93
-
BenceYCE #53 Micsoda nagyság, had boruljunk térdre! Ember! Egy ingerszegény autópályán, aminek első és legfontosabb alapeleme, hogy a zavaró tényezőket minimalizálják, ott aztán nagy mutatvány két, kiszélesített vonal közt terelgetni a szekeret! Próbáld meg ugyan ennél a tempónál a nagykörutat átszelni a Petőfi hídtól a Margit hídig 130-cal és a belógó fáktól, beparkoló teherautóktól nem látott jelzőtáblák és/vagy útburkolati jelek számát egyáltalán megsaccolni, mert felfogni, a kreszt megpróbálni betartani azt biztosan nem fogod. -
willcox #52 A saját csökkent képességeidet próbálod igazolni. Tipikus "dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzáállás. -
BenceYCE #51 Van benne igazság, mivel a nők azon agyi része fejlettebb a férfiakénál ami az összetett figyelésért felelős. Nagyobb cégek HR-esei is tudnának Neked mesélni arról, hogy hány olyan dolog van ami miatt jobban preferálják gépkocsivezetői állásra a nőket. Személyes véleményem szerint az egó az ami egy férfinél hátráltató tényező. A férfiak úgy gondolják, hogy a vezetés "műszaki előképzettséget" igénylő feladat, ezért Ők jobban tudnak vezetni, mint a nők. A gyakorlat azt mutatja, hogy kétféle női sofőr van. Vagy nagyon jól vezet (és itt nem a dinamizmusra gondolok), vagy nagyon sz@rul. Ez utóbbit nem érdemes lebecsülni, ugyanis Ő csak próbál megfelelni, kevés az önbizalma, főleg mivel mi férfiak erőszakosabban helyezkedünk közlekedés közben. -
wednes #50 Te sem érted?
Nem arról van szó, hogy az ember nem tud egyszerre több dologra figyelni. -
Cat #49 A teszt marhára nem a passzolgatásról szól :D
Láttad közben a táncoló medvét? :D -
Drinkman #48 Kezdjük ott, hogy vezetéskor eleve egy dinamikus sztereotípia (technikai kivitelezés)és maga a környezet észlelése egyaránt megy tehát alapból a párhuzamos végrehajtás működik. Ez már eleve egy feszített helyzet az agynak, nem kell tovább terhelni. Vadászgépeknél is manapság egyre kevesebb infót kap a pilóta a fedélzeti számítógéptől, hogy a lényegre figyeljen.
Nyilván gyakorlás kérdése is kinek mennyire megy a telefonálás vezetés közben, de mi a fasznak telefonálunk ha nem is tudunk figyelni a másikra? :D -
RecoPhile #47 avg. 0.2446
másiknál 245ms
22 évesen, ez jó? -
Ez a videó semmit nem bizonyít, elsőre megszámoltam... 2öt tévedtem, 11 paszt láttam fehérektől, de mivel nem látok át az embereket nem láthattam azt aki takarásban van.
Egy normális ember símán tudd több dologra figyelni, kivéve az elzombisodott nyugatiak, akinek tvzésből mekiből áll az élet... csak annyit bizonyít ez a cikk hogy az angolok is "coatch potatoes" ellustult és teljesen agyilag belassult emberek.
Más: a rendőrök mindenért megbüntetnek, ha semmit nem csináltál akkor rád fogják, nem tudod az igazad bizonyítani sehogy, a rendőrnek meg úgyis igaza van slogen.... -.-" -
Brit tudósok.... -
Nyílvánvalóan igazad van. Persze ez a cikk, és a hsz-ok most nem errõl szólnak. Mindenkinek a maga felelõssége, hogy milyen állapotban vezet. Van-e benne annyi önkontroll, hogy megtegye - nem vezetek, mert ...
Az ilyen emebereket becsülöm, de sajnos ebbõl a fajtából van a legkevesebb. -
... talán ismerjük egymást??? Úgylátszik te úgyhiszed, hogy léteznek egyenlõbbek. Szerintem te is a felelõtlen f@szfejek sorait gazdagítod ;) -
Line #42 Az a helyzet hogy nem mind1 hogy ki telefonál. Neked például ahogy elnézem tilos kéne hogy legyen. De nekem simán meg lehetne engedni mivel telefonálás közben is teljesen biztonságosan tudok vezetni. -
Ebben tévedsz, igenis büntetnek. Ráadásul pont olyan helyen ahol látható isa hogy valaki telefonál, és lassan is megy...
Viszont ha elveszi a kedvét a kézben telefonálástól egy bünti marad a szituáció amit a cikk feszeget. Hogy az emberek a kihangosítóval téves biztonságot éreznek. -
WilliamMcKinley #40 És mi van a betegen-, másnaposan-, kialvatlanul vezetéssel? Ezek sokkal veszélyesebbek szerintem és semmi sem tiltja őket. -
Az egyik testvérem fakabát. Mindig faggatom, hogy bírságoltak-e meg már valakit vezetés közbeni telefonálásért (tavaly óta a max. bírság 800 000 HUF), de eddig egyetlen esetrõl sem tudok. Pedig egy combos bünti elvenné a delikvensek kedvét -
Egyetertek. -
... a kézben tartott telefon, persze már más tészta. Szerintem rendkívül veszélyes. Legalább annyira, mint az anyuka a volánnál, hátul meg a két gyerek „öli” egymást szitu ... -
... ezen az alapon mindenféle kommunikációt be kell tiltani a kocsiban. Nincs beszélgetés, rádióhallgatás, navigáció, csak KUSS!!! -
WilliamMcKinley #35 Ha valaki gyereke lelép figyelmetlenül, mert teszem azt nem nevelték és elcsapja egy kevésbé figyelő egyén, aki mondjuk kihangosítóval beszél, akkor ki a hibás?
(sztem szülő)
a piroson meg senki nem át figyelmetlenül, az tuti direkt van, az agy nem fog pihegni miközben halálba száguld:D -
Beléd kár a szó és le is írtad.
A te patasztalataidra és megfigyelésedre alapozod a véleményedet csupán statisztikai alapon.
És te ezt reprezentatívnak veszed.
Ami hibás megközelítés egy szakmai vitában.
Amíg ettől nem szakadsz el valóban kár a szó.
De borítékolom vagy nem érted most mit írok, vagy ebben is hibát vélsz felfedezni, pedig a fentiek is szigorú tények. -
Nálad sem hallottuk az érveket hogy miért rossz.
De beírhattam volna bármilyen más gondolkodást igénylő de hétköznapibb tevékenységet az IQ teszt helyére.
Én amióta gyerekem van minden nap imádkozom azért hogy ne találkozzak olyan emberekkel az utakon akik elhiszik hogy bármit megtehetnek a kocsiban büntetlenül.
Nem leszek kisegítve azzal ha a baleset után kapok egy bocsánatkérést hogy bocs nem figyeltem eléggé.
Senki nem mondja azt hogy ne beszélgess a kocsiban, se azt hogy ne tegyél semmit.
A megállapítás szimplán annyi hogy legyél tisztában azzal ha beszélgetsz elgondolkodsz, telefonálsz akkor potenciálisan nem az útra koncentrálsz ami bajforrás lehet.
Ha ezt észbentartják az emberek és mértékkel teszik ezt kevesebb a baleset.
Ha viszont terjed a tévhit hogy ennek semmi jelentőssége, akkor több lesz a beleset. -
willcox #32 Éppen csak vagy idősebb a fiamnál.
Mentálisan nem érzem magam leépülőben, te viszont valószínűleg a csökkent képességűek közé tartozol.
Értelmes cáfolat? Egyáltalán tudsz olvasni? Kár beléd a szó. Szajkózod a cikk buta állításait, amit bizonyítéknak fogadsz el. A saját tapasztalatom és a környezetemben élők bizonyítják (számomra) az igazamat. Ha ez neked nem elég, akkor szajkózz tovább, de engem ne fárassz. -
Etinger #31 1. Ez egy nagyon rossz példa.
2. Ha telefonálsz a zajszint valószínűleg magasabb, a kocsiban aki melletted ül sokkal tisztábban hallható és kevésbé igényel koncentrációt. Természetesen ez se 100% igaz, de valószínűsíthető. -
Dedó szint az ha cáfolat helyett a szépen megágyazott csapdába se sétálsz bele amit magadnak állítottál. Hanem megpróbálod kikerülni.
A fogadás egy elméleti módszer arra hogy kiszűrje az olyan embereket akik anélkül jártatják a szájukat hogy felfognák súlya van annak amit mondanak.
-
Na itt a kutya elásva. Az emberek általában sületlensgeket fecsegnek.
Ahhoz nem kell agymunka.
Éppen ezért nincs napi szinten baleset ebből.
De bizony vannak emberek akik használják is az eszüket mielőtt kimondanak valamit. Az pedig elvonja a figyelmet.
Erről szól a cikk. -
Kezdődjék a licit. 33 Fiam nekem is van.
De tudod nem kell a válasz. A korversenyben te nyertél biztosan.
De mentálisan már akkor biztosan lefelé épülsz.
Vagy eleve buta voltál ha szerinted tök baromság a cikk.
Semmilyen értelmes cáfolatot nem olvashattunk tőled.
Tehát ezt pótoljad, vagy vonjad vissza a véleményedet.
-
wednes #27 Még mindig nem érted. A figyelem az csökken ez tény. Ez nem azt jelenti, hogy baleset is fog történni, csak annyi, hogy nagyobb eséllyel TÖRTÉNHET. És nem is jelenti automatikusan azt, hogy mindig a vezetésre való figyelem csökken. Lehet épp a beszélgetésre nem figyel úgy az ember, ha épp azt vizsgálja, hogy az a gyalogos most le akar -e lépni az útról. De utána könnyen lehet megkérdezni a másiktól: "Mit is mondtál az előbb?"
Arról szól az egész, hogy EGYSZERRE nem tudsz két dolgot 100%-ig úgy kezelni, mintha csak egy dologra figyelnél. De könnyen lehet, hogy két dologra való figyelés nem is követel meg 100%-os koncentrációt. Ez a helyzetektől függ. -
willcox #26 Arról nem nyilatkoztál, hogy neked mennyi a vagyonod... Aki ilyesmikkel jön elő, annak általában nem sok van. Ilyesmikben fogadni enyhén dedó szint. -
willcox #25 Rossz a példa. Egy beszélgetés nem igényel különösebb odafigyelést, vagy erősebb gondolkodást. Egy teszt kitöltése viszont igen. -
willcox #24 "azon csodálkozom hogy ha kutatás sem elég bizonyíték akkor mennyire lehetnek hülyék az emberek. Vagy ennyire fiatalok és tapasztalatlanok?" - biztos lehetsz benne, hogy idősebb vagyok nálad (talán még a fiam is idősebb, mint te). Így nem nevezném magamat "ennyire fiatalnak", tapasztalatlannak sem, hülyének meg pláne nem. -
Line #23 Már alig várom hogy a nagyszályú haverjaimmal leteszteltessem akik olyan büszkék a reflexeikre. :) -
Line #22 Ez nagyon király nem tudtam hogy létrezik ilyen. Kösz! Nekem 178 lett. -
WilliamMcKinley #21 Másik kedvenc látványom, szőke pipi pirosnál sms-t ír és gurul a koccra :D persze bazi nagy kocsival és tényleg mindig szőkékkel van ez :D -
Ne mobilozzatok. -
Semmi. Az is veszélyes.
Aki szerint nem, de legalább 30 éves és van vagyona elvégzem az alábbi tesztet:
Kitöltünk egy IQ tesztet olyat ami nem ábrás hanem szöveges (a sofőr).
Kijön az eredmény mondjuk 120.
Sofőr beül egy autóba és vezetget a belvárosba forgalomban, persze jobbkezes utcákat átszelve, én ezalatt telefonon keresztül kihangosítóval egy másik tesztet kitöltetek vele.
Ezt persze csináljuk párszáz kilóméteren keresztül, folyamastos tesztkitöltés mellet.
Ha balesetet okoz vagy az IQ teszt ben 5-10% -ot csökken a teljesítménye akkor megnyertem a fogadást, és tessék a nevemre iratni a házat lakást.
Ha én veszítek én fizetek.
Ja és ha a sima beszélgetős részt akarjuk bizonyítani akkor innen a fórumból egy vállalkozó kedvű (aki szintén nem hisz a kutatásban) üljön az anyósülésen és ő diktálja a tesztkérdéseket.
Ja, vele is kötök nagyértékű fogadást.
(persze le kell előre papírozni mindent hátha megdögik mindenki egy balesetben... ;)
-
Wednes ha ez nem esett le pár embernek a cikk alapján a lényeg akkor a hozzászólásod alapján sem fog :) De bízzunk benne hogy segített megérteni nekik.
Én pont azon hüledeztem a cikk olvasásakor hogy miért kellenek kutatások ahhoz hogy a legalapvetőbb triviális dolgok kiderüljenek.
Most meg beleolvasva a fórumba azon csodálkozom hogy ha kutatás sem elég bizonyíték akkor mennyire lehetnek hülyék az emberek. Vagy ennyire fiatalok és tapasztalatlanok? -
bp1331 #17 Akkor már már csak egy kérdésem van mi a különbség ha a mellettem ülővel beszélgetek, vagy ülnek az autóban öten és beszélgetnek és telefonon kihangosítóval egy hatodik is csatlakozik???
Mi a különbség? -
A gonosz gyalogosoknak! :D -
Etinger #15 Mondd már el légyszi ez kinek kedvez? :):) -
wednes #14 Mert ez nem azt jelenti, hogy aki beszél vagy telefonál, körmöt fest stb, vezetés közben automatikusan baleset fogja érni. A reakció ideje és a figyelme csökken, de ha nem történik váratlan esemény vagy amire épp nem figyelt (lelépő gyalogos) akkor vígan vezet az utakon tovább. Attól is függ az egész, hogy a csökkent figyelme mire elég, lehet épp elég még egy kisebb váratlanabb esemény érzékelésére is. Itt végig arról van szó, hogy telefonálás = csökkentő figyelem és ez esetleg balesethez vezethet. Nem arról, hogy telefonálás = baleset.