A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
davidbog #16603 Oddball29: Tudom, hogy azok az értékek a függőlegestől 30 fokban döntött páncélra vonatkoznak. Nem gondoltam volna, hogy ennyit számít még 30 fok (pl T-54-nél is). :) De tényleg rengeteget számít.
Ez esetben viszont nem értem hogy a németek miért akartak 180-200 mm-es 30 fokos (vízszintestől) frontpáncélt csinállni az E-75 és E-100 típúsokhoz. Ez nagyon túl van méretezve, bőven elég lett volna 120-130 mm is. Vagy annyira előre terveztek hogy számításba vették a 120 mm-nél nagyobb ágyúkat is és a HEAT lövedékeket?
Összehasonlítottam 8,8 cm Pak 43-as ágyú átütését az eredeti lőszerek és a jugoszláv teszteknél használt átalakított amerikai lövedékek eredményeit. Függőleges páncélzat esetén az M39 AP 5-10 milliméterrel jobb mint az eredeti Pzgr 39. Az M54 subcaliber viszont minden lőtávolságban jó 20 mm-el gyengébb mint az eredeti Pzgr40. Hatalmas különbség nincs köztük.
Zoltang: A képeidben szereplő lőtávolság szerintem is inkább méter lesz.
Én még mindig kételkedek a 12,8 cm Pak 44 páncélátütési adataiban. :)Mindenhol csak 187 mm-ert írnak 30 fokos (függőlegestől) páncélátütésre, csak német fórumokon és az említett könyvedben szerepel 230 mm. A WWIIB:GuA képeid szerint is gyengébb mint a 8,8 cm L/71-es.