418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
lammaer #16988 Jajj.... ugye nem a kezdő traktorral, alapfelszereléssel, mindenféle fejlesztés nélkül gyűjtötted össze a teljes összeget a PZIV-re?????
Mert ha igen, akkor csúnyán beszivattad magad :) -
Szevasztok!
Nemsokára meglessz a lóvém egy PZ IV-re, de azt írja ki mellé, hogy Research. Kutatnom kéne valamit, hogy meg tudjam majd venni?
Illetve a tapasztalati pontot ami a kutatáshoz kell azt a tank kapja ugye amivel szerezted, értem azt, hogy ha lecserélem a tankot nem vihetem át ezeket a pontokat?
Előre is köszönöm. -
Hallod, scout-fétissel rendelkezők számára be lehetne rakni az alábbi tankot:
pffff - wtf - LoL- stb.
-
Ezt nem értem.Nem egyoldalúan nézem a történelmet,de az tény,hogy a német technika JAVA RÉSZE fejlettebb ,mint a többi nemzeté.
Ez már alakul, az előbbi állítás még az volt, hogy bármi, amit a szovjetek, és az amcsik nagy része csinált. :)
Ilyen példákat lehet sorolni német oldalról is.Enigma,U-Boot-ok,kézi lőfegyverek.
Nem azt mondom, hogy nem voltak, csak azt, hogy messze nem volt egyoldalú a német fölény.
Amúgy az Enigma egy rejtjel rendszer volt, hasonló volt a briteknél és amerikaiaknál is, a különbség, hogy ebből "sztárt" csináltak. ;)
Az U-Boat esetén legfeljebb az U-XXI.-es osztályt lehet kiemelni, e téren azonban sokan elfelejtik, hogy a II.Vh tengeralattjáró-nagyhatalma Japán volt. Csak ott meg a rossz felhasználási célok (mindenáron a hadihajók ellen akarták bevetni őket) nem hozta az eredményeket annyira látványosan. Ja, a Japán Sen-Taka osztály másfél csomóval gyorsabb volt víz alatt, mint az U-XXI., 19 csomós végsebességre volt képes alámerülve. Ahogy azonban az U-XXI., a Sen-Taka sem látott harcot.
De azt se felejtsük el,hogy németország a háború elött gyakorlatilag nem rendelkezett páncélos haderővel.Ha úgy vesszük mondjuk a Tigris 4 év alatt született meg a semmiből.Amíg az oroszoknál folyamatosan folyt a fegyverkezés az I.vh.-tól.
A LoLtracktor 1928-as, szóval azért a németek már a háború kirobbanása előtt bő 10 évvel dolgoztak a témán. :)
A turbó is feltöltő.Supercharger-nek a kompresszort szokták híni álltalában,azt a főtengely hajtja.A turbót a kipufogó gáz.A Messer turbós volt.
A feltöltő terén jogos az öt pont, de biztos vagy te ebben a turbó dologban? Már csak azért, mert ugye a Merciken az a "Kompressor" felirat pont arra utal, hogy a feltöltőt a főtengelyről hajtják meg - ahogy a DB605-ösökét is. A legtöbb forrás is centrifugális Például itt...
"Centrifugal supercharger on port side of engine driven through a fluid coupling by a shaft at right angles to crankshaft. This shaft is driven through bevel gears from the crankshaft, variation in propeller speed secured through variable filling of fluid coupling by two-stage engine driven pump receiving lubricating oil from the main pressure filter." -
davidbog #16984 Nem azokat nem kell telepíteni, azok már vannak. A bugos tereptárgyak tökéletesen betöltik ezek szerepét. :D -
Adjunktus #16983 És telepítenének műszaki zárat is?Harckocsi árkokkal,akasztókkal meg akna mezőkkel?:D -
davidbog #16982 Érdekes, pont ezen gondolkoztam én is. Ha vannak SPG-k, amiknek kevés közük volt a tankcsatákhoz, akkor én szeretném ha lennének műszaki mentőjárművek is. Biztosan népszerűek lennének a csapattársak körében. -
davidbog #16981 Miért is olyan nagyon rosszak a KT-n lévő 10,5 cm-esek? Több mint 500 csatát játszottam a KT, 10,5 cm L/68 párosítással és szerintem semmi baj nincs felük, szerintem jobb mint az amerikai 105 mm-es vagy az orosz 122 mm BL-9. Kicsit kisebb a sebzése, de gyors és menetközben is pontos.
Ha jól megcsinállják nem HP alapú sebzést akkor legyen az. De úgyse tudják jól megcsinállni, egy MMO-hoz nem igazán fekszik. Mitől függne hogy ki van lőve a harckocsi? Csak modulsérülésektől?
A Schmallturm se tűnik gyengének egy Panzer IV-esen vagy a VK3002DB-n. A szintjükhöz képest messze a legjobban páncélozott tornyok. Az új dombos pályákon nagyon jók hull down pozicióban. -
-Itt olvashattok a 45-ös harcokról is
http://mek.niif.hu/05000/05002/html/#d1e5931
.
-ME109 motorjának indítása ma hidegekben pár lemerült aksis autós örülne e technikának szerintem a legjobban az áthúzáskor tetszik a motor hangja.
.
.
.
-CIFU: Látom te komolyan foglalkozol a témával ha tudnál nekem segíteni abban hogy az orosz csimbum ágyú melyik volt ?
-
Adjunktus #16979 igen.pont arra reagáltam,hogy a történelemhű csatákról volt szó. -
weissewolfe #16978 Kemponyikában meg jól jönne pl. 1-2 flammpanzer.. :D -
TDantes #16977 Ha lesz gyalogság, akkor azonnal törlöm is le. Ez betenné a kaput, nem érdekelne tovább. Számomra végképp tönkre tenné a játékot. -
Oddball29 #16976 Bőven elég talán a háborús célpontok ellen. Az oroszok viszont pusztán harcászati-technikai paraméterekben nagy ugrásra készültek a végére (más kérdés, hogy ennek is ára volt). Még a KT se tudott volna nagyon mit kezdeni szemből egy IS-3-al, vagy T-54-el. A kiterjesztett timeframe az orosz technikának kedvez. -
"Ha csak hadrendbe állított gépek lennének akkor rosszabbul állnának a németek."
Akkor az USA lenne a legnagyobb hátrányban, mert a Sherman utáni összes ingame tankjuk legjobb esetben prototípus.. :)
-
Adjunktus #16974 Hát én arra leszek kíváncsi,hogy ha ragaszkodnak a gyalogsághoz,(márpedig nagyon úgy néz ki,hogy lesznek)akkor vajon,hogyan fogják kompenzálni a Német Panzerfaust,PanzerSchreck-es,vagy akár a Yenki Bazooka-s brigádokat Ruszki oldalról.Az első RPG-k nem tudom mikor jelentek meg.
Persze elég érdekes lenne,mikor mész halál nyugalomban az erdőben és egyszer csak oldalba kúrnak valami okossággal a nyomi gyalogosok.Biztos kibírnám röhögés nélkül. -
TDantes #16973 Én nem akarok történelem hűbb csatákat(bár lehetne a random battle mellet, egy historical battle is, amiben csak történelem hű egységek lennének, feldobná a játékmenetet) .
Én csak azt akarnám ,hogy valahogy normalizálódjanak az egyenlőtlenségek a különböző nemzetek között.
Mint például, a IS4, meg T54, amik minta valami elhárító pajzzsal lennének körbe véve, annyi minden pattog róluk. Meg ne legyen papírból a KT lövegpajzsa, csinálják meg végre normálisan az álcázást. A német lövegek legyenek pontosabbak és erősebbek. Aztán a tankok fenntartásán, és a kifejlesztésén is változtatni kéne( mondjuk az oroszok kerüljenek kevese b XP-be és creditbe, de legyenek arányosabban gyengébbek, vagy valami ilyesmi) A tüzérséget nem mondom, szerintem azt megoldották, arra azt mondom, jó van így, ahogy most van. -
Ez marhajó ötlet lenne,csakhát ugye fegyverzet nélkül hamar a light tankok csócsálnának rajta. -
weissewolfe #16971 Lehet,hogy olyan ágyúk vannak,amik csak tervként léteztek,de cseszhetem,ha annyit nem érnek,mint amivel valójában fel volt szerelve...
A turbó is feltöltő.Supercharger-nek a kompresszort szokták híni álltalában,azt a főtengely hajtja.A turbót a kipufogó gáz.A Messer turbós volt. Autószerelő vagyok :)
-
Gondolkodtatok azon, mennyire jó lenne ha beraknának műszaki mentő páncélosokat is, amik meg tudnák javítani a kilőtt tankokat, vagy esetleg ingyen javítanák a modulokat? -
weissewolfe #16969 "Bocs, de most vagy egyoldalú, vagy tény. Ezt a kettőt így nem fogod összehozni."
Ezt nem értem.Nem egyoldalúan nézem a történelmet,de az tény,hogy a német technika JAVA RÉSZE fejlettebb ,mint a többi nemzeté.
Ilyen példákat lehet sorolni német oldalról is.Enigma,U-Boot-ok,kézi lőfegyverek.
De azt se felejtsük el,hogy németország a háború elött gyakorlatilag nem rendelkezett páncélos haderővel.Ha úgy vesszük mondjuk a Tigris 4 év alatt született meg a semmiből.Amíg az oroszoknál folyamatosan folyt a fegyverkezés az I.vh.-tól. -
Adjunktus #16968 "Nincsnek 10,5 cm-es ágyúk a KT-hez, nincs Schmallturm a Párduchoz, Panzerfírhez, se 8,8 és 7,5 cm-es ágyúk a JagdPanzer IV-hez, StugIII-hoz, se 800, 870 LE-s motorok a Tigrisekhez,"
Na de hombre!Pont ezt mondjuk!Ha EBBEN a játékban lenne így akkor valóban szar lenne..
Viszont EBBEN a játékban le is vannak ócskásítva pont azok a lövegek,amiknek igazából sokkal komolyabbaknak kellene lenniük.
És akkor már nem is lenne téma,hogy volt-e 105-ös Német löveg vagy sem.
Bőven elégnek kellene lennie azoknak amik valójában is voltak! -
Yupp, valami ilyesmi kellene. :S -
De például a Bf109-ben injektoros,turbós motor volt,már akkor.
Turbó? Nem feltöltő (supercharger) véletlenül? :)
Amúgy a Royce-Rolls Merlin szintén feltöltővel hozta többé-kevésbé a DB60x széria teljesítményét, tehát csodák itt sem voltak. -
Oddball29 #16965 Olvastam anno egy könyvet, amit az amerikai 3-ik páncélos hadosztály "roncsfelelőse" írt. A páncélos harci csoportok a következőképpen viszonyultak a német tankokhoz.
Német harcoszlop közeledik: Pz IV-esek, hoppá, Sherman 76-ok előre, a gyorsabb torony miatt valszeg mi fogunk először lőni. Pantherek: ok, egész csoport kerül. Az úton, ahol jönnek a németek, útakadály és lesállás létrehozása.
Viszont a 88-asoktól ha tartottak is, általában gyorsan eltakarították őket az útból. Okoztak veszteségeket, de percek alatt be tudták őket mérni légirobbanású 105-ösökkel. Ha valami jól működött az amerikaiaknál, az az önjáró tüzérség. Ezektől a Pantherek is tartottak a sebezhető tetejük miatt.
Viszont egy átlag amerikai tankert ki se képeztek rendesen harckocsik elleni harcra, mert elméletben nem az ő dolguk volt, hanem a specializált Tank Destroyer alakulatoké. Hosszú történet. -
WaseK #16964 Köszönöm mindenkinek!
Ezt a táblázatot linkeltem be én is pár hozzászólással korábban. Csak én nem tudtam a plusz modulok árát! -
davidbog #16963 Teljesen egyetértek veled.
Mindenki azon sír, hogy ilyen-olyan gyengék a német gépek, történelemhűbb csaták kellenek, miért vannak a másik két nemzetnél '45 utáni gépek.
Azt már nem veszik figyelembe hogy olyan ágyúk és motorok vannak a német gépeken amik maximum tervként léteztek. Ráadásul nincs kész a német heavy ág, majd jön az E-széria is. Talán nem lesz rossz.
Az orosz, amerikai prototípus gépek is mind olyan gépek, amiknek a tervezését általában már a háború alatt elkezdték. Az amerikai T-nehéz harckocsi sorozat tervei '45 nyarára készek voltak. Az IS-3 prototípúsa már '44 decemberére készen volt. Csak azért nem vetették be őket, mert nem volt rájuk szükség. De az IS-4 legelső prototípúsa a hábórú vége előtt elkészült, igaz nem nagyon hasonlított a véglegesre. Az IS-7 terveit is elkezdték '45 őszén. Nem sok gép esne ki, ami '45 utáni, talán csak az oroszoknál az IS-7. De ebben az esetben biztosan lenne annyi sütnivalójuk a készítőknek, hogy belerakják az IS-6-ost a 7-es helyett és szinte ugyanott lennénk mint most. A többinek már mind megvoltak a tervei a háború befejezése előtt. Sok esetben azért lészültek el '47-48-ra mert már nem volt rájuk akkora szükség, visszavettek a költségvetésükből.
Véleményem szerint a történelemhűbb csatákat vagy évszámhoz kötötten csinálják meg, vagy csak hadrendbe állított gépek vehetnek benne részt. Az évszámhozkötöttel járnának jobban a németek, mert például az M26 nem prototípus, mintahogy a T-54 se. És az IS-4 se, ebből is készült 219 darab, ez kicsit sok prototípusnak (Körülbelül ugyanennyi készült M103 és Conqueror nehézharckocsikból is. Sajnos az IS-4-nek nem tudtam pontosabban utána nézni, mert csak az orosz wikin találtam róla érdemleges információt, de az meg orosz.) Tehát ha nem évszámhozkötött akkor csak TD-kben vannak előnyben a németek, minden másban hátrányban, sokkal jobban mint most, mert lehet hogy gyengébbek a magasabb szintű gépeik (szerintem nem), de legalább van nekik. Ha csak hadrendbe állított gépek lennének akkor rosszabbul állnának a németek.
A másik ami érdekel, hogy a történelmhűbb csatákban milyen felszereltséggel lehet majd menni. Gyanítom mindenfajta ágyút, motort, tornyot fel lehet rakni. Pedig úgy lenne az igazi, hogy csak azt lehet felszerelni ami valójában is létezett. Nincsnek 10,5 cm-es ágyúk a KT-hez, nincs Schmallturm a Párduchoz, Panzerfírhez, se 8,8 és 7,5 cm-es ágyúk a JagdPanzer IV-hez, StugIII-hoz, se 800, 870 LE-s motorok a Tigrisekhez, Párducokhoz stb. Mindjárt nem lenne olyan szimpatikus ez a játékmód se.
Véleményem szerint ezekkel a történelemhű csatákból sehogy se tudnak majd jól kijönni. -
Adjunktus #16962 Alapból rosszfelé orientálódtak a HP alapú sebzéssel.
Adva vannak a tankok kategóriái.Adva vannak a lövegek kategóriái.Van páncél meg páncél átütés.Innentől csak egy olyan rendszer kellene,ami kiszámolja,hogy x löveg mit képes rombolni és mit nem.Ha sikeres találat és páncélátütés történik,és a löveg kellően erős,akkor pusztít.Ha nem akkor meg nem.Meg kell határozni a tankokon azokat a területeket ahol találat esetén valami történik.Lepukkan a motor,leesik a lánc,sérül a löveg,kihal a vezető stb.Meg olyan területeket amiknél a lövés halálos.Odabaszol,keksz.
A lövegek kaliberének tükrében aztán ki lehetne számolni,hogy most mi is történik az eltalált géppel.
Persze ehez megintcsak előtérbe kerül a célzási rendszer is.Főleg a nagyobb nagyítású célzó optikák.
-
408k elvileg az alap IS4, moci és felfüggesztés az 23-24k turret 26k vipön pedig 63 ...
Gugli sprídshír - rássön ekszp trí -
Bocs, de most vagy egyoldalú, vagy tény. Ezt a kettőt így nem fogod összehozni.
1941-ben a T-34 és a KV-1 messze felülmúlta a német technikát. Maga Guderian volt az, aki nyíltan a Tigris-hez hasonló szörnyek ellen volt (és folyton kritizálta Porsche professzor gigantomán terveit), és gyakorlatilag német T-34-est akart látni (ő amúgy is folyton más utakon járt, lásd JagdPanzer IV. vs. Pz.IV.).
Az átlapolt futógörgők állandó problémát jelentettek, érdekes módon a háború végéig erőltették, pedig számtalanszor panaszkodtak rá a harckocsizók is.
A szövetségesek sokkal fejlettebb nehézbombázókkal bírtak már a háború kezdetekor (B-17), mint a németek akármikor a háború folyamán.
A britek és aztán az amerikaiak előrébb jártak rádió- és radartechnikában.
A német rakétatechnika gyakorlatilag teljes egészében Robert Goddard munkásságára épült az 1930-as évek végéig, és csak azért érték el a V-2-vel nagyobb sikereket, mert 1940 után hihetetlen erőforrásokat pumpáltak a németek abba. Goddard is dolgozott tovább a saját rakétáin, csak neki az US NAVY nem biztosított olyan erőforrásokat, mint az SS von Braun-nak.
Sorolhatom még tovább, hosszasan, csak már kicsit unalmas.
Tudom nehéz elfogadni, de azért nem árt belátni, hogy messze nem volt minden téren fejlettebb a német technológia, mint mindenki más a világon, ugyanúgy, ahogy a német elit egységek sem voltak mindenható übermenschek, ahogy sokan láttatni próbálják őket (érdemes a Leibstandarte veszteséglistáira is ránézni azért néha, például...). -
weissewolfe #16959 A motorok erősen alul voltam méretezve a tankokhoz képest,ezért csúcsra voltak járatva.Ezért a megbízhatatlanság,és magas fogyasztás.Illetve egy benzines motor eleve többet eszik,mint egy dízel.Nem rendelkeztek olyan dízel motorral,ami teljesítmény/méret arányban megfelelt.Egy teljesen új konstrukció kifejlesztése pedig soká tartott volna.
De például a Bf109-ben injektoros,turbós motor volt,már akkor. -
Igen. (most utánaszámoltam, 140k xp is elég a legjobb modulokhoz) -
Én is németmániás vagyok, de ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Például motorikusan legendásan megbízhatatlanok voltak a német tankok. Ha pedig mégsem, akkor iszonyat sokat fogyasztottak. -
Oddball29 #16956 Jagdpanther: hát ez ez, specializáltabb harcjármű, mint a King Tiger. Hogyan is tudná behelyettesíteni?
A következő a gondom ezzel a Panther-only scenario-val. Pantherből addig nem lesz igazi mindenes, amíg nem csinálnak valamit az oldalpáncéljával, amit az orosz 45 mm-es is átvisznek, és nem raknak rá 88-ast (ami technikailag minden további nélkül is lehetséges volt), mert a 7,5 cm-es a 750 m/sec kezdősebességű és kisebb töltetű HE lőszerével nem valami meggyőző. Az oldalvédelem igenis számít, hogy mit bír ki éles szögben (45-60 fok) érkező lövedékek ellen.
Az, hogy a németeknek nincs elég üzemanyaguk vagy működőképes harckocsijuk, annak szerintem nincs sok köze a harcászati doktrínához, pusztán fejlemény.(román olajmezők elvesztése, megnyíló második front miatt túlterheltség, lebombázott hadiüzemek, pl. Henschel 44 szeptben, kevés alkatrész- mind 44-es esemény). -
WaseK #16955 Köszönöm az infót!
Ebben a táblázatban 396e Xp-t írnak az unlockra, de sajnos a fullos nincs benne.
Akkor nagyjából még 150e XP-t számoljak rá, és fullos kb?! -
Adjunktus #16954 Ja!Én a fullos IS-3-tól számoltam a IS-4 kifejlesztését,nem az alapoktól. -
weissewolfe #16953 Nem tekintem egyoldalúan,de ami tény,az tény.
A német gépek,legyen az tank,autó,repülő,bármi.Mindig is magasabb technikai színvonalon álltak/állnak,mint az orosz és az amcsik java része.
És ezt a játékban szándékosan lehúzzák. -
Vagyis inkább 550k, 450-el csak az alapot veszed meg.
Valahol le volt írva ez csak most nem találom. -
Kb. 450k free xp kell hogy eljuss az MS-1-től a fullos IS-4ig. -
Adjunktus #16950 IS-4 olyan 280k xp körül mozog fullosan.A T-54-et nem tudom. -
WaseK #16949 Nem tudja valamelyikőtök, hogy egy fullosra fejlesztett IS-4 illetve T-54 az mennyi XP?
Csak számolgatnék a SW utánra.