418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Pusztán a légierőre fogni a sikereket azért szerintem túlzás. A megkerülés és körbezárás meg a létező legjobb taktika, utánpótlás nélkül körkörös védelemben szerinted meddig tartottak ki ezek az ütegállások? -
davidbog #16907 Ezen az oldalon is ugyanazok az értékek szerepelnek, amiket én ismertem. Az a 201 mm-es az L/61-re vonatkozik, a Jagdtigeren nem ez volt. Zoltang páncélátütéses képein is gyengébb a 12,8 cm-es mint a 8,8 cm-es. Abban a táblázatban függőleges páncélzatra van megadva az átütés. Amúgy ott se jelentős a különbség, 1000 méternél már ki is egyenlítődik.
Az Object 703-tól nem is kell annyira félned, az az IS-3. :) -
lammaer #16906 EGyetértek, a killszerzés a legtöbb esetben csak mázli kérdése. -
A Magyarország-i '45 csatákról van egy könyv is
http://www.libri.hu/konyv/kard-a-pajzs-mogott.html -
HuffnagelSteve #16904 Szerintem semmivel nem gáz. Jó az ha az ember sok szart megcsípked. Xp is jön meg a csapatnak is könnyebb kidurrantani egy sérült velorexet. -
Oddball29 #16903 Megerősített védelem alatt nem csak teszem azt a Maginot-vonalat, vagy a kurszki orosz védelmet kell érteni. Bármilyen megerősített lokális ellenállási pontot, ami ha rossz helyen van, érdemesebb inkább idővel szétzúzni, mint kerülgetni, mielőtt bajt csinál. Erre jobban megfeleltek a Tigerek. A Blitzkrieg alatt a németeket a légierejük vitte előre, de a háború ezen szakaszában már elveszítették a légifölényt.
Olvasmányaim alapján a németek nagyon is jó hasznát vették a nehézpáncélosaiknak a magyarországi ellentámadások során. De a kevés dolog, amiben Hitlernek igaza volt, hogy támadást/kezdeményezést feladni olyan, mint a háborút elveszíteni.
Nem azt mondom, hogy abban a helyzetben a Tiger volt az ideális megoldás, de nehéz mást elképzelni a helyére. A Jagdpanther a németek szerint is alkalmatlan volt pl. rohamlövegnek. -
Ez a Confederate medál (vagy mi a lópénisz) nagyon gáz Párduccal? :D
Erre adta. Most volt csak időm játszani egyet és ez volt az első kör.
Így kifejlesztve (már csak az utolsó moci kell) egészen faszányos kis papírtankocska. Viszont nekem a T20 is igen tetszik, bár nem sokkal jobb (ha jobb egyáltalán) a Sörmanónál. A Sörmanó sokkal gyorsabb, jobban fordul és a torony is gyorsabb. De lényeg a lényeg, szeretek vele játszani. ;) -
lammaer #16901 A nyugati fronton meg szétbombázzák őket :) -
Oddball29 #16900 Ja, persze mert mindenki face-to face páncélosokat hasonlít össze, de kihagyja a kontextust, amiben ezeknek a járműveknek meg kellett állniuk a helyüket.
Hiába ment 30-al terepen, ha nem volt sár, a Panthert 44 második felétől ementálivá lövi a tagolt orosz páncélelhárítás. -
lammaer #16899 Tudathasadásod van? -
spiczi91 #16898 anyádat, na szóval
lhet hogy nem kellett, de ők erre készültek ;) -
spiczi91 #16897 Az első KingTigerek 1943 Decemberében készültek el, ez után hány megerősített ellenséges védelmi vonalat kellett áttörnie a Német hadseregnek?
-
Az első KingTigerek 1943 Decemberében készültek el, ez után hány megerősített ellenséges védelmi vonalat kellett áttörnie a Német hadseregnek?
Továbbá a Németek 1940-ben és 1941-ben nagyon jól megvoltak igazán ütőképes nehéz-harckocsi nélkül, a megerősített védelmi vonalakat a blitzkrieg taktikával jellemzően megkerülték, és a második vonalbéli csapatokra bízták a körbekerítésüket és feltörésüket.
Szóval szigorúan a saját véleményem az, hogy azért a németek nagyszerűen meglettek volna a Tiger / KingTiger nélkül is, adott esetben. A Tiger esetében persze mentség, hogy akkoriban még messze optimistább jövőkép volt láthatáron, de a KT idejében aki már kicsit is reálisabban látta a hadi helyzetet, felmérhette, hogy mennyi szükség van eféle járművekre, főleg mint áttörő erőre... -
Ne feledd, nem mindegy, hogy a veszélyzónán 35km/h-val száguldasz át vagy 12-vel terepen:) Sok érvet olvastam, hogy most melyik is volt a ww2 legjobb páncélosa. Ész érvek azt mondják, hogy egy működőképes, üzemanyaggal teletankolt G Párduc akkoriban mindent lekörözött.
Akárki akármit mond, az én elképzelésem szerint Párducnál akkoriban nem kellett jobb. Egyes források az első MBT-nek tekintik, valljuk be nem áll messze a valóságtól. -
Oddball29 #16894 Biztos vannak dedikált kutatók e téren, hogy kellett-e a Tiger B vagy sem. A megerősített védelmi vonalak áttörésére a németek doktrinálisan nehézharckocsi-zászlóaljakat tartottak fenn.
Az én roppant szubjektív meglátásom szerint egy Panther magában túl sebezhető lett volna az orosz Pak-frontokkal szemben, a Tigerek körkörösen jobban védettek voltak. -
Lásd amit #16891-ben írtam. -
Amit Otto Carius írt, az részben igaz volt a KT-re is, mivel az is túl nehéz volt a hidakhoz, túl sok mechanikus probléma volt vele (ugyanaz az alváz, amint írod).
A Panther és JagdPanther minden téren jobb döntés lett volna, de ekkoriban már régen nem a logika alapján döntöttek a német vezetésben. -
Nya most, ez nem lesz egyszerű.
A 128mm-es Pak44 és folyományai, átütési értékeire sok vitatott forrás van, valamiért a leggyengébbet vették mégis általánosan elfogadottnak. A legszebb, hogy GvA oldalán (amit általában megadnak forrásnak a legtöbb helyen) is ott olvasható, hogy legalább három féle adat létezik torkolati sebességre is, mégis a legalacsonyabbat teszi be a táblázatba. További érdekesség, hogy itt is említik, hogy a Pak44-eshez nem volt Pzgr. 39 (vagy legalábbis a JT lőszerkészletébe nem szerepelt), csak 40/43, és mellette Sprgr. volt még betárazva.
A 237mm-es érték, amit egyes helyeken lehet olvasni, szintén sokat emlegetett adat, de 0°-os dőlésszögre vonatkozik.
Szóval én inkább hiszek a 200mm @ 1000m @ 30°-os, 223mm @ 100m @ 30°-os átütési értéknek. -
:) néha én is sajnálom ,hogy random és nem lehet lejátszani a mecset még egyszer
[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1271188541&no=16676]#16676[/URL] -
Sőt...van egy másik accom amit nem használok. azon kiélem magam..muhahahahaaaa 

-
Eddig is idegbajt kaptam a sok gyökér artystól de most betelt a pohár... Saját csapattársam kilő.. Na jó következő meccs úgy kezdődik hogy kilövöm az összes artynkat és nem fog érdekelni ha bannolnak.... -
A lőszer súlya is felülmúlta(128mm 28,3kg vs 88mm 10,2kg) 2.7 x nehezebb volt ha innen nézzük ...
.
""Négy járművet 1945 áprilisában 8,8 cm-es PaK 43-as löveggel fegyvereztek fel, mivel hiány mutatkozott a nehezebb löveg-felfüggesztőkből (löveg-bölcsőből). (Nem pedig a lövegekből, mint ahogy azt számos forrás állítja!) Noha a 8,8 cm-es PaK 43-as teljesítménye kétségkívül felülmúlta nehezebb PaK 44-esét, a megalomániás Führer volt az, aki ragaszkodott 12,8 cm-es lövegek alkalmazásához.""
http://panzerkeil.dre.hu/harcjarm/harcjarmuvek.htm -
priluki #16886 ugy értettem rohadtul idegesitenek.. -
a legvidámabb barakk
-
HuffnagelSteve #16884 Azé' meg kell hagyni nem hülyék ezek a fehér ruszkik. Jól beetetik a népet az arannyal, mindenki megszokja, hogy nagyvassal megy meg hamar fejlődik. Aztán ha indul az éles akkor azok közül is sokan fizetni fognak, akik alapvetően nem is akartak :) Mert ugye megszokják a jót. Ügyes, na. -
Igen, de a 128mm-est el is kellett juttatni a harcmezőre, a legtöbb ilyen kategóriájú ágyút JT-be szerelték, a legtöbb belőlük viszont (már amennyi volt) a csata előtt lerobbant.
A 128mm-es volt a legerősebb II.Vh harckocsiágyú, vagy a 88mm-es? :)
Gyakorlatilag pedig a 88mm PaK 43 élesben felülmúlta a 128mm Pak 44-t...,
??? Mármint miben?
A PAK44 minden téren jobbnak bizonyult, mint a PAK43, ezt alátámasztotta az amerikai tesztlövészet a háború után is. -
Nekem 80k xp és megvan az IS-4. Már várom :) -
Ez balance probléma a Tier IX. mediumok terén, nem pedig a német-szovjet/amerikai terén. ;) -
davidbog #16880 Az IS-4-el 333 csatát játszottam és meg lett az IS-7. Onnantól kezdve, hogy meglett az IS-4-hez a fejlesztett futómű élvezet volt vele farmolás, szinte észre se venni.
A legnagyobb meglepetés az volt, hogy kis híján sikerültt kifarmolnom az IS-4-el és az egyik tier 8-as nehéztankkal az IS-7 árát. Amikor megvettem az IS-4-est rammerrel 3,2 millióm maradt, amire meglett az IS-7 8,4 millióm volt. Egész hihetetlen számomra. Arra számítottam hogy be kell váltanom majd 5-6000 aranyat. De nem, még a kiegészítők is kijöttek. IS-4-el átlagban 45-50k creditet kaptam, ebből lejött a javítás és a lőszer, maradt 17-24k a profit. De rengeteg volt a +70k credites vagy a kis javítási kültségű csata. -
davidbog #16879 A kaliber dolog igaz, azt nem vettem figyelembe.
Valahol olvastam Carius véleményét, egyetértek vele. Szerintem a KT is pazarlás volt, jobban jártak volna csak Párducokkal. Majdnem 3-szor annyi birodalmi márkába került egy KT mint egy Párduc. De a gyárthatósága és a gyártási ideje is biztosan jobb volt a Párducnak. -
Szakesz #16878 A T32 ellen már alapból úgy áll hozzá sok játékos, (aki KT/IS-3-mal tolja) hogy úgyse nyerhet..., ezt ne feledjük azért! 
Lehet nem tűnik fontosnak, de a fejemet tenném rá; hogy élesben döntő tényező is lehet! -
HuffnagelSteve #16877 EgyéBként a zöme buta mint a segg. Ma például egy olyan busszal hozott össze a sors, hogy max saját magát tudta volna kilőni. Az egész party (aki már hulla volt) rajta röhögött :) -
lammaer #16876 Még hülyébb artisokat akarsz? A legtöbb hülye már igy is....:D -
Ha ezeket az adatokat nézzük akkor . . .
http://panzerkeil.dre.hu/egyeb/loveg/loveg.htm#88mm_pak_43 -
Oddball29 #16874 Azért számít a kaliber is. Hasonló átütési paraméternél egy lassabb, de nagyobb űrméretű lövedék nehezebben pattan le, ha az átmérője meghaladja a leküzdendő páncél névleges vastagságát.
A Jagdtigerről Otto Carius megírta hogy pazarlás, inkább készítettek volna több Királytigrist ugyanazokra az alvázakon. -
priluki #16873 viccek ezek az artylámák... remélem lebutitják öket,komolyan elmegy az embernek a kedve,egyépként 2 napja játszom ezen kivül minden tetszik a játékba! -
IS-3al is halál. Ma 2 olyan meccsem is volt ahol 1v1-be toltuk és lazán bedarált. Legszebb az volt mikor oldalról 2 lepattant. Akkor szépen anyáztam :) -
lammaer #16871 Testről is? Ott nem olyan übererős, szemből is csak 127mm mig a Tiger II meg 150... döntöttséget azt nem tudom, de sztem az egyetlen kirivó dolog a T32-ben a másik két Tier8-ashoz képest (TigerII / Is3) a brutális fejlesztett (!) tornya szemből (!!).
Ott a KT valóban egyértelműen alulmarad hozzá képest, tehát ha csak egymás tornyát tudják lőni az nyilván halál a KT-nek.
-
davidbog #16870 A valóságban a 12,8 cm Pak44 L/55 páncélátütése APCBC lőszerrel 100 méteren egy kicsit elmaradt a 8,8 cm Kwk43 L/71-étől: 189 vs 203 mm. Az a 14 mm nem olyan egetrengető nagy különbség. (Van egy pár olyan könyv, ahol 230 mm körüli a 12,8 cm-es átütése, még nem tudom hogy higgyek-e neki.) Nagyonb távolságokon kicsit nagyobb az előnye a 8,8-asnak. A 12,8 cm-esnek viszont nagyobb volt a töltete, nagyobb pusztítást vitt véghez. APCR lőszerek átütését nem nagyon érdemes nézni mert elenyésző mennyiségű volt belőlük. -
T32-től azért félek, mert 5 lövésből 4 lepattan, addig simán kilövi a tankomat...