418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• N3su
    annak a bizonyos könyvnek nem csak ez a két lapja van ...
    és csak tudtoddal ,mert te olyan okos vagy ,hogy meggyúlsz !!!
  • Toweliee
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Igen. Kicsi ez az ország.
  • Toweliee
    Ez már korrekt. Így nincs olyan színezete, mintha sértegetni akarnád. Ami legalább olyan felesleges a neten, mint kamázni. Ennyi csak.
  • foxbat88fx
    köszönöm :)
    (nem tudtam hogy Te is leszedted, de a Te válaszod is tökéletes..... )
  • NewHewkas
    Nem engem kérdeztél de megy!
  • Malarki

Azért érdekes ezeket így olvasni. lehet hogy nagyszüleink ismerték egymást. Kitudja, talán az egyik segítette a fel a másikat a hóból, megmentve ezzel a fagyhaláltól. Vagy csak kért/kapott egy szál cigit. Aztán 70 évvel később a leszarmazottak itt dühöngenek egy fórumon :D
  • ladista
    Összefoglalom akkor:

Ezek szerint az örege a 44-es ardenneki csatában harcolt, ahol kilőtték, majd dezertált. Elkapták, de mivel cseresznyézni akart, elengedték, sőt, barátian figyelmeztették, hogy Mo-nak kampec. Ezután valami módon 7 (HÉT) éves szovjet hadifogságba esett, de valahogy '50 decemberében aláírta a katonakönyvét. Itt az a bökkenő, hogy kb '52-ben szabadult elméletileg a ruszki hadifogságból.

Nem vagyok biztos benne, de szerintem a dezertőröket default kivégezték annó...

edit: fene, Dantes megelőzött :D
    Utoljára szerkesztette: ladista, 2014.09.05. 19:37:42
  • DantesHUN
    Nem hihetetlen. Még a Wikin is külön szócikk van a Dániába került magyarokról. De ennek a gyereknek a meséje úgy kamu ahogy van.

De tessék:
    Kezdve azzal, hogy a királyi honvédségben szolgált nagyapját egy néphadseregbéli katona könyvvel akarta igazolni.

Aztán:
    -Az Ardenneki offenzívában tudtommal nem szolgáltak magyar páncélos alakulatok
    -Ráadásul ezzel egyidőben éppen Magyarország megszállása zajlott, a magyar alakulatok a Vörös Hadsereg ellen harcoltak, magyar területen.
    -Persze, átvezényelték Sopronból. Mint magyart? Mégis milyen harckocsiban? Magyar gyártmányban? Az Ardeneki offenzívához? Vagy a magyar honvéd segge alá tettek egy német típust, és elvitték az Ardennek-be? Egyik se lehetséges.
    -persze erre semmi bizonyítékot nem mutatott fel, az 1950-es Népköztársaság katonakönyve, az nem bizonyíték
    -Dezertálnak, a németek elfogják, majd elengedik. Igen, a németek arról voltak híresek, hogy elengedik a dezertálókat.
    -Haza sétál, ahol hadifogságba kerül 7 évig!
    -Ami érdekes, mert 1944/45 és 1950 között nem 7 év telt el, és ez a dátum van a katonakönyvben. Időutazó volt? Vissza ment 2 évet és újra besorozták? Ez a legérdekesebb az egészben. Ha 7 évig volt hadifogoly, 1950-ben hogy lehet ismét katona?

- Gázzal kínozták? Milyen gázzal? Babgázzal?
    -A háta szürke volt a sok repesztől? Na persze. Ha azt mondaná, sebhelyes volt, égett volt, azt elhiszem, de egy testbe fúródott repesz, az 50 év után nem úgy néz ki, hogy a szürke színe átüt az emberi bőrön és elszínezi.
  • Toweliee
    Nem, mindössze személyeskedés helyett érveket "vártam" volna, bár túlzás az elvárni szó. Munkám miatt rengeteg (volt) katonával találkozom, beszélgetek, elképesztőbbnél elképesztőbb történeteket mesélnek. Pl Dániában is volt magyar hadifogoly. Akármennyire hihetetlen. Az utolsó években, hónapokban már hatalmas káosz volt. És mondom, másodkézből hallotta Nesu a történetet.

Mindegy, a sztori nem érdekel, nem karok emiatt veled se hajba kapni.
    Utoljára szerkesztette: Toweliee, 2014.09.05. 19:24:10
  • foxbat88fx
    na megy a teszt sherman????
  • DantesHUN
    Most komolyan, azt várod, hogy részletesen foglalkozzunk , és leírjuk pontról pontra miért ordas nagy hülye hazugság amit összehordott? Ha azt írta volna, a nagyapja a gumimacikkal háborúzott Csodaországban, ott is érvelni kéne hogy miért nem lehetséges? Mert úgy nagyjából ennyi értelme van a meséjének.
  • Toweliee
    Én annyi különféle személyes vh-s sorsot ismerek, hogy akár még igaz is lehet a sztori. Ráadásul, mivel nem első kézből hallotta a papi történetét, elképzelhető a pontatlanság.
  • AlucardHuN
    Az egy teljesen jó tank, kellemes 160 átlagsebzesű löveggel, és aránylag jó toronnyal és még csak nem is olyan az átütése mint a type 58-nak.
  • Faboo
    Érdekes, szerintem az az egyik legjobb med a 6-ok között.
  • AlucardHuN
    Érdekes, mi családunk valahogy kimaradt a 2.vh-ból, azonban egyik dédnagyapám -ról biztosan tudom hogy 1.vh-ban szolgált csak ő Przemyśl-nél esett fogságba. Utána ha jól emlékszem valahova Taskent közelébe vitték, ahol a társai egy része fertőzésben meghalt mert a folyóvízből ittak, ő meg gyümölcsöt evett és ezért élte túl.

Utoljára szerkesztette: AlucardHuN, 2014.09.05. 19:15:51
  • Toweliee
    Az én egyik nagyapum szintén Don kanyar, hírad katona volt és hazajutott, a másik pedig az oroszok oldalán harcolt, részt vett Budapest ostromában.
  • Maala
    Nem stimmel az idővonal.
  • Toweliee
    Azt ugye vágod, hogy a személyeskedésen kívül nem nagyon tudtál ÉRVET mondani, hogy miért tartod kamunak a sztorit?!
  • N3su
    csalánleves volt a legtöbbször ...
  • Pares
    1 győzelem, 3 vereség, 1 győzelem, 4 vereség... Be is fejeztem.
  • yossarianHUN
    Az én nagyapám a Don-kanyarnál esett hadifogságba. Nagyanyám a mai napig őrzi a kis füzetecskéjét, amibe az orosz szavakat/kifejezéseket/mondatokat írta le (ha túl akartál élni, szavanként, helyben, és minél gyorsabban kellett megtanulni oroszul), illetve a recepteket, amiket a többi magyar hadifogollyal írtak össze. Mivel ételt a semminél alig kaptak többet, gyakran összejöttek, körbeültek, és mindenki elmondta a kedvenc étele receptjét, amiket a nagyfater le is jegyzett.
  • BoneDragon
    Én a kv-1s-el vagyok így, sajtreszelő effektus...
  • DantesHUN
    Ez a rohadt random. Egyik csatában közvetlen közelről nem találom el az SP tornyát. Egyszerűen az a öt méter távolság túl sok, a lövedék kiröppen és 5 méteren belül vesz egy 90 fokos fordulatot és mellé. Másik csatában 487!!!!!! méterről telibe találom.
  • Malarki
    OFF

Ha már itt tartunk nekem anyai nagyapám végigharcolta nagyjából az egész háborút. 39-ben lépett be a hadseregbe. Volt pár jó ismerőse, így berakták egy gépesített felderítő századba. Akkor állították hadrendbe a Csabákat, ő is arra kapott kiképzést. Ott volt az erdélyi és a délvidéki bevonulásnál is. 41-ben a Gyorshadtesttel keletre küldték, végig harcolták az évet, decemberben kerültek haza újraszervezésre. Utána a rossz emlékű 2. páncéloshadosztályba került, végigharcolta a doni hídfőcsatákat, ott volt az összeomlásnál is. 43 nyarán került ismét haza.
    Innen Erdélybe vezényleték, itt már gyalogoskén harcoltak mert nem volt járművük. Ezért is maradt ki a debreceni páncéloscsatából. Budapesten bekerítették, de a kitörésnél kijutottak(négyen), de rossz irányba haladtak és elfogták őket az oroszok. Innen a debreceni gyűjtőtáborba vitték őket, majd 4 év orosz hadifogság következett.
    Amikor elengedték csak a határig hozták őket, onnan gyalogolt hazáig(Heves megye). A faluban a rendőrök majdnem letartóztatták mert rablónak nézték, nagyanyám meg kikergette a házból(szintén betörőnek nézte).
    Van róla rengeteg kép, csak mivel már ő is és nagymamám is meghalt valahol szétszóródtak a nagybátyáméknál. Én már sajnos nem nagyon tudtam vele beszélni, 7 éves koromban halt meg.
    Egy levele ki volt rakva a falra és be volt keretezve. 43 januárjában küldte3, valami ilyesmi volt a szöveg(pontosan már nem emlékszem):"Még élek, de nem tudom hazajutok-e innen. Legyetek erősek, szeretlek titeket." Egy sebesült falubeli katonával küldte haza, de ő csak Kijevig jutott, onnan egy Pestre tartó sebesültszállító vonat hozta el ami áthaladt a falunkon. annak az ablakából dobta ki valaki.
  • Maala
    Közép és közeltávra való, ez tény. De nem nagyon van rossz T6 med.
  • yossarianHUN
    Engem a baromira kiegyensúlyozatlan játékmenet riasztott el tőle. Először az oroszok pofátlanul OP-k a T-50-nel meg a protkó T-34-gyel, aztán a németek a PzIV F2-vel, majd megint az oroszok a T-54-gyel, satöbbi satöbbi. Na meg a sebzési modell randomsága, ugyanolyan lőszerrel ugyanoda lőve egyszer kapásból pukkan az ellenfél, máskor csak a sofőr zöldül be. De ezt még megbocsátanám, ha a balansznak legalább a nyomai meglennének a játékban.
  • N3su
    A harckocsizóidra figyelj ,ők a suták ... vagy nem ?
  • yossarianHUN
    Möcsooodaaaa?:D Best tank ever. Legjobb gép, amivel valaha játszottam.
  • sempike
    Basszus, egyszer legyek túl ezen a t-34-85 -nek nevezett borzadájon. Most így hírtelen nem nagyon tudok rosszabb tankot mondani.
    Ennál megbízhatatlanabb ágyúval nemigazán találkoztam még ebben a játékban...
  • Sherman0070
    Nyögd ki :D
  • Droughert
    Mondjam? :)
  • Sherman0070
    Majd kiderül. Remélem lehet.
  • NewHewkas
    Basszus Maala, hirtelen azt hittem, nekem írtad...:)...
  • foxbat88fx
    jól van na, örülni sem lehet? :D
    na akkor majd írj hogy lehet-e csatlakozni (bár gondolom még nem)
    Utoljára szerkesztette: foxbat88fx, 2014.09.05. 18:39:02
  • Sherman0070
    Percek kérdése és lent van :P
  • Sherman0070
    Már 1 órája... :D
  • lexlutor
    egy jo stronghold klan jo lenne, sajnos mi nem vagyunk meg elegen, hozza...
    az +50% sokat szamitana.
  • foxbat88fx
    a kurva életbe akkor :((((
    b*szh*tom a hétvégi tier 8 CW-zést :(
  • Maala
    De, pedig de.
  • foxbat88fx
    Teszt szerver!!!! \o/