418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• ximix #299272
    Mire gondolsz pontosan ?

-A kör az hogy téged annak széléről egy ellenséges tank észlelhet.
    -A négyzet az meg, a maximális látótáv azon túl ha meggebedsz sem látos az ellent még ha az ikonját látod is amit a baráti tankok észleltek és rádión elküldik a pozícióját.

Ezekből adódik hogy ha az ellenségeid a körön kívül de a négyzeten belül vannak büntetlenül lövöldözhetsz mert nem tudnak észlelni te meg látod őket.Persze ha nem figyelsz és egy ellenséges scouth a körön belülre settenkedik akkor fordítva is működik.
    Az hogy a sarkokban jóval nagyobb ez a szabad zóna(egyenlőre)a játék hiányossága amíg nem javítják előny mindenki számára aki kihasználja.
    Ez a játékmechanika része.

Gyors itt van pár kép ha lenne rálátásom pl a dűne nem lenne ott akkor simán látnám és lőhetnek.

A T-34-2 hátrább ment a max látótávnál az ikonját látom minimapon, de valós nézetben nem csak ha előrébb mennék x métert.

Ugyanez T29 T34 kombóval.

• TomDantes
    Igaz, de akkor tán vissza is adták az árát, vagy volt valami ilyesmi, vagy rosszul emlékszem?

Meg szerintem a SP-t régi páncélzatával is át lehetett lőni, lehet erre is rosszul emlékszem, de nem rémlik hogy gondot okozott volna, a tornyán van egy cucc, oda kellett lőni, most is mindig oda lövök.
  • haflac
    Neked van Lőwéd?
  • ToCsEk
  • Angelus1991ster
    Azt mondják gyorsan lő, de szerintem a 3,21 mp-es lövés lassú. 2,8-3 mp-nek kéne lenni. A Chi-Ri-ért megéri elmenni. Papír igaz, de megéri az 1,5 milkát.
  • Bartlebi
    Sooorry!

• yossarianHUN
    Super Pershinget is rendesen megfingatták, pedig azt már akkor is mindenki szidta mint a bokrot, mikor még a régi páncélzata volt.
  • TomDantes
    Ja, és melyik prém tank van lebutítva?
    A KV-5-öst6 például a kis tornyától eltekintve sebezhetetlen, és a legnagyobb HP-je van, és a páncélzatához képest gyors is. Igaz, kicsi az átütése, de ha nem 9-esek ellen megy, ami nem mindig, de a legtöbb esetben elég. Nerfet neki is?

Vagy az a kis genyó mikro-Maus alacsony tier-ben? Szinte átlőhetetlen.

De az IS6 frontja is jól bírja, ha valaki nem tudja hol és hogy lője meg, és sokan nem tudják.

A Löwe...hát...az szerencsétlen kissé rábaszott, de az ágyúja jó.
  • Malarki
    Na most utána néztem, elvileg tényleg a négyzet van rosszul beállítva.
    Én még a Locastan 8.11-et használtam, de már van 8.11c, ebben már javítva vannak a távolságok(csak az új pályákon volt rossz).
  • patchaou
    Mindjárt kész leszek az ebéddel, utána ha gondolod bekapcsolom a gépet és gyakorlóban utána járhatunk.
  • Solyom2
    Helló!

Aki kipróbálta a 9.0 nyílt tesztelését, észlelt valami problémát az eredeti accountjával kapcsolatban? Mert azt írják a hivatalos honlapon, hogy vigyázni kell.
  • patchaou
    Nálam a négyzet azt a távot mutatja amin belül a játék motorja képes megjeleníteni a tankokat, ezért nálam soha semmi nem látható a négyzeten kívül, ezért gondolom hogy a Te négyzeted szabvány alatti :)
  • TomDantes
    T29-ről a kicsi átütése miatt lazán letud pattani, ha meg a T29-nek csak a tornyát látom, csak spot-olni tudom esetleg mást nem. Bocs, de állj úgy T29-el, hogy ne tudjon átlőni. Tudom ,hogy ez nem minden pályán, nem minden helyzetben lehetséges. De gondolkodj már egy kicsit. Az E25 előnyős tulajdonságai nyilvánvalók. Azt kihasználva kell játszani. A T29 meg nagyobbat tud lőni, be tud úgy állni, hogy ne lehessen átütni, stb. Annak meg ezt kell kihasználni, és igen nagyon igaz, hogy ezt könnyebb mondani mint megcsinálni, de attól még így van.
  • TomDantes
    Igazad van, az előnyei kompenzálják a hátrányait, de nem minden esetben. Ez helyzettől függ, hogy melyik pályán milyen csapatban vagy, milyen ellenfelek ellen. Igen magas a DPM, de ha épp 8-as német nehéz vasak jönnek szembe, azokat legfeljebb spot-olhatod,vagy elmenekülhetsz onnan, de az életbe át nem lövi egyiket se.
    Vagy ha felspot-olnak és meglátnak, akármilyen jó az álcázása, mindent fel lehet, és rád lőnek, akkor annyi.

De azzal kezdtem hogy iszonyúan élvezetes, tehát messzemenően elismerem a jó tulajdonságait.
  • Kisf4rk4s
    6-os Japán tank jóféle?
  • 400V
    Mások derítették fel és a rádiód miatt látod.
  • patchaou
    Meg kellene nézni gyakorlóban mekkora a piros négyzeted, lehet hogy csak szimplán kisebb mint a valós látótáv.
  • Malarki
    Most erről a helyzetről van szó:

A piros négyzet a látótáv. Na most az RHM bőven azon kívül van, mégis lazán rálátok. Na most akkor ez hogy is van?
  • VanDaal
    Jeff, megvan még a "húgod" klánja? :D
    Rámtört újra a wotozhatnék, és jól jönne egy kis társaság arra az esetre, ha egyedül nem tudnék megbírkózni a random kihívásaival... :)
  • patchaou
    Miért ne lehetne? Ha jól rémlik a type-ot be engedi.
  • patchaou
    Nem változott még meg, csak szó volt róla hogy megcsinálják... Alapból egy500 méteres sugarú kör szokott lenni az ilyen térképeken mint észlelési távolság. Ezen kívül van a négyzet ami pedig a látótáv. A körön kívülieket lehet faszán szopatni, mivel ezek akkor sem látnak meg ha lövöd őket, csak ha felspottol valami közelebbi.
  • Malarki
    Nekem valami olyasmi rémlik, hogy nincs elég tankjuk ehhez a játékmodhoz.
  • Malarki
    De ha valami látótávnövelő felszerelés van felrakva(távcső, periszkóp) azt se mutatja.
  • kisokka
    A Locastan-féle minimapben a saját észlelési távolságot, az 50m-es kört és a látótávot mutatja.
  • kisokka
    Lehet az a ludas, mert van olyan, amikor meg jól mutatja. De akkor a Locastan készítői ezt nem tudnák?
  • yossarianHUN
    Szerintem arról van szó, hogy nem a saját látótávodat jelzi, hanem azt a távolságot, ahonnan téged spottolhatnak. Ha jól tudom ez állítható valamelyik xml-fájlban, de egy szakértő(bb) majd megmondja.
  • Malarki
    Én a Locastan félét használom, nálam is ez van. Lehet hogy hülyeséget mondok, de nem mostanában volt, hogy a látótáv négyzetről kör alakúra változott? Vagy valami ilyesmi volt, nem nagyon emlékszem rá.

• lexlutor
    azt valaki tudja csapat-csataba miert nem lehet kinai es japan tankokat vinni?
  • kisokka
    Nekem nem kell. Haragszom rá

Más kérdés. Használ valaki HD minimap modot? Nálam piszkosul csal a látóhatárt illetően, ami kívül esne a látótávon, azokat is bőven látom vagy 100 méterrel.
  • bootsector
    Mármint én vagyok még noob, és tudok vele keresni.
    Az álcázása tényleg op. Egy egész picikét...
  • bootsector
    Nekem is van E-25-öm, nyilván ebből adódóan nem szeretném ha szénné nerfelnék. Valóban az egyik legélvezetesebb tank, de annyira azért nem kell túlmisztifikálni. A páncélja bizony igencsak papír, számtalanszor kilőttek már minden irányból. Néha-néha pattant a lövés.
    Bocs, nem akarok én sem vitát gerjeszteni, de még mint noob, ezzel lehet szépen farmolni. E-25-öt mindenkinek ingyen, és akkor nem szidjátok!
  • lammaer
    "Hátránya meg azért van épp elég:
    -Nincs páncélzata <<< jó álcázás
    -kicsi átütés - ez jogos de manapság már golddal kompenzálható
    -kevés sebzés <<< gyorsan lő, magyarul a DPM megvan"

Nekem semmi bajom egy kimagasló képeságű tankkal, nem szokásom nerf után se kiáltani (inkább megveszek vmit ha opnak tartom", csak meg akartam mutatni hogy a vélt hátrányok messze kompenzálva vannak az előnyökkel (3 hátrányból 2 alapból, 1 pedig potenciálisan)

• kisokka
    Teszten ki lehet próbálni mindent, szóval valamilyen szinten játszottam is vele. Igaz, hogy annyira nem kell komolyan venni, de még ott is op-nak tartottam. Ellenfélként is op-nak tartom.

Ám félreértés ne essék, játsszon mindenki azzal, amivel jól esik. Csak éppen egyetértek azzal a meglátással, hogy valamilyen nerfet csípőből fog kapni. Kaptak ennél rosszabb prémek is nerfet, szóval ez miért ne kapna?
  • lammaer
    Meg kell venni mindkettőt akkor. Sokat segít a mumusság leküzdésében :)
  • Solten
    Wow, na ilyen egy igazi jo jatekos :)
  • Greenscape
    Van E 25-od vagy csak ellenfelkent talalkoztal vele?
  • JeffDunham
    Tudod mi nyel el még sok lövést? Bemész T1 Cuncival, bedob a kettesek közé, és ha szembe van veled egy T57-es arty akkor jó megsz@ptad. Múltkor a két tárból vagy 4 lövés ment át. Úgy kilőtt mint sz@rt... Mondom ilyen nincs bammeg...
  • Droughert
    Pedig mikor megjelent mindenki azt mondta, hogy fos, a low pen miatt...
  • Master91
    Mivel teszt, így én is sokszor teszteltem xy tankot, és bizony különböző helyzetet is próbáltam vele...
  • kisokka
    A többi prémtank akkor miért van lebutítva? Ez miért nincs? Sokkal több az előnye, mint a hátránya. Betettek megint egy olyan UFO-t, ami a "semmiből" lövöldöz, hát kurvajó.
    És a kurvaéletbe már, de bocsánat: mi a bánatos faszért nem látom, ha az orrom előtt lövi szarrá a pofámat? Ó persze, mondhatnád, hogy miért nem mész arrébb? Mire arrébb megyek egy T29-el, már nem élek.

És igenis op. Pont az ilyenek miatt. Nem mondom, hogy mindegyik ellenféltől durva hátrányom származna a puszta lététől. Viszont még Vér István is képes arra, hogy szarrá keserítse a csatámat azzal, hogy amíg ő maga felspottol engem, addig a fél hp-mat lazán le is szedi, amíg én meg se látom honnan lő.

Ezt magyarázni kell még?