418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• TDantes
    Tudom hogy nem az. Olyanokra céloztam , amik nem vettek részt a háborúban, mert vagy
    a,: prototípusok
    b,: nem léteztek akkor még
  • Szakesz
    Nekem nem az fáj, hogy kilövik a KT-t, de ha meglátok egy IS-3-t/T32-t közeledni, akkor mért én vagyok rákényszerítve, hogy hátrébb húzódjak fedezékbe? :)
    Egy T32-t, amely hull down pozícióban van esélytelen vagyok kicsinálni, ráadásul a 25km/h édeskevés ahhoz, hogy közel kerüljek.
    Remélem ezt még átgondolják párszor a fejlesztők, mert így ez gáz.
  • DummyBoy
    Izé ... T54 az nem proto ...

Az inkább azokból a csatákból szorulna ki, amik évjárathoz kötöttek ...

Vagy csak nem lenne sok ellenfele :)

A "nemproto" csatákat az oroszokon kívül sokan megsínylenék :)
  • zoltang
    Egy hiteles rajz alapján gondolom (csak a hk. testről), sacperkábé vonalzóval. Konkrét biztos számok csak az E100-ra van. Sőt a tornyokról senni konkrétum csak feltételezések...
  • zoltang
    Oddball29

http://echo501.tripod.com/Military/90ammo.htm
    Kis táblázat a 90mm -es lőszerekről... Mennyire megbízható, kérdés.

Van még itt:
    100mm Ammo
    105mm Ammo
    120mm Ammo
  • TDantes
    Jah, és lehetne akkor olyan Historical csata, ahol KV-k ellen PzIIIasok és PzIV-esek mennének. Fasza volna.

Vagy, Kurszk, német oldalon Párducok, Ferdinandok.

Na igen, épp ezért mondom, hogy baj lesz az E-szériával is. Hiába a torony páncélzat,ha a lövegpajzsot a szellő is átviszi. Előbb PzIV-el szana-szét sebeztem egy Királytigrist szemből! Nevetséges. Le kellet volna pattognom, vagy valami, de ehelyett lazán átküldtem a lövegpajzsot, valószínűleg egy időre az ágyúját is kiüthettem, esetleg meghalt valaki a legénységből.

És mind ezt egy szaros PzIV-el értem el a ,,nagy" Királytigris ellen. Már sajnáltam szegény srácot, milyen bosszús lehetett.
  • popey8
    Felraktam azt a kis tank ikon modot. Az ellenfélnél viszont fordítva van kiírva a harckocsi neve és szintje. Át lehet állítani vhol, h rendesen mutassa?
    Nem tudom tudtátok-e, h az Alt megnyomására a csatatéren kiírja a harckocsi nevét (megsemmisültet is) és egy életerőcsík is megjelenik.
  • davidbog
    Ezt úgy képzeltem el, hogy dátumhoz lenne kötve. A csata eléjén kiválasztható lenne a dátum és amilyen harcjárművek addig az időpontban voltak azok lehetnének, függetlenül hogy proto vagy nem. A legtöbb prototípús úgyis 45 vagy az utáni. Ehhez viszont kéne egy kezelőfelület mint a mostani új company módhoz. Aztán majd meglátjuk milyen lesz. :)

Azért nem kell ennyire pesszimistának lenni az E-sorozat homlokpáncéljával kapcsolatban. Már a KT 150-es páncélját se nagyon ütik át. A Vk4502-ét pedig csak a X-es ágyúk. A homlokpáncéljuk biztosan erős lesz. Megint a lövegpajzs lesz a nagy kérdés.
    Azért valóban nagy kár a KT toronypáncéljáért, ha a reális páncélzata lenne (180+100 mm) a WoT-ban is, akkor igazi kegyetlen mészáros egy gép lenne. Nyugodtan lehetne rá mondani hogy OP. :)

Zolatng: Az E-75-nek nem 180 mm-es homlokpáncélt terveztek? Mintha láttam volna egy metszetrajzot is a homlokpáncéljáról, igaz német fórumon, nem szakkönyvben.
  • zoltang
    Pdf-ben.

Armor-Piercing Ammunition for the Gun, 90mm, M3 - 1945

http://www.scribd.com/doc/28652359/Armor-Piercing-Ammunition-for-the-Gun-90mm-M3-1945

• lammaer
    Egyetértek, egy lövés - temetés játékmodell aztán végképp nem kell.
    Egyáltalán, hogy dölne el mikor lesz harcképtelen (azaz mikor hal meg) a tank? Ha az összes modulját ellőtték?
  • TDantes
    Úgy lenne jó, hogy ebben a módban egyrészt egy oldalon csak egy nemzet lenne, (német vs orosz vagy német vs amerikai) és csak azok a járművek harcolhatnának benne, amik a valóságban is harcoltak, vagyis historical módban semmi prototípus, semmi IS4, semmi T32, semmi T-54.
  • TDantes
    Semmit, úgyise pattan le róluk majd semmi, meg egyébként is, ki tudja mikorra lesz E-széria?
  • zoltang
    Kíváncsi leszek, hogy az E széria 30 fokos (vízsz.) páncélja mit fog érni. Szerintem az E50-nek úgymint a Panther II-nek 100 mm -es (minimum), aZ E75-nek 150mm-es tervezték, az E100-nak köztudott 200mm volt.

Tehát az E50 fel fog érni a T-54-el "testileg"? :)
    Az E50 egyel kisebb osztály a készülő "f.orosz" német fa szerint...
  • davidbog
    Ezt a Historic Battle módot olyan választható mód lesz mint most a standard vagy a training battle? Már ha lesz egyáltalán.

Valószínűleg felváltja. Már ha megvalósul és felváltásnak nevezzük majd.
    Nagyon elképzelhetőnek tartom azt, hogy csak annyi lesz a változás, hogy nem írják ki a lőszerek sebzését, a saját harckocsi életpontját és az ellenség százalékos életét. De ugyanúgy HP-val számol. Esetleg egy kicsit módosítgatnak a sebzésen. Azt viszont egy ilyen MMO-ban nem tartom elképzelhetőnek, hogy reális sérülés modell legyen. Nagyon gyakori lenne az egylövés/egy harckocsi eset, főleg a nagykaliberű ágyúk esetében. Jelenleg nagyon ritka azonos tierű gépek közt az egy lövés/tank, ha bevezetik akkor rendszeresnek kéne lennie.
    Akármilyen jól hangzik a nem HP alapú sebzés, még ennél is jobban el lehet rontani a sérülési rendszert. Akkor lesz majd igazi rinyálás, ha a KT 80 mm-es oldalpáncélját mondjuk kétszer átüti egy Panzer IV 7,5 cm L/48-as ágyúval és ronccsá válik a KT. :D
  • RatBaG #16614
    majd átküldök pár manga picsát :D
  • exoterm
    Legalább megköszönhetnéd a mesternek!!!!4
  • Tuvok #16612
    Hát én inkább valami "katonásabbra" szavaznék, de ez a téma nem az én kompetenciám :)
  • Oddball29
    Sorry, tényleg. Fene ebbe a nómenklatúrába.
  • zoltang
    Az M39 a PzGr.39 lenne én úgy vettem ki. Az értékek ezzel stimmelnek.
  • Szakesz
    Historic Battle mode..., nos igen, a német tankok valószínűleg megint érni fognak valamit, viszont az igazán fontos csatákban (GW, esetleg bajnokságok) még mindig hátrányba lesznek.

A HP nélküli rendszer vajon felváltja a mostanit, vagy egyszerűen csata előtt választhatunk, hogy melyik típusú csatába mennénk?
  • malystryx
    Ez tényleg nem az a gamma :)
    20 körül van a pingem, de azé' kiírja nekem hogy a probléma a te neteddel van.. Áááá. Ennyi is volt, irány tankozni :)
  • Oddball29
    Ja, a jugoszláv teszteknél a Pak43-ból kilőtt "M39" az eredeti PzGr43 penetrátor, a meghajtótöltet viszont amerikai. Viszont úgy méretezték, hogy a kezdősebesség ne változzon. Az a kis különbség onnan is jöhet, hogy az eredeti német tesztpáncél valamivel erősebb volt.
  • Oddball29
    A németek ipari kiállításra tervezték a tankjaikat. Az ágyútörténelmük is arról szól a 20. században, hogy a Krupp és a Rheinmetall rivalizál, és mindkettőt jól kell lakatni megrendelésekkel. Ugyanez a Porschénél és a Henschelnél. Hitlert meg a nagy dolgokkal lehetett lenyűgözni. Már a KT 150/50 homlokpáncélja is túl van méretezve, 100 bőven elég lett volna, de a Führer személyes utasítására emelték meg.

Függőlegeshez képet a 30 fokos olyan 1,25-ös hatékonyságú, a 60 fokos 2,5-ös, legalább.

Ha kell valakinek, a saját WWII Ballistics könyvemből tudok scannelni táblázatokat, úgy emlékszem 12,8 cm-es páncéltörő lövedékből fullkaliberesben is volt vagy háromféle, amik nemcsak a lőpormennyiségben különböztek.

Hunnicutt szerintem erre hivatkozik.
  • RatBaG #16605
    csak a kis t34es püttyögtetett párat, ráadásul távolról, még jó hogy lepattan...
  • lammaer
    Szegény exo, mostmár sose mossa le magáról ezt a "soha nem hal meg" titulust :)
  • davidbog
    Oddball29: Tudom, hogy azok az értékek a függőlegestől 30 fokban döntött páncélra vonatkoznak. Nem gondoltam volna, hogy ennyit számít még 30 fok (pl T-54-nél is). :) De tényleg rengeteget számít.
    Ez esetben viszont nem értem hogy a németek miért akartak 180-200 mm-es 30 fokos (vízszintestől) frontpáncélt csinállni az E-75 és E-100 típúsokhoz. Ez nagyon túl van méretezve, bőven elég lett volna 120-130 mm is. Vagy annyira előre terveztek hogy számításba vették a 120 mm-nél nagyobb ágyúkat is és a HEAT lövedékeket?

Összehasonlítottam 8,8 cm Pak 43-as ágyú átütését az eredeti lőszerek és a jugoszláv teszteknél használt átalakított amerikai lövedékek eredményeit. Függőleges páncélzat esetén az M39 AP 5-10 milliméterrel jobb mint az eredeti Pzgr 39. Az M54 subcaliber viszont minden lőtávolságban jó 20 mm-el gyengébb mint az eredeti Pzgr40. Hatalmas különbség nincs köztük.

Zoltang: A képeidben szereplő lőtávolság szerintem is inkább méter lesz.
    Én még mindig kételkedek a 12,8 cm Pak 44 páncélátütési adataiban. :)Mindenhol csak 187 mm-ert írnak 30 fokos (függőlegestől) páncélátütésre, csak német fórumokon és az említett könyvedben szerepel 230 mm. A WWIIB:GuA képeid szerint is gyengébb mint a 8,8 cm L/71-es.
  • Renegade
    épp az imént láttam:

nálunk a humik a végén átmentek TD-be, az egyik szépen megkerülte az OP 704-est és 3 m-ről segbe lőtte, ami lepattant :-)
  • I.C.ram
    3 találat, 0 sebzés... :P OP ruszki szarok :D
  • DummyBoy
    Csak 2 704-es? Gyenge brigád :)

Mellesleg szép, gratula :)
  • Oddball29
    A 90-es évek elejéig azt is tagadták, hogy ők lettek volna. A Dumában a kommunisták még mindig azt hozzák fel, hogy csak a Goebbels-féle dokumentumok alapján ítélkezik mindenki.
  • szabii98
    Hajlandóak?El kell ítélniük ez egyértelmű.Több ezer ember halt meg és jónak tartják?
  • szabii98
    Nah megvan a PzIV :D
  • Oddball29
    Ahem, nem egészen:). Most ott tartunk, hogy az orosz kormány (az ellenzéki kommunisták nem) hajlandó elítélni a kommunizmus nevében elkövetett rémtetteket, pl. a Katyni mészárlást, de Sztálin nevéhez nem hajlandóak hozzányúlni.
  • RatBaG #16595
    tegnap szüreteltünk kicsit... működött a kelepce.

szeretném megköszönni istennek, a családomnak; na meg lammaernek, és exonak (akinek hamarosan új könyve jelenik meg "Túlélési technikák" címmel, keressétek a boltokban!)...
  • Oddball29
    Látod, az lehet:). A tábori ágyú 12,8 cm K44-hez is listáz kétfajta kísérleti "Sabotot", de ezek tüzérségi, nem páncéltörő lőszerek.

Páncéltörő gránát gyártására nekem a következő adatom van. Csak Pzgr 43

1944: 21 400

1945: 5500
  • szabii98
    Nem a legjobb, BC2 fegyverek, B2 pályák és graf...én megvárom a teljest :D
  • Achmed927
    B.Ú.É.K !!!!
  • malystryx
    Neked is boldog új évet, és minden kedves tank-rajongónak!
    Sajnálom hogy ma nem lehetsz itt, és melóznod kell. Legalább megállhatna minden erre az egy napra. Ráadásul mindig a családos ember megy az ünnepeken dolgozni.
    Nálunk is ez volt, az összes fiatalabb kivette a szabikat karácsonykor, engem meg majdnem nem engedtek el. Aztán mondtam, hogy neb@sszaki!

OFF: Tudom, vannak itt régi battlefieldesek, nekem már megjött az új battlefieldre a beta kulcs. Battlefield play4free a neve, vagy vmi ilyesmi. (megnézem, mert vannak benne tankok, de csak azért)
  • szabii98
    Milyen tankja volt?:D
  • Renegade
    Timur és csapata?