12
-
ozdimorgo #12 Az a helyzet, hogy az éremnek két oldala van...
A kampánycsendnek valóban semmi értelme, aki szavazni akar az már úgyis eldöntötte, hogy hova teszi az x-et. Aki bizonytalan, esetleg azzal sincs tisztában, hogy kik szerepelnek a listán, az meg úgyis találomra ikszel - lottózik.
Másrészt jólesik végre egy kis "csend". Az utolsó napokban úgyse hallani mást, csak mocskolódást, lejárató-hadjáratot.
-
Komolytalan #11 bocsántat, balle66 helyett Griphons (wtb edit lehetőség a commentekhez). -
Komolytalan #10 A kampánycsendnek már akkor se volt értelme, amikor kitalálták. Emlékszem az első szavazáskor mikor még kis tökalsó voltam bennem rögtön felmerült, hogy a plakátokat miért nem szedik le, ha már 1x vége a kampánynak? Utána elgondolkoztam, hogy mi van ha valaki a csütörtöki újságot szombaton olvassa el, mert akkor van rá ideje. Azt csak nem lehet törvénybe iktatni, hogy péntekre mindenki égessen el minden kampányanyagot.
Szóval úgy hülyeség ez a kampánycsend dolog ahogy van. Az meg hogy a Bajnai furmánya lett volna ez a szívatás, hááát... Nincs az a libatolvaj annyira okos. Egyszerűen csak hülye törvényt hoztak hülye AB döntés alapján - ennyi. Sólyom meg csak annyira volt hülye, mint a teljes ország (-balle66, a legújabb Nobel díj várományosunk), mivel mindenki este 7-re várta a kampánycsend végét. -
#9 Te valami statisztikus lehetsz, akit média folyamatosan etet szarságokkal, és még örülsz is neki.
A kampánycsenddel semmi gond nincs. A törvény világos, addig tart, amig az utolsó szavazó le nem adta a voksát. A mostanival két elba$$ás volt:
A mi nagyon okos közt. elnökünk kijelentette, hogy a kampánycsend 11.én 19:00-ig tart. Egyrészt ehhez nem volt joga, másrészt csak magát járatja le az ilyen kijelentésekkel.
A másik elcseszés, hogy hiába tudták az "elvtársak", hogy adott választókörzetekbe 3000 ember fog szavazni, az nem esett le senkinek, hogy 13 óra alatt 1 doboznál sorbaállva ez az embermennyiség nem fog leszavazni.
Megkockáztatom, hogy ez az egy szavazókörzetes törvény nem véletlenül lett megcsinálva, szerintem a bajnai rablóbanda pont erre számított. -
balee66 #8 És szerinted mennyi értelme van annak, hogy az év 365 napjából 363-ban ömlik ránk a politika, de a maradék 2 napban kuss van?
Elárulom, semennyi. -
Praetor #7 Az emberünk mondanivalója kb ez: nem lehet betartatni azt, hogy ne öljenek embert, mert minden évben történik x db gyilkosság. Ezexerint elavult a BTK.
Ennyi ésszel szabadlábon...
A kampánycsendnek az a lényege, hogy a választások előtt a streamelt média fejezze be az ideológiai beöntést, és hagyja emészteni a hazugságokat a lakosságnak.
Attól még hogy a net nem ellenőrizhető könnyen, attól még hasznos, hogy a tv/rádió/újságok végre "csendesebbek". A netre is lehet egyedi szabályozást kialakítani ebben a kérdéskörben, csak józanság kérdése. -
Oláh Herkules #6 szerintem meg a mentelmi jog elavult... sőt érthetetlen, hogy bűnözők miért nem bűnhődnek -
#5 Közösségi kampánycsendsértés :) -
#4 A kampanypenzt osszak szet a forumozok kozott! ;) -
vasedeny2 #3 sztem kampány se kell, majd mi kommentelünk :) -
#2 Akkor legalább helyesen leírni megtanulhatnád :) -
#1 Pedig nekem az egész kampányból a kampány csend a kedvenc részem.