418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Achmed927
    Nem ... nyugi. :D Csak mást szerettem volna ez helyett.

Valószínűleg. :D

De nem fogjuk megtudni ugyebár. :D
  • davidbog
    Nem értettétek félre egymást. Cifu jól írta miért van ott az a rönk. Süppedős talajon, ennek segítségével tudtak segíteni azon ha elakadtak a harckocsik.
  • XenHai
    Ez a másik dolog ami sosem fog ki derülni!
  • lammaer
    Mi? MI az hogy mi? Tán árja vagy? :)

Sztem mentél volna a levesbe velem együtt, ha már nem lett volna a szövetséges magyarokra szükség...
  • I.C.ram
    Orosz ágra elvből nem megyek. Utálom a ruszki tankokat, meg a parasztfejű kezelőszemélyzetet is :D

Meg a német ág grindelése is elég nagy szenvedés volt. Nem nagyon van erőm egy másikat is kigrindelni.
  • Renegade
    farmolásra van egy egyszerű "szabály": azzal amivel jól érzed magad a játékban :-) kinek tigris, kinek kv, kinek stug, kinek arty :-)
  • a.carkey
    Szerintem a Tigris jobb, mint a KT, különösen most amikor a sok high tier szarral összepakolják a KTt, de pl. egy KV a 107essel sokkal jobb pénzkereső, mint a Tigris és még jó is vele játszani.
  • Achmed927
    A T29 tényleg jó credit tank. SZeretek vele rohangálni, még akkor is ha full alap még. :D
    Ami jól hoz a konyhára az a JT sztem. Van esélyed sok killre (csapatfüggő persze) és sok damage, érem is jár hozzá.
  • Achmed927
    Hol igazolja a történelem ezt ? Bárhol barátom ... bárhol.

A technika tökéletes volt, csak a javítás, utánpótlással volt gond. Ha több tankot, illetve embert tudtak volna előásni a németek akkor Mi nyerjük a háborút és Mi diktálunk. De ez történelem ne menjünk most ebbe bele.

A tigris nem csak 1 vs 1 -ben volt nyerő. Miért mentek rá az oroszok többen ? Miért menekültek az amcsik mikor megláttak 1 tigrist ?
    ELmondanám hogy a legtöbb német tankot repülőkkel nyírták ki, illetve más eszközökkel. Nem tankokkal. De ez megint történelem.

1 szó mint száz a német tankok a legjobbak és ez a nézetem sosem fog megváltozni.

Az Object 704-nek mennyi az újratöltési ideje ? Ha jól tudom 4-et tud lőni / perc.
  • XenHai
    Ez velem is így van ! De a KV -val meg rohadt sok pénz szedtem össze nem is beszélve a kv 3 ról meg a vk3601h ról..
  • lammaer
    Nekem is alapvetően az IS meg a T29 (Tier 7 mint a Tigrincs) tűnt egy olyan jó pénztermelő tanknak, ahol a pénztermelés nem szenvedés, hanem élmény mivel amellett hogy jól hoznak, olcsó őket reparálni, még ütőképesek is bármely csatában ahová bedobja őket a rendszer.

Ergó a grind nem értelmetlen "beszaladok megöltetem magam" hanem rendes játék.

Ráadásul mindezt úgy, hogy mindkét tankon a legnagyobb ágyút (IS - 122mm, T29 - 105mm) használom, ami ugyanúgy 1000 credittel dobálja az ellenfeleket mint a KT :)
  • I.C.ram
    Nem csak reggel játszom vele... A Tigrisem megvan már pár napja, és lenyomtam már olyan 190 csatát vele.

Soha nem dőlt így a pénz, mint a Tigrissel. Arról nem is beszélve, hogy a PZIV-gyel utáltam játszani, Tigrissel imádok.
  • a.carkey
    Reggel van. Több pénz, több xp, de több vereség, hülyébb csaőpattársak. Estére ez megfodul. Kevésbé hülye csapattársak, több győzelem, de kevesebb xp, kevesebb pénz, szóval hidd el, de a TIER 5ös tankok jobb pénzkeresők, még a PZIV is, mint a Tiger. Különösen ha livera megy és nem feltétlenül lesz prémiumod és goldod ...
  • TDantes
    Tudod, azért mert Tigrisbe vagy 250 egy lőszer, Királytigrisbe meg ezer.
  • I.C.ram
    Lehet, hogy arányaiban a TierV a legjobb, de abszolút értékben sokkal többet kaszálok a Tigrissel. :) Ha rögtön az elején kilőnek, és csak kb 1 találatot tudok bevinni, akkor is majdnem nullszaldós a dolog.
  • Renegade
    úgy képzeld el, hogy a legmagasabb csata/nyereség arányt T5el éred el. és ez egy aszimetrikus parabola csúcsa, ami T1 felé mindig pozitívban lesz, bármennyire is rosszul játszol, T10 felé pedig sűrün átcsap a negatív oldalra, ha pechesen vagy rosszul játszól és nehéz pozitívban tartani még akkor is nehéz, ha jól játszol
  • I.C.ram
    Hát de mennyire? Tigrinccsel simán csinálok ilyen 30k-s köröket. Szóval átlag profit olyan 20k körül mozog. Sokkal jobb pénzkereső mint a PZIV. Meg ugye ezzel legalább élvezem a játékot is...
  • Cukii
    Bocs Cifu, félreértettünk egymást. Én erre gondoltam.

• Renegade
    a bevétel is sok lesz :-)
  • I.C.ram
    Huh az sok. Tigerrel olyan 9k javítás és olyan 3-4k lőszer a legrosszabb esetben.

Brutál jó tank! 189 csatából már 10 db Sniper medált szereztem vele :)
  • LSSAHPAUL
    Az oroszok nagyon hazafiak, ezért ha nem is hivatalosan de biztosan jobbak a ruszki tankok(lehet még a játék készítői se tudják, mert simán a programozó így írta meg mert mondom tényleg szeretik a szaros hazájukat. Ha németek csinálták volna a játékot akkor lett volna legjobban semleges a játék, ha az usa csinálja akkor "felső utasításra" az a tank-nemzet ahonnan több lovetta várható.
    Ezért én csak is orosz oldalban gondolkodok :). És még egy szösszenet, mit gondoltok miért növelik a német tankok hp-ét? Hogy minnél többett farmoljanak rajtuk az orosz-fa párti játékosok, így ők gyorsabban fognak fejlődni, ha az elméleltem igaz akkor majd a játék indulása után folyamatosan több orosz tank lesz a magasabb tierekben.
  • Renegade
    talán 1,5*. eleinte több lesz a nulsza, picit veszteséges kör, aztán javulni fog a helyzet. bár a lőszer árak majd az egekbe szöknek (1k+ pénz/skuló), de azért még hozza a pénzt

a végén kb így fog kinézni a KT szerviz díj:
    tank javítás: 5-15K
    lőszer: 7-30K
  • Renegade
    ilyesztő??????? lál, most megyek és százszor leírom, hogy IJESZTŐ, (a többi csak elgépelés, na de ez, ez tényleg ijesztő) :-(
  • I.C.ram
    KT javítása mennyivel több, mint a sima Tigrisé? Nekem a Tigrisnél, ha rommá lőnek, se megy feljebb 9500 kreditnél a javítás. KTnél mennyi a max érték?
  • Renegade
    szerintem:

élet labor körülmények (egyik sem döglik be, nem pimpelt, átlag legénység): kiszúrják egymást 1 kmről, mire Iván közel ér az esetek túlnyomó részében halott

játék labor körülmények: ugyazez az arány, csak fordítva :-)
  • Madmano
    Ok,köszönöm.
  • TDantes
    1V1-ben sem gondolnám, hogy mindig a német technika volt a nyerő.
  • TDantes
    Nem. Soha se add el, az előző tankodat, amíg a következő tankodat egyrészt nem fejlesztetted fel, másrészt mindig legyen pár száz ezer tartalék credited. Én a helyedben még gyűjtenék creditet, és csak aztán venném meg.
  • Renegade
    NE! farmolj még ki a KT-vel +1,1 millát a modulokra + 90-150K XPt (nekem csak 60K free volt), ellenkező esetben meg fogsz őrűlmi (lásd én) és tele postolod a topikot :-)
  • Renegade
    "A játékban azért mert csak, de logikusan csak: az orosz gépeknek jobban döntött a páncélzat és nem olyan, ballisztikailag gyenge tornyokat csinálltak, mint a KT Henschell-tornya és a Párduc Schmallturmja..."

de látod ez az, hogy mit akarunk átvenni:

a fél gömb jó a rossz szögben érkező lövedékkel szemben
    a német anyagmegmunkálás stabilabb "védőértéket" eredményezett mint az orosz

játék nyelvére lefordítva:
    az oroszról lényegesen több a lepattanó
    a német meg kap 1/2 ágyúlövényi + HP-t

szerintem ez nem arányos

"Az 500 méteres lőtáv nem olyan rossz"

persze, hogy nem, ha az orosz oldalról nézzük, elvégre orosz tankban ülve engem is zavarni, ha a német fél az ilyesztő ágyújával 4-7 lövést leadhatna rám, mire én képes lennék viszonozni a tüzet

ehelyett kitalálták, hogy az orosz ágyuk 10%al pontatlanabbak, játék nyelvére lefordítva:

500 m-en belül szint biztosan talál mindkét ágyú

hulldownra:

itt ugye most ami fölény van, utána jön az orosz

egy a lényeg: egy német lassú nehéz tankkal esély nincsen a mögé kerüléssel, mert a plusz HP nem elegendő a manőverre. És itt a csavar a logikátlanul gondolkodó játék fejlesztők fejében: az orosz tankok azért gyorsak, mert az életben is muszáj volt közel kerülniük a riválisaikhoz, de mégis a németeknek kellene valahogy az oroszok mögé kerülni, hogy tudja sebezni, mert sem az ágyúja, sem a páncéllja nem elégséges (adott nehéz T esetén) egy face2face csatához hogy is van ez?
  • Madmano
    Szasztok.Lenne lehetőségem KT-ről VK4502-re váltani.De csak úgy menne,ha eladom a KT-t.Érdemes lenne?
  • I.C.ram
    1v1-re gondol, nyilván... Nem úgy, hogy 1v5...
  • TDantes
    ,,A történelem igazolja, hogy a német tankok voltak a legjobbak a világon."

Hol igazol bármi ilyesmit?
  • TDantes
    De , például az előbb Királytigrissel két IS-4et lőttem ki. Ők hülyék voltak, én meg remek pozícióban voltam. Szóval nem csak a technikától függ ki nyer.
  • Achmed927
    A holywood-i filmek semmiben nem adják vissza azt, mint ami a valóságban történt.
    Ugyebár holywood sztori: jön barbár német , amcsi menekül hal össze vissza , jön 1 hős megöl 10 tankot minimum és buta német menekül egyből. Ló....-t. :D

A történelem igazolja, hogy a német tankok voltak a legjobbak a világon.

Kár, hogy ezt a játék nem tudja. De hát ruszki játék ez van. Sajnos nem tudunk vele mit kezdeni, de írni jó róla hogy mi lehetne. :D Aztán bemész a játékba és szenvedsz tovább ..... és tovább .... és tovább. Aztán jön még patch és még szarabb lessz. :D A full alap béta volt a legjobb. Az tetszett. Mire elértem a Ferdit minden percét élveztem. Most meg elszarják.
  • ximix #15472
    Sziasztok
    A játék még BÉTA így most pont arra van, hogy a hibái kiderüljenek amiket persze a hivatalos fórumon kell posztolni, a sok lúd disznót győz ha a pénztárca is úgy akarja elven bár az orosz fölény szerintem megmarad végig.

Az elavult technikák
    Amit én a cikkekből leszűrtem a német pl a Tiger leginkább a fegyverzettel tűntek ki a páncélzat is jó volt egy ideig de hamar elmúlt a 88-tol viszont sokáig féltek mért is :
    "A Panzerkampfwagen Mk6 Tiger harckocsi lövegtornya nagyon stabil, mind előre-, mind oldalirányba történő tüzelés esetén. A löveget teszteltük 1100 yardra lévő álló célpont ellen. Az első lövés után iránykorrekciót hajtott végre a lövegkezelő, majd további öt lövést adott le, amelyekből öt közvetlen találatot ért el. A teszt folytatásaként a lövegkezelő 15 mérföldes sebességgel mozgó, 1500 yardra lévő célpontra nyitott tüzet, az öt lövésből három ért el találatot. Ezt követően 1600 yardra helyeztük el a célpontot, amelyet a negyedik lövés semmisített meg. Teszteltük a legnagyobb tűzgyorsaságot, amely során 39 másodpercet vett igénybe négy lövés " kontra "Könnyűszerrel képesek megsemmisíteni a mi páncélosainkat akár 1000 yardnál nagyobb távolságból. Nem tudok olyan esetről, mikor egy Sherman képes lett volna kilőni egy Tiger harckocsit 300 yardnál nagyobb távolságról."
    http://panzerkeil.dre.hu/harcjarm/panzer/tiger/tiger.htm

A párduc ágyújáról
    "A 75 mm-es KwK 42 L/70-es löveg pontos, nagy teljesítményű fegyver volt. Átütőereje kiváló: 2000 m lőtávolságból az 1943-44-ben hadrendben álló valamennyi ellenséges harckocsitípust meg tudta semmisíteni."
    http://crowland.uw.hu/images/haboru/parduc.html

A hozászolásokat olvasgatva mintha pont ez (is) hiányozna a német oldalról amiben jók voltak ha terep is lehetővé tette messziről kilőni az ellenfelet.

Pár videó
    Tiger 88 löszere azaz, hogy juttassunk egy zárt tankba kézigránátot egy kicsi lyukon effektus vagy hogyan sérül úgy a tank hogy csak egy tojásnyi lyuk van és mondhatni minden működik csak a személyzet vándorolt az égi vadászmezökre.

http://www.youtube.com/watch?v=iBp4eWqXfno&feature=related

A Tiger és van füst nics füstre a válasz
    http://www.youtube.com/watch?v=GU1Cnu5AShI
    http://www.youtube.com/watch?v=kGH5JgUpPew&feature=related
  • davidbog
    "A lepattanó gyakorisága a szovjet tankokon a legnagyobb"

A játékban azért mert csak, de logikusan csak: az orosz gépeknek jobban döntött a páncélzat és nem olyan, ballisztikailag gyenge tornyokat csinálltak, mint a KT Henschell-tornya és a Párduc Schmallturmja. Plusz még ehhez hozzájön az hogy néha teljesen random a lepattanás. Van hogy német gépről is 5-6 lövedék lepattan egymás után.

"a német tankok páncélvastagságát tervrajzról nézik
    a szovjetekét is, de azokat szovjet tervrajzrol ugye"

Az oroszok páncélzata sincs mindig feltápolva, mivel nincsenek konkrét típusok megnevezve a játékban bármelyiket altípus páncélzatát belerakhatják. A T-54 páncélvastagságával semmi baj nincs, maximum a túl gyakori lepattanásokkal lehet vádolni.

Az 500 méteres lőtáv nem olyan rossz. Az 1 km-es pályák sokkal reálisabbak lennének, de nem biztos hogy célszerűek. A lengyel síkságogon 500-800 méter volt az átlag lőtáv, az orosz síkságogon is csak 1000-1500. Azért mert van pár eset amikor 4 km-ről semmisítettek meg célpontokat, nem azt jelenti hogy azonnal 2-2,5 km az átlag lőtáv.

A sebzéssel egyetértek, minden orosz ágyú 10%-al többet sebez mint a hasonló szintű német ágyú. Nem fair.

A hull down pozicióban egyetértek, zoltáng legutóbbi képe meggyőzött. De ennél is a lövegpajzs a probléma, nem az hogy eleve gyengék voltak a német harckocsik tornyai az orosz 100, 122, 152 mm-es vagy amerikai 90, 105 mm-es ágyúkkal szemben. Az autoaminnál gondolom arra céloztál, hogy a toronyra céloz. Ez is a levegpajzs miatt probléma. De nem kell mindennél a hull down pouiciót alkalmazni.
  • davidbog
    Jól felülírtad az üzenetem. :) Érdekes ez a fórummotor.
  • TDantes
    Attól függ, ezt így nem lehet előre megmondani, sok mindentől függ, de én az IS4-re szavazok.
  • a.carkey
    Értem én, de itt a játékosról van szó. PZIIIal is lőttek ki T-34et IRL.