5
  • iambg
    #5
    Pedig nem is kell annyira elmeroggyantnak lenni hozzá...

    Valójában a virtuális kard használata által kapott élményt fizeted meg, ugyanúgy, mint a kábeltévé előfizetéssel, ahol azért fizetsz, hogy legyen lehetőséged bámulni a pixelhegyeket. Van, aki le se szarja a tévét, hanem inkább vesz egy virtuális kardot mert neki az nagyobb hasznosságot jelent, nagyobb élményt nyújt neki a dolog. (Persze gondolom ritka az olyan aki tévét nem fizet elő virtuális kardot viszont vesz, ez inkább elméleti kérdés... De az elv az megkérdőjelezhetetlen)

    Egy játékszoftver esetében pl nem a játékot veszed meg, hanem annak jogos használója leszel. Azért fizettél, hogy a játék használati jogát ténylegesen használva élményt szerezz magadnak. Nem ugyanaz mint elmenni a moziba? Azért is fizetsz pedig csak vizuális élményben van részed. Nem mindegy hogy megveszek egy játékot, vagy hogy nem fizetek a játékért de fizetek az extra tartalmakért?

    Valójában az egész csak fogyasztói preferencia kérdése, azaz virtuális kardot is csak addig árulnak amíg az kell az embereknek, ahogy kurvák is csak addig lesznek az út szélén amíg van rájuk igény...
  • Skynet
    #4
    3 dolog kell ahhoz hogy M.o.-n egy nagy "magyar" webes cég szóba álljon veled. Legyél éber stréber és főleg HÉBER....:)
  • Gyuszopapa
    #3
    Pedig hidd el sokan kifizetik érte a lóvét.
  • Tinman #2
    Bizony és az a vicc, hogy nem ti vagytok a hülyék, hanem az a sok elmeroggyant aki képes egy virtuális kardért valós összeget kifizetni.
  • Komolytalan
    #1
    Az egészben az a vicces, hogy kb 5-6 éve próbáltunk meg házalni egy olyan ötlettel a nagyobb magyar webes cégeknél, aminek ez a megtérülési modell volt az egyik fele (volt másik is). 10-ből kb 2 méltatott válaszra, és leírta, hogy hülyék vagyunk, mert ezért senki se fog fizetni. Pedig nem kellett volna 1M ájró, még 100K se, hogy frankó gámát csináljunk. Nem baj, majd legközelebb megkeresek egy svájci hot-dogost, hátha az picit kevésbé lesz konzervatív mint a magyar webes cégek.