239
  • Oláh Herkules
    NAGYon kinyúlik a lövedék az rpg-7ből. Tudod az a jellegetes "tenorista" fegyver kis gumóval a végén.

Ha ak-t látsz nézd meg még párszor, mert akkor nagyon rosszul látsz :)
    én szólok hogy mást látok. Egy fényképezőt, amit rossz esetben is max egy mac-10-nek lehetne azonosítani, uzihoz képest is túl kicsi, nemhogy egy ak-hoz...

"de én inkább arra szavaznék, hogy azt kapták, amit megérdemeltek."

nem tűnt fel, hogy a látottaktól függetlenül kiderült hogy fegyvertelenek voltak ÚJSÁGÍRÓKKAL? Megérdemelték?
  • Vogel
    Természetesen nézhette, nem akarom eldönteni mi volt. Gondolj bele, a kommentezők ugyanúgy érvelnek/ellenérvelnek, hogy ki mit látott kb 50-50%os arányban.
  • Deus Ex
    Hát, én nem mondom, hogy az, csak azt, hogy annak néz ki, és az Apache személyzete is annak nézhette.
  • Vogel
    Fogtam jópárszor RPG-t a kezemben, meg AK-t, de ilyen légies könnyedséggel csuklóból nem lehet lóbálni. Az RPG-7es sem egy könnyű darab.
  • Deus Ex
    A kamerát a két fehér inges újságíró viszi, ez a két csóka a félpótkocsi mellől jön.
  • Deus Ex
    A csíkos pólós dagi kezében van, és a 4:47-4:51 közötti időszakban számomra erősen annak tűnik. Az RPG pedig attól függ, milyen RPG. RPG-7 wiki szerint 950 mm üresen, nem tudom, a lövedék mennyire nyúlik ki belőle, de összejöhet az 1100-1200 mm teljes hossz. Az RPG-27 üresen 1155 mm, az RPG-29 üresen 1850 mm.. Nem tudom, nem értek a lovakhoz.
  • Vogel
    Ez a magyarázat nem kielégítő az ívtáras jelenethez, bár nem ment sehová, szal miért lenne tár. Így is lehet gondolni. Igaz, nagyon annak néz ki.
  • Vogel
    3.38as felvétel nem lehet AK. Ennyire nem légsúlyú, hogy így lehessen lóbálni. Az "rpg" meg túl hosszú annak, ennek ellenére lehet más fegyver. Az AK sztem kamera szíja, lóbálva hasonlóan mozog.
  • Vogel
    Akármennyit csámcsogtok, más ország is hasonlóan járt volna el. Háborús zónában mindennapos az ilyen jelenet, most kiemeltek egyet a sok közül. Akármennyire is megbotránkoztató ez van. Az hogy, hogyan kommunikálnak másodlagos, hisz parancsot teljesítenek. Fentről jön a parancs, és lefelé folyik a szar. Jelen esetben a pilótákon toccsant.
  • Deus Ex
    A felvételt alaposabbnan megnézve ajánlom figyelembe a félpótkocsinál látható, majd onnan a sarokra sétáló két embert, akiken a kamera 3:38 és 4:05 között időz. Ekkor nevesítik AK-ként a fegyvert. Az egyikük köpcös testalkatú, keresztben csíkos pólót visel, és valószínűleg gépkarabély van nála, a másik, magas, vékony egy mellmagasságig érő rudat lóbál a kezében, valószínűleg ez az RPG. A csíkos pólós jobb kezében a sarkon állva 4:47 és 4:51 között tisztán kivehető a karabély jellegzetes íves tára.
    Szóljatok ha valaki mást lát a felvételen. Persze még így is előfordulhat, hogy a helyi airsoftos hagyományörző egyesület tartott baráti találkozót, hogy az irán ellemi háború valamely különösen hősies ütközetét újrajátsszák, de én inkább arra szavaznék, hogy azt kapták, amit megérdemeltek.

Molni, a felvételt nézve ez inkább látható tartományú monokróm kép, mint IR, noha az Apache kamerái látnak abban a tartományban is.
  • Inquisitor
    "szóval az az én véleményem, hogy ahol háború van ott véletlenül sem kukucskálok házak mögül nagy fekete tárgyakkal a kezemben."

2007-ben ott háború volt? Hmmm. Érdekes, jó tudni.
  • Inquisitor
    Bazz. Aki első blikkre kis felbontásban szabad szemmel jól látható, hogy egyetlen darab Ak47 se volt a közelben, de még egy negyed akkora UZI sem.

Tegnap esti Family Guy epizód (időutazós rész, 1939 szeptember 1.), Stewie beszólása:
    - Micsoda? A németek tömegpusztító fegyvereket fejlesztenek? Miét nem tesz ellen az USA? (kis hatásszünet, ránéz a blökire) Mert nincs OLAJUK!
  • Flammius
    Nem értem ezt az USA ellenes fröcsögést. Az egyedüli megkérdőjelezhető tett a furgonra való lövés, bár teljesen világos, hogy a fegyvereseknek vélt(könnyen lehet, hogy azok is voltak) emberekhez érkező erősítésnek vélték, így joggal feltételezték, hogy abban is felkelők ülnek. Kapva kaptak az alkalmon, hogy még több amúgy bujkáló, nehezen azonosítható felkelővel végezzenek, így rájuk lőttek. Ez teljesen helyénvaló is így...
  • Oláh Herkules
    "Odafent és odakint egészen más körülmények vannak."

igen egész más körülmények. pl nagy felbontású, és méretű tömörítetlen kép van az orra előtt, közvetlen a heli optikájából. Ha én egy kis felbontású tömörített videoban látom amit látok, és ő nem, vagy vak (ami nem igazán fordulhat elő repülős személyzetnél), vagy elmebeteg és hallucinál (ezt is szűrniük kéne a hadseregben), vagy direkt gyilkol (ez a valószínűbb, mert "rohadt arabok")
  • Deus Ex
    4. Nem kezd öt évente háborút a szomszédos országokkal..
  • Amergin
    Ezek csak "járulékos áldozatok voltak", de ezt az áldozatot meg kellett hozni a demokrácia kiteljesedése felé vezető úton.
    Reméljük, hamarosan Iránból is kapunk ilyen felvételeket, hiszen az is "haramiaállam" (ellentétben az USA-val, meg I.....-lel) és az is tele van pumpálva csúnya gonosz tenoristákkal. Amúgy meg a gyerekeket is terroristának képzik ki a helybéliek, tehát jogos likvidálni őket. Sőt lehet hogy a többi iraki "felszabadított" sem ítéli el őket, gondolatban tehát támogatja a terroristákat, tehát jogos ellenük "bármilyen eszköz" bevetése
    Mindezekhez az usának "joga van", mert az usának "joga van az önvédelemre".
    Így-így!
  • Molnibalage
    Itthon polgárháborús / háborús helyzet van? Nem.

Sztori végen. Szezont és fazont hasonlítod összeé.
  • Molnibalage
    Melyik másodpercekre koncentráljak? Ismételten mondom, hogy neked a délutáni szieszta előtt a fotelből kurva könnyű. Odafent és odakint egészen más körülmények vannak.

Ettől a tény persze tény, elkúrták. Csak éppen már csőlátású egyén a körüményeket lazán elfelejti és az ok okozati viszonyt is...

Ja, és nem 2003 volt, 2007. Addigra talán a sok gyökére PRESS logós marhának lehetett volna esze, hogy utánanézzek az elmúlt 4 év tapasztalatainak, hogyo mit NE csináljanak, ha élni akarnak.
  • Oláh Herkules
    Miért ki mondta hogy fegyver van náluk? Az bűnös.

Tehát akkor mondjuk meglátlak az utcán, és lelőlek, majd azt mondom hibáztam, akkor én nem vagyok bűnös?
    Tudod a videokon egyértelműen látszik, hogy itt nem hibáról van szó, hanem gyilkosságról. Tudod hibának lehet nevezni, ha valaki hirtelen tűzvonalba kerül, és eltalálod, vagy rossz látási viszonyok közt, valamiről azt hiszed hogy fegyver. De itt annyira nem áll fent egyik sem, hogy nagyon. Egyrészt jól látható mi van, de inkább mi nincs. náluk. Max az rpg-nek látszó tárgyra lehet ráfogni, ha valaki elég vaksi. De a többinél még olyan tárgy sem volt amit fegyvernek lehet nézni. A vállon fényképezőt hordó emberkére is max azt lehetne mondani hogy pisztolyt hordoz (a méretéből adódóan, ak47-est semmi kéépen, az sokkal nagyobb), de ki hord a vállán lóbálva pisztolyt?
  • Oláh Herkules
    mi lenne ha megnézéd a videokat?
  • Oláh Herkules
    szerintem meg csak nézzen bele egy nagy nagyítású optikába :D mint azmi ezeken a heliken van.

most komolyan arra gondoltál hogy szabadszemmel? omg
  • passatgt
    én úgy láttam, hogy volt ott fegyver
    az újságírók meg vállalták a kockázatot, amikor odamentek, aki meg ilyen helyre viszi a saját kisgyerekeit, az meg egy nyomorék
    de legalább a gyerekeken segítettek utána
  • Molnibalage
    És miért a WSO-nek? Ki adta ki a tűzparancsot? Esetleg linkeljem az 1991-es videót, amikor asszem egy M2 Bradley-t lőttek szét tévedésből, mert az azonosítást más kúrta el? Akkor is WSO a hibás?

Nagyon könnyen ítélkeznek egyesek. Ti biztos nem hibáztatok sohasem. Annyi a difi, hogy katonáknál éles helyzetben ez bziony emberéleteket jelenthe. Ilyen a popszakma.
  • Molnibalage
    Aki szerint 1,5 km-ről ez megkülönböztethető, az meg menjen Supermannak...
  • Molnibalage
    Csak Izrael nem írta alá a képen levő egyezményeket sőt, amennyire emlékeszem semmilyen nukleáris egyezményt.

A "leviccesebb" az, hogy jogilag az idióta szerződések miatt csak 6 atomhatalom van asszem, a többiek csak de facto atomhatalmak. Rég hallgatam már erről N.Rózsa Erzsébetet.
  • Molnibalage
    Szerinted ebből 1,6 km-ről mennyit látni? Egy mesterlövész 10-szer optikai zoomos távccsövén sokat. Az AH-64 IR (?) sávban dolgozó kameráján picit kevesebbet, mert az hőt mutat. Sem a felbontás nem elég, és a színeket sem látni rajta, mert a hőmérséklet szeritn látsz árnyalatokat...
  • Molnibalage
    Már elnézést, de AH-64 szintű technikát közel sem agyhalottak kezelnek...
  • tenkenorman
    na meg a szitut sem értem.
    hallom hogy lőnek szét mindent, és a gyermekemmel az első ülésen megyek oda sebesültet menteni :/? ez rideg.
    persze részvétem a holtak hozzátartozóinak, egyiksem érdemelte meg a halált (ha tényleg nem akartak ártani)
    de hát akik golfozni megy az számítson rá hogy eltalálja a golflabda.
  • tenkenorman
    Már biztos sokan leírták amit én, de hátha mégsem.

szóval az az én véleményem, hogy ahol háború van ott véletlenül sem kukucskálok házak mögül nagy fekete tárgyakkal a kezemben.
    a katonák szerintem azért beszélnek úgy- ahogy mert márképp nem tudnák feldolgozni, vagy így nem viseli meg őket.
    van mentős és rendőr ismerősöm, és őkis ugyan így beszélnek. szerintem katonaként nagyon is tudják mennyire szar ha szétlövik a hátsódat.
    bár azt nem értem a kisbuszra miért lőttek, meg a magatehetetlen emberekre
  • Molnibalage
    Nem kell tetteni a hülyét.

1. Szállítja az olajat.

2. Nincsenek atomhatalmi ambíciói.

3. Nem világbajnok kurd és iráni gyerekek és katonák gázzal való gyilkolásában.
  • obe
    csekkoltam is egyböl, de mint lätom pär napja nem aktiv, ehhze nem szolt meg hozzä (lehet hogy a helyszinen jär utänna, gyüjti a nyomokat, hogy pärtatlanul referälhasson ide:)))
  • Oláh Herkules
    az olyan igazságügyi rendszerben ahol erre jogosságot lehet ráfogni, ott komoly bajok vannak. Bár nem mintha ez újdonság lenne. Szóval sajnos reális hogy nem lesz komoly baja belőle. Lehet hogy ezért is merte megtenni.
  • Hoz_Hun
    "Az véletlenül sem tűnik fel senkinek, ha a nyamvadt sajtó nincs ott, akkor a furgon sem keült volna olyan helyzetbe amilyenbe került."

Ugye nem azt akarod mondani, hogy a sajtósok a hibásak a furgon kilövéséért?!?
  • Hoz_Hun
    Annak ellenére hogy egyetértek veled, sajnos hadi szempontból nem egyetértelműen kirúgás/hadbíróság/egyebek. Ami azt illeti, max megrovás a magatartás miatt. Sajnos "rá lehet fogni" hogy jogosan cselekedtek.
    Ráadásul paracsra.
  • Oláh Herkules
    meg azért is hogy magukat mentsék. Ez a video egyértelmű kirúgás és min 12 év fegyház a fegyverkezelőnek, egy normális bíróságon. Kb tárgyalásnak sincs értelme olyan egyértelmű eset.
  • Molnibalage
    Ott is ez a téma. :)
  • obe
    nagyon kiväncsi lennek cifu velmenyere, ö a haditechnikai forum alfäja es omegäja:)...remelem megjelenik itt, es hozzäszol
  • Molnibalage
    Látom te is sikeresen elsiklottál afelett, hogy ezt a sajtósokra értem. Az véletlenül sem tűnik fel senkinek, ha a nyamvadt sajtó nincs ott, akkor a furgon sem keült volna olyan helyzetbe amilyenbe került. Az éleslátás idáig már nem terjed?
  • Oláh Herkules
    csak éppen ez nem olyan fegyver, mint egy pisztoly, amivel a fekák oldalra döntve lőnek. Ezt normálisan KELL tartani.

Egyrész látni, hogy az az "rpg" jóval szélesebb mint egy "rpg" ráadásul kibukkan a fal mellől a vége is és bizony túl rövid egy rpg-hez. Emellett "sok" ész kell hozzá, hogy az egész csapat egy rpg-ző mögött összetömörüljön, ha esetleg észreveszik pillanatok alatt mind elintézzék, arról nem is beszélve, hogy semmilyen vállrólindítható kilövő mögött nem ajánlott állni, mert komoly sérüléseket okoz a hátulra kilövelő lángcsóva.
    Az még elmegy ha ezt így egy laikus elhiszi, mert nem tudja hogy néz ki egy rpg, és hogy kijön belőle egy veszélyes lángcsóva indításkor, de az hogy egy KATONA akinek ez a munkája, nem tudja az egyszerűen hihetetlen.

Ak-47esekről a képek?
  • Molnibalage
    Erről meg nem a résztvevők tehetnek. Ha hallgattak, akkor felsőbb utasításra.