418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
yossarianHUN #307045 Hát csak nézd meg hány Tiger 2-t gyártottak a németek, és hány IS-2-t az oroszok. -
pecaboy #307044 Igazából nehéz eldönteni, hogy egy egy ellen melyik a jobb tank. Mindkét típusnak vannak előnyei meg hátrányai. -
csak akkor mire megjelent az is2 már rég volt tiger 2, nyilván mert a tiger 1 harcértéke már csökkent 44-re legalábbis az oroszokkal szemben -
yossarianHUN #307042 Mellesleg hiába volt jobb a német páncélok minősége (eleinte). Volt nekem egy könyvem régebben, abban írták, hogy az első csatában, ahol IS-2-esek és Tigrisek kerültek szembe egymással, mire a Tigrisek olyan közel tudtak érni az IS-ekhez hogy át tudják ütni őket, addigra akkora pusztítást végeztek köztük az orosz bestiák, hogy nézni rossz volt. Aztán persze ahogy az idő múltával rájöttek a németek, hogy mik a ruszkik gyengéi, javultak az eredmények, de azért egy nyers erő - frontális támadásban a Sztálinok odaverték a Tigrist. -
pecaboy #307041 Én sem hiszem, hogy hk vagy rlg találta volna el. Az nem csinál ekkora lyukat. -
nemtudommivan #307040 Ez inkabb olyan mintha belulrol robbant volna szet. -
pontosan -
pecaboy #307038 Ahogy múlt az idő, úgy változott a páncélminőség a szovjetek javára. Az 1941-es német páncél sokkal jobb volt a szovjetnél, 1944-től viszont nyersanyaghiány lépett fel. -
yossarianHUN #307037 Egyrészt, másrészt Hitler is erőltette a Tigriseket/Királytigriseket/Jagdtigereket. Nem fogta fel, hogy ezek helyett Párducokat kéne gyártani, úgyhogy a megalomániája meg is rövidítette hálistennek a háborút. Gondolom a Tigrishez még plusz érzelmi szálak is fűzték, lévén a német nép nagyságának kifejezésén kívül még születésnapi ajándék is volt a cica. -
A tiger egy hőskorában még elsőosztályú ötvözetből készült az nem repedt meg mint a tiger 2 -
pecaboy #307035 Igen, de az már csak az olasz fronton szerepelt. -
az is2-re volt jellemző a lepattogzás, de ezt inkább a németek használták ki a ruszkik ellen -
pecaboy #307033 Oké. Ma is tanultam valamit :)
Akkor a SU-85 és (főleg) a SU-100 lett eleve tankok ellen tervezve. -
yossarianHUN #307032 Ez utóbbi mondjuk a páncél minőségétől is függött, de a háború végén gyártott gépek páncélzatának minőségét tekintve az is simán benne volt a pakliban, hogy nem üt át, de a robbanás erejétől úgy szétnyílik a tank kasztnija, mint egy konzervdoboz. -
pecaboy #307031 Ez mondjuk igaz. Rendszeres karbantartás meg sok benzin kellett nekik. A németek valszeg jobban jártak volna több Párduccal, de a nyugati bombázások és az 1944 után is csak "részben totális" hadigazdaság miatt 1945-ben sem sikerült teljesen leváltani a Pz4-eket Párducokra. -
yossarianHUN #307030 Azt meg azért ne felejtsük, hogy ha nem is ütött át egy ilyen 152 milis malac, azért ha eltalálta a tankot akkor jobb esetben akkorát dobott a kasztnin, hogy a bent ülő legénység nagy részének minimum betört a feje, rosszabb esetben szilánkok pattogtak le a páncélzat belső oldaláról a küzdőtérben, és szitává lyuggatták a fiúkat. -
AlucardHuN #307029 A korai verzióknak nem volt (asszem az volt a Ferdinánd), volt olyan hogy az MG-t a lövegcsőbe dugták a szerencsétlenek kínjukban. Az átépített ferdikből meg lett az Elephant, abban már volt géppuska. -
mint már leírtam ha eltalálta kipukkasztotta a kt-t persze oldalról és pár száz méterről a gond ott volt hogy a kt ugyanezt megtette bármely szögből 3500 méterről -
yossarianHUN #307027 Tévedés, pont fordítva, a SU-152-t sem anti-tank fegyvernek tervezték. Arra is lehetett használni adott esetben, mert a HE lőszere baromi erős volt, de alapvetően bunkerek, megerősített állások bombázására lett kitalálva. Majd pont egy ML-20-szerű iszonyat pontatlan mordályt terveznek egy páncélvadászra:) -
pecaboy #307026 Fáni/SU-152 harcról nem tudok, de ha volt is ilyen, kötve hiszem, hogy a Fánit szemből át tudta lőni a Zveroboy :P Az Elefántnak más gondja volt: lassú volt, és nem tudott védekezni a gyalogság és a pct. lövegek, szóval "puha" célok ellen (nem volt géppuskinja). -
yossarianHUN #307025 A motorproblémák csak az egyik rákfenéi voltak a Tigrisnek. Az is remek móka volt a legénységnek, mikor a keleti fronton éjszaka az átlapolt futógörgők közé szorult sár megfagyott, és reggel nem indult a tank. A váltó is folyton leégett, az meg már csak a hab a tortán, hogy baromi sokat zabáltak, nem véletlenül lettek tucatszámra hátrahagyva/felrobbantva a saját legénységük által a háború második szakaszában. -
pecaboy #307024 Nem, az a SU-122 volt. A kalibere miatt persze a 152-t is lehetett arra használni, de inkább a német közepes- és nehéztankokra adott gyors válasz volt (kellett valami, amivel valahogy kiszedik a macskákat :) . -
foxbat88fx #307023 ez az egyik kedvenc képem :)
KT találkozása a SU/ISU-152-vel :)
-
pecaboy #307022 Elég valószínűtlen, hogy a KV-2 és a Tiger valaha is találkoztak, mert ha jól tudom, a KV-2-t 1942-ben kivonták a forgalomból :P Tank elleni harcra elég alkalmatlan volt, lassú volt, baromi nagy toronnyal.
Az 1943-ban megjelent SU-152-t direkt a Tigris ellen fejlesztették ki (Zveroboy). Elég pontatlan volt, de közelről és középtávról ki tudta szedni a Tigrist, mert onnan el is tudta találni.
Az IS széria 1943 végén, a 122 millis IS-2 1944-ben jelent meg, ezt sem árt tudni. Az IS-nek az előnyei mellett komoly hátrányai is voltak egy ilyen tankcsatában: kevés lőszer, lassú újratöltés, viszonylagos pontatlanság. Aki először találta el a másikat, általában az győzött, és erre a Tigrisnek több esélye volt (kivéve rossz látási viszonyok között, városban stb.) Az IS-2 páncélkialakításban, sebességben és a repeszgránát robbanási erejében volt egyértelműen jobb a Tigrisnél.
Megbízhatatlan csak akkor volt a Tigris, ha túlerőltették. 20-25 km/h alatt nem volt vele gond, felette már adódhattak problémák, így alapesetben max. ennyivel mehettek (ez volt az előírás), holott elméletileg 40 körül volt a végsebességük. A technikai problémák inkább a Párduc korai változatára (D) voltak jellemzőek, lásd Kurszk.
Szóval a Tigert "rakat sz*rnak" nevezni... enyhe túlzás. A szovjetek pl. a típus után elkezdtek minden német tankot Tigrisnek nevezni, sok beszámolóból is kiderült, hogy igazából Pz4-ről vagy hasonlóról lehetett szó, mert Tigris nem is volt a térségben :) -
AlucardHuN #307021 Ő az Emilt jellemezte. -
lexlutor #307020 "reg orultem ennyire h megszabdultam pzsfl-tol " -
foxbat88fx #307019 SU-152/ISU-152 beceneve konzervnyitó :)
Tiger, Elephant, Panther .... ezeket úgy megette mint a szart :) -
szakasz #307018 te valamit nagyon rosszul csinálsz, az RHM-nek nagyon durva camo-ja van, gyakorlatilag ha a melletted álló tankot lövöd, akkor sem spotolnak fel. -
a su152 amúgysem tankvadász volt eredetileg hanem gyalogsági támogató eszköz megerősített védelmi pontok szétlövése volt a cél repeszrombolóval -
szétkapta a su 152 és társai ha eltalálta :) na az nem volt egyszerű -
méltó? egy lapon nem lehet említeni, az is 2 ágyúja kislány korában tüzérségi löveg volt :) nem arra tervezték mint amire használták, a kt ágyúja gyilkológép volt :) -
foxbat88fx #307014 a wotban kíváló tank, leírtad a lényeget, sniperkedni kell vele
én mindig brutális köröket tudok vele menni
a valóságban meg pont hogy egy rakat szar volt, persze a korai tankok ellen jó volt mint pl. T-34 vagy KV-1, mondjuk egy KV-2 már szétkapta, SU-152-ről ne is beszéljünk....
de pl. már egy IS komoly ellenfele volt neki
de a legnagyobb ellenfele önmaga volt a megbízhatatlanságával
de ez két különböző téma, szerintem a wot-ban a Tiger egy rohadt jó tank!!!!! -
AlucardHuN #307013 Igen, többet láttam német nagyvadat szemből kigyulladni mint Shermant, pedig ez volt az egyik Achilles sarkuk. Amúgy egyszer én is említettem a t6-os tigert, de most hogy a lövege buffolva lett így most egy időre helyreállt a rend. Teljesen más kérdés az hogy: Is 3-as sose találkozott a KT-val, a KT az IS 2-esek ellenfele volt (és ahogy én erről olvastam sokszor méltó ellenfelek voltak). -
pecaboy #307012 Az, hogy a játékban "sniper heavy", a tierjében pocséknak számító páncéllal. A valóságban a páncélos ékeket vezette (nem véletlenül), és nem a sokadik vonalban sunnyogott. A WoT-ban csak az menti meg, hogy magas a hp-ja. -
amúgy nincs vele bajom mert jól játszható, csak mondjuk én orosz nehéztankok kihúzása után kissé szokatlannak találom, jó lehet nem vagyok túl jó játékos, de akkor is rossz a besorolása -
jól beszélsz :D -
foxbat88fx #307009 nem tudom mi baja az embereknek a Tigrissel a wot-ban
szerintem enyén OP lett -
mond mi benne a hülyeség, mert nem nagyobb hülyeség az amit a kv1 képvisel tier 5 ben, jól tudom mivel volt kv1-esem -
a kv1-et sem sok négyes lövi át legfeljebb a gyengepontokon, de a négyesszint zöme kezdő játékos szóval fogalma sincs mi a gyengepont -
pecaboy #307006 A Matilda átüti.
A KV-1C pedig nem volt bullshit, a páncélja erősebb volt a Tigrisénél is. A játékban 85-öst is lehet rakni rá, amivel szinte KV-85 lesz belőle - mindez tier5-ben!