418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• bigmano
    Bár én szándékosan nem akartam a bot témába beleszólni,de ha jól tudom az "üveg skin" néven elhíresült mod tiltólistás hivatalosan is pár patch-el ezelőtt nagy port kavart.
    Illetve a bot használatot is megnehezítették azzal hogy nem kapott sem xp sem kreditet pedig előtte mindkettő járt az afk tankoknak is szintén 8.0 környékén volt kb.
    Ezzel nem a WG-t akarom védeni csak megemlítem nektek aki már játszott akkor is annak szvsz rémlik miről van szó...
  • lammaer
    Akkor értenék egyet veled, ha velem sose történne meg hogy NEM villanok fel ha lövök, autoaimmal full gőzzel 3-ból 3x átlövök egy OP TDt szemből, stb stb. És magamról tudom hogy nem használok warpacket.

Vagy amikor értehetetlenül felspottolnak, és a végén csak kiderül hogy ott van egy sunyi scout....

És akkor jót röhögök és regisztrálom hogy nem vagyok cheater, mégis megtörténik.

Sztem sokakkal az a baj, hogy többnyire csak az marad meg az agyban, amikor ők vannak a farok rossz oldalán. De amikor ők élvezik a láthatósági rendszer meg a random kegyeit, akkor azt magától értetődőnek meg a saját próságnak teszik be.
  • Pales27
    Ismerek olyat, akinek az accját két hét bot használat után resetelték és csak a rajta lévő prémium tankokat kapta vissza, ezek szerint figyelik.
  • Master91
    Főleg hogy egy hétköznapi estén ~120 ezren vannak fent átlagba :D
  • stoppos
    És tédékről. Ne felejtsük el a tédéket. :)

Most, hogy nagyobb nyilvánosságot kapott a dolog, talán elindul valami a poitív irányba. Olyan szépen-lassan, fehéroroszosan.
  • suba53
    Lehet, hogy sok probléma mögött nem is látható, hogy csalás miatt adódik, ezért nem szól a csalásról.

Például sokan szidják az álca rendszert, pedig lehet hogy sokan akik láthatatlanul lövöldöznek olyan hack-et használnak, ami megmutat téged olyan távolságból, ahonnan a normál játékbeli rendszer szerint nem lehetne.

Vagy a lepattanó kontra biztos találatok aránya. Lehet, hogy a WarPack auto aim be van kapcsolva, és téged akkor is a weakspoton lő meg, ha az alig látszik, és hack nélkül esélytelen lenne belőni.

A Lemmingek, és a kezdők töketlenkedése más tészta.

130000 WarPack-et használó játékos az EU szerveren már mennyiség.
  • Oddball29
    Én hasonló fegyverekkel kutya módjára szenvedek, aztán csak kamillázok, hogy lógó nyálú noobok miket találnak el.
  • lammaer
    Igy van. Ezért nem tartom a cheatelést releváns nagyságúnak.
  • suba53
    Na ez már sokkoló. 130.000 felhasználó már nem tűnik el mint a tű a szénakazalban.

Fene megette, ha ez igaz.
  • lexlutor
    ..de egy jelentos resze a lemmingtrainrol, az agyhalott jatekosokrol, a kampelo semmti nem csinalo amobakrol. a hq-n rendszersen uldogelo, majd hirtelen felebredo ellenfelekrol....
  • lammaer
    "hogy az itt is megjelenő panaszok sokasága"....

hát, ha megnézzük miről szól a hszek többsége... nem a csalókról :D
  • lammaer
    Egészen addig amígy su152 stockgunnal sniperkedik az ember.... :)
  • suba53
    Hát igen.

Volt már olyan MOD, amit azért nem lehetett használni, mert a WG tiltólistára tette? :-)

Majd hiszem, ha látom. Addig meg csak abban reménykedhetek, hogy nem szaporodik túl gyorsan, és még tudok értelmes, csalómentes környezetben játszani.

De lehet, hogy az itt is megjelenő panaszok sokasága már arra utal, hogy elkéstünk?
  • Oddball29
    Az ilyen 3 mp-ig célzó pontatlan ágyúk folyton betaláló kapáslövéseinél már elkezdtem gyanakodni,
  • lexlutor
    hogyne tennenek?? hiszen ez a wg!

megigerte h csak az altaluk endelyezet modok lesznek csak hasznalhatok, meg lesz cheatszures. ami megy is, de nagyontitkos.

ez neked mar nem is eleg?
  • hellokitty92
    Ja, majd a 2017-es év folyamán, 5 patch-re lebontva, darabonként berakják az anti bot systemet. Azért nem előbb, mert túlságosan stresszelné a szervereket, vagy a bigworld engine nem tudja kezelni.:D

Ez a warpack nem ez az a bot ami kifagy prém acc nélkül és 130k felhasználója van csak az eu szerveren? Innen már nem nehéz kitalálni, tesznek-e valamit ellene.:)
  • lammaer
    Itt a modolásnál a WG tagadhatatlanul elkövette azt a hibát, hogy nagyon sokmnidenhez hozzáférést engedett és a modokat nem validálják semmilyen módon.

Ennek persze van előnye is, hiszen ha szigorúbbak lennének akkormeg nem juthatnánk hozzá olyan must have cuccokhoz mint a sonar mod, xvm, gold detector... őszintén, ezek is már kérdésesek sztem, de nálam elférnek.

Összességében én eddig nem nagyon voltam olyan szituációban, amikor érzékeltem volna valami durva csalást vagy áldozata lettem volna effélének.

Szinte minden esetben volt ésszerű magyarázat arra ami történt - a baj az, hogy sokan már akkor csalást kiáltanak, amikor úgy kilövi valaki őket hogy ők nemlátják.

Sztem messze nagyobb probléma a játékosok átlagos hozzánemértése és a nagy random, meg a kiegyensúlyozatlan revolverező szutykok mint a csalások. Mérföldekkel nagyobb.
  • suba53
    És? Ha tilos, miért nem tesznek ellene?
    De a WarPack, meg a hasonlók úgy egészben tiltva kellene hogy legyenek.

Mivel a MOD által adott dolgok csak annál látszanak, aki a modot használja, így senki más nem látja, nem is lehet jelenteni.
    Az meg hülye lenne erről replayt kirakni bárhova. :-)
  • Master91
    Csak örülnek hogy egy náluk jobb playert tudnak rugdosni. Noob logic.
  • Oddball29
    Fenének rúgóztok már ezen annyira. Ha elkap engem is a harciláz, lövök mindenre ami moccan. Gyakran nem is figyelem, a többieknek éppen mennyi killje van.
  • lammaer
    Azért írtam a PVEt, mert a PVE az többnyire előre scriptelt, meglepetések nélküli játékmód. Nagyjából - de leginkább pontosan - tudod mi honnan fog jönni, milyen gyakran spawnol, mit tud a mob és arra optimalizálsz.

Az meg természetes hogy a botok fejlődnek, hiszen ha megnézed minden program először csak egyszerű aztán egyre komplexebb lesz, nem lehet egyből minden featuret leprogramozni.

NFben nekem is az első botom csak suicid destroyer runolt, a végén meg már CVből nyomtam a komplett légicsapást meg vadászelfogást :D
  • lexlutor
    a warpack kapcsan mar egy feleve is igergettek ennel szebbeket is,s emmi sme lett belole.

amugy a novenyzet eltuntetese tilos. csalasnak minosul.
  • Master91
    Azé a viszonylag ,az kicsit erős.

Írtam ,hogy az első botok csak annyira voltak képesek, hogy leraktad oda, és el öldögélt, skillt használt, felszedte a droppot. Ez sehol se jó bot, főleg mai szemmel nézve.
    Mai botok meg már bármire (majdnem többre mint te) képesek.
    Ez csak arra a játékra vonatkozik amúgy.

Ami kisebb játék volt, kevesebb tömeget hozott mint most a Wot.
    És persze évekkel ezelőtt volt.

• lammaer
    Mondom, nem aggódom, teljesen kizártnak tartom hogy ennyi pályán, ennyi játékmódban ekkora random mellet, az adott láthatósági és LOSt is figyelembevéve értelmes BOtot össze lehessen rakni.

Szóval jöjjenek csak a botok, szétverem mindet :D
  • Paradoxon61
    De bizony vannak.
    Sziklák, szigetek, sőt még olyan szigetek is, amihez ha közel mész a rajta lévő tornyok pillanatok alatt kilőnek.
    Nem akadály mentes terep az sem.
  • suba53
    Azért remélem hogy kezdik komolyan venni a problémát. Szintén az FTR-ről:

- Wargaming knows about bots and Storm says they will fight them, but he also says there are much fewer of them than what players think, “less than 1 percent of all players” (there is an analysis running, after that botters will be banned)
    - new anti-bot system is in developing process
    - Storm states that saying every battle has 1-2 bots camping spawn points is exaggeration
    - Storm says that AFKers and leavers will be punished

De ezek mellett az olyan MOD-ok, mint amiről szintén az FTR-en volt egy video tegnap még komolyabb problémát jelentenek.

Az a WarPack MOD egy kőkemény csalás szerintem abból a szemszögből, hogy a normálisan játszó játékosokkal szemben jogtalan előnyöket biztosít.

Laserlight mutatja az ellenfél ágyúcsövének az irányát, auto aim az ellenfél weakspotjaira céloz, mozgó célpont esetén automatikusan adja az előretartást hogy találjon a lövedék, láthatóvá tesz álcázott ellenfeleket, counter arty hack, ami bejelöli az ellenfél arty pontos pozícióját, hatodik érzék annak kifejlesztése nélkül, eltünteti a növényzetet, mutatja az ellenfél ujratöltési állapotát, stb.

Elképesztő játékbeli előnyök. Gondoljátok el ha ilyen ellenfelekkel hoz össze a sors, mennyi esélyetek van.

És ezt szabad !!!
  • lammaer
    PVEben viszonylag könnyű jó botot csinálni, főleg ha a mobok spawnpontjai fixek vagy jól kiszámíthatóak.
  • Master91
    Csak majd figyeld ki. Nem olyan nehéz az mint te gondolod.
  • lammaer
    Sztem ezek az előnyök itt nem szignifikánsak - főleg a hatalmas random miatt és a láthatósági rendszer miatt.
    A tárazási idők miatt kevés szerepe van a reflexeknek és a tizedmásodperceknek.

Itt sokkal töbet számít hova helyezkedsz, figyeled e azt mit csinál a csapatod (van e spottered), mit csinál az ellenfél, a célpontod milyen jellegű és milyen paraméterei vannak stb), külön misét megér hogy rá kell lásas a célpontra....

pl nem ismerem a seafightot, de ha ugye atengeren lövik egymást a hajókat, akkor ott nem igazán vannak akadályok stb.
  • Master91
    Ő egy "primitív" bot.

És én kis naív régebben azt hittem, hogy az ilyen PONT akkor ért vissza a gépihez mikor én mentem a bázisukra....Nem.

[flash]https://www.youtube.com/watch?v=00Y76iw52HQ[/flash
    https://www.youtube.com/watch?v=00Y76iw52HQ

Ez, a T-54 még "butácska". Előre be scriptelt útvonalon megy, ha lát ellenfelet rá néz, ha kontaktosan látja (mármint rá is tud lőni), meg áll, és azonnal lő. Nem várja meg hogy szűküljön, de 2. lövése már úgy is befog szűkülni.
    2:35 után, ahogy elhagyja a sziklát láthattok egy csodás torony forgatást is.
    3:20-tól kezdve már el is van cseszve neki, csak jobbra néz. Gondolom konfigurálási baki.

Nem sok sebzése lehetett, de:
    - ha jól látom nincs is meg a jobb gunja a tanknak
    - ez csak 1 pálya, 1 videó, 1 oldalról
    - mivel bot, akár egész nap zavartalanul megy, 100 csatából simán meg szedi magát
    - és hozzá teszem, EZEK-FEJLŐDNI-FOGNAK

Botoltam én is ,Silkroad Online.
    Láttam mit tud az első botok egyike (kb. beraktad neki hogy ITT ölj X méterű sugárba ), rá ~2-3 évre már magától ment ki oda, ő vásárolt be Npc-nél, bepakolta a storageba a cuccokat amiket nem kellenek, sőt, ennél még durvább műveletekre képesek.

Ha nem tesznek ellene semmit, adok 2 évet és tényleg PVE játék lesz.
  • Gottfried
    Na ez a tank egy igazi bot. Hiába irányítom,csinálok vele bármit,csak a statomat rontja. :D Nem rég vettem.Eddig 15 csata,3 győzelem,pedig free-ből már fullosan kezdtem vele.Kezdem "megszeretni" :D Érdekelnek a táras franciák de ha ez így megy,nem éri meg a holnap reggelt.Megy a kukába....

• lammaer
    Ezt max úgy tudom elképzelni, hogy waffentragerrel autoaimozott egyet azt kinyomott golddal egy tárat.

Van némi BOTfejlesztő hátterem egypár játékban (MMO RPGk, régebben EVE Online meg Navyfield is :)), a WOT nem az a botbarát játék.
    Leginkább a pályán való manőverezés és a reagálás a kialakult helyzetre az amit nem lehet értelmesen leprogramozni (szemben pl az EVE Onlineval, ami tálcán kínálja magát), szóval kizártnak tartom hogy jóljátszó botot építsen vki.
  • popey8
    Olyan bot, ami T10-ben 3k dmgt is csinál? Hiszem, ha látom.
  • Kisf4rk4s
    Mt-25-ről vélemény?
  • Master91
    Ja hogy ezt se olvastuk:

"Meet St0rmshadow. St0rmshadow is an esteemed member of the German EU community. Between 2001 and 2004, he was the vice leader of anti-cheat admins for ESL in Counterstrike, he was also a PTS member and between May and November 2013, he was a Community Contributor on EU forums, until he got kicked out for being too vocal about Wargaming EU not doing anything about the bot issue. He specializes in uncovering bots and ran a long-term program in the German community (since 2012), analyzing replays one by one, using various tools, to uncover players using bots and getting them banned. And let me tell you, he got really good at it over time. As I mentioned, he ran bot recognition thread on EU forums, until he got shut down by Wargaming staff (this is all that’s left of it). Right now, he runs the same program on private forums. But before we get into that, let’s talk about bot capabilities. "
  • Paradoxon61
    Nekem is van tapasztalatom a seafight-es botokkal. Tehát nem a levegőből szedem amit írok. Nem konfig alapúak, külön programjuk van, rendesen megírva. Pár dolog ami miatt azért ha nem is AI, de kellemetlenek.
    - Előbb érzékelik azt hogy Te lőhető vagy, mint Te azt, hogy ő.
    - Gyorsabban céloz és lő. ( Itt nem arra gondolok, hogy nagyobb a tűzsebessége, hanem arra, hogy előbb lő mint Te.
    - Ha a pk-nak van 6 érzék, hamarább reagál és tér ki, mint az ember.
    Vagyis a lényeg az, hogy a programmal gyorsaságban nem veheti fel a versenyt az ember irányította tank.
    Márpedig sokszor az dönt, hogy ki lő elsőnek. No ezért kellemetlenek.
  • FosTalicskaa
    Persze, időnként még a vérvörös színű 5 éves gyereknek is sikerül 3k-t elérnie. Szóval ez nem jelent semmit. Az FTR-es cikkírónak meg kétlem, hogy olyan széleskörű tapasztalatai lennének a témában. Gondolom csak felkapott egy témát és leírta a gondolatait egy fél órás vizsgálódás után...
  • R3nton
    Érdekes 3000-t sebző botot azért nem neveznék futófragnek.
  • FosTalicskaa
    Ezek a wotos botok nagyjából vegetatív szinten léteznek. Elgurulnak egy pozícióba (általában konfig szabályozza) ott valamilyen szempontok szerint lövöldöznek. (szintén konfig). Van tapasztalatom diablo 2 botokkal, de nagyjából mindegyik hasonló szabályrendszerre épül és emiatt elég korlátozottak a lehetőségeik is.
    Olyat még nem láttam, hogy valami elvetemült állat rendes ai-t tett volna mögé. Olyat ami dinamikusan reagál a környezetére, döntéseket hoz. Tanul stb. Az már az a szint, amiért a cégek már komoly pénzt is megadnának azért a kódért, de nyilván akkor már annak nem a wot lenne az alkalmazási területe.

Szóval ha valaki botozik, azzal csak a saját statját rombolja, de legalább kapja a sok xp-t helyette.
  • Master91
    nem olvastad FTR-t úgy látom

van olyan bot ami tierX-ben képes akár 3k dmg-et össze szedni.
    MÉG ( <- ezt kibaszottul ki emelném )