418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• I.C.ram
    Igazából a ruszkik minden szaros háborújukat úgy nyerték meg, hogy embertelen magas áldozatokat hoztak. Mindenki döntse el maga, hogy most akkor nyertek, vagy sem?
  • Renegade
    ok, győz meg ezen példán keresztül:

rutinos játékosok állnak egymással szemben, az egyiknél fullos mini van, a másiknál fullos IS4, mindkettő hulldownban van, ki fog nyerni?
  • Renegade
    azért az is sok mindent elérul az orosz túlerőről, hogy amit a németek a megbízhatatlan szarjaikkal pár hónap alatt elhódítottak, azt a ruszkik 4 év alatt szerezték vissza 10+ millió katona halála árán...
  • TDantes
    A baj az,- folytatom a gondolatsort- hogy ez egy MMO. És faszság, ha egy MMO-ban, az egyik oldal mondjuk gyengébb mint a többi. Vagyis nem gyengébb, úgy mondanám nem egyenlőek az erőviszonyok. Pl: milyen lenne ha a WoW-ban, az orkokkal szarabb lenne menni, mert a fejlesztők az orkokat nem szeretik.

• Renegade
    régebben írtam, ezt még mindig fent tartom: nem az a baj, hogy kozmetikázottak a tulajdonságok, elvégre ez egy mmo, (hozzák csak kb egy szintre a tankokat adot tierbe), hanem amikor a játék szabályrendszere igen csak az egyik oldalnak kedvez a másik kárára
  • TDantes
    Így nagyon vacak volna. Egyébként állítólag lesz benne olyan mód, hogy nemzet nemzet ellen.

De, mivel ez nem világháborús játék, jól van így vegyesen.

A prototípusok meg azért kellenek, hogy változatosabb legyen a játék. Ha a csak valóban harcoló típusok lennének, akkor mi lenne benne: PzI PzII PZII PzIV PzV PzVI PzVIB, hét tank, egy oldalról. Nem lenne túl izgalmas.
  • DummyBoy
    Asszem Cifu mester írta, hogy oké, nem lesz rádió, legyen helyette 5-szörös túlerő, mindemellett a német csodafegyvereket 5 percenként hagyná el a legénysége a műszaki hibák, a megbízhatatlanságuk és az utánpótlás hiánya - kifogyott üzemanyag miatt ...

A téli pályákon nem indulnának és nem tudnának lőni, a sivatagosokon minden bajuk lenne a sok preciziós mechanikába jutó homok miatt, és még sorolhatnánk ...

Steel Fury - T34 vs Tiger. Ezeket nézzétek meg ha "valósághű" dolgokat akartok ...

Ez egy árkád mmo ... még mindig.
  • Renegade
    okos vagy, látom átment a lényeg
  • Renegade
    már előre remeg a szám, hogy mit fognak kihozni a "csoda" M10-ből
    mert ugye ezt szánták tigris vadásznak (a néhol 9mm vastag páncélját még egy m42-es is átlövi)

nekem csak az a bajom, hogy igyekeznek elmismásolni a dolgokat, ahelyett, hogy azt mondanák, hogy büszkék vagyunk a szovjet tankokra és keserédes nosztalgikus hangulatban úgy döntöttünk, hogy a szovjet tankok op (elvégre mindenkinek a saját gyereke a legszebb) + az amik is, mert ők fogják hozni a pénzt. Csak ezt a ballance bullshitet ne akarnák lenyomni a torkunkon.
  • Rundstedt17
    nah jah a német tank fanok szerint a valóság a holywoodi filmek ahol a tigris az übertank :D
  • I.C.ram
    Én eleve kivenném ezt a sok szar prototípust, és beraknám az összes harcoló tankot, ami volt a II. VHban.

Igazából nem értem, hogy miért nem nemzet vs nemzet a csaták. Tök mindegy a balansz, így elbaszott összeállítást tud összehozni a játék matchmaking rendszere. sokkal hangulatosabb lenne csak német, orosz, amerikai, stb tankokkal egy csapatban lenni, mint ez a mostani vegyes felvágott. Lehetne rendes kampányt is csinálni, meg nagyobb csatákat, mint a WoW-ban pl.

Nemzeteket meg jobban széthúznám. Németek high-tech, de nem olyan brutál páncél, lövegsebzés. Ruszkik: ostobenkó technika, de masszív tankok, és pontatlan, de erős lövegek. Amerikaiak (vagy inkább szövetségesek) pedig a köztes.
  • DummyBoy
    Még annyit hozzátennék a fegyverzet részhez, hogy a D10T tűzsebessége 7.06 a T43-on és 8 a T44-en ...

Legalább ez lenne ugyanaz :(

@OP Orosz tankok: Értem, hogy mindenki hisztizik, hogy az orosz tankok jobbak, de én annyira nem látom ezt a dolgot ... 3002DB mindenben jobb mint a T43 ...

IS és Tigris hasonlóak (És a T29-est meg sem említem ...), ahogyan az IS3 és KT is, csak más taktika kell hozzájuk ... orosz artym nincs, de SU8 vs Hummelnél ahogy tudom a SU8 kisebb szögben lő, és nem lövi át a pályát, míg a Hummel igen, viszont fél év mire becéloz ...

Panther vs T44 esetén is sokak szerint a T44 az űber ... na ja, ha közel tud jönni ... ellenkező esetben a Panther jobb ...

TD: kicsiknél majdnem egál van, nagyobbak teljesen eltérő stílust igényelnek (Bár ahogy hallom a 704-es az nem :) )

IS, T43 és Su152 tulajként a 2 kezemen megszámolom, hányszor pattannak le a lövedékek ... szerintem a Stugom és a JPZ4-esem egyedül is lekörözi ezt a 3-at ...

T34 vs PZ4 esetben is a PZ4-ez hoznám ki győztesnek, holott az aimpeccs előtt a T34 egyértelműen jobb volt ...

Lehet hogy picit jobbak az orosz tankok, de nem annyival ... ráadásul bárki játszhat velük!
  • a.carkey
    Nem kell módosítani. Csak annyi, amennyit az előbb leírtam. Szerintem ezt te is elfogadnád, és maradhatna a ruszki WOT fölény, csak max. tizes tierűnek nem német tankod lenne ha német buzi anti ruszki vagy, hanem amerikai. De betehetnének 100000000000000 xpért mondjukegy Leopardot német top tiernek, ha már mindenképpen kell német top tier.

Nézd meg, nincsenek - egyelőre - USA TDk, és mindenki qurva jól elvan nélkülük is. Ha nem lenne német top tier tank, csak 9es, akkor is ellennénk, hisz mindenki két ágat tol egyszerre, de ha kilövi a MAUST egy IS7, már más lenne a leányzó fekvése, és talán te is lenyelnéd a ruszki fölényt +1 tierben. :D
  • a.carkey
    Csak azért így kialakítani a tiereket, hogy mindenhol szövetséges fölény legyen, nos az szemétség! Ha a KT IS2vel kerülhetne egy tierbe, az más. Ha egy KTt egy IS3 azért lő ki, mert egy tierrel alacsonyabb, még megértem, de csak azért egy tierbe tenni a KTvel az IS3at, hogy így legyen "balansz", na az kicsit érdekes.

És ha már a KT teszem azt az IS1-2vel kerülne egy tierbe, akkor az ISt erősíteném HPn, ha már ezt a hülye HP alapú sebzést eröltetik, nem a németeket buffolnám fel jóval fejlettebb szövetséges társaikkal szemben HPileg.

De ez az én véleményem.
  • Renegade
    de, hogy én is csak a "valós" dolgokkal példálozzak, elmondom, hogy hogyan nézne ki a world of panzers német lelkületü játék szabályrendszere:

a térkép 4+ négyzetkm lenne
    '44 előtti orosz tankokhoz nem járna rádió, hanem az azt helyettesítő zászlókkal egyszerű infókat lehetne csak közölni
    az orosz tankokhoz nem lenne autoaim (a célzó optika hiányoságok szimulálása véget)
    a pen értékeket egy az egyben átemelném az életből
    ha egy ami tank össze fut egy német nehéz tankkal és nem wolfpackban van, akkor automatikusan tolatni kezd
    a páncél értékénél figyelembe venném az anyagminőséget (ugye az orosz öntöt félgömbök silány minősége és az szövi szegecselt szarjai miatt) és a szabvány vastagságot adnám meg

szerintem kevés szovjet-ami tank lenne egy ilyen játékban...
  • a.carkey
    Ja, és a "tarackokat" kivenném. Nevetséges hogy egy Hetzerrel - bármennyire is imádom - minimaust ÖLÖK. A Stug esetében tennék kivételt, mert az ugye semmiképpen nem csak "TD" volt, ott meghagynám.

A Shermanról is levenném a nagy ágyút, és lejjebb vinném egy tierrel.
  • Eagle16
  • Eagle16
  • a.carkey
    Nem akarok hatalmas balance változást, de akkor legyen már olyan, mint a T29 esetében, hogy bár low tier pár hasonlóhoz képest, de mégsem az. Tehát, semmi más nem kéne, mint:

PZIIIA-t kivenni, és minden egyel lejjebb csúszna a német ágon. Így az IS a KTvel lenne egyenrangú, a Tigris a T-34/85 és KV3/KV1sel lenne egy súlycsoportban, a VK3601 pedig a T-34el. Ennyi. És nem lenne 10es német tank. Így már korrekt lenne a dolog, és a végén kijönne a ruszki fölény, mert az IS-7 ugyanúgy top tank lenne, csak nem lódítanák itt a népet, hogy egy súlycsoportban van a német Maussal. Ugyanis ez működhetne, hisz a német default lövegekkel számolva így már tényleg némi balance állna fenn, de ami most van, az parasztvakítás.
  • Eagle16

Az a rész, ami közvetlen a torony frontpáncél után van, direkt olyan alakú, hogy bármi lepattanjon róla, ezzel szemben a KT-n még egy Sörmen is átlövi azt a részt...

Amúgy itt a KT tornyának 3D-s rajza, csak hogy mindenki tudja mit kell lőni :D (ammo rack hátul két oldalt...)
  • SirAlo
    Mikor jon mar a full jatek? Mire varnak ennyit?
  • Renegade
    kiváncsi vagyok mikor esik le neked, hogy ez nem a "valóságon" alapul, hanem az alkotók által kitalált szabályrendszeren :-(

egy kis segítség:

a lepattanó gyakorisága a szovjet tankokon a legnagyobb (azért mert csak)
    a német tankok páncélvastagságát tervrajzról nézik
    a szovjetekét is, de azokat szovjet tervrajzrol ugye (lásd t-54 ami 10cm, nem 20)
    az ágyúk sebzése és pen értéke FIKTIV (az aránypárok okosan német tank ellenesek)
    hull down pozició egyedül a Német tankoknál nem alkalmazható
    A játék 500m-en belül játszódik (a II. vhs tank táblázatokból elég jól kivehető, hogy miért)
    Az autoaim szintén a szovjet-ami tankoknak kedvez)

szóval a valósággal való példálozást hadjuk, mert ez csak nézőpont kérdése: olyan adatokat átemelni a valóságból ami csak az egyik félnek kedvez, az nem valóság, hanem csúsztatás (figyelembe véve, hogy én ebben nagyon jó vagyok, rögtön szemetszúr az ilyen)
  • zoltang
    Nem csak egy egyszerű 100mm...

A kialakítása ívelt, lövedék-eltérítő. Mögötte ott a 180 mm főpc., csak egy kis megerősített "ablak" van az ágyú csövének.
  • a.carkey
    Ok, de ha betesznek "háború utáni" (mondjuk ez érdekes, mert a ruszkik 1945 szeptemberéig "harcoltak") ruszki tankokat, akkor kerüljön már be egy háború utáni német (egy NSZK tank) is, ha már nem II. vhs játék. Szép és jó, hogy bekerült két arty, de pont azért, mert az elején bekerült egy majdnem 1900at sebző ruszki arty.
  • Achmed927
    Ez Így tökéletes ahogy leírtad. A számból vetted ki a szót. Tápos ruszki tankok, ruszki fejlesztők, ruszki játék. A vörös ördögök !! És még nyalnak az amcsiknak is.

Tegnap majdnem kilőttem 1 olyan ,,pusztítót". :D Lejárt az idő pont ..... pedig de örültem volna.
  • Renegade
    örülök, hogy másnak is feltünt, mert már kezdtem azt hinni, hogy csak beképzelem a tényszerű számokat + az egyéb nehezen kicsikart plusz infókat (lásd object 300 mm, tigris2 65mm, stb). :-(

A + HP meg az igazi paraszt vakítás, mert a "mágikus úgy is lepattan torony" + trükkösön kitalált pen/armour értékek bőven többet érnek a plusz 1 lövésnyi HP-nál. :-(
  • davidbog
    Látom a KT lövegpajzsán nagyon nehezen tudod túltenni magad. :) A valóságban is ennyi volt, 100 mm. Ez van, a lövegpajzs vastagsága ezt tudta. Annyit azért igazán csinálhattak volna a lövegpajzzsal, hogy nagyobb eséllyel pattan le róla lövedék. Egy olyan esetre se emlékszem amikor onnan lepattant volna. A végsebesség tényleg bosszantó, de szerintem csak 3 gépnél van csökkentve, egynél pedig növelve.

Az Object 704 pedig nem is tier 8-as, ne a KT-hez hasonlítsd. A fórumon lévő egyik korábbi képen nagyon jól lehetett látni, hogy az Object 704-nek minimum 260 mm (ha arányos a rajz, akkor pedig inkább 320 mm) vastag volt a lövegpajzs páncélzata.
  • Renegade
    Sajnos mindent megtettek azért a készítők, hogy irreálisá tegyék a játékot. Valójában ez a játék world of soviet tanks @ mobs (+némi ami segnyalás) :-(
    Amit lehet manipuláltak, na de ennek arrafelé sok éves hagyománya van
    :-(
  • a.carkey
    Nagyon zavaró ez a teljesen elqurt ruszki fölény. Mert mi is van?

Prototípus tankok:

Német oldal: Áh, ezek csak prototípusok voltak, ne rakjuk őket űberré, hogy nézne ki az már a ruszki tankok ellen! Majd mondjuk picivel jobbak lesznek olyan (lényegtelen) dolgokban, hogy:
    -töltési idő: -0,1 sec
    -gyorsulás: +0,1 km/h
    -frontpáncélzat: 0,01mm
    -toronymozgás: -0,1 sec ...
    ... így elmondhatjuk a blogunkban, hogy a prototípus német tankok sok mindenben jobbak, mint ruszki sorstársaik.

Ruszki oldal: Áh, ezek prototípusok voltak, így nyugodtan rakhatjuk őket überré, hisz miként is nézne ki a ruszki tankjaink mellett, ha a legnagyobb orosz TD gyengébb, mint egy világháborús német TD! Majd rábasszuk a létező legnagyobb ágyút, max. kap töltési sebességben +0,0001 secet, hogy lássák: lassabb, mint a JTn lévő német legnagyobb.
    De, hogy fehérorosz barátaink és nagy elnökünknek Lyukasgeczónak se szóljon le Moszkvából Medvegev elnök úr, így az orosz tankok mindenben erősebbek maradnak, hogy lássa a jónép: micsoda világelső (volt) a nagy Szovjetunió anno tankgyártásban! :)

Az a baj, hogy kezdetek óta fullra felerősítetten kerültek be a ruszki tankok (ls. ZIS4 a T-34en!), és ezzel a végén már nem tudtak leállni - a T-54 mindennek a csúcsa!. Amikor meg kellett nyomni a ceruzát, azt a ruszkiknál megnyomták, az amerikaiaknál is, mert látták, hogy sokan nyomják majd onnan is, de a németeknél, különösen a prototípusoknál előkerült a radír is (talán a Minimaus a kivétel, bár tény, hogy az IS4 ott is jobbnak tűnik fullrafejlesztetten, de azért a jó játékosok keze alatt működőképesek azok is): A lényegtelenebb, alig észrevehető dolgokban a németek jobbak, de a fontos dolgokban, mint: frontpáncél, toronypáncél, ágyúsebzés, stb. a ruszkik sokkal jobbak lettek. Ezt próbálták - mikor már látták, hogy elszaladt az úthenger - némi német HP növeléssel kompenzálni, de én szerintem a vége úgyis az lesz, hogy a HP alapú sebzésről menet közben, talán live előtt váltani fognak a nem HP alapúra, és ezáltal csak talán távolról lesz esélyük a német tankoknak hasonszőrű más nemzetbeli társaik ellen.
  • Eagle16
    Az Object 704-esnek 300mm az ágyú körül páncélja...hát ez marha jó, miközben a KT-nek meg 120mm :) Hagyjuk...gondoltam hogy ez lesz, ugyanezt csinálták a nehéz tankok végsebességével is.
  • a.carkey
    Az a KVra is rámegy, ahhoz nem kell KV3. :)
  • XenHai
    Köszi!
  • I.C.ram
    1 killre voltam a másik kitüntetéstől :( Pont előttem lőtték ki az utolsó ellenfelet.
  • I.C.ram
    Imádom ezt a tankot!

• [Rush]
    Valaki kereste multkor ezt az optikát...

Optic DL

copy them to root of WoT :Program Files\World_of_Tanks_closed_Beta\res\gui\flash
  • lammaer
    OK, de hanyas kulcsot használtak mindehhez? :D
  • [NST]Cifu
    Egy kicsit bővebben nem ártott volna kifejteni. :)

A T-34-esek oldalára, ritkábban a végükra raktak hosszabb rönkköket, kb. így:

Ezeket nehéz terepen (főleg átázott, sáros terepre kell gondolni) láncokkal a lánctalphoz kötözték (keresztben, tehát az egyik vége az egyik lánctalphoz, a másik a másik lánctalphoz kötözve), hogy kievickéljenek valahogy. Iszonyú piszkos meló lehetett mondjuk... :)
  • lammaer
    Nekem olyan rémlik, hogy azokat dobálták be a lövészárkokba vagy olyan gödrökbe amiken nem tudtak kapcsiból átkelni.
    Mondjuk nem tudom tűzharcban hogy lehetett ezt kivitelezni, de elsőre ez ugrik be. Azt lehet hogy baromság :)
  • Cukii
    Cifu, a szovjet tankok hátulján a farönk mi célt szolgált? Ellensúly?
  • lammaer
    Nos, én a T-43 vs T-44 kérdéseben az alábbi álláspontot képviselem:

- fegyverzet szempontjából a két tank ugyanaz, mindkettőre a 100mm-es való, a T-44 122ese egy kalap ***, gyengébb mint a heavyik 122-ese, plusz mivel lassú, nem is egy mediumra való.

- a T-44 fenntartása méregdrága: javítási költsége brutális, ráadásul vmilyen oknál fogva, ha egy T-44 megsemmisül, tuti hogy közel full javitást kell fizetni érte. Gyakorlatilag úgy tapasztaltam, drágább fenntartani mint egy IS3-ast.
    Ezzel szemben, a T-43 sokkal olcsóbb, simán ki lehet jönni pluszba vele.

- A T-43 mozgékonysága köszönőviszonyban sincs a T-44-el. Hasonlóképpen a T-44 masszivabb jószág, tehát közelharcban a T-44 bőven a T-43 felett van.