418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• atee73
    ime 2 idezet toletek

"hát jah.... elég érdekes
    egyik nap nekem is 71% WR és minden középre megy és minden átüt
    másiknap 34% WR és minden mellé megy, ami meg középre megy az is lepattan vagy 0dmg
    eléggé érdekes " ala FoxBat88fx

" mostantól csatlakozom azokhoz, akik azt mondják, hogy belenyúl a wg a játékba...
    Olyan nincs, hogy egyik napról a másikra elfelejtek játszani.
    Olyan nincs, hogy ezeken a napokon többszöröse a lepattanó és a benyelt telitalálat.
    Eddig 200 feletti effik voltak, most 1500??
    Win rate 64% most 43%???
    És semmit nem csinálok másként. " ala madmanic

senkit nem akarok megbantani

De nem jartatok suliba?? Mind2en leirtatok kozel 50-50%-os statisztikai atlagot ,mind2 esetben 2 napra lebontva kijott a kozel tokeletes randomitas ...60+40=100:2=50 ,70+30=100:2=50

• lammaer
    Ja, ez az állandó örök morfondírozás tárgya nálam:

Átverekedjük magunkat a fronton, lerongyolódunk de véresen kikászálódunk az ellenség üszkös roncsi közül, miközben már kezdjük számolni hogy mennyi is lesz az XP a győzelemért.... amikor hirtelen az ellenfél zászlója felöl megérkezik egy zsír új, full HPs top tier tank, és fényes, karcmentes páncéljában kivégez minket.

Agyvérzést tudok kapni ilyenkor... Mit csinált ez eddig? Ha semmit, miért nem hiányzott a frontvonalról? Hogy lehet 10 perc semmittevéssel eltölteni egy csatát a saját zászlónál top tierként? És miért nem éreztem hogy az ő toptankjuk nem játszik?
  • atee73
    ne keseredj el ... majd az is7 hogy fog egni , akar a rozse
  • Reaper
    Pár KV-n már túl vagyok, de ennyiszer összesen nem gyújtottak fel, mint ezzel a szarral eddig..:)
  • Destydeme
    Hi.A kv-k gyúlékonyak,tessék megszokni:)
    A németeknél meg a motort lövik ki sokszor.
  • bigmano
    Én nem ezt írtam le hanem ezt:
    "Ha nincs meg a szükséges tapasztalatod nem veheted meg hiába tudnád kifejleszteni....
    Ezt megcsinálhatnák a WOTban is.
    Akár eff-hez köthetően:T I-3-ig nincs eff/ T3-300eff/T4-400eff stb...."

Erre írták hogy az a játékos állomány tartja el a játékot aki csak hobbynak tartja és leszarja az eredményt.
    Bár szerintem nem esnének el ők sem semmitől max jobban odafigyelnének a fejlődésükre.
    Plusz ugye van a pénzért vehető VIII-as tank de ez most mind1.
    Kevesebb lenne a T X-ben "garázdálkodó" 500 eff-es játékos aki azt sem tudja melyik a tank eleje.
    Persze az eff. csak mint viszonyítási alap szerepel a WG-nek ennél vannak sokkal pontosabb kimutatásaik (biztos lehetsz benne)lehet bármilyen mérőszám által besorolni a játékosokat.
    A lényeg szerintem a tapasztalat/játéktudás összetevő lenne.
  • Noobvagy
    obj 268 al 6 golyót lőttem el egyszer abból 2 arany és mindet 6 különböző tankra volt köztük amx50 B is az papír és egyet sem engedett sebezni,meghaltam 0 dm-el és akkor nincs megbundázva az egész haha persze.
  • Reaper
    Ez a nyári szünet egy rossz vicc. Mondjuk jó lenne az is, ha lenne olyan csata, amiben nem gyújtják fel a KV-3-asom a leghokibb tankok is már rögtön az elején...
  • Destydeme
    Szia.
    Lammaert tudom idézni(meg másokat is),hosszú távon 2-300 csata alatt kell mérlegelni.Hosszú távon visszajön a winrate,eff,wn6-7 érték.
    +jönnek időnként azok a csaták,amikor érzed,h rajtad áll vagy bukik a győzelem.
    Ezek a legjobb csaták randomban.Általában ezekből a replay-ekből lehet tanulni,amit a többiek ide feltesznek.
  • foxbat88fx
    hát jah.... elég érdekes
    egyik nap nekem is 71% WR és minden középre megy és minden átüt
    másiknap 34% WR és minden mellé megy, ami meg középre megy az is lepattan vagy 0dmg
    eléggé érdekes
  • Noobvagy
    2 nap alatt úgy értem előbb elírtam XD
  • Noobvagy
    Egyet értek nekem 2 nam alatt romlott a win6 em 10% ot valami csoda folytán az rengeteg 12000 csata után.
  • Destydeme
    Igen:)Ő pont arra akart kilyukadni,h ha kv1el összefut,akkor azt a 75 mm beforgatott armor-t a 116pen nem viszi át.Sajnos...
    Nem tudom te milyen taktikával mész,de akkor lehet mi csináltuk bénán és mentünk előre.Amúgy is szeretik látni,ha 1 jó játékos megy előre,morálisan jól hat..Én is találkoztam kv1-el,és esélyem sem volt leforogni(lomha volt az a med).

Lehet azért találkoztunk kv1-el mert(én pl)mindig próbálom az ellenség jó játékosát keresni,vagy erős tankját.Ahogy írtam a 2.csatámban már acélfal és tank ász voltam kv1-el.Semmi extrát nem csináltam,bementem a kicsik közé és kész,nem tudtak sebezni.

Mi ha baráti platoonba megyünk,mindig keressük az ellen jobb játékosait( ha 3 lila platoonban akkor kellemetlen:)

Ha levadászunk 8-10 piroskát,akkor mire eljutunk oda,h az ellen jó játékosaival találkozzunk addigra lehet,h 10-20%hp-n vagyok.Sanszos,a lose.Biztos,h mások is játszanak így,mert volt már példa rá,h rám jöttek 3-4en egyszerre,holott volt mellettem 1-2piros is.

Megyünk 1 irányba,persze aki jön szembe az kap.Felesleges csatározásokba nem megyünk bele...Ha jön a spot vagy lövünk,vagy nem,de pl nem áll meg senki,amíg el nem éri a kitűzött célt.:)

Láttam én már E100at T50-et kergetni..akkor még nem volt arty nerf...sírtunk és tudtok,h ennyi volt az a csata.
  • R3nton
    3-as platoon a legjobb ellenszer erre. Ha jól játszotok akkor minimum egy szoros meccs a végeredmén, ahogy már ki lehet kapni. A 15-0 bosszantó persze, de azért ha 3an vagyunk ilyen nem fordul elő. Ha meg elcsesszük, akkor tudjuk, hogy mi voltunk a hülyék.
  • madmanic
    mostantól csatlakozom azokhoz, akik azt mondják, hogy belenyúl a wg a játékba...

Olyan nincs, hogy egyik napról a másikra elfelejtek játszani.

Olyan nincs, hogy ezeken a napokon többszöröse a lepattanó és a benyelt telitalálat.

Eddig 200 feletti effik voltak, most 1500??

Win rate 64% most 43%???

És semmit nem csinálok másként.
  • Noobvagy
    Még 11000 XP és megveszem a 121 es kinai tankot :P
  • Frankie69
    Igen, a várakozási idő az Achilles-sarok. Csak ötletelünk.
  • KamionosBarat
    A company csatákban mindenkinek lehetősége adódik arra, hogy egy jó csapatba kerüljön, ha megvan hozzá a megfelelő statisztikája és technikai felszereltsége. Ezekben a csatákban általában szintén jó csapatokkal sorsol össze a rendszer, ezért biztosan van benne kihívás és élvezet. Legalábbis a ti logikátok alapján lennie kell.

Mégis kevesen játsszák, mert sokat kell várni egy-egy csatára. Persze, ha most valaki feltenné a kérdést, hogy ha egy bármilyen mérőszámhoz kötött csatát játszhatna, akkor zavarná-e az, hogy az alacsonyabb játékosállomány miatt tovább kell a várakoznia, akkor a válasz az lenne rá; nem zavarna, ha ezzel élvezetesebb csatákat kapok.

A másik probléma, amit a company csaták kapcsán felvetnek az az, hogy keveset tud csak sebezni egy-egy játékos, ezért romlik a WN6 (akármilyen mérőszám) érték. Ennek pusztán az az oka, hogyha veled és ellened is tudásban azonos játékosok vannak, akkor a sebzés és a kilőtt tankok száma a csapattagok között arányosabban oszlik el, mint egyébként randomban.

A harmadik égető problémája a játékosoknak, hogy nem tudják azt a tankot bevinni, amit éppen húznak, ha a tier vagy a típus nem ideális a tankszázad számára, mert nyerni akarnak. Ezért nem engedik, hogy bevidd az M46 Patton tier 9 amerikai közepes tankod Absolute TC-be, mert csökken a csapat győzelmi esélye.

Ha azt vesszük, hogy egy WN6-hoz (akármilyen mérőszámhoz) kötött MM bevezetése a cél, amibe mondjuk az "Elite Battle" gomb léptetne be, akkor vajon mennyi az esélye, hogy lesz elegendő játékos egy-egy csatára? Mennyi az esélye, hogy abból kevesebb, mint 10% jó játékosból pont elegendő random csatázik? A délelőtti és kora délutáni órákban a többség dolgozik vagy tanul. Délután már kezdődnek a company csaták, majd az esti órákban CW a program sokak számára. Éjszaka pedig az emberek többsége általában aludni szokott WoT helyett.
    Egy Elite Battle olyan állapotokat idézni elé, ami még 2010 nyarán lehetett, amikor percekig kellett várakozni egy-egy csatára, mert egyszerűen nem volt elegendő játékos, megfelelő tanktípus, megfelelő szint stb.

Belegondoltatok már ebbe?
  • Pares
    Azért írtam, hogy nehéz párti, mert folyton a nehéz tankokkal érvelt, hogy de a KV-1 így meg úgy. Biztos játszott meddel, biztos többet mint én, és jobban is, jobb játékos mint én, az tuti. Csak nem értem mire ez a szarozás, meg főleg a KV-1-el és egyéb nehéz tankokkal való egy-az-egyre való összehasonlítás. Ha ilyen szituációba kerülsz ezzel a tankkal, akkor vagy nincs szerencséd, vagy rosszul játszol vele. Mondhatnám én is, hogy KV-1 milyen szar már, Grille kiszedi 1-2 lövésből, csak hát ugye...
  • Destydeme
    "
    Szerintem azok, akiket -én is- agyhalottnak meg idiótáknak titulálunk azok szerintem pusztán csak nem veszik még annyira sem komolyan a játékot, mint akár én a műkedvelő amatőr és ez a lazaság bosszantó."

Nekem volt aki csata közben leírta,h őt egyáltalán nem érdekli,h nyerünk,vagy veszítünk,bejött a csatába nyomkodni a gombokat.

Gondolom sokan vannak így.
  • R3nton
    Óvatos játékstílus??? Gondolom TD-vel tolod...Pont ezt utálom, hogy nem segítenek semmit az elején, és a végén kilövöldözik a leHPzott tankokat. Nekem sztem 35% sincs a túlélési rátám a wr meg 53%. Mondjuk én baromi agresszív stílust játszok, sokat mozgok, próbálok spottolni és a fronton harcolni.

És olyankor durran el az agyam, mikor mág kioszottam 4k dmg-t + még 1500 dmg spotolásért és valami vérpisti a szikla mögül belém ver egy 1000-st, úgy hogy gyakorlatilag semmit nem csinált addig...
  • Destydeme
    Hi.A statját azért mondtam neked,mert azt írtad,h Fox tudjuk nem vagy medes...vagy vmi ilyesmit.Azért írtam be neked,h az 55-60% nem épp pancsert takar,pláne ha kb 10meddel is megcsinálja.Mindössze ezért írtam.
    Szal tud ő meddel játszani,szerintem élvezetesebb,de ez szubjektív.
    Én mikor megvettem,tavaly tavaly márciusban,nagy tré volt a t25,nem ment,nem fordult a torny,pénzt sem hozott(stug3al simán,de pz3/4el is).Aztán amikor 30-40%ban bepakolt tier 7be(nem 1-2 tier7 volt,hanem kb 7-8),akkor mondtam,h jó 8.
    Nem téged kritizáltalak,lehet azóta feltekergették,de anno gyér volt

+írtam is neked,h örülök,h jól megy vele.
    Ezt miért nem vetted észre(csak a "rosszat")?
    Majd mondom az illetőnek,h írtál neki:)BB
  • András77
    Karácsonykor vagy újévkor, esetleg. Hamarabb nem nagyon várnám. Mire végeznek a big és heavy akcióval, szerintem utána jön a többi járműcsoport és esetleg utána fordulnak újra nehéz tankok felé.

Evvan. Menni kell még pár kört a farmoló tankoddal.
  • Destydeme
    Szia

"Nekem óvatos játékstílusom van, nem rohanok előre soha és 60% túlélési rátám van, mert általában a bukó meccseimen az történik, hogy lassú nehéz tankkal vagyok és mire legyűröm a szárnyat és vissza tudok fordulni vagy esetleg odaérek, már befoglalták a bázist. Nem mindig ez van, de tipikus, mert vigyázok az életerőmre nagyon és igyekszem úgy osztani a sebzést, hogy ne kapjak be lehetőleg. Ezzel együtt is 51,3% a WR-em, úgyhogy nem az van, hogy nem veszem ki a részemet, de nem fogom az életerőmet ostobán elpocsékolni."

Itt sem mondja jó játékos,h rohanni kell.0T3P-et értettem mire írta,h megy:)De menjen is ne a bázison scan-eljen a top.
  • Bangaro
    Nem mostanában. Nemrégiben volt -30%.
  • Eagle16
    Nemrég volt, úgyhogy nem mostanában...
  • mijki
    M103 leárazás nagyjából mikorra várható?
  • Bangaro
    Az eddigi legjobb, legélvezetesebb, legizgalmasabb csatám. Legalábbis számomra. Vicces mi minden pattog a t-54-ről.

irgalmatlan mínusz volt a végén, de a szükség nagy úr. Na meg a kényelem.

• Gerdzso
    Nem egyszer van olyan hogy 20%-os győzelmi esély ellenére is simán nyerünk...
  • András77
    Ez egyébként egy jó taktika. Sunyi befoglalás bitang erős ellenféllel szemben.

Sztyeppén meg Himmelsdorfban van erre számtalan példa. Mennek a top játékosok a szokásos helyre a Szteppén, hogy majd ott harcolnak meg a hegyre Himmelsdorfban és közben a másik csapat sunyin befoglal.

Volt mikor 3-an voltun 9 ellen Himmelsdorfban a hegyen, de annyi ideig tudtuk tartani a helyet, hogy a csapat másik fele befoglalt. Volt olyan noobozás az ellenfél részéről, amikor már látszott, hogy pár másodperc van hátra és a védelmi vonalunk miatt nem tudnak már mit csinálni :)

Az ellenkezője viszont nagyon bosszant, mikor kevesen vagyunk sok ellen a hegyen és a csapat nagy része ott kempingel a foglalókör környékén és várják a sült galambot. Van mikor top szakasz csinálta mindezt ott, el is küldtem őket a noob mezőkre. Az ilyen csatákat persze menetrendszerűen elveszítjük.

A sunyi foglalás az egyik és talán a leghatékonyabb ellenszer, ha nagy a csapatok tudáskülönbsége.
  • stoppos
    A papírforma általában hozza magát, kivéve, amikor épp nem. És nem is kell hozzá a random sem, csak egy szar helyezkedés/oldalválasztás és mehet a fasza meccs a levesbe.
  • Cs3
    Igen, ilyenek előfordulnak. Nekünk is volt olyan már olyan, hogy az ellennél egy 3-as min zöld heavy top tank platoon. Azon az oldalon mennek is át mint a fos, de az aljáról, tök esélytelenül becapelünk. Öröm is ilyenkor a győzelem. Mondjuk saját kárunkon tanultuk meg, hogy 3-as top platoonként nem mindig célszerű együtt maradni. :)
  • Frankie69
    Esetleg lehetne egy "Elite Battle" gomb, és csak egy bizonyos szint felett lehetne belépni a csatába.
  • András77
    Azért annyit meg kell érteni, hogy valakinek fizetnie kell a játék fenntartását.

Pontosan a hívószó az, hogy egy olyan ember, aki nem akar elmélyülni a játék tecnikájában csak menni akar meg lőni a tankkal, az is megtalálja a számítását, igaz költenie kell rá.

Múltkor olyan jól ment is8-al, hogy még prém nélkül is hozta a kreditet és mondom, hogy igen, aki tényleg tud játszani, az akár még tier 9-10-ben sem szorul rá a prémiumra. Én nem ez a kategória vagyok és emiatt kell nekem a prémfiók, különben nagyon nem lenne egyszerű a dolgom, de megértem, hogy az emberek többsége nem akar többet a játéktól, mint egy kis szórakozást.

Szerintem azok, akiket -én is- agyhalottnak meg idiótáknak titulálunk azok szerintem pusztán csak nem veszik még annyira sem komolyan a játékot, mint akár én a műkedvelő amatőr és ez a lazaság bosszantó. Ezzel együtt nélkülük a játék sem lenne sehol, mint ahogy a Star Wars-t sem tudom megnézni a dzsadzsa nélkül, ami egyáltalán nem kéne bele, dehát benne van és vagy vele együtt nézem meg, vagy sehogy.
  • Pares
    Nem értem mire akarsz kilyukadni ezzel a wr dologgal, hogy akkor neki meg neked igazabb igazatok van? Nekem is 55% környéki a wr ezekkel + tank ászok megvannak. T-25-el is megvan a tank ász, 85 csata 108 kilőtt, 75% találati arány, 51% wr. Attól hogy valakinek nincs türelme kitapasztalni a tankot, vagy nem tud vele játszani, még nem lesz szar egy tank, maximum az, aki vezeti. Különben meg, nem bántásból, de utálom a lenéző stat buzikat.
  • bigmano
    Ez a lényeg....
  • Gerdzso
    Hát ez jó nagy hülyeség lenne... Meg a szinteket simán ki lehet farmolni ott is, de az effet nem igazán lehet...
  • Frankie69
    Ez szerintem is használható lenne.
  • bigmano
    Kicsit visszakanyarodnék a WT-hez.
    Ott úgy van ha jól tudom hogy szintekhez van kötve az hogy milyen tierhez tartozó repülőt vehetsz.
    Ha nincs meg a szükséges tapasztalatod nem veheted meg hiába tudnád kifejleszteni....
    Ezt megcsinálhatnák a WOTban is.
    Akár eff-hez köthetően:T I-3-ig nincs eff/ T3-300eff/T4-400eff stb....
  • stoppos
    Múlt héten volt egy meccs, ami ránézésre full kettes lett volna. A másik oldalon egy hármas lila-zöld trió, meg sok-sok zöld, nálunk meg az átlag eff valahol Bivalyposnád alatt volt, ahol kezdődik a legelő.
    Mines encounter. Csak valahogy a kis szigetet felejtették el védeni és így pillanatok alatt mögöttük voltunk. Úgy meg hiába lila valaki, ha közben három oldalról lövik.