használható lánctalpas lgv. lövegek (írtam már, Flakpanzer, Nimród, az amcsik féllánctalpasokat használtak, a ruszkik teherkocsikat, bár nekik nem is nagyon volt szükség rájuk). Utóbbiak lehetnének olyanok, mint most az artyk - van "elsődleges" hasznuk, de nagyon korlátozottan közelharcra (tankok ellen) is jók.

Meg lehet a tank+repcsi dolgot oldani, csak okosan kell.

A WoT sem a full realizmusról szól. Én eddig is, meg most is tankszim rajongó vagyok, mégis szeretem a wotot. Jól ötvözi a szimulátort, az árkádot meg az online-t.

(Mondjuk nagyon várok már egy játékmódot, ahol pl. németek lehetnének oroszok ellen :) )
  • yossarianHUN
    Ja sorry, nem tűnt fel hogy válasznak nyomtam.
  • GabeE3e
    Előre leírtad a játékot, erről ennyit.
    Ami egy elég amatőr dolog, de majd nemsokára kiderül.
  • yossarianHUN
    Fenét. Egyszerűen más játékstílus. Általában azok sírnak az OP ruszkik miatt, akik 1v1-ben a német tankjukban rámásznak a ruszkira, esetleg leállnak vele csiki-csukizni, aztán csodálkoznak hogy elvéreznek. Ennek a pontosság buffnak meg egyszerűen túl nagy jelentőséget tulajdonítanak az emberek. Megy a hiszti, hogy emiatt az orosz ágyúk pontlövő lézervetőkké váltak, hát ez nem igaz. Elég sok orosz tankom van/volt ezen patch óta, és még mindig érezhetően pontatlanabbak a németeknél. Igen, valamivel pontosabbak mint régen, de aki azt mondja, hogy sniperré lettek az oroszok, az egyszerűen pszichológiai alapon bebeszéli magának.
  • sikora
    A wot-nak leáldozóban van. Unalmas megújulni nem képes szar, ami az utóbbi egy évben tömegesen vesztette el a játékosait. A WT lesz a jövő játéka a wot pedig eltünik a süllyesztőben.
  • pecaboy
    Úgy, hogy CSAK tankok és CSAK repülők, úgy nem. (Tankok fognak repülőre lőni?? :D Gyerekkoromban láttam először A halál ötven óráját, azt hittem, hogy azt a felderítőgépet Henry Fondával a Tigrisek lőtték le, komoly :) )

Na igen, egy lgv. löveghez kellene "skill". De ahogy a WoTban le van egyszerűsítve a lőtáv (3 km helyett 4-500 m), ezt is le tudnák egyszerűsíteni. Nem nagyon, csak kicsit kellene elé lőni.
  • Master91
    t7be hirtelen t29et raknam opnak, sztem 1 loves VALOS alfa sebzese meg jobb is mint az Is-nek + zsido torony + gyorsabb toltes....
  • Tessellia
    A KV széria nem is a motor tüzektől szenved, hanem az üzemanyagtartályok sérülnek és azok okoznak tüzet.
  • Master91
    aha koszi ,jo fej vagy, de leirom neked ,hogy a valaszt gyorsabban elkulted volna mint ezt a mihaszna hozza szolast.
  • pecaboy
    Én biztos nem, hiába kérdezted tőlem :)
  • pecaboy
    Nem teória, ez elég nyilvánvaló. A közepesen tájékozottak is tudják, hogy a WoTban a német tankok átvitele legelöl van, a "hasában". Gyakorlatilag mindegyiknek.

A KV széria felgyújtása... Hááát, nekem más a tapasztalatom. Eleve, általában dízelesek. Nem 20, hanem 15 vagy 12% esély van a motor egy lövéses kigyújtására.

Az meg, hogy az orosz nem OP... Vajon a 8.6 patch jobb célzása kinek kedvezett? Az eddig is pontos németeknek, vagy a pontatlan szovjeteknek? Őszintén szólva, már a 122-es howitzerrel felszerelt KV-1S-sel is majdnem kinyírtam egy Löwét szemtől-szembe 300 méterről, úgy, hogy mindkettőnk ki-be bújkált a fedezékéből. A végén megelégelte, és egyszerűen lerohant. És nem volt amatőr játékos. Ezzel a patchcsel lényegében megszűnt a "sniper tank" fogalma, mert mindegyikkel lehet.

Mi a Tier5 legerősebb tankja?
    A tier6-é?
    Tier7? Sztálin vagy Tigris?
    ...
    Fölösleges a vita.
  • Nikosi
    Figyelj nem a való életről írok, ezt azért vedd figyelembe. Ezek játékok még szimulátornak sem nevezném egyiket sem. Arcade lövöldözős játékok, szimulátoroknak öltöztetve.

Tehát az ami a valóságban volt az ott van, ami itt ezen játékokban vagy más ilyen arcade játékban van egy teljesem más tészta.

Ha ezek szimulátorok lenének a játékosok 4/5 nem is játszana vele.

De rendben legyen a sok messiás várónak igaza, majd a WT megdönti a WOT-ot mert mindenben jobb lesz. De aztán ne sírják tele a netet majd, hogy hű de szar ez a fos. Mert ugye mióta kijött a World of Warcraft azóta is minden új mmo wow verő, hú de messiás aztán kiderül mindig, hogy mégsem és indul a flame ezerrel.
  • Roger6
    Istenem bazmeg... Itt mindenki mennyire okos. Siemka hétvége van, inkább játszatok a lengyelekkel.
  • Nikosi
    A koncepció a WT-ben az, hogy nem külön tankos és perülős játék NEM lesz, hanem egyben lesz a kettő, ez sok helyen le van írva, ha nem csal az emlékezetem a WT honlapján/forumán is. Innentől kezdve ennyi, lehet über brutális a grafika, meg lehet benne a legjobb tank a Tiger aki mindenkit egy lövéssel fog megölni(Ez nagyon sok ember álma, nekem nem mondjuk, de sokaknak igen főleg Földi Pál hobbi történész nagymesteren nevelkedett embereknek), stb...

De ha egy pályán, egyszerre játszik repülő és tank az csak fos lehet random csaták esetén ennyi. Ha az artykat se szereted, majd a repülőket fogod?
  • pecaboy
    Tessék kicsit játszani az IL-2 Sturmovikkal. Repülőszimulátor. Szintén oroszok csinálták, szintén a németeket "nerfelték", de a bombázás része egész valósághű lett. Régebben játszottam vele.

"mennyire voltak idegesítőek az arty-k, főleg ha sok volt belőle"

A valóságban az artyk nem nagyon zavargatták a tankokat. Max. közvetlen közelről volt esélyük ellenük, de abszolút nem erre tervezték őket, hanem védelmi vonalak, csoportosított élőerő és koncentrált "puha" célok ellen, illetve az ellenfél megzavarására, demoralizálására is. Olyan egyszerűen NEM volt, hogy valaki "spottolt" volna egy tankot, rádión jelentette volna, az 5-10-20 km-rel arrébb álló arty meg kilőtte volna! lol

"Na vajon mit csinál egy 100kg bomba egy tankkal, ha csak mellé is pottyan? Mi is marad a tankból? Ja por és hamu."

Megsúgom neked: óriási tévedés. Egy száz kilós bomba még egy könnyűtankot se hat meg igazán, ha mellette landol. Egy ötszáz kilós talán megrongálja.

A felső páncélzat vékony, persze. De a vadászgépek nem nagyon szerettek ám zuhanóbombázásban, 90 fokban rárepülni a tetőre. Azokat ugyanis kamikazénak hívták, de ők is inkább hajók ellen csinálták, jobb volt az anyagi megtérülés. És akkor nézzük, mennyi az átütése egy géppuskának... Ja, jó, akkor rövid csövű gépágyúnak... Ha a 47 millis hosszú csövűvel felszerelt Sturmovikok nem tudtak pusztítani a német közepes tankok között sem, akkor érted, mi a probléma. Igen, a dőlésszög. Meg a célzás. Meg közben a rázkódás. Meg még ezernyi más dolog...

Próbálj a Sturmovikban "lebombázni" vagy szétlőni egy tankot.

Persze voltak bombázózsenik, pl. Rudel, aki egy bemutatón a 37 millis gépágyúval felszerelt Stukájával egymás után 3 darab T-34 motorblokkját lőtte át felülről. Nade: 1. Ő Rudel volt, senki más nem tudott ilyet csinálni. 2. A T-34-esek mozdulatlanok voltak. 3. Ezt a fajta Stukát direkt tankok ellen tervezték. (A korábbi Stukák is jók voltak tankok ellen, de csak mert ZuBók voltak.)
  • yossarianHUN
    Televan orákulumokkal ez a fórum komolyan. Maradjunk annyiban: majd akkor teszünk ilyen hangzatos és messzemenő, kritizáló hangvételű állításokat, ha már a kezünkben tartjuk a dolgot.
  • Nikosi
    De őszintén ha lesznek is benne légvédelmi fegyverek akkor is el tudod képzelni, random csatákban random emberekkel, hogy működőkepés legyen egy ilyen koncepció?

Áh kizárt.

Az ötlet maga nem lenne rossz, de csak is kizárólag olyan formában mint WOT-ban a klán csata, mert ott van csapat munka.

Másrészt szerinted azok az emberek akik sokszor egy maus oldalát nem képesek eltalálni, majd 10 pixeles gyorsan mozgó repülőket majd le fognak lőni. Egy robogó t-50-et sem egyszerű eltalálni, az pedig szinte álló célpont egy repülőhöz képest.

Lehetetlen normálisan megoldani a kérdést random csatákban, úgyhogy ha így lesz az egy bukta lesz, nem konkurencia.
  • GabeE3e
    Az Iphone 6 ról mi a véleményed milyen lesz? Jól tájékozottnak nézel ki.

Bár arról nincs 5 kép,hogy eldöntsd milyen
  • yossarianHUN
    T-44-ről valaki tud mondani tapasztalatokat?
  • pecaboy
    Dobok egy linket, ezen kikeresheted:
    https://www.google.hu/
  • yossarianHUN
    Fölösleges táplálni ezt a "OP orosz" sztereotípiát. Vannak németek amiket szemből gyújtani lehet, igen, de pl. a játék leggyúlékonyabb szériája az über OP KV. KV 1-2-3-4 mind ég mint a fáklya. Ötösről nincs tapasztalatom.
  • pecaboy
    Nem ismerem ezeket a játékfejlesztéseket, de...

A háborúban:
    - A tankok nem lövöldöztek repülőre. Néhány tankon, a torony tetején volt "légvédelmi géppuska", de inkább csak azért, hogy valami önbizalmat adjon. Más haszna nem volt, max. gyalogság ellen a parancsnoknak. Géppuskával nem lehetett repülőket "kilőni". A pilótát - néha, óriási mákkal talán.
    - A németeknek, később a többi hadviselő félnek is volt mobil légvédelmi eszköze, pl. Flakpanzer. Nálunk pl. a Nimród. Ha ezek nem lesznek benne a játékban, akkor sz*rt nem ér az egész.
    - Meg amúgy is: légvédelmi gépágyúk és lövegek. Német 88-asok, orosz 76-osok vagy 85-ösök stb.? Nem volt vidám életük a bombázónak sem, és nem a lelkiismeretük miatt.
  • Master91
    mit hivtak?
  • pecaboy
    Nehogy azt hidd, hogy ennek köze van a valósághoz

A motorátviteli rendszer a valóságban igen ritkán, de inkább sosem gyulladt ki. Az orosz fejlesztőcsapatnak viszont kapóra jött, hogy összevonhatta a kettőt - nekem legalábbis ez a gyanúm.
    A valóságban, ha ezeken a helyeken - az átvitelnél - átlőtték a tankot, az nem kigyulladt, max. megállt.

Mit is hívtak a németek pl. Tommy-kuktának vagy -sütőnek? Az hányszor gyullad ki a játékban?
  • Master91
    hasonlo a velemenyem, annyira varjak a tankos reszet hogy kopp lesz a vege :D
  • Pares
    SerB-nek ebben nagyon igaza volt. A legnagyobb faszság, amit kitalálhattak, hogy egy csatába tesznek repülőt és tankot. Nem fog működni. Különben én játszottam mindkettővel, és nekem személy szerint a WoWP sokkal jobban tetszik.
  • Pares
    Rendben, csak kicsit abszurdnak tűnik, hogy szemből könnyebb kigyújtani egy tankot, mintha oldalból/hátulról lőnél közvetlen a motorra.
  • pecaboy
    Mert a Löwének hátul a benzintankja van (ha igazat mond a weak spot skin). Azt nem elég lövöldözni, hanem le kell vinni 0-ra a hp-ját. Minden lövéssel 45% esélyed van, h tényleg okozol a tartálynak sérülést, és kb. 2x kell sérülést okozni. Mindeközben egyszer csomaggal lehet is gyógyítani :P

Míg ha a motort átlövöd valami gyorstüzelővel... Minden átütő lövés után 20%, hogy kigyullad a tank.
  • Nikosi
    Nem értem miért várják sokan a WT-t mint a messiást. Leszögezem előre is, hogy sem a WT-vel sem a WOWP-vel nem játszottam egy percet sem. Mindenki aki játszott mindkettővel azt mondja jobb a WT. Igen de ezek repülős játékok, nem egy tankkal lövöldözős. Szerintem elsőre blikkre a WT semmivel sem lesz jobb tankos játékként mint wot, sőt.

Amit tudunk ugye a wT-ről:
    - Szép lesz (halelujja bár a wot sem ronda de legyen)
    - Kizárólag vh2-es harckocsik lesznek.
    - Ugyan olyan prém accot fog igényelni ha nem akarsz szenvedni.
    - Együtt lesznek a multi csatákban a repülők és a tankok. WHAT!

Na itt álljuk meg egy hangyányit. Nem akarom senki kedvét elvenni, de aki wotozot 8.6 előtt az tudja mennyire voltak idegesítőek az arty-k, főleg ha sok volt belőle. Na a repülők azok sokkal rosszabbak lesznek mint a legrémesebb artyk a WOT-ban.

Ugye vh2-es tankokról van szó. Tehát se stinger rakéta, se légvédelmi felszerelés semmi. Egy tank gyakorlatilag védtelen lesz egy repülővel szemben. Amit hallomásokból (WT-vel játszó emberektől) tudok van olyan bombázó WT-ben ami 16 * 100 kg bombával rendelkezik. Na vajon mit csinál egy 100kg bomba egy tankkal, ha csak mellé is pottyan? Mi is marad a tankból? Ja por és hamu. Juj de élvezetes lesz majd. Arról már nem is beszélek, hogy egy tank felső páncélzata elégé vékony, egy vadászgép fedélzeti fegyvere simán át fogja lőni, huh de élvezni fogja majd az ember.

Az arty elől el tudtál bujni egy szikla egy épület mögé. Na a repülő elöl maximum a föld alá áshatod be magad ott talán nem tud majd 3 sec alatt elpusztítani.

Én játszottam sokat régen a Battlefield 2.vh-s játékaival lan party-kon, első battlefildek. Ott volt egy srác nagyon tudott repülni repülőgép mániás volt. Na az egymaga szétszedet mindent amíg volt lőszer utána, meg kamikaze majd újraéledt és újból repülő. Tankba semmi értelem nem volt beleülni, 10 másodpercig se éltél kb.

A WT-be ha együtt lesznek a repülőkkel a tankok (márpedig ez a tervük) akkor a tankok maximum biodíszletek lesznek a repülőben ülő emberek szórakoztatása céljából.

Persze a mi oldalunkon is lesznek repülők, mondja a kedves játékos. Igen nézd meg mire képes egy csapat randomban wot-ban. A minimális együtt működésre sem képes a csapatok 50%-a. Majd ezek az emberek ha bemennek WT-be majd hirtelen egyből figyelmes és segítőkész társak lesznek. A vadászok majd biztos légifedeztetett adnak a tankoknak. Aha én meg a szőke herceg vagyok a fehér lovon.

Ergo ha egy csatába beeresztünk repülőt és tankot akkor azt csak klán háború szinten szabad megtenni, vagy igenis fel kell szerelni stinger rakétákkal a tankokat, mert különben ember nem fog beleülni egy lassan guruló céltáblába, ja de akkor meg már nem 2.vh only a dolog.

Meg kell várni mire kijön, de szkeptikus vagyok messiásként várni meg szerintem értelmetlen.
  • pecaboy
    Mmmgen. A Löwe testén, a két lánctalp teteje között, ott, ahol hajlik a páncél, és pont függőleges (ezt angolul "beak"-nek hívják), az nem erősen páncélozott, mint az oroszoknál (pl. KV), hanem éppen hogy a leggyengébb pont. 120 milli, függőleges. Hogy, hogy nem, pont ott fut végig az átvitel, végig! Ha jól sejtem :) , benzines, tehát MINDEN itteni átütő találat esetén 20% az esély, h kigyullad. Szivacs. Éljen az orosz-szovjet kötelék!

Csak összehasonlításképp: a tier5-ös KV-1 "beak"-je 115 mm, messze a legvédettebb rész, és nincs a modellben függőleges eleme. Átvitel vagy motor pláne nem. Csak üzemanyagtank, az is csak a test szemből bal oldalán egy függőleges sávban.

Gyanús? "Ó, szörnyű..." :)
  • Pares
    Áh. Rossz nézni. -4%? OMG.
  • Pares
    Amin én el szoktam csodálkozni, az az hogy elölről lövöm, kigyullad, de ha hátulról, közvetlen a motorba, még criticalt sem lövök...