U.S.A
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amikor regisztráltam, ha jól emlékszem a Petey nem volt elérhetõ, így választottam a kedvenc versenyzõm nevét.
The only speedometer is in your head.
\"A jellem olyan, mint a fa, a hírnév pedig az árnyéka. Az árnyékra gondolunk, pedig a fa lényeg.\" ~ Abraham Lincoln
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
\"A jellem olyan, mint a fa, a hírnév pedig az árnyéka. Az árnyékra gondolunk, pedig a fa lényeg.\" ~ Abraham Lincoln
Nem nagyon nézem a vb-t, de csak az amerikaiaknak szurkolok. Ha megverik Algériát, akkor gondolom továbbjutnak, nem? Legalábbis én úgy hallottam. (Nem láttam még a csoportot, és a pontjait a csapatnak...)
Ja, és Petey hozzászólásával egyetértek. <#eljen>#eljen>
USA remek meccset játszott, félidõben mondtam a barátaimnak, hogy ebbõl 3-2 lesz, majdnem igazam lett...
Ezzel együtt nagyon szimpatikus csapat ez-az amerikai, látszik, hogy van bennük küzdõ szellem, és igazi csapatként mûködnek.
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
Hajrá, Hajrá!!
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007
#648: Már láttam, <#pias>#pias> király kép nagyon.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nagyon jók lettek az újítások, ez-az új háttér nagyon tetszik. Grat!
Ha AC/DC, akkor elhoztam az egyik kedvenc számomat tõlük:
http://www.tenke.hu

Társ Topikok felirat meg mehet egy sorral lejjebb.
#635: Ja végigvittem, és egész sokat szórakoztam arrafele.
Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--
Tervezés és egyezmények
A Colorado folyó szabályozására elõször 1902‐ben hozott Theodore Roosevelt elnök törvényt (Reclamation Act). 1905‐1907 között, valamint 1916‐ban is súlyos áradások voltak a Colorado folyón, így egyre sürgetõbbé vált a folyó szabályozása. 1922‐ben alapítottak egy bizottságot, amelyben képviseltették magukat a vízgyûjtõ terület államai és a szövetségi köztársaság képviselõje is. A szövetségi képviselõ Herbert Hoover volt, aki késõbb Warren Harding elnöksége alatt a kereskedelmi miniszteri tisztet töltötte be. 1922 januárjában Hoover Arizona, California, Colorado, Nevada, Új‐Mexikó, Utah és Wyoming államok kormányzóival találkozott, hogy kidolgozzanak egy fenntartható megállapodást arról, milyen mértékben osztozzanak az államok a Colorado folyó vizébõl. A szerzõdést (Colorado River Compact) 1922. november 24‐én írták alá, ez alapján a folyó medencéjét alsó és felsõ részre osztották, elosztva az érintett államok területei között a vízmennyiséget. Ez az egyezmény Hoover megállapodás néven vált ismertté, a Boulder Dam Project (Boulder‐gát projekt) útját kövezte ki.
A gát építéséhez el kellett terelni a folyót. Négy alagutat vájtak a sziklafalba, amelyeken keresztül folyt az építkezés ideje alatt a víz. Az építési területet alulról és felülrõl ideiglenes gátakkal védték meg. Miután a gát elkészült az ideiglenes gátakat elbontották és elkezdhetett felgyülemleni a víz a gát mögött.
A beton négy fõ alkotóelembõl áll. Homokból, kavicsból, vízbõl és cementbõl. Ezeket a megfelelõ arányban kell jól összekeverni, hogy kellõen szilárd betont kapjunk. Talán a kavics a legfontosabb összetevõje, hiszen a gát tömegének háromnegyedét ez az anyag adja. A kavicsnak agyagtól és szerves anyagoktól mentesnek kell lennie. Hogy a szállítás ne legyen túl hosszú, a gát közelében kellett egy kavicslelõhelyet találni.
A Bureau of Reclamation (az építésért felelõs szövetségi hatóság) lehetséges ügyfelei hónapokig kutattak a Black Canyon körüli sivatagban megfelelõ kavicslelõhely után. Végül alig 6 mérfölddel feljebb a folyó arizonai oldalán egy hordaléklencse lett a kavicsforrás. Az árvizek évmilliók alatt rengeteg kavicsot raktak itt le. A kavicslencse több mint 100 acres (404686 m²😉 nagy és 35 láb (10.67 m) vastag volt.
A Hoover‐gát erõmûjében 17 fõ turbina található. Az elsõ 1936. október 26‐án kezdte termelni az áramot. Ezután sorban kapcsolták bele a generátorokat az áramtermelésbe. Az utolsó generátor 1961. december elsején indult el. A generátorokat 1986 és 1993 között felújították, így összesen 2236 megawatt teljesítményt tudnak termelni. A gát 1947 és 2005 között évente 4400 GWh energiát állított elõ. 1984‐ben termelte a legtöbbet, 10 348 GWh‐t. (a Paksi Atomerõmû évente átlagosan 14000 GWh energiát állít elõ)[
A Hoover‐gát, nemcsak árammal lát el közel 1,3 millió embert, de megóvja a lejjebb fekvõ területeket az árvíztõl. Évente 8‐10 millió ember látogat el a gáthoz, illetve a körülötte lévõ nemzeti parkba. A gát a Nyugati part fejlõdésének egyik fontos mérföldköve volt. A legnehezebb idõkben nyújtott megélhetési lehetõséget az építése, majd ivóvízzel és elektromos árammal látta el a környezõ sivatagos területeket, amelyek így gyors fejlõdésnek indulhattak
És régen:
#628 - 29: Tubák voltak Bp. környékén is, de egyet se láttam még...
I met God. She's black
I met God. She's black
XBOX Live Gamertag:Waczkor

Viszont szerintem F1 max 2 -nél sose fognak nagyobbra nõni, azért akkora viharfolyosó nincsen nálunk mint Kanadától az amerikai prérin keresztül a Mexikói-öbölig ... A kanadai hideg levegõ itt ugyanis könnyedén tud találkozni a Mediterrán légtömegekkel, és ez okozza a gyakori tornádókat az usa -ban. De viszont egy kisebb házat egy F1 - 2 -es is szét tud kapni. Kíváncsi lennék egy forgószélre élõben is !
Egyszer voltam haloweenkor, de sajna másnap hajnalban repültem haza, úgyhogy nem tudtam sokáig maradni. A város étterem utcáján már este 9-kor volt vagy 10000 ember. Meg egy nagy csomó egyenruhás fogd-meg (nem rendõrök). Nem nagyon tudtam mire vélni a dolgot, de aztán mesélték, hogy éjfélre a társaság nagy része mattrészeg lesz a bud light-tól, és sokszor összeverekedik a tömeg. Nem nagyon bírják a piát az ismerõseim, azt mondják, hogy nem nagyon lehet inni, mert buli után mindig haza kell vezetni. Elvileg egy sör után még szabályos vezetni, a kettõ után nem árt várni egy órát. Egyszer-kétszer én is vezettem haza sörözés után, de inkább maradok az itthoni gyakorlatnál, nem volt valami nagy élmény.
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E