61
  • abdul alahmed
    14 vok és a pc szar a ps3am gyorsabb és van rajta dualshokk
  • Loverman
    ennyire nem érted mire akar célozni? PC-n letöltöd torrentről, az a baj.
  • Reg5
    "Megveszel egy darab hardwaret és azzal több mint 5 évig kihúzod, míg egy PC-t legjobb esetben is kétévente fejleszteni kell."

LOL, látszik, hogy igazi PC-s...
  • NovaTerra
    A PC játékipar élni fog továbbra is. Lehet tovább fog szűkülni. Azért azt is figyelembe kell venni, hogy most is rengeteg játék van pc-re, köztük sok AAA kategóriás is. Ha hirtelen nem adnának ki játékot pc-re, akkor egy olyan kielégítetlen vásárló réteg keletkezne, amelyet valamelyik cég biztos kihasználna, tehát újra adnának ki játékokat pc-re. Egyébként én egyáltalán nem bánnám, ha kevesebb jelenne meg, most is sok nagyon jó játék jön. Vérpistike, aki mindet végig tolja, úgyse veszi meg(csak kölcsön kéri torrent barátjától). Egyébként a Blizzardot soha nem hallottam panaszkodni a pc-s játékipar miatt. Egyszerű a receptjük olyan minőségi játékot adnak ki, amiért a nép hajlandó fizetni, emelett kiváló a terméktámogatásuk is. Tehát a kiadóknak egyszerű a dolguk van, olyan játékokat kell gyártani, ami hosszú időre leköti az embert, az állandó szórakozásért azok cserébe nem sajnálják a pénzt.
  • feamatar
    ez egy nagy bs... régen több volt a rossz játék mint ma, mert az olcsóbb előállítási költség miatt bárki fejleszthetett. Pl a doom után ezer számra jöttek a doom klónok, és hány volt igazán jó??? No meg hányra emlékszel azok közül. A régi játékok közül az elviselhetőbbek maradtak fennt, ezért tűnhet úgy, hogy csak jó játékok vannak, de ha gondolod sorolok itt egy párat.
    De gondolom neked az a legnagyobb problémád, hogy egy RPG ma már kockás füzet nélkül is végigjátszható... A te problémád, hogy öregszel és nosztalgiából játszol. Van aki szerint mióta 3Ds a játékvilág azóta elkvult minden, de más szerint meg csak a text adventure az igazi, minden azon túl meg a casualök szórakozása.
    Aki játékot vesz annak pénze van. Akinek pénze van az dolgozik,meg vannak egyéb felnőtt dolgai...
    Nekem pl egy 20 órás játék legalább egy hónap, egy 6 óra hosszúságút lehet többször is előveszek. És mellette ott van, hogy egy stratégia, verekedős vagy autós, shoot'em up neadjisten repszimre mindig lehet a háttérben.
    Aki szerint meg a konzol volt régen a casual, annak ajánlom figyelmébe bármely keményebb shoot'em upot/platformert, vagy srpgt. Vagy mondjuk a Megami Tensei sem az egyszerűbb lelkeknek való. Mert a Doom az annyira casual mint a Super Mario(tehát lehet így is, meg úgy is játszani), míg a Wizardryk párjának megemlíthető az előbb említett Megami Tensei. A Warcraft is csak megfelelően játszva hardcore, ha csupasz hardcore cucc kell akkor ott PCre az Operational Art of War vagy konzolra a Warsong.
    Nem bántásként mondom, de így elgondolva egy olyan casual lehetsz aki nem bírta az iramot(nem mintha én ma olyan nagy hc lennék, de sokáig, nagyon sokáig éltem-haltam az elektronikus játékiparért), és ezért már egyéb dolgai miatt az újak nem fogják meg..
  • zola2000
    Nyugi jó lesz ez, a splinter cell convicion megjelenésére már elég szervert állít fel az ubi (hogy ne szívjanak az eredeti játékosok), és kijavítják a hibát ami az assassins creed 2 titkosítását érintette, és amit a craker csapatok sajnos észrevettek (és remélhetőleg nem lesz benne másik hiba).
  • Szefmester
    Jó ötlet csak éppen a legális játékosokat szívatod vele nem kicsit. A Stardock pl semmilyen másolásvédelmet nem használ, de ha nem eredeti a játék akkor nem kapsz extra tartalmat.. (oké tudom ez is egyfajta védelem, de mégsem kell crack vagy ilyesmi, csak serial és egy account)
  • zola2000
    Meg az ubi féle DRM is jó ötlet. Eddig csak az ac2 van törve, de silent hunter 5nél, és settlers 7nél még mindíg "semmi". Ha javítanak rajta (durvább tikosítás kell, és a drm szerverek is bírják mindenhol hogy a legális játékokkal is jól lehessen tolni), akkor még jó lesz az a drm.
  • Inquisitor
    "John Abercrombie: "Szerintem túl sok a legális lehetőség. Túl sok úton lehet beszerezni egy PC-s játékot. Konzolokon csak egy létezik: bemegyek a boltba és megveszem."
    Ez csak szerintem teljesen értelmetlen? Miért baj, ha több úton beszerezhető legálisan? Vagy itt az a baj, hogy pl. Kínában vagy Oroszországban kevesebbért árulnak egy egy címet? Ha meg az illegalitással volt baja, akkor valaki elmondhatná neki, hogy gyakorlatilag az összes konzolon virul a warez, a terjedését csak az esetleges garanciavesztés akadályozza.
  • Szefmester
    tuti? valahogy nem ezt hallottam.. közel jár Mr Hotz hozzá, de még nem oldotta meg, legutóbb pl csak a firmwaret törte fel.. attól te még másolt játékot nem futtatsz..
  • Matt0123
    Herkulles-sel értek egyet, a "lélek" hiányzik ezekből a techdemo-szerű játékokból. Így lassan a PC-s játékok is olyanok lesznek mint az élet (a már elcsépelt "az élet egy szar játék, de a grafikája..." vicc után)

"Az hogy miert szar minden jatek, arra a valaszt magunkban kell keresni."

->Szerintem nem, régen bőven nem volt akkora a kiadók és marketingesek nyomása, mint manapság. Ezért születhettek olyan játékok, melyekben a belbecs volt a lényeg (ReVolt, OFP, Age of empires, Red Alert, stb.), nem pedig az, amire "majd a 12 évesek ráharapnak" (nem szeretnék neveket mondani, de amire a "fúúú de látványos", "azta de szuper", "hú mekkora rakétavető" és társai kijelentések mennek).
    Kb. 2004-2005 óta növekszik ez a trend, azóta nem játszom új játékkal, egyszerűen nincs meg a feeling...
  • zoliapu
    Ez egy jó ötlet a warez visszaszorítására, lehesen csak boltba venni a PC játékokat.
  • JaSoN HuNTeR #9
    Már a PS3 is fel van törve.
  • JaSoN HuNTeR #8
    "Konzolokon csak egy létezik: bemegyek a boltba és megveszem."

Ez mekkora egy hazugság:D:D Simán van rá is törve és úgyis tök jók. De am szerintem nyáron veszek egy boxot és mellé a gép és tök jó lesz =D
  • Herkulles
    Ez igaz, ott meg ép ellenkezőleg túl komoly és idő igényes. .)
  • csapblue
    Talán azért írod ezt, mert még nem próbáltad az Eve Online játékot!
  • oreal
    "Kevés idő=kevés pénz= szar játék" !? - a problema ott van hogy e'vekig fejlesztik ezeket a jatekokat tobb millio dollaros k0ltsegvetessel, es az eredmeny megis a "szar" kategoria
    Az hogy miert szar minden jatek, arra a valaszt magunkban kell keresni.
    ( tala'n azt se tudjuk ma'r mit akarunk )
  • Szefmester
    "Szerintem túl sok a legális lehetőség. Túl sok úton lehet beszerezni egy PC-s játékot. Konzolokon csak egy létezik: bemegyek a boltba és megveszem."

Ez vajon miért baj? Mi van ha amit keresek nem kapható a kedvenc/egyetlen közeli boltban? Esetleg csak neten terjesztik, és otthonról kényelmesen is letölthetem? Egyszer jó hogy van steam utána meg már nem?
  • Narxis
    Szerintem korrekt válaszokat adtak, nehéz nem egyetérteni velük.
  • Herkulles
    Semmi újra nem jöttek rá ebben a szűk egy órában. Talán jó pc játékokat kéne csinálni, nem ilyen techdemó fps-eket, meg 5-10 óra alatt végig játszható single player játékokat. A mostani mmorpg-knek meg tartalmuk, mélységük nincsen, szép a grafika eljutsz a max szintig és vége. Munkaidőben legyártott iparos termék. Semmi több. Kevés idő=kevés pénz= szar játék, és ezt be lehet csomagolni szépen, vagy eladod vagy nem.
  • tomcsa4
    "A mai fiatalok, akik belépnek a játékfejlesztésbe már konzolokon nőttek fel, nem PC-n. Szóval ennek a hatását is észre lehet majd venni."

Ezt én is így gondolom. De pont megfordultak a odlgok. Régen ha casual játékos voltál, konzolod volt. Ma meg pont fordítva van.