418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• FosTalicskaa
    "Még egy ilyen és kinyírom magam, miért kell gép elé engedni a gyerekeket?" Ez azért egy komoly vélemény... :P Lefogadom a te kölykeid egész nap kint rohangálnak a barlang előtt és mamutokat dobálnak kavicsokkal, míg az anyus zsírkrétával rajzol a falra, hogy este majd legyen mi előtt elrázni az esőtáncot.
  • JeffDunham
    "Mondjuk van rosszabb is."

Ja. És az pont te vagy...
  • Angelus1991ster
    Elnézést , durva voltam, és megértem, egy jó szórakozás gyereknek és szülőnek eggyaránt ez a ..... játék. Nem azt mondom, hogy az adott szülő tiltsa el a gép elől, hisz a jövőben úgyis kötelező lesz számítógépet használnia. De ez egy létező jelenség. Remélem az előtem szóló szülő azért 100-200 csatánál többet nem engedélyez.
    szokásos rinya off vége:

TOG II-nek ki állt neki?(:D) és ki tartja meg?

• DasIsFuck

Az már tényleg durva...
  • Angelus1991ster
    Még egy ilyen és kinyírom magam, miért kell gép elé engedni a gyerekeket? Mondjuk van rosszabb is. 9 ezer csatát lejátszott egy 8-9 éves gyerek.
    Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2014.10.09. 15:41:20
  • kingofn00b
    Pedig jók ezek a kitüntetések!
    Kisfiam nagyon élvezi, hogy kap egy csomó medált.
    Ellenben csinált egy olyat, ami nekem sem jött még össze sose, a nyerj 5 csatát sérülés nélkül - medált. Néztem, hogy ja, biztos hátul kempelgetett, de nem, 890-es WIN8-at hozott össze, meg három 2 osztályú medált (BT2-vel tolta).
    Ami tekintve, hogy 10 éves, és sose játszott korábban számítógéppel, nem rossz. Bár ez lehet, hogy inkább az X-ezer csatásokat minősíti...
  • R3nton
    Gyűlölöm!!!! Megvárom a panther-t, ha belátható időn belül jön, ha nem, akkor megveszem az FCM-et karácsonykor.
  • WR104
    Eleg volna csak a 10-es gunoktol elvenni a goldot. Semmi szukseg 300+-os penre ebben a jatekban.
  • yossarianHUN
    Azért bárki bármit mondjon, igen jó masina ez a T34. És még mindig fenntartom, hogy ha nem kifejezetten fos mapra kerül az ember, direkt előny vele T10-ben menni. Mai két első csatám.

• yossarianHUN
    Érdekes, a T-44-nek gyakorlatilag ugyanannyi a penje (és annak még tárja sincs), amiatt mégsem hisztiznek folyamatosan. Nem értem, miért játszhatatlanabb mint mondjuk egy Black Prince T9-ben, hogy az ilyen Church GC szintű borzadályokat meg se említsem. Meg mondjuk úgy rémlik, pár hónapja vadul bizonygatták az FV nerf kapcsán, hogy sosem a gold ammó köré balanszolják a tankokat. Ja persze, ha aköré balanszolják, hogy két tierrel nagyobb gépeket kell átlövöldöznie (főleg egy mednek), akkor akár kezdődhet is az ingyen goldlőszer osztás.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2014.10.09. 14:41:50
  • foxbat88fx
    ha már T69 a téma... mentem is vele egy karikát
    ennyit arról, hogy használhatatlan tier X-ben AP-val...
    persze nem váltottam meg vele a világot, de azért na!!!!
  • foxbat88fx
    ha a globál statod nézzük, akkor az összes tanknak szar a statja....
    az agyhalottak az OP tankokkal sem tudnak jobb kört menni mint egy M5 sturart-al tier X-ben....

ha egy zöld játékost nézünk, akkor szerintem elegendő a sima AP a T69-be
    ha egy agyhalottat nézünk akkor még a HEAT sem elég a T69-be....

de ugye tudjuk melyik játékosból van a több, és tudjuk kiket segít a WG....
  • Rivanka
    Nagyon áttételes ez a bevételnövekmény, mert aranyért lőszert szerintem kevesen vettek. A bevezetés előtt randomban azért tényleg csak hébe-hóba találkozott vele az ember. Viszont mivel a kreditet meg boldog-boldogtalan elspammeli manapság, bmi nagyobbat akar venni, befizet. Gondolom én, aztán lehet tévedek.
  • Savaran
    valszeg mert te lila vagy sötétzöld játékos vagy az átlag piros és narancsok nemigen boldogulnak vele és a globál statot nézik szerintem, de amúgy egyetértek
  • Rivanka
    Az fel sem merül bennük, hogy semmi keresnivalója a mausok között. Gold meg úgy is marad, gondolom iszonyatosan megugrott a bevételük, mióta bevezették kreditért. Pistike meg a zsebpénzét lőszervásárlásra költi, meg mellesleg szétbassza az egész játékot, az nemgond.
  • foxbat88fx
    jaja annyira játszhatatlan a T69 gold ammo nélkül ..... :D (irónia)
    190 csatát mentem vele, 0 db gold ammót lőttem el, még is megvan az 56%-os WR és szerintem tök élvezetes kis tankocska...
  • Lorder
    ez a tog-os küldi nehezebb mint gondoltam. 15 meccs után is csak 3 win 3800as WIN8 napi eredménnyel. Nyert csatákat példaértékűen látom elbukni, szinte könny csordul a szememből olyan megható :D
  • yossarianHUN
    - regarding the removal of the gold shells altogether – won’t happen: “Some of the tanks are unplayable without gold shells, for example T69 in tier 10 battles”

De hülyék...
  • András77
    Ja, egy batchat például messzebbre lát, de legalább olyan messze, mint egy scout, totál felesleges mellé. Az amcsi tier7-8 scoutnak viszont már elég komoly a tűzereje. A 10 lövéses tár meg a tier8-on a 152mm-es már elég komoly cuccok.
  • FosTalicskaa
    Olvasd el a camo leírását, ott láthatod hogy a könnyű tankoknak és a medeknek milyen camo bónuszaik vannak még menet közben is. Amugy meg a felderítők játékát az idióta pályákkal meg az utóbbi idők értelmetlen nerfelgetéseivel kúrták szét. Minden pálya olyan göröngyös lett, hogy alig lehet valamit meglőni. Az összes pályát kb az artiknak tervezik csak a probléma ott van, hogy a heavyk+td-k annyira le vannak nerfelve a picsbe, hogy kb mindenki meddel tolja. Azok meg elég fürgék és sokkal kisebbek mint az előbb említett 2 ág. Szóval hiába az artik 100%-os találati aránya, azért egy gyorsan mozgó medium tankot nem igazán tudnak ők sem eltalálni, emiatt az artik is kevesebben lettek a random csatákban. Szóval maradnak a scoutok akik hiába mutatják a célt a csapatnak, azok többnyire rá sem látnak a mélyedésben, takarásban vonuló piroskákra. A rengeteg medium hordának amik meg ellepték a meccseket megvan a speedjük, tűzerejük és camojuk is hogy egy az egyben ellássák a felderítő és megsemmisitő szerepet is egyben. Nekik meg aztán végképp semmi szükségük egy light tank felderítésére...
  • Savaran
    azért nem brillíroznak vele mer kezdők kezében nem az igazi, a jó játékosok meg nemigen játszanak vele, mert amúgyis alacsony tier, viszont 1-2 stug fanatista mint jómagam döntött már el csatát vele nem is kevésszer
  • DasIsFuck
    Igazából a scoutoknak is túl kicsik a pályák.
    Meg arról nem is beszélve, hogy ha t5,t6-os scout tankodat vagy t7-est feldobja 8-9-10-es csatába akkor semmi értelme nincs annak, hogy te scoutként vagy bent, mert ott már majdnem minden tank akkora látótávot kap mint te.
    Na meg sok esetbe túlontúl csapatfüggő, hogy msot van-e támogatásod vagy nincs.
    Van pár pálya amin tök jól el lehet scoutolgatni, ha lőni is hajlandó a csapatod(ilyenkor pl az artik kifejezetten hasznosak tudnak lenni), de van jó pár olyan is amin meg inkább már kolonc scout tankal játszani, főleg ha nincs egy elfogadható ágyúd is.

ELC-vel pl el lehet remekül lenni bármilyen pályán úgy, hogy még a leosztás is teljesen mind1, mert teljesen jó vagy sebzés supportra is és scoutolásra is.
    Ellentétbe egy leopárdal vagy vk28-al már gondjaim voltak..
    vk28 pl tök jó tank lenne, ha nem scout szerepkörbe lenne..
    Nagyon rossznak érzem pl az ágyúleosztását, a howitzer ágyú annyira megbízhatatlan, hogy kb nálam minden fun körre jutott 2 borzasztó hajtépős kör, az l/48--at meg én nem bírom elviselni abban az állapotba, pontatlan,kicsi átütés,kicsi sebzés és még lassú is.
  • voivod32
    Ez szóról-szóra így igaz.
  • Mardel
    Miért kéne nerfelni? Ellenfélként sosem láttam hogy brillírozna, jó játékos kezében meg mindegy mert az a legszarabb tankból is kihozza a maximumot.

Stugnak meg szeretem a lànctalp közötti téglalap frontját lőni, ha már úgyis ott a motor, szépen gyulladnak.
  • Gyuszopapa
    Tele van a tököm ezekkel a balfasz csapattársakkal.Némelyiknek 20000 csatával a háta mögött fogalma sincs vagy nem érdekli hogy a pálya azon részére megy ahol 100% halál van.A szemem láttára lőtt ki egy nyomorék camper piros 4 hülyét.Egymás után kisétáltak elé szépen libasorba,fel se tünt nekik hogy ott már van egy halom tankroncs.
    A másik lökdösnek,elém áll pedig már pozícióba vagyok majd ő kilövi az ellent,szarrálötték.Persze akkorra már semmit nem ért a pozícióm.
    Harcolok IS-3-al egy E75 ellen,ha már a mi 9-eseink képtelenek voltak.Jó esélyem van ő nem tud sebezni én tudom,erre beengedik a hátam mögé az ISU-t.
    Egyszerűen a csapattársaival majdnem annyit küzd az ember mint az ellen-el.
  • suba53
    Random meccsen, ahol ad-hoc a csapat állománya ott valószínűleg így van.
    Bár néha azért találkozok ügyes spotterrel.

Viszont csapat csatában, mint most az erőd csaták, ahol vagy 7db T6-os, vagy 10db T8-as tank áll fel, ( A 15 db T10-es tank még nem jött össze. ) ott a spottereknek kiemelt szerepük van.
    Igaz ilyenkor a TS-en teljes kommunikáció van, nem véletlenszerűen kolbászolnak a tankok, hanem a parancsnok utasításai alapján.
    Soha nem megyünk úgy bele az ütközetbe, hogy ne lenne legalább 1, de inkább 2 jól felszerelt könnyű tank.

És egy gyakorlott parancsnok tudja, hogy hova küldje őket felderíteni, és hogy viselkedjenek a harcban.
  • voivod32
    Az a baj, hogy legtöbbször képtelenség úgy odaérni a megfelelő helyre, hogy az ellenfél ne vegyen észre, mert a "csapattársak" még véletlenül sem engednek el, hogy időben odaérj, sokkal inkább keresztbe fordítanak, vagy akár 50 métert tolnak maguk előtt, ahelyett, hogy nem előtted, hanem mögötted haladnak el. Nem képesek megérteni, hogy te azért sietsz, hogy nekik a kemper helyükről, majd legyen mire lőniük. Ezért, mire elérnéd a kiszemelt bokrot, addigra az összes ellenfél tudja , hogy ott vagy. És ha nem szed ki az arty, akkor valamelyik táras tank,-miután rájött, hogy az égegyadta világon senki nem támadja/lövi őket, mert onnan pont nem lehet rájuk lőni, hanem arrébb kellene mozdulni tíz métert, vagy meg kellene kerülni a fedezékül szolgáló sziklát- egy pillanat alatt lerohan és szarrá lő. Na ennyit a spotolásról. Az egyik legfölöslegesebb dolog ebben a játékban , a felderítő tank.
  • FosTalicskaa
    Pedig a Malinovka az egy olyan pálya ahol egy öngyilkos scout akár az első fél percben eldöntheti a csatát. A gond ott van, hogy nem jelzik hogy átmennek, hanem csak megindulnak és ilyenkor mire a csapat észreveszi a lehetőséget, már a fele rég kint van a bázisról a másik fele meg olyan lomha, hogy kb mire odaszűkülnek már a halott scout spotja is eltűnik az enemyről.
  • PetiPetiHUN
    Jól kell hősi halni! :)
    Nem csináltam az eventet a KV-220-ért de miután meglett a Type 64 figyeltem milyen lett volna.
    Könnyen lehetett csinálni akár 6000-es spotot is ha olyan a felszerelésed és a képzettségeid (ha jó társakat és térképet kaptál). (teleszkóp, rádiós és parancsnok látótávnövelő képességei)
    Minden tankra fejlesztem ezeket mert nehogymár a "köcsög" spotter kapja helyettem az "ikszpít"! :)
  • suba53
    Az a baj ezzel a befutok, felvillantok, majd hősi halált halok spot taktikával, hogy szart sem ér.

Pont amiatt, amit írtál. Hogy az elején mindenki pozícióba törekszik, előnyös helyzetet elfoglalni, és nem is figyelnek az
    öngyilkos spotterre.

Sokkal hasznosabb, ha az elején egy olyan bokorba mész, ahol nem látnak meg. És később bujkálva villantod fel az ellenfeleket, lehetőleg úgy hogy te magad észrevétlen maradj. Ennek örülnek a csapattársaid, de annak nem ha rögtön a meccs elején megvakulnak.
  • suba53
    Egyre jobban kedvelem a Chaffee racinget. Tegnap mentem vele vagy 10 kört, és egy volt bukó.

A legénység második skilljén 15%-ot sikerült emelni. Ha így megy, akkor az event végéig majdnem meglesz a 2. skill.

Az "igazi" Chaffe ki van fejlesztve, végre úgy kezdek egy T5 tankot, hogy normális legénységet tudok bele rakni.
  • Mardel
    Igen közben leesett, hogy prem tanknak emelt xpje van. Még reggel van.:)

Spotolás részét átérzem. Sűrűn előfordul, hogy a csapat akkor hajlandó lőni ha már engem kiszedtek, addig gyönyörködnek a tájban a bokrok mögött.
  • András77
    A prém tankok több alap xp-t kapnak valamennyivel, de annyira nem jelentős ez a hatás. Könnyű tankkal elég könnyű xp-t szerezni, de még mellé spotolni is kellett. Na ezeknek a barlanglakóknak lehet spotolni. Ha nem tolod az ellenséges tankot közvetlenül az ágyúcsövük elé, akkor nem bírják meglőni.

Majd agyfrászt kaptam, amikor Malinovkán befutottam az elején a mezőre és felvillantottam majdnem az összes ellenfelet. Kaptam 800 spot sebzést érte és az ellenfél táras g#ci T71 kiszedett, mert a nyomorultak nem bírták kiszedni. Ezek a nyomorultak azzal voltak elfoglalva, hogy fészkelődjenek a bokorban vagy a szikla mögött a tökéletes kemper pozíciót megtalálni. Amelyik lőtt, az meg a lassú mozgású tankokat sem bírta eltalálni.

Ezeknek a barlanglakóknak durva dolog volt spotolni és így kellett összeszedni 12000 spot sebzést. Nagyon nehéz küldetés volt, szerintem.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2014.10.09. 08:27:29
  • Mardel
    Az ilyen eventekbe nem számít bele a premium szorzó.
  • PetiPetiHUN
    Elég nehéz küldetések voltak, az hogy 18000 játékosnak sikerült szerintem szép eredmény. Nekem a medes könnyebnek tűnt mert nem volt könnyű prémtankom amivel több xp-t kaptam volna, így azt csináltam meg.
  • mijki
    Az én accom el van átkozva.
    Tegnap haverom felhasználóján az eventet megcsináltam 8 csatából 5 win, 3000+WN8 - csak IS7-tel mentem.
    Utána átmentem saját accra + 3-as platoon 14-15 csatából 5 win 1470WN8 - Cent I(stock), Chi-Ri, T69, de 1-1 csata elejéig hoztam KV1-et és T-54-et is, az is csúnya bukó volt...
    De legalább tudom, hogy nem felejtettem el játszani, ugyebár sz**ból(Chi-Ri) nem lehet várat építeni. :D
  • Bueno nacho
    Éppen ugyanezen mentem én is keresztül a hetekben. Foxbatot kiegészítve, tőlem a következőket kérdezték meg: regisztrációkori település, ISP neve, bizonylat a vásárlásokról (visszaigazoló email nem elég, szerintem banki screenshotokat vártak ._.), előző telefonszám. Bizonylatokat nem tudtam mutatni, de elég volt nekik a többi is.
  • popey8
    Vagy az ingyen tog vagy én vonzom az agyhalott debileket. T8 csatában egy T6 lighttal, 112 pennel én vagyok a 3. top sebző Hihetetlen. Minden nyomi előmászott a barlangjából? Ráadásul úgy lettem 3., h csak 2-3 goldot lőttem el.

• Gyuszopapa
    A mai csúcs:7-es csata én 5-ös Chi-Nu-val vagyok.A csapat siralmas,top tankunk egy vérpiros Tigris I-es.Csata indul a zöld arty beírja hogy"nice team".
    Erre beírom hogy"nice red team".A Tigris I beszól "shut up",majd a csata indulása után 2 perccel elhamvad.De mi azért lehozzuk a csatát én 3. vagyok.No comment.
  • WR104
    Ha bemasolod amit le akarsz fordittatni akkor a telefonszamod meg az adataid ne ird be ide