Wikileaks videó egy bagdadi mészárlásról

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"szóval az az én véleményem, hogy ahol háború van ott véletlenül sem kukucskálok házak mögül nagy fekete tárgyakkal a kezemben."

2007-ben ott háború volt? Hmmm. Érdekes, jó tudni.

Bazz. Aki elsõ blikkre kis felbontásban szabad szemmel jól látható, hogy egyetlen darab Ak47 se volt a közelben, de még egy negyed akkora UZI sem.

Tegnap esti Family Guy epizód (idõutazós rész, 1939 szeptember 1.), Stewie beszólása:
- Micsoda? A németek tömegpusztító fegyvereket fejlesztenek? Miét nem tesz ellen az USA? (kis hatásszünet, ránéz a blökire) Mert nincs OLAJUK!

Nem értem ezt az USA ellenes fröcsögést. Az egyedüli megkérdõjelezhetõ tett a furgonra való lövés, bár teljesen világos, hogy a fegyvereseknek vélt(könnyen lehet, hogy azok is voltak) emberekhez érkezõ erõsítésnek vélték, így joggal feltételezték, hogy abban is felkelõk ülnek. Kapva kaptak az alkalmon, hogy még több amúgy bujkáló, nehezen azonosítható felkelõvel végezzenek, így rájuk lõttek. Ez teljesen helyénvaló is így...
"Odafent és odakint egészen más körülmények vannak."

igen egész más körülmények. pl nagy felbontású, és méretû tömörítetlen kép van az orra elõtt, közvetlen a heli optikájából. Ha én egy kis felbontású tömörített videoban látom amit látok, és õ nem, vagy vak (ami nem igazán fordulhat elõ repülõs személyzetnél), vagy elmebeteg és hallucinál (ezt is szûrniük kéne a hadseregben), vagy direkt gyilkol (ez a valószínûbb, mert "rohadt arabok")

4. Nem kezd öt évente háborút a szomszédos országokkal..
Ezek csak "járulékos áldozatok voltak", de ezt az áldozatot meg kellett hozni a demokrácia kiteljesedése felé vezetõ úton.
Reméljük, hamarosan Iránból is kapunk ilyen felvételeket, hiszen az is "haramiaállam" (ellentétben az USA-val, meg I.....-lel) és az is tele van pumpálva csúnya gonosz tenoristákkal. Amúgy meg a gyerekeket is terroristának képzik ki a helybéliek, tehát jogos likvidálni õket. Sõt lehet hogy a többi iraki "felszabadított" sem ítéli el õket, gondolatban tehát támogatja a terroristákat, tehát jogos ellenük "bármilyen eszköz" bevetése<#eplus2><#violent>
Mindezekhez az usának "joga van", mert az usának "joga van az önvédelemre".
Így-így!<#worship>

iSS!

Molnibalage
Itthon polgárháborús / háborús helyzet van? Nem.

Sztori végen. Szezont és fazont hasonlítod összeé.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Melyik másodpercekre koncentráljak? Ismételten mondom, hogy neked a délutáni szieszta elõtt a fotelbõl kurva könnyû. Odafent és odakint egészen más körülmények vannak.

Ettõl a tény persze tény, elkúrták. Csak éppen már csõlátású egyén a körüményeket lazán elfelejti és az ok okozati viszonyt is...

Ja, és nem 2003 volt, 2007. Addigra talán a sok gyökére PRESS logós marhának lehetett volna esze, hogy utánanézzek az elmúlt 4 év tapasztalatainak, hogyo mit NE csináljanak, ha élni akarnak.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Miért ki mondta hogy fegyver van náluk? Az bûnös.

Tehát akkor mondjuk meglátlak az utcán, és lelõlek, majd azt mondom hibáztam, akkor én nem vagyok bûnös?
Tudod a videokon egyértelmûen látszik, hogy itt nem hibáról van szó, hanem gyilkosságról. Tudod hibának lehet nevezni, ha valaki hirtelen tûzvonalba kerül, és eltalálod, vagy rossz látási viszonyok közt, valamirõl azt hiszed hogy fegyver. De itt annyira nem áll fent egyik sem, hogy nagyon. Egyrészt jól látható mi van, de inkább mi nincs. náluk. Max az rpg-nek látszó tárgyra lehet ráfogni, ha valaki elég vaksi. De a többinél még olyan tárgy sem volt amit fegyvernek lehet nézni. A vállon fényképezõt hordó emberkére is max azt lehetne mondani hogy pisztolyt hordoz (a méretébõl adódóan, ak47-est semmi kéépen, az sokkal nagyobb), de ki hord a vállán lóbálva pisztolyt?

mi lenne ha megnézéd a videokat?

szerintem meg csak nézzen bele egy nagy nagyítású optikába 😄 mint azmi ezeken a heliken van.

most komolyan arra gondoltál hogy szabadszemmel? omg

passatgt
én úgy láttam, hogy volt ott fegyver
az újságírók meg vállalták a kockázatot, amikor odamentek, aki meg ilyen helyre viszi a saját kisgyerekeit, az meg egy nyomorék
de legalább a gyerekeken segítettek utána

Molnibalage
És miért a WSO-nek? Ki adta ki a tûzparancsot? Esetleg linkeljem az 1991-es videót, amikor asszem egy M2 Bradley-t lõttek szét tévedésbõl, mert az azonosítást más kúrta el? Akkor is WSO a hibás?

Nagyon könnyen ítélkeznek egyesek. Ti biztos nem hibáztatok sohasem. Annyi a difi, hogy katonáknál éles helyzetben ez bziony emberéleteket jelenthe. Ilyen a popszakma.

Molnibalage
Aki szerint 1,5 km-rõl ez megkülönböztethetõ, az meg menjen Supermannak...

Molnibalage
Csak Izrael nem írta alá a képen levõ egyezményeket sõt, amennyire emlékeszem semmilyen nukleáris egyezményt.

A "leviccesebb" az, hogy jogilag az idióta szerzõdések miatt csak 6 atomhatalom van asszem, a többiek csak de facto atomhatalmak. Rég hallgatam már errõl N.Rózsa Erzsébetet.

Molnibalage
Szerinted ebbõl 1,6 km-rõl mennyit látni? Egy mesterlövész 10-szer optikai zoomos távccsövén sokat. Az AH-64 IR (?) sávban dolgozó kameráján picit kevesebbet, mert az hõt mutat. Sem a felbontás nem elég, és a színeket sem látni rajta, mert a hõmérséklet szeritn látsz árnyalatokat...

Molnibalage
Már elnézést, de AH-64 szintû technikát közel sem agyhalottak kezelnek...

tenkenorman
na meg a szitut sem értem.
hallom hogy lõnek szét mindent, és a gyermekemmel az elsõ ülésen megyek oda sebesültet menteni :/? ez rideg.
persze részvétem a holtak hozzátartozóinak, egyiksem érdemelte meg a halált (ha tényleg nem akartak ártani)
de hát akik golfozni megy az számítson rá hogy eltalálja a golflabda.

http://www.tenke.hu

tenkenorman
Már biztos sokan leírták amit én, de hátha mégsem.

szóval az az én véleményem, hogy ahol háború van ott véletlenül sem kukucskálok házak mögül nagy fekete tárgyakkal a kezemben.
a katonák szerintem azért beszélnek úgy- ahogy mert márképp nem tudnák feldolgozni, vagy így nem viseli meg õket.
van mentõs és rendõr ismerõsöm, és õkis ugyan így beszélnek. szerintem katonaként nagyon is tudják mennyire szar ha szétlövik a hátsódat.
bár azt nem értem a kisbuszra miért lõttek, meg a magatehetetlen emberekre

http://www.tenke.hu

Molnibalage
Nem kell tetteni a hülyét.

1. Szállítja az olajat.

2. Nincsenek atomhatalmi ambíciói.

3. Nem világbajnok kurd és iráni gyerekek és katonák gázzal való gyilkolásában.

csekkoltam is egyböl, de mint lätom pär napja nem aktiv, ehhze nem szolt meg hozzä (lehet hogy a helyszinen jär utänna, gyüjti a nyomokat, hogy pärtatlanul referälhasson ide😊))
az olyan igazságügyi rendszerben ahol erre jogosságot lehet ráfogni, ott komoly bajok vannak. Bár nem mintha ez újdonság lenne. Szóval sajnos reális hogy nem lesz komoly baja belõle. Lehet hogy ezért is merte megtenni.

"Az véletlenül sem tûnik fel senkinek, ha a nyamvadt sajtó nincs ott, akkor a furgon sem keült volna olyan helyzetbe amilyenbe került."

Ugye nem azt akarod mondani, hogy a sajtósok a hibásak a furgon kilövéséért?!?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Annak ellenére hogy egyetértek veled, sajnos hadi szempontból nem egyetértelmûen kirúgás/hadbíróság/egyebek. Ami azt illeti, max megrovás a magatartás miatt. Sajnos "rá lehet fogni" hogy jogosan cselekedtek.
Ráadásul paracsra.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

meg azért is hogy magukat mentsék. Ez a video egyértelmû kirúgás és min 12 év fegyház a fegyverkezelõnek, egy normális bíróságon. Kb tárgyalásnak sincs értelme olyan egyértelmû eset.

Molnibalage
Ott is ez a téma. 😊

nagyon kiväncsi lennek cifu velmenyere, ö a haditechnikai forum alfäja es omegäja😊...remelem megjelenik itt, es hozzäszol
Molnibalage
Látom te is sikeresen elsiklottál afelett, hogy ezt a sajtósokra értem. Az véletlenül sem tûnik fel senkinek, ha a nyamvadt sajtó nincs ott, akkor a furgon sem keült volna olyan helyzetbe amilyenbe került. Az éleslátás idáig már nem terjed?

csak éppen ez nem olyan fegyver, mint egy pisztoly, amivel a fekák oldalra döntve lõnek. Ezt normálisan KELL tartani.

Egyrész látni, hogy az az "rpg" jóval szélesebb mint egy "rpg" ráadásul kibukkan a fal mellõl a vége is és bizony túl rövid egy rpg-hez. Emellett "sok" ész kell hozzá, hogy az egész csapat egy rpg-zõ mögött összetömörüljön, ha esetleg észreveszik pillanatok alatt mind elintézzék, arról nem is beszélve, hogy semmilyen vállrólindítható kilövõ mögött nem ajánlott állni, mert komoly sérüléseket okoz a hátulra kilövelõ lángcsóva.
Az még elmegy ha ezt így egy laikus elhiszi, mert nem tudja hogy néz ki egy rpg, és hogy kijön belõle egy veszélyes lángcsóva indításkor, de az hogy egy KATONA akinek ez a munkája, nem tudja az egyszerûen hihetetlen.

Ak-47esekrõl a képek?

Molnibalage
Errõl meg nem a résztvevõk tehetnek. Ha hallgattak, akkor felsõbb utasításra.

Kornan
Jah , mert pont stinger rakétája van a lázadóknak. Régi Szovjet modellek közt kell keresgélni. pl ez
Kicsit elfordítod a kilövõt és már nem is látni azt a kis a kiugró részt, ami mellesleg RPG-n is lehet. Csak egy csövet látni.
Ott látni , amikor a fotós guggol az épület sarkában.
ja most néztem más felvételeket ezzel, nemsemmi tálib harcosnak az arcát is látni, pont a heli felé néz többször, de nem tudja hogy ott van (tehát az nagyon távol lehet).

jah, elvileg azzal a kamerával egy rendszámot is el lehet olvasni simán.

amúgy nem rossz felbontású az a kamera... max a youtubera felrakott felvétel az...

ez?

de mindnél ott van elöl a kiugró rész, ami egy sima rpg-nél soha.

De én még mindig várom a képeket, ahol EGYÁLTALÁN fegyvernek látszó tárgyat látni 😊 mert itt nem arról van szó hogy rpg vagy sam, hanem hogy hol a fegyver?

ne próbálj már úgy terelni mintha én nem érteném amit te írsz, nagyon átlátszó 😊

nyuny01
Látom nem érted mirõl beszélek,de nem írom le még 1x...

\"Az élet is olyan mint a póker : Ha nem kockáztatsz, nem is nyerhetsz semmit.\"

Kornan
Most néztem kb 1 tucat képet és nem nagyon láttam semmi gereblyére emlékeztetõt a légvédelmi rakétavetõkön. <#vigyor3> Max 1-2nél volt ilyen feltûnõen nagy kiugró rész. Én pl simán nem tudnám megmondani némelyiket közelrõl sem, hogy most RPG vagy SAM. Nemhogy egy relatíve rossz felbontású kamera képernyõjérõl, ahol a fegyver vagy annak látszó tárgy csak részlegesen látszik.
narumon
"minden fajta terrort elítélek,minden fajta gyilkosságot elítélek,de ez itt egy háborús övezet,mi sz*rt keresnek ott civilek fegyveresekkel!"

Talán mert kilépett a saját otthonából és ott vannak a fegyveresek? Tudod nem a civiliek rohannak a fegyveresek után hanem a fegyveresek (amerikai és arab) lõdörögnek a portáján.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

nyuny01
Senki nem mondta hogy minek ment oda,de tudta hogy mivel jár,ennyi!

\"Az élet is olyan mint a póker : Ha nem kockáztatsz, nem is nyerhetsz semmit.\"

na egy újabb funkcionális analfabéta... olvasd el végre

hohó most néztem meg az ide belinkelt videot. Húzás a zsindexre az ottani verziót nézni, nagyobb méretû és jobb minõségû is. (bár ennél is komoly látásproblémák kellenek hogy valaki fegyvert lásson, vagy csak én vagyok sasszemû? 😄)

Jó, csak ha most az a felvételt nézegetnénk, ahol Mi az az izé a csóka kezébe Geroge? Semmi csak kamera.. füstcsík Uhb+ pitypittypitty warnig felvétel vége, akkor meg ugye azt mondanánk, hogy milyen lámák voltak a harrypotteren.
nyuny01
Pedig ezt te írtad: "Ha belerúgnak valakibe, ne csodálkozznak hogy visszarúg..."

És a civil áldozatok akiket említettem õk kibe rúgtak bele?Az almás ládába maximum és még is meghaltak...

Sõõt akár nanotechnológiával gyártott, összecsukható impulzus ágyú is lehetett, amellyel egyszerre 26 helikoptert lehet befogni és lõni rá 170km-es távolságból.
Ezeknél nem volt fegyver, mégis agyonlõttek mindenkit.

jaspercry
"a felvétel hamár nyilvánosságra került,én nem látok mást mint egy sima katonai szabályos akciót!"
Ez az eset 2007-es! Nagyon hamar nyilvánosságra került hát tényleg. Úgy szivárogtatta ki valaki, nem is önként adta át a a hadsereg. A hivatalos álláspont szerint mindenkinél volt fegyver, és ellenállókkal végeztek. Ez a felvétel meg most rácáfol.

ez szinten durva csusztatäs, csak azert mert haborus zona, nem kell fegyvertelenekre 2 km magasrol löni, sem azokra akik sebesülteket pakolnak , valoszinü nem is ismertek a földön fekvöket, de mert emberseg letezik, probältak segiteni, erre a magasbol szarrä löttek öket, mert sebesültet paloktak

ugye te sem panaszkodsz ha cirkuszba visz anyukäd, es a hugodat szettepi egy kiszabaulo oroszlän, mert hanyagul epitettek a karämot...azert a buta pelda, hogy te is megertsd..szoval az a minek mentek oda duma demagog, es ostoba is
nem véletlenül írtam ezt: "ha a megszállókat robbantják"

olvasni kéne...

nyuny01
Nem a katonákra gondoltam,hanem azokra az emberekre akik reggel elindulnak bevásárolni,de nem érnek haza mert merénylet áldozatai lettek!Õk biztos sok mindenrõl tehetnek! lol

légvédelmi rakétáknál szokott lenni egy eléggé feltûnõ gereblyére hasonlító érzékelõ. Aki nem tudja megkülönböztetni a fegyvereket ne legyen katona... még én is simán felismerem a többségét, pedig nem vagyok katona, csak érdekel a téma.

"Valószínûnek tartom, ha kivonulnának Afganisztánból és Irakból is, megszûnnének a merényletek."

akkor még nem. De ha izraelt is végre magára hagynák(nem pumpálnák a pénzt és a fegyvereket, és nem húnynának szemet olyan dolgok felett amit ha más csinál jól elítélnak), akkor már igen. Hiszen az arab amcsi ellentét izrael-en keresztül indult.