418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Jeffjohnson
    Ruszkik megkapták a patchet 358Mb sok minden változik benne de belekerültek új cuccok is amik aranyba kerülnek és ha nem is sokat de előnyt jelentenek annak aki használja ezek menet közben elnyomható dolgok (asszem csak 1x).
    Pl: legénységet gyógyítja100%ra ,modult javít és 10%ot gyógyít a tank hpján 30 aranyba kerülnek. Van creditért vehető is de az csak két percig gyógyítja a legénységet ill 75%ot javít a modulon ezek 3000 creditbe kerülnek 1x elnyomható utána újat kell venni.
  • Pluskast
    Nem így lett kigondolva? Hmm nem is tudtam, hogy a fejlesztők között van egy magyar srác is :)) Nem tudom per pill milyen tankod van de ha esetleg lesz egy tigád vagy egy annál nagyobb akkor majd ismét kíváncsi lennék arra, hogy még mindíg ez a véleményed. Nekem most 2 páncélosom van. Egy VK 4502 és egy Panther. Mind a 2 tank teljesen más játék stílust igényel. A pantherrel valóban lehet előre menni mert gyors és fordulékony, van lehetőséged manőverezni. Ugyanezt a 79 tonnás Vk-mal nem tudom megtenni, és hiába az erős páncélzat ha egyszerre hatan lőnek semmi esélyem és ha nem jön senki velem baszhatom hogy 128mm-es lövegem van és hogy erős a páncélom. Tudod lehet, hogy téged idegesít, hogy a nagy tankok védekeznek de engem meg az idegesít, hogy a sok medium és light tank megy előre eszetlenűl és nulla killel kilövik magukat, utánna meg rám marad a feladat, hogy kiszedjek 8,9 vagy 10 tankot és ha nem tudom megcsinálni akkor a sok hülyegyerek elkezd beírkálni hogy hű de béne vagy hogy lett neked VK4502-d. Az eszetlen előre rohangálás is eléggé frusztráló tud lenni....
  • Madmano
    Pár ember ismer(pl.Ulvar),zotyo néven a játékból.A kérdésem:most PzIII-ra gyüjtök.PzII-vel meg Bisonnal.De gondolkodtam,nem-e lenne érdemes venni egy BT-2t és azzal is gyüjtögetni.Szóval:melyikkel éri meg jobban?
  • Ulvar
    Ki lehet hagyni. Én most tettem meg. Csak gyűjteni kell olyan jó 30-35ezer XPt BT2vel majd átkonvertálni az lesz egy szép 1000 arany és ezzel kifejlesztheted (akár másik ágon) az összes tankot teljesen(de nem szükséges) és eljutsz a KVig és ott is teljesen ki tudsz fejleszteni mindent. Csak hozzá még egy jó 450.000 credit
  • LSSAHPAUL
    Na ez az amit sokan elfelejtenek hogy mindenki azzal játszon amilyen a habitusa. Az orosz közepes ágat végig toltam, pár info:
    BT2-tartsd meg, öröm vele menni.
    BT7 A20: ha lehet ilyet mondani hagyd ki :p
    T34,T34/85: jó tankok, én szerettem őket, igaz amikor nekem volt még nem volt ennyi IS meg Tiga..
    T43: áh ez csak egy erősebb T34, semmi kül, szal ha úgy vesszük csalódás
    T44: számodra ez a mennyország. Lehet vele rejtőzködni, rusholni, 1v1 face to face-ben is valahogy szerencsés :) lepattan róla sokminden, persze a lényege a tanknak az iszonyatos gyorsasága és a toronyforgási sebessége. Feltétlenül kell rá az a tárgy ami szigeteli az ammo rack-et, és a leggyorsabb tűzgyorsaságú cső. Ha ez megvan kinézel magadnak egy tiga2őt és körbe pisiled, gyorsabban kerülöd mint az ő tornya forog.
  • Sunrider924
    Termeszetesen mindenki ugy jatszik ahogy akar, csak vicces hogy a csapatok 75%a vagy tobb azt csinalja, hogy irany az elso dombteton levo bokor. Az ok ha tuzerseg teszi ezt es beall melle fedezni 1-2 medium vagy 1 heavy, de baromira nem ez a helyzet, minden bokorba egy heavy, amikor a heavyk elfogytak akkor a mediumok es a lightok is , ezert mondtam jo hogy van annyi bokor ahany tank... es akkor marad az agyu( nem vicc! ment elore mert senki sem scoutolt neki) vagy a TD hogy menjen az elore, hogy a kedves bujkalo camper heavynek legyen mire lodozzon, csak tudod alapbol ez a jatek nem igy volt kigondolva, a TD az ambush szerep, a light tank az scout es a heavy ket medium fedezekkel az oldalan megy elore, ez volt a koncepcio, csak ket dolog is bezavar: tulsagosan sokat er a kill, mindegy hogy kicsi vagy nagy tankot takar, kill tobbet er mint a kiosztott dmg, ez faszsag , azonnal meg kellene valtoztatni, agyam eldobom amikor befut a scout a bazisra es 15bol 14 ember egyszerre rohan a scout utan... Masik, a tuzerseg tulsagosan nagyot ut meg heavy armorra is , ergo a legtobb jatekos inkabb bujkal, ez is baromsag, ezert kellene csapatjatek, ezt el lehet kerulni, volt szerencsem par epkezlabb gondolkodo csapatvezerhez akik jol hasznaltak a heavy tankjukat es iranyiottak a tuzereket es leradiroztuk az ellenseges csapatot a terkeprol, errol kellene szoljon a jatek, nem vadkacsa vadaszatrol.
    Mielott annyira veded a camper style-t gondold el, hogy ez egy csapat alapu strategiai/taktikai pvp, de ha mindenki a masikat hasznalja sajat fedezeknek, menjen az elore mert te majd mogule messzirol biztonsagbol lovoldozol, szerinted ki fog majd menni elore? Te nem latod be hogy ez igy vakvagany? Tegnap 10 meccs-bol 10et azon buktunk el, hogy a sajat heavy es light tankok bealtak mind bokorbol campelni, az ellenfel meg szepen legyalulta mindegyiket, mivel ok csapatban mentek a heavykkel es a tuzerseg jol dolgozott ossze veluk.
    Felolem jatszal ahogy akarod, de ez a camperkedes a jatek vadhajtasa, es aktivitas meressel/a harcban valo aktiv resztvetellel kellene osztani a hero-t meg az xp/creditet nem azzal hogy bar a meccset elbukta de azert a tigris kinyirt 4 light tankot...
  • lammaer
    Srácok, PZIII felett melyik tank az, ami jó manőverezőképességű és lehet vele döngetni? Úgy néz ki, ez jön be nekem, a JagdPanzer IV az eléggé viszi a pénzt, de a PZIII az nagyon bejövős. Vettem egy PZIV-et is, de hát ugye ő nem az a nagyon döngetős fajta (max lánctalp/max engine/80%-os driver)...
    Valahogy a max speed stat alapján többet vártam tőle, nagyon lomha.
    Lehet rágyúrok az orosz T34 ágra, azok meg a felettük lévő orosz cuccok is nagyon szoktak döngetni.
  • lammaer
    Hát - szigorúan csak a fórumokat olvasva - nagy tankok ellen a HE gránátnak nem a sebzése a jelentős (az valóban elényésző) hanem az, hogy orrba szájjba szedi szét az alrendszereket/legénységet, még akkor is ha a lövedék lepattan és nem is sebez. Ilyenkor mint az ábra is mutatja, csak ez az esély, de ha tényleg sokan lőtték és sokáig, ez lehetett volna a megoldás. Legalábbis nem maradt volna 100%-on :)
  • Eagle16
    Hát az se ér sokat ellene, ilyen 2-3%-ot visz le az életéből...
    Az Is-4-nek meg kb. 2 lövés minden közepes tank.
  • nagypite
    Mert nem he granattal lottetek
  • LSSAHPAUL
    Tegnap volt az IS-1 el 2 érdekes meccsem, az egyik csak azért mert 8 tankot szedtem ki, végül kb 50%-al, több sérült rendszerrel 1v1eztem egy 100%os tigrissel végül maradt a tigának 5%. A másik game azért volt érdekes mert első helyen emelt ki a game (IS) az ellenfélnél meg IS4 :p
    Hát húztam a számat hogy ebből sok jó nem lesz, de jó csapatjátékkal szarrá szedtük az ellenfelet végül az is4 maradt mi voltunk 6an. Én is kb 90% on voltam még, elkezdtük ölni engem a 3. lövése elvitt :D, végignéztem a harcot és nemhiszitek el, kb 5 percig lötte mindenki és végül az IS4 nyert úgy hogy 100%-on maradt. Ennyi.
  • Ulvar
    de jó is lenne ha 2 hét alatt már MAUSom lenne.

Én pl: átugrottam 2 tankot fejlesztésben úgy hogy csak a BT2essel összegyújtöttem vagy 23000 tapasztalati pontot áttettem ingyen XPre majd kifejlesztettem egészen a KVig. Most van egy alap KVm és szépen fejlődök a BISONom a BT2 és a JagdpzIV mellett.
  • Kopiati
    Szerintem azért tűnik soknak a gyűjtögetés, mert nem teljes a fejlődési fa, bizonyos állomások kimaradnak, hirtelen többszöröződnek meg a kutatási értétek, és a vásárlásiak. Azon vitázni, hogy így camp-úgy camp felesleges a háborúban sem mindig mentek ki a nyílt terepre, meg szerintem nincs is jobb mint ügyesebb taktikával szétlőni azt akivel camperpárbajozunk...(két szikla mögül lövölde:D A fejlesztők helyébe kellene olyan mint a recruit battle, csak tier 3-4nek (pl bt-7-et, a-20 már öngyilkosság....)az ágyú jó, de túl erős a tier 7est is néha egy lövéssel kiszedik full életerőről... a térkép túloldaláról (ez most nem túlzás volt...ma épp így jártam...) Egyébként az a gáz, hogy a klánharc, így titánok harca lesz mert, nem éri meg fürgének lenni...

Ha valakinek van Ferdinándja, az jó? Mert nekem látottak alapján csak szívnak vele az emberek...(Jagdepantherhez képest..) A meredek homlokpáncél miatt, ami miatt a tigris olyan amilyen, a sérülési modell a játékban a páncéldőltségre épít(szerintem), és a meredek páncélról, ha olyan penetration értéke van a lőszernek nem pattan le...míg az szovjett tankok, öntvénytorony, ferde páncéljáról csak úgy pattognak...ami reális lenne, de mivel a tankok lövésének látszólag nincs esése, emiatt a szovjet tankok előnye megmarad...(ha lenne a lövésnek esése az biztosítaná a megfelelő szöget...) vagy a penetration értéket távolsághoz kötnék, mert a tigrist csak közelről lehetett igazán ölni, itt már messziről el lehet kezdeni a cincálást...kb 20% marad belőle... ami kb egy lövés...ha szerencse fiai vagyunk, vagy olyan a cumót küld rá valaki, hogy csak ropog...
  • datango
    szerintem pedig irreálisan sokat kell gyujteni, mind fejlesztési pontban mind kreditben és ahogy fejlődsz ugy nem követi a költségek arányát a körönkénti nyereség...

bt-7 es tankot most vettem hát átkerültem a "nagyobbacska" tankokhoz, ezért inkább visszaülök a bt-2 esembe mert ott még csak a kis kategóriás tankokat adja be és érek is valamit...
  • Pluskast
    Mert? Szerintem mindenki úgy játszik ahogy akar? Tudtommal nem tilos a játékban kempelni. Az meg, hogy Neked nem tetszik az egy dolog de azért engedtessék már meg a szerencsétlen játékosnak, hogy úgy játszon ahogy akar. Egyébként meg 1; sem a Tigris sem a KV nem rush tank 2; mivel lassú járművek így nehezen manővereznek és ha nyílt terepen 2-3 VK3601 vagy 3502 elkapja esélyűk sincs 3; Mivel heavy tankok ezért marha hamar észre veszik őket és egyből mindenki rájuk csap le mert a heavy tankért kapod a több zsét.
    Amúgy meg a fő problémát én egyrészről abban látom, hogy nincs tier rendszer, másrészt meg az ágyúkat el kellene dobni a francba mert elrontják az egész játékot.
  • Szpecnyaz
    Véglegesben csak erősítenek a német gépeken. Bár szerintem olyan sok sírnivaló nincs velük, mivel én ruszki gépekel megyek, tanúsíthatom hogy nagyon komoly veszélyt jelentenek a tankomra ha egy jó játékosok mennek velük.
  • Szpecnyaz
    Hát igen, elvégre a jó kis német Zeiss optikák verhetetlenek voltak. Meg a német legénység kaphatna mondjuk valami jelentős bónuszt szerintem.
  • Porsche911
    Nem olyan biztos,megnézve az amcsi tech tree-t is találunk szép gépeket és minden csak a balansz kérdése.Majd a véglegesbe kiderülnek az erőviszonyok.Ez az orosz tankok erősebbek mizéria meg még viszonylag tűrhető,mert még nem sokan járkálnak mondjuk IS-7essel vagy IS-4essel.Az IS-3-at meg igaz nagyon nehezen de négyen-öten ki lehet nyírni.Viszont ha ez tovább folytatódik így a vége az lesz,hogy mindenkit lezúznak az orosz tankok és vagy a játékosok pártolnak el a játéktól vagy elnéptelenedik a német heavy oldal:D
  • Szpecnyaz
    Hát ha 122mm-essel vannak felszerelve akkor talán, de azzal is csak a jobb fajtával (bár annak az újratöltése is lassab a 88-asnál). Amúgy én meg úgy vettem észere hogy nekem meg a királytigris ellen nincs esélyem szemből, szóval szerintem itt mindenki jobban fél az ellen tankjától XD. Viszont, akiknek 122mm-es van, azoknak még úgyis épp hogy visszajön a csata ára, keresni 1-2 ezernél többet nem hiszem hogy lehetne, ha csak nem lövik ki a fél ellenséges csapatot, ami nem éppen egyszerű, valljuk be. Én úgy tervezem hogy beszerzek valami jó kis gépet amivel jól lehet farmolni, és majd azzal hajtom vissza pénzt amit a JSZ-3 a javítással és lőszerrel elvisz. Bár így elég keserves meló lesz megszerezni a JSz-4et :S.
  • RatBaG #1315
    ja, méltó ellenfelei voltak ha pusztán az erőt nézzük, csak az optikájuk kurva szar volt a németekéhez képest, ezt elfelejtették lemodellezni a pozitív tulajdonságok mellett.
  • RatBaG #1314
    600 egy lőszer és 17-20k a repair a királytigrisnél. szvsz a nagyobb ágyú nagyobb előnyt is jelent. én ezzel a 105-össel hiába puffogtatok, nagyon sokszor lepattan, egy is3 f2f szinte fix, hogy kinyír. az orosz ágyúkkal ha odadörrentenek, tuti hogy lesz damage, tehát több pénz is folyik be...
  • Szpecnyaz
    Bár arra kíváncsi leszek milyenek lesznek az amcsi tankok, mivel azok se a német, se az orosz tankokkal (lásd a koreai háborúban) nem állták a versenyt. A harckocsizóik először a tigrisektől fosták össze magukat, majd később a tábornokaik is, amikor meglátták a JSZ-3asokat, a berlini győzelmi felvonuláson.Szóval szerintem majd csak a jenki tankok megjelenése után indul majd még be igazán a nyivákolás XD.
  • Szpecnyaz
    Viszont az ellensúlyozandó hogy az orosz tankok erősebbek, sokkal drágábbak is, nézzétek meg mennyibe kerül a legjobb ágyúkba a lőszer (+ a megvételük ára is). A 122mm-esbe, ami kiállja az összehasonlítást a királytigris legjobb 88-asával, annak a lövedéke egy ezres, amíg a 88-asba csak 500. Tier 6 után prémium nélkül amúgy is borzasztó nehéz fejlődni. Így a jobb ágyúk nélkül meg még inkább, mivel nem engedhetem meg magamnak az IS-3as meccsenkénti 16000-es javítási költsége mellett hogy vagy 10000-et ellövöldözzek mellé. Szóval addig szophatok a 100mm-es ágyúval, amivel elég esélytelen vagyok néha, annyiszor pattan le a lövedék az ellenségről. De amúgy ha történelmi szempontból nézitek a kérdést, akkor a ruszki nehéztankok méltó ellenfelei voltak a német páncélosoknak, csak a legénységük nem volt olyan képzett.
  • Barrett 50 Cal
    Ez azért érdekes,mert szemből kaptam a lövést egyszerre szarrá ment minden.. Meg már előttem is írták h a f*ba megy tönkre a motor egy szemből kapott lövésből...
  • Porsche911
    Felrobbant a lőszered.
  • Sunrider924
    En kiszedem majd azt, is de elobb a Kiraly
  • RatBaG #1308
    én inkább úgy fogalmaznék, hogy az első nagy szakadék a tigris szintjén látszik, aztán onnantól kabaré.
    akárhogy számolgatok, nem jövök rá, hogy van az, hogy pl az is3-nak nagyobb a páncélja, nagyobb az ágyúja, mégis vagy 15-20 tonnával kisebb a tömege, mint királytigrisnek. plusz 600 lóerős motor a 900 lóerőssel szemben, és mégis gyorsabb... ehh

ez a játék is újabb lecke, hogy oroszok által készített "szimulátorokban" csakis orosz technikát érdemes használni. ha nem sajnálnám a német tech tree-be beleölt 3 hetet, simán átmennék ruszki tankra...
  • Barrett 50 Cal
    Mekkora lol ilyen sem volt még:O Felérek a hegytetőre a Tigrissel erre VK3001es 1et belém lő,minden pirosan világít,lemegy fél HP-m és 5 sec múlva felrobban:O Nah ez mi a fasz????
  • Sunrider924
    Van egy otletem, screenshotolni fogom az osszes bokorban bujkalo heavy baleket, lassuk akkor is nagy lessz a mellenyuk ha rajtuk rohog mindenki?
  • Sunrider924
    Az keves hogy hangulatrombolo, mostmar minden meccs errol szolt ma...
  • Porsche911
    Ugye,hogy ugye tegnap már leírtam én is ugyanezt.:@Ma még volt vagy 3 ilyen eset nálam is.Eléggé hangulatromboló.
  • Cukii
    Volt szerencsém kipróbálni más játékot is a Wargaming.net fejlesztőcsapatától ( Order of War) és sajnos azt kell mondanom ott is a Soviet oldal volt az erősebb. Igaz itt annyira nem lehet érzékelni ugyanis a játékosok 65-70%-a német oldalt játsza. De szó mi szó kicsit úgy érzem megszaladt a "toll" a készítők kezében. De ha már orosz fejlesztésű játék akkor már ott van az Il2 Sturmovik amibe ugyancsak siekürl pár száz órát összeszedni. Ott is igaz hogy esélytelen vagy egy Bf109el egy La5 ellen, de aki játszott vele az ismeri miről beszélek...
  • Sunrider924
    Emberek, faszom lezsibbad, miazmar hogy kiralytigris vagy KV3 beall bokorba kempelni?? megvarja mig mindneki mas eloremegy, hogy o dombtetorol lovoldozzon, oda se neki, hogy a csapatot szejjelszedi az ellenseg. Valamit surgosen ki kellene ez ellen talalni , mar majd minden palyan ez van, semmi csapatmozgas vagy koordinalas, hanem mindneki bujik bokorba, meg jo hogy van eleg a palyan... Mondjuk csak a tuzersegnek adna maximalis bonuszt es sulyzottan csokkenjen az xp ha alacsonaybb tiert lo, meg nincs aktivitasa a palyan, hanem egy helybol lovoldozi at a palyat, valamit , barmit csak ezt igy ami most megy ezt ne tovabb, mert mar hanyok az utolso 10 meccs ota
  • Porsche911
    Áhh,csak megállapítottam,hogy igazuk van.Én jobban bírom a német tank tree-t:D Meg a kihívás is nagyobbXD
  • lammaer
    No mi a megoldás a problémára? Irány az orosz tank tree :)
  • Porsche911
    Nem pontosan oroszok,fehéroroszok a fejlesztők.Csak a pontosság kedvéért de ettől még télleg el van túlozva egy kicsit IS-3tól felfelé.
  • TOMSILENT
    Szint úgy a véleményem. Bammeg 3 Tigris egy IS-3 ellen nem bírt el, mondom em mi? Azt kapcsoltam hogy CCCP kollégák gyártják ezt a szoftvert...íjjj mondom....
  • lammaer
    Hetzerrel Tigrist? Te nagyon pro vagy akkor :)
  • spiczi91
    Jöhetne :D
  • Barrett 50 Cal
    Ezúton is szeretnék gratulálni a fejlesztőknek az orosz tankok "felsőbbrendűségéért".Ilyen jó tankot mint a Tigris ilyen fosra megcsinálni ehhez kell pofa.Rohadt ruszkik.Lassan már egy MS-1es lő ki egy Maus-t....