418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Greenscape
    Es hol a Kolobanov akkor?
  • madmanic
    Vadállat ez a 120 milis

Megvan az új kedvenc tankom A végét 5 v 1 ből hoztam.

• davidbog
    Gyártási nehézség (főleg a nem megfelelő motor) és infrastruktúra leginkább ez a kettő. A többi a közepeseket is súlytotta. A repülőnek aztán teljesen mindegy, hogy 15-el vagy 25-el vánszorog a domboldalban a célpont. A városi harcban meg a nehezeknek még mindig több esélyük volt az erősebb oldalpáncél miatt.
    Viszont legalább annyit örököltek az MBT-k a nehezektől mint a közepesektől, ha nem többet.
  • Szpecnyaz
    Majd jön Oddball vagy Davidb és elmondják hogy miért is :D.
    Ry0k3n: Én se szeretek várni, de ha 1x kénytelen vagyok xd.
  • Ry0K3N
    Igazából nem baj az ha előrerohan egy kulcspozícióba DE legyen mellette a többi med is aki megy vele. Mert úgy nagyon tud osztani.
  • lammaer
    Ez még mindíg 100x jobb mint az átlag lorrie amit látni szoktam: rush ezerrel, a csapatból elsőként döglik meg úgy, hogy még kitárazni se tudott.

Egy időben szépen kértem a top lorrieket hogy ne rusholjanak, de valahogy nem nagyon volt kedvező a fogadtatás, sokszor jött egy "fu noob" reakció.

Azóta inkább úgy szoktam kezdeni, hogy a global chatbe angolul beírom: tegyük meg tétjeinket, hogy hány másodperccel a csata után döglenek meg a lorriek.... ilyenkor óvatosabbak szoktak lenni :D
  • Ry0K3N
    Nálam is ez volt a gond Lorrainel. Sokszor várni kell hogy megfelelő alkalomra hogy elinduljon az ember és akkor bizony ki tudod osztani a sebzéseket vele de ugye nem mindenkis szeret hátul ülni és várni x)
  • lammaer
    De IRL sztem inkább nem a taktikai értékük, hanem a stratégiai/logisztikai problémák miatt nem váltak be... gyártási nehézségek, ellátási problémák, infrastruktúrális gondok, tüzérség/légierő, gyalogság létezése (pl városi harcban).

Ezek ugye WOTban nem léteznek, ergo nem is az a gyengélkedés oka.
  • Szpecnyaz
    Mondjuk IRL se váltak be a böhöm, agyonpáncélozott harckocsik. Érthető ha a WoT-ban se ők a királyok.
  • lammaer
    Magam példájából felhozhatnám pl a T50-2t vagy a dagileót.
    a t50-2 remek volt a fizika előtt - hósikló.
    A fizika betett neki rendesen, közben kijött a t71is, ami a fizika figyelembevételével minden tekintetben jobb lett. Sírtam érte hogy jaj a t50-2, mennyit mentem vele, szemét WG, jajajaj? Fenét, amikor már vmi nem jó, félretesszük, megkeressük a jobbat - így már azelőtt repült a kukába minthogy gyárilag kivették volna. Igen, volt egy aranykora, igen ez elmúlt, igen, tovább kell lépni.

Dagileó ugyanez: amikor kijött kalap szamóca volt, aztán megkapta a 10.5-es csonkágyút akkor kicsit használhatóbb lett de nem az igazi. Jött a HE nerf, kuka az egész, majd jött a creditért megvehető gold, akkor fasza funtank lett, mert iszonyatosakat lehetett még T9-ek seggébe is lőni vele. Aztán szétverték a goldammót, így megint használhatatlan lett.
    Aki képes alkalmazkodni, az tudta mikor kell használni azt a tankot, és nem sírt, hanem élvezte amíg lehet.

A WOt elég változékony, mindíg van vmi érdekes ami éppen aktuálisan OP :)

• Szpecnyaz
    Igazából lehet hogy kéne a csapatnak a tűzerő. Meg a hiányom miatt fognak páran megmurdálni, de leszarom xd. Mert később több sebzést tudok vele kiosztani, ami el fogja dönteni a csatát.
    Tegnap 80% feletti WR volt ezzel a taktikával, előző nap is 60% feletti, átlag dmg pedig 3,7k. Nekem ez elég igazolás ahhoz hogy jól teszem azt amit teszek :D.
  • lammaer
    Hát, a revolveres heavyik azért tudnak érdekesek lenni.
    De összességében vmi ilyesmi az irányvonal JELENLEG.

A lényeg a player mentalitás: ha azonosítottok hogy mi az életképes, akkor annak megfelelően kell reagálni a játékbeli terveinkkel, módosítani az elképzeléseket, kipróbálni vmi mást. A repetitív ismétlés és alkalmazkodás képtelensége olyan rovarszerű dolog.

Teszemaszt: KV1S most op, tologatjuk jól, lenerfelik, és tologatjuk tovább közben sírunk hogy ejj de szar. Ez a helytelen hozzáállás. Változik a játék, változnunk kell nekünk is.
  • Bee
    Ez az örök dilemmám: ha hátul csellengek vele egy ideig, akkor hiányzik egy T10 tűzereje a csapatnak, ha nyomulok, akkor a füstölgő roncsom tűzereje hiányzik. :D
    Nekem eddig az jött be, ha szakaszban megyek keményebb társakkal; miután ők ellövetik a célpontot, én kitárazok rajta. A távolsági harc sem való neki, ahhoz túl pontatlan - AP-val pedig gyenge pontokat kell lőni a viszonylag gyenge átütése miatt.
  • Szpecnyaz
    Igazából én is ott estem vele hibába hogy nem voltam elég türelmes hozzá. Az utóbbi időben sokat változtattam a játékstílusomon vele, most már inkább kivárok vele akár a csata feléig is dmg nélkül. Aztán ha már némileg kikaparta a csapat a gesztenyét akkor megindulok és learatom a babérokat. Esetleg elfoglalok egy kulcspozíciót, ahonnan folyamatosan lehet osztani.
    Az utóbbi napokban csak így játszottam vele és ritkán volt 2500 alatti sebzésem vele, inkább 3k felett voltam vele, de gyakoriak voltak a 4-5k sebzések is. A TD dömping szintén nem zavar vele, mert a mozgékonyság és a revolver tár ellensúlyozza őket.
    Kár hogy régebben is sokat játszottam vele, így nehéz lesz felhúznom a statját.
  • Bee
    Néha nagyon jó köröket lehet vele menni 6k sebzést leosztva, de a nagy TD-k elszaporodása miatt gyakran 2 bekapott találattól kihalok minimális sebzéssel. Tudom, hogy nem első vonalas tank, de pont a türelem hiánya miatt nem tudok átlépni a pro játékosok kategóriájába; akkor is támadok, ha inkább bujkálnom kellene, olyan szitukat próbálok megoldani, ahová kevés vagyok. Az IS-7 és az E100 megbocsátóbb, az elkövetett hülyeségeket könnyebben túl lehet élni velük.
  • Szpecnyaz
    Igazából nem is annyira zavaró, de azért erősen elgondolkodik a wot játékosállományának a kompetenciáján az ember ha ilyet tapasztal.
    Am meg felőlem spammelhetik a HEAT-et, azt elég szépen nyeli 0ás sebzéssel a legtöbb tank.
  • Szpecnyaz
    Én személy szerint az 50B-t szeretem a legjobban a heavyk közül. Bár az átlag sebzésem valami fostos 2300 körüli vele, de csak mostanra tanultam meg normálisan táras tankokkal játszani. Ráadásul a fun faktora is nagyobb mint a többi heavynek, a gold spam se érinti a papír mivolta miatt.
  • Mentol
    Aha, OK!
  • Ry0K3N
    #268756 -ben leírtam. Nekem mindennapos egy két ilyen kör így nem is szentelek az ilyen postoknak különös figyelmet. Anno amikor az ember elkezdi örül persze az ilyen eredménynek meg launch után még mentek a csodálkozások a 2k-s körökre hogy hú ezt hogy csináltad. De már 2 és fél éve kint van a játék és elég sok mindent láttunk már.
  • NoparaWot
    Triplázós kör Type59el - jó meccs volt :)

REPLAY

• davidbog
    A sebzését biztosan élvezném. De a célzási idejét és az újratöltési idejét rühellném. A JPzE-100 már legalább egy éve ki van fejlesztve, de semmi nem motivál hogy meg is vegyem, teljesen meg vagyok elégedve a Jagdtigerrel, és pláne nem fogom beálldozni a legénységét a JPzE-100-ra.

Útban vagyok az FV215b (183) felé, azt talán megveszem. Az jobban érdekel a HESH lőszere miatt, meg az legalább papíron létezett. Az AT-15-nél tartok, de csak a triplázókat játszom le. Már a duplázókat se annyira kibírhatatlan a lassúsága. Valamikor jövőre talán meg is lesz az FV215b (183) is. :D
  • Ry0K3N
    http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/168837-jagdpanzer-vii-jagergepard/
  • Bee
    Nincs értelme így osztályozni, nem minden fekete vagy fehér. Játékstílus kérdése az egész. Az IS-7 jobban páncélozott, mint a táras és agilis 50B. De míg az 50B-vel 2400 az átlagsebzésem, addig IS-7-tel 3200. Bár én nem vagyok pro játékos, de a páncélozottság sok esetben hasznosabb számomra a tárnál.
  • Mentol
    Még mindig teljes laikusként kérdem: ti, PRO-k mit láttok ezen a két megosztott képen (268714)?
    Nekem elég jó körnek tűnik.
  • Tono34
    Előbb linkelt valaki 2 orosz csodát, ott találtam. JagerGepard.
  • madmanic
    a kedvenc halálnemem: szemből belémver egy td 861 et, majd telibekap egy arty..
  • Ry0K3N
    Simán. WG úgyis szereti a fantáziatankokat most egyel több vagy kevesebb mit számít.
    Nekem ez kell tier 10-be.
  • 400V
    Szeretem a drasztikus túlméretezett (troll) lövegeket, ennyi. :) Lehetne igen balanceolni a TD ket ahogy írod. Lehet ezért volt első teszten mikor bejöttek a sima HE lőszereiknek 152 mm es penje. Az is tudna azért néha penetrálni. :)

Azt pedig ne akard velem elhitetni hogy te nem élveznéd egy 180 mm es vagy 203 mm es löveg társaságát amint 1000 meg 1300 akat sebzel és mindenki árkon bokron át menekül előled! :D

SU203 HEAT lőszere simán lenne ilyen 250-300 mm es pen körül, na az ha sebez, laza 1500-1800 dmg lenne.

Majd a STURMTIGER!!!!!!!!!!!!
  • Ry0K3N
    Valahogy Így képzelem el az egyén arcát miközben ilyeneket ír. Nem 100-as az is biztos. És sajnos gondolom magyar.....
  • Oddball29
    Nagy buli lehetett egy Tortoise-val.
  • yossarianHUN
    Ez valami Jagdpanther Másfél?
  • EmR3
    sírjak vagy nevessek

• Tono34
    Ez is benne lehetne a játékban :)
  • madmanic
    vagy kilövi és segít foglalni az e75 nek, és nyernek
  • yossarianHUN
    Tehát némileg átfogalmazva megint ott tartunk, hogy a heavyk életképtelenné lettek téve. Nekem ez azért eléggé bántja a csőröm, tekintve hogy régen a munka oroszlánrészét ők végezték, függetlenül attól, hogy mi a helyzet a játékban. Sebaj, majd az lesz a szép új világ, mikor kizárólag Batchatek, medek, és egy-két TD adja majd a T10 csaták legénységét. Én nem fogom bánni, közelében nem járok már pár hónapja a T10-nek, nem is szándékszom, csak mint mondtam a heavyk kigolyózása zavar.
  • csagataj
    Ebből 804 akcióért, így marad 2683 nettó.
  • csagataj
    Még mindig nem rakhatok ide linket, mert még nem vagyok 30 napja regisztrálva,de bemásolva működhet.

http://wotreplays.com/site/393781#self

3487 xp vereségért KV-5-tel.
  • Oddball29
    E3 vagy 263 ellen sokat nem ér a tankos gold sem.
  • Oddball29
    Na jó. Az összes mit kellett volna csinálnom poszt írójának univerzális tanács mostantól.

• lammaer
    A goldspam több hónapja a WOT sajátja. Aki ennyi idő alatt nem volt képes felfogni hogy a mozgékonyság és a revolvertár többet ér mint a páncélzat, az legalább akkora noob mint a 200 effes siemkák.
    Ennél már csak az a nagyobb noob, aki utána kezdett neki hogy kihúzzon valami nagy böszme páncélzatra alapuló tankot.

Az ilyen ember az, aki leszarja az időjárásjelentést, és ha bőrig ázik mert nem vitt esernyőt/esőkabátot, akkor azért a zsidókat okolja.

Tessék adaptálódni, figyelni mi történik a játékban s aszerint tervezni.