239
  • havercsotány
    #239
    az emberélet nem számít, háborús övezetben.
  • sathinel
    #238
    Ja én is azt néztem hogy a sarkon mikor kinéz a fotós olyan mintha lőne. Ok úgy hogy elmondták előtte hogy fotós lehet következtetni. De elég veszélyes az a környék, és nem virágokat dobálnak a katonákra. Tehát érthető miért látta a fotóst fegyveresnek. Valsz én is benéztem volna.

    Kéne a fotósoknak is valami mellény mint a mentősöknek van vagy valami feltünő színű. Igaz így észreveszik őket messziről, de az életük is biztonságosabb.

    Ennyi erővel lehetne mászkálni paintball fegyverekkel is aztán meg megmagyarázni hogy csak játszottak és gonosz ördögi amerikai katonák halomralőttek egy csomó paintballozó gyereket...
  • andrist87
    #237
    nvidia 8800gts gigabites eladó érd [email protected]
  • Rincewind
    #236
    Nem nagyon latok semmi kulonlegeset ebben a videoban. Egy kamerat osszetevesztettek fegyverrel, de tenyleg lathato a kepen legalabb egy AK, meg az RPG is tisztan felismerheto, ott rejtozkodik a haz mogott es a helikoptert lesi. Nyilvan hogy igyekeznek megelozni a bajt. Tuzparancsot is kaptak, tisztan hallani, ahogyan dispatcher mondja "engage." Ez a cikk megint a szokasos SG bulvar kaka, nem erdemes keszpenznek venni.

    Egeszen biztosan haltak meg civilek is, ez nem ketseg, de ugye ha fegyveresekkel lofralsz egyutt, akkor ennek fenn all a lehetosege, a gyerekeket meg nem viszem haborus ovezetbe, foleg nem oda, ahol 5 perce meg lottek.

    Abszolut SEMMI kivetnivalo nincs ebben a videoban. Persze a sok 0 IQ ember, aki ugye annyira nem veszi a faradtsagot, hogy megtanuljon angolul, kenytelen az ilyen ferditett bulvar cikkekkel beerni. Ez sajnos egyike a magyar oktatas visszamaradottsaganak. egyre butabb nep leszunk... :(
  • JethroHUN
    #235
    Ezt nem szabad Amerikának szárazon elvinnie... csak egy baj van ez az Ő bolygójuk, ők irányítanak, mindent és mindenkit...ebből is remekül látszik h azt lőnek le és ott ahol akarnak. Azt pedig ne akarják bemesélni h a csúcs technológiás felismerő programok nem tudnak egy kamerát egy rpgtől megkülönböztetni. Nem kell itt amcsikat védeni, sok szar van ott aminek már ki kéne derülni-e
  • Tetsuo
    #234
    Masodik soroddal egyetertek.
  • hiftu
    #233
    Én csak annyit szeretnék a cikkhez hozzáadni, hogy:
    Az amcsiknak a kurva anyját...

    Ebből sem lesz felelőségrevonás. Max a wikileaks munkatársainál..
    Szerintem minimum a hazaárulás vádját fogják a nyakukba akasztani...
  • Dracad
    #232
    "Anfetaminnal belőve bringázni nem tudsz, nemhogy helit vezetni te nagyon te..."

    Na akkor only for the record, egy kis tisztázás.

    Az amerikai légierő pilótái receptre igényelhetnek Dexedrine-t. A Dexedrine az USA-ban legális receptre kapható farmakológiai tisztaságú metamfetamin. Nyílt titok hogy a berepülő pilóták és a vadászbombázó F-22-vel huszárkodó társaik ingyen kapnak egy csomagot a hosszú küldetések előtt.

    Hogy egy Apache kezelő személyzete esetében mi a pontos eljárás azt ugyan nem tudom, de mivel ők is a légierőnél dolgoznak minden valószínűség szerint nem lehet túl nehéz meggyőzni egy katona orvost, aki amúgy rendszeresen ír fel Dexedrine-t más egységeknek.


    Amfetaminnal belőve pedig nagyon is jól el lehet bringázgatni, a katonák mégis inkább csak lenyelik a pici Dexedrine kapszulákat, az injekciózás az nem annyira az ő világuk. Azt inkább magasabb szinten lévő emberek szokták csinálni, Hitler és Kennedy (az elnök) is rendszeresen kapott amfetamin injekciókat saját orvosától.

  • Mike
    #231
    adnák inkább neked, igaz-e?
  • nyuny01 #230
    "az ilyenek mélyítik el az usa iránti közútálatot..."

    Szerintem meg az ilyenek mint te...

    Már többször leírták itt ha háborúban hibázol,az emberéleteket követel!
    Amúgy meg a 17-perces videón kívül,nem igazán tudsz semmit az egészről,hogy miért voltak ott,hogy mit csináltak előtte...Jah és nem te ültél a gépben...valószínű jobb is...

    Ezért nem értem miért mocskolod őket!

    Inkább ezen gondolkozz el...
  • gvrv
    #229
    Szarházi mocskos férgek... ilyen az, amikor hülyegyerek kezében van a technika... undorító... az ilyenek mélyítik el az usa iránti közútálatot...
  • Molnibalage
    #228
    Anfetaminnal belőve bringázni nem tudsz, nemhogy helit vezetni te nagyon te...

    (Mellesleg minek dorgoznának?)
  • Inquisitor
    #227
    "agyhalottak szerintem nem vezetnek AH-t de mindegy"
    No igen, az a Anfetaminnak meg nincs olyan mellékhatása, amitől agyhalott lesz a pilóta és civileket, angol páncélosokat vagy kanadai légierő gépeit lövi le ...
  • Mike
    #226
    agyhalottak szerintem nem vezetnek AH-t de mindegy
    és a katonaságnál sem mindenki idióta
    max a gyalogságnál
    de a légierőnél tuti nem
    tiszt sem lesz senkiből 8 elemivel, meg 1 hónap kiképzéssel
  • Mike
    #225
    szerinted ez a magyar muszlimokat hol érdekli?
    amcsik zsidók a sátán gyermekei, ennyi
  • Mike
    #224
    hopp, bocs az elgépelésekért, kimaradt ragokért
  • Mike
    #223
    ha az amcsik elmennek, Sziria, Irán felosztja az országot
    Az mitől lenne jobb? Azon kivül hogy egyesek szive repesne az örömtől fél precig, hogy aztán rákoncentrálhassanak arra, hogy sikerüljön kiebrudalni a zsidókat. Következhet Európa. Ami nem sikerült fegyverrel évszázadokag, majd most szépen lassan betelpüléssel, vad szaporodással. láttunk már ilyet: Buda

    Lehet, hogy örültségnek meg összeesküvés elméletnek tűnik, de szerintem európa eliszlámosodásának megvannak már a jelei
    más kérdés, hogy valószínüleg nem tudatos ez a folyamat
    de lesz itt még háború, és akkor mindenkinek szint kell vallania melyik oldalra áll
  • Mike
    #222
    Igen, szerintem is jó lenne eldönteni.
    Mert előbb-utóbb - és lehet hogy még a mi életünkben nem is - el kell döntenünk mit szeretnénk. Iszlám Európát vagy keresztényt.
    Bárhogyan is náézzük ez jelenleg is a kultúrák harca. Középkoriszinten élő emberekkel akarsz toleráns lenni?Sáriát akarsz Európában?
    Főleg magyar létedre? Kicsit sem zavar őseid kiontott vére, verejtéke?
    Végre egyszer az erősek oldalán állunk, nem a vesztesekén.
    Az amcsik a szövetségeseink. Mégis olyan szinten mocskoljátok őket, mintha még mindig Kádár alatt élnénk és tartana a hidegháború.
    Azt mondjátok csak az olajért mentek. Lehet. Te szemnély szerint használsz olajat? Az olaj jelen kultúránkban startégiai fontosságú? Igen. Játszottál már startégiai játékkal? Tudom, ez nem játék, csak hogy el tudd képzelni. A stratégiailag fontos dolgokat nem kell megszerezni, befolyásod alá vonni? De bizony.
    Nem mondom, hogy nem volt elbaszott háború Irak második megtámadása. Mert ugye nem felejtjük el, hogy volt már Háború Irakkal, csak uyge akkor Irak támadta meg Kuwaitot. És bizony kegyetlenkedtek a civilekkel. Akkor hol voltatok, hogy sajnáljátok szegény kuwaitiaket? Miért nem jajgatott akkor senki? Ennyi magyar beszélő muszlim lenne ebben az országban?
  • Molnibalage
    #221
    A legnagyobb "vicc", hogy az irakiak inkább egymást ölik, mint a jenkiket...
  • Amergin
    #220
    Jó lenne tisztázni, hogy ki van a rossz oldalon, Uraim!
    Akik minden ok nélkül (olaj?) bemennek egy országba, és írtják a jónépet, meg az idegen megszállás ellen jogosan fegyvertfogókat azok az igazi terroristák, és szerintem had hulljanak, mint a legyek. Jó volna a sok médiacsulától behomályosodott szemüvegeiteket letenni és anélkül megnézni, hogy mit is képviseltek.
    A szülőföldjük idegen megszállása ellen küzdőket a II. vh-ban "ellenállónak" meg "partizánoknak" hívták. Mi is a különbség? A Reich a nyersanyag és munkaerő források miatt rohanta le az országokat anno. A "fenséges, magasságos, blabla" usa ugyanezt teszi. Mocskos imperialista fa***k ők is, csak éppen náluk van az erő (egyelőre), a primitívek meg úgy gondolják, hogy akkor biztosan az igazságnak is mellettük kell állni. Sajnálattal közlöm: tévedtek. Ki mondta, hogy az usának "joga van" bábkormányt ültetni a megszált országok nyakába és elrabolni az ottani javakat? Milyen alapon? Az erősebb kutya b****k "joga" alapján?
    Védhetetlen álláspont.
    "Terroristák..." Nevetséges és szánalmas.
  • ReTeK
    #219
    száddámot már egy ideje eltették az útból de az irakiak még sokáig nyomorogni fognak hiába van a talpuk alatt a világ egyik legnagyobb olaj készlete, rábasztak keményen
  • Deus Ex
    #218
    Teljes felvétel

    No, akkor itt a teljes felvétel, 39 perc terjedelemben, röviden összefoglalom a kulcseseményeket.

    1. Bár nem teljesen világosak számomra a pontos körülmények, de az a benyomásom alakult ki, hogy valamilyen nagyobb léptékű köcsögmentesítő akció során történek a felvételen látható események. A földi lépcső folyamatosan szorványos könnyűfegyver tüzet jelent, a felvétel végén pedig másik helyszínre vezénylik a géppárt, ahol egy épületet kínálnak meg három Hellfire-val.

    2. A felvétel hamarabb kezdődik, mint a rövidített változat, a mecset melletti területen fegyvereseket azonosítanak, akiktől egy fekete furgon hajt el. Ettől kezdve érthető, miért támadnak a mentésre érkező furgonra.

    3. Ha jól értelmezem 19:18-nál a földi lépcső arról számol be, az egyik holttest alól egy RPG lőszer kandikál ki. Viszont egyszer sem hangzik az el, hogy nem látunk fegyvereket, ezek civilek voltak.
  • Molnibalage
    #217
    Blablabla...
  • Molnibalage
    #216
    Csak nem remeg a hali és velei a kép, amit látsz, nincs zaj, nem vagy veszélyben,a monitorod kijelzője, csak 4-8-szor akkora területű, mint a helin, annyiszor tekered vissza, amennyiszer akarod. Ezen felül csak a képet nézed, nem nézel semmi mást, nem kezelsz semmi mást és nem ülöd szét a segged egy szűk kabinban.

    Elég lesz ennyi difi, vagy mondjak még pár dolgot?
  • NEXUS6
    #215
    A nyugati országok katonái olyan háborúra vannak kiképezve, ahol az ellenfelek és azok fegyvereik jól azonosíthatóak, már csak nagy méretüknél fogva is. Ellenük fejlesztettek ki az olyan fegyvereket, mint az AH-64 harcihelikoptert, amely alapvetően tankelhárításra, egyéb páncélozott célok és gyalogság pusztítására szolgál. A kezelő személyzet kiképzése is erre irányul.

    Az iraki és az afgán konfliktusban azonban ilyen célpontok nincsenek. Nincsenek a háborús jog szerint könnyen beazonosítható, egyenruhát viselő kombattánsok. Hanem csak a civilek közt is elvegyülő, viszonylag alacsony intenzitással, kevéssé szervezetten harcoló fegyveres ellenállók.
    Az ő felderítésük és semlegesítésük, nem a reguláris katonai erők feladata, ők erre nincsenek kiképezve. Ez sokkal inkább hasonlít valami bűnöző szervezetek közötti háborúra, amire a rendőri erők kapnak kiképzést.

    Ez a verébre atombombával lőni tipikus esete, kiegészítve egy hülye, trigger-happy gépszemélyzettel, a felelősségük annyi, mint az atomot Hirosímára ledobó katonáké. Ők az utolsók a sorban, a ravaszt azonban gyakorlatilag már sokkal korábban meghúzták. Az, hogy pont ezeket a civileket és nem másokat találtak el a golyók, csak a sorson múlik.
  • Molnibalage
    #214
    Mai napig nem értem Szaddamot. Annyi olaj van Irakban, hogy ma Irak olyan lehetne, mint Dubaj. Csak fel kellett volna hozni az olajat és nem háborúzni. Szaddam ennyire barom volt...
  • wednes
    #213
    Hát az is egy narkós lehetett, mikor olyan járművekre nyitott tüzet, amiknek a tetejére még a brit zászló is ki volt feszítve.
  • Skynet85
    #212
    Sajnos a világ sose az igazságosságról szolt soha nem is fog, és sajnos ez a jobbik rossz, gondolj bele ha saddamnak lett volna amcsihoz hasonló serege...

    Azonban a pilóta magatartása enyhén furcsa, ,,let me shoot" rendesen fel volt villanyozva, attól hogy nyilvánvalóan harcképtelen emberekre lőhet, mert hogy a mikrobusz ami ment értük messziről sem volt veszélyes az tuti... kb az a10 -es esete amikor a pilóta túlbuzgósága eltett pár britet lábalól
  • gasi
    #211
    RPG-t egyertelmuen akkor mondja 4:06nal amikor meglatja a sarok mogott a fotost. 4:18 nal egy pillanatra meg latni amikor felemeli az obit, ezt ertelmezi ugy hogy rajuk lottek/akartak loni.
    Amugy pont most volt itt a cikk az sgn hogy az agy azt lat amire szamit. (link) Gondolom a loveszek sem azert meresztik a szemuket hogy kinel lehet teleobjektiv, ertelemszeruen egy hasonlo formaju targyba a fegyvert fogja belegondolni/kepzelni.
    Ennek a ki mit lat bele dolognak csak akkor lenne ertelme ha minden hatter informacio nelkul megnezetnek emberekkel ezt a filmet (egymassal sem beszelhetnek) es utana le kene irniuk hogy szerintuk mit latott a pilota. Ha mar a cikk elmondja a trukkot akkor mar akaratlanul is objektivnek nezed majd a kerdeses targyat.
  • obe
    #210
    bocs, hibás:)

    rpg
  • riviera
    #209
    Molnibalage! Te egy igazi militarista fegyverbuzi fasz vagy! Maradj meg a játékodnál a falcon pápa faszfejségnél, az való neked!
  • obe
    #208
    rpg-k, nézzétek meg, mekkora egy ember kezében
  • galocza
    #207
    azt nem értem én, hogy lehetett szó akkról és rpgről (többesszámban), amikor nem láttak mást, mint egy vállpántot.
    arról nem szólva, hogy mind2 egy kicsit méretes darab, illett volna kilógni itt-ott.
    persze hát johnny azért ment katonai pilótának, hogy lövöldözhessen, ne a száját tátsa...
  • obe
    #206
    ez igaz lehet akkor, ha forrong az utca, de össz viss az a pár ember volt az utcákon, még csak nem is sietett senki, nem mond már hogy sietni kellett, és biztos ami biztos lelövöm őket, nehogy terhes nőket mészároljanak le...ráadásul percek óta befogta őket az apache, még csak fel sem fedezték a helikoptert, és gondolom sehol a közelben egy földi egység, akik 3-8 pocakos fehér inges apukát el ne tudna intézni
  • Deus Ex
    #205
    No, ha visszanézel tizenöt másodpercet, akkor a diskurzus arról zajlik, hogy a földi lépcső egyik járműve átment az egyik holttesten. Erre valaki visszakérdez, hogy valóban? A válasz az, hogy lehet, csak vizuális illúzió volt, de úgy látta.
  • Deus Ex
    #204
    Ha a további azonosítással töltött idő alatt, esetleg akkor, amikor a fegyvernek látszó tárgyat lóbáló békés járókelők takarásban vannak, szóval ha a tétlen Apache szeme láttára a békés járókelők mégiscsak lelődöznek egy tucatnyi terhes nőt és látássérült gyereket, meg az üdvhadsereg négy aktivistáját, akkor meg ugye azt írnánk ide, hogy mértököltek, ha egyszer látszott, hogy ott az AK, hát hogy lehetnek ilyen barmok, hogy ölbe tett kézzel végignézik az ártatlan látássérült terhes üdvhadsereges embereket?
  • obe
    #203
    az meg a másik hogyha nem biztos hogy ak-t, vagy rpg-t, akkor repülök még 2 kört, a kurva magas 1,5 km magasban, a kibaszott biztonságos agyonpáncélozott ah 64-ben, ilyen magasságban semmilyen rpg, ak nem jelenthet veszélyt...nem láttam a felvételen hogy bárki is csak tüzet nyitott volna rájuk, tehát egyáltalán nem volt sürgős, azt viszont hallani, hogy a személyzet mindenképpen tüzelne, lehet újabb strigulákat festeni az apache oldalára, valamint este a körletben felvágni, a többi 20 éves hős/veterán előtt...semmi, de semmi fenyegetés nem érte a helikoptert, de azért mehet a 30 mm-es páncéltörő lövedék a segíteni (nem fegyvert pakoló) akaró civilekre...

    mégegyszer leírom azoknak a gyengébb elméjű kommentelőknek akik úgy gondolják minek megy újságíró /tévés /fotós ilyen helyekre, azért hogy ne történhessen meg pont egy ilyen mészárlás, amit mi itt nem láthatnák soha, mert ezt is eltusolták volna, és még számtalan mást is...biztos az ilyen kommentelők azokat az időket várják vissza, amikor a szovjet tv egy hét után elmítette meg mellékesen , hogy valami aprócska kis üzemzavar volt náluk egy erőműben 1986-ban...tényleg nem kell háborúba, konfliktusba ujságíró, fotós tv-s?...nem kell az infó, elég ha pár év múlva irakról megjelenik egy kis dok film a hős fiukról?...ugye hogy nem



  • Inquisitor
    #202
    Lehet én vagyok hülye, de ott ahol egy ilyen világosabb kör jelenik meg a halott körül, ott mondják rádión, hogy csak "visual illusion" volt. Az amcsi pilótákat meg nem kéne nyomni annyit amfetaminnal, és akkor nem lövöldöznének civileket vagy szövetséges egységeket végre ...
  • Deus Ex
    #201
    Hol derült ki? Csak azért kérdezem, mert az origón és az indexen is arról szólt a cikk, hogy a két újságiró az amerikaiakkal harcoló felkelők szemszögéből akart anyagot készíteni.

    Herkules, ne a sarok mögött guggoló csókát nézt, hanem a csíkos pólóst. 4:47 - 4:51 között. Ha ott nem látod a jobb kezében tartott AK-nak látszó tárgyat, akkor arra nem tudok mit mondani..
  • Deus Ex
    #200
    Hát, azt azért gondolom kijelenthetjük, hogy - a jelen cikk állításával ellentétesen - a felvételeken fegyvernek látszó tárgyat lóbáló emberkéket láthatunk. Nyitott vagyok más magyarázatra is a 4:47 - 4:51 közötti időszakban megfigyelhető, AK-származékra hajazó tárgyra, de hajlok arra, hogy ezek bizony köcsögök voltak, a feliratok elhelyezése pedig nem több, mint puszta médiamanipuláció. Érdekes módon a "Saaed taking on the phone" illetve a "Namir about to soulder Camera" feliratok épp akkor terelik el a néző figyelmét, amikor a csíkos pólós kezében azonosítható a gépkarabély. Ez elegendő az első benyomás kialakításához, a nézők zöme pedig nem veszi magának a fáradtságot a felvétel többszöri megnézésére és annak kikockázására.