U.S.A

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jeff Gordon
Hali, nem probléma, igazából a Petey a becenevem, de ahogy tetszik, ha Jeffként hívsz, úgyis jó, néhányan így ismernek.
Amikor regisztráltam, ha jól emlékszem a Petey nem volt elérhetõ, így választottam a kedvenc versenyzõm nevét.

The only speedometer is in your head.

Borzgy
Az angolok mérkõzéseit nem néztem, de az amerikaiakét igen, és szerintem nem alibifocival jutottak el addig ameddig. Mondjuk az Algéria elleni meccsen bennem is bizsergett valami, hogy ez az Egyesült Államok, mintha nem akarna focizni. Ennek ellenére igenis, komoly helyzeteket hoztak létre, amelyeket alibifocival nem lehet elérni. Mellesleg hozzáteszem, hogyha mindegyik nagy helyzetet nem hagyják ki buta hibák miatt, akkor ez a meccs lehetett volna 3-0 is.

\"A jellem olyan, mint a fa, a hírnév pedig az árnyéka. Az árnyékra gondolunk, pedig a fa lényeg.\" ~ Abraham Lincoln

Nem vicc, annak ellenére hogy le van írva az amerikai válogatott, nagy meglepetést okoztak a VB -n a játékukkal. Komoly csapat a C csoportban max az Angol volt még, ha 100 % -osan játszottak volna, a jenkik akkor is a 2 -ik helyen tovább jutnak, szvsz. (Vagy nem.) Amúgy ezen a VB -n a legnagyobb kérdés az, hogy melyik a komoly csapat. Franciaország nevetségesen kiesett, de az összes többi akitõl elvárnánk hogy bejussanak a legjobbak közé, csak erõlködik a szarabb csapatok ellen is, és alul teljesít. Azon hogy az Egyesült Államok csoportelsõ lett, én is meglepdõtem, igaz a 91 -ik percben Donovan gólja volt a sorsdöntõ.

Molnibalage
Vicc az egész. A két angolszász csapat alibifocival végzett ilyen helyen. Az elsõ komolyabb ellenfélnek illene elgázolnia õket. Itt gondolok olyan komoly (?) csapatokra, mint Dél-Korea vagy más kaliberû csapat.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Szintén ! <#eljen>

Borzgy
Gyõzött az U.S.A!!!! Csoportelsõként!!! Ordibáltam a 91. percben 😄D.<#vigyor2>

\"A jellem olyan, mint a fa, a hírnév pedig az árnyéka. Az árnyékra gondolunk, pedig a fa lényeg.\" ~ Abraham Lincoln

Borzgy
Bocsánat, elnéztem: Jeff Gordon hsz.-ével értek egyet. Elnézést a hibáért<#szomoru1>

Borzgy
Aloha!
Nem nagyon nézem a vb-t, de csak az amerikaiaknak szurkolok. Ha megverik Algériát, akkor gondolom továbbjutnak, nem? Legalábbis én úgy hallottam. (Nem láttam még a csoportot, és a pontjait a csapatnak...)
Ja, és Petey hozzászólásával egyetértek. <#eljen>

Jeff Gordon
Így van, remélem nem ezen fog múlni a csoportból való továbbjutás, bár most az angolok is szenvednek gazdagon az algériaiak ellen.
USA remek meccset játszott, félidõben mondtam a barátaimnak, hogy ebbõl 3-2 lesz, majdnem igazam lett...

Ezzel együtt nagyon szimpatikus csapat ez-az amerikai, látszik, hogy van bennük küzdõ szellem, és igazi csapatként mûködnek.

Falkon
Na igen. Hogy abba mi volt a rossz? <#nemtudom>

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Nem hogy egyenlítettek a 2 - 0 -ból, hanem berugtak egy szabályos harmadikat is, amit a szemét bíró nem adott meg. <#levele>

Falkon
Megy ez az USA-nak. Egyenlítettek!
Hajrá, Hajrá!!

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Hajrá USA !!!

Jeff Gordon
Holnap jönnek a legjobbak, a németek, és az amerikaiak. Jó meccsek lesznek!

tenkenorman
Mexico 2-0 ra elverte a franciákat.😄

http://www.tenke.hu

Banano
Usenka.

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Kanada sem rossz hely... és ott van az USA szomszédságában 😄DD
Jeff Gordon
Mármint USA, vagy Hungary?

Banano
Rájöttem hogy buzi egy ország ez,és most már inkább Kanadába költöznék xD.

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Yeah 1-1 lett. (Lesz ez még jobb is !) <#eljen>

#648: Már láttam, <#pias> király kép nagyon.

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

szabii98
USA kedvelõk, ma M1 USA-Anglia

I met God. She's black

Willi Betz
Váltó áram oszt kész😄

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

tenkenorman
elektronika szakos õ is meg én is. az egyenirányíók meg csak 3.os anyag.

Jeff Gordon
Igen, csöppet😊)
Nagyon jók lettek az újítások, ez-az új háttér nagyon tetszik. Grat!

Ha AC/DC, akkor elhoztam az egyik kedvenc számomat tõlük:

a fazon kissé el van tájolva szvsz... vagy azt se tudja hogy mi az az AC DC... 😄
tenkenorman
egy csávón a suliban ACDC-s póló volt, és a buszon slash rõl beszéltek hogy mekkora jó, a kezére pedig az volt rá írva hogy fuck the usa... no comment.

3-ik kép nagyon szép! <#eljen>

A linkelés legyen valami más színnel, azt jó lesz ... háttér az fasza.
Társ Topikok felirat meg mehet egy sorral lejjebb.

Be kellene újitani egy hátteret... valami egyszerûbbet mert igy eléggé problémás a betûk olvashatósága...
#634: Jó ez, szerintem kezdhetsz még egy sort a linkeknek, biztos lesz még nem egy. (Meg nem árt láthatóvá tenni a betûket.) 😊
#635: Ja végigvittem, és egész sokat szórakoztam arrafele.

Amúgy ha már játszottál a GTA: San Andreassal akkor ismerõs lehet, mert abban a játékban egészen élethûen le van modellezve a Hoover gát... 😄
Na ez megyen ki a banner alá! <#eljen>
Niagara Live !

sovatalevi
de joooooooooooo

Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--

A Hoover Gát

A Hoover gát egy hatalmas völgyzáró gát az Amerikai Egyesült Államokban a Colorado folyón. A gát két állam, Arizona és Nevada határán áll, de több állam elektromos árammal történõ ellátásában is fontos szerepet játszik. Elkészültekor 1935‐ben a világ legnagyobb beton építménye és a legnagyobb vízierõmûve volt.
Tervezés és egyezmények
A Colorado folyó szabályozására elõször 1902‐ben hozott Theodore Roosevelt elnök törvényt (Reclamation Act). 1905‐1907 között, valamint 1916‐ban is súlyos áradások voltak a Colorado folyón, így egyre sürgetõbbé vált a folyó szabályozása. 1922‐ben alapítottak egy bizottságot, amelyben képviseltették magukat a vízgyûjtõ terület államai és a szövetségi köztársaság képviselõje is. A szövetségi képviselõ Herbert Hoover volt, aki késõbb Warren Harding elnöksége alatt a kereskedelmi miniszteri tisztet töltötte be. 1922 januárjában Hoover Arizona, California, Colorado, Nevada, Új‐Mexikó, Utah és Wyoming államok kormányzóival találkozott, hogy kidolgozzanak egy fenntartható megállapodást arról, milyen mértékben osztozzanak az államok a Colorado folyó vizébõl. A szerzõdést (Colorado River Compact) 1922. november 24‐én írták alá, ez alapján a folyó medencéjét alsó és felsõ részre osztották, elosztva az érintett államok területei között a vízmennyiséget. Ez az egyezmény Hoover megállapodás néven vált ismertté, a Boulder Dam Project (Boulder‐gát projekt) útját kövezte ki.

A gát építéséhez el kellett terelni a folyót. Négy alagutat vájtak a sziklafalba, amelyeken keresztül folyt az építkezés ideje alatt a víz. Az építési területet alulról és felülrõl ideiglenes gátakkal védték meg. Miután a gát elkészült az ideiglenes gátakat elbontották és elkezdhetett felgyülemleni a víz a gát mögött.
A beton négy fõ alkotóelembõl áll. Homokból, kavicsból, vízbõl és cementbõl. Ezeket a megfelelõ arányban kell jól összekeverni, hogy kellõen szilárd betont kapjunk. Talán a kavics a legfontosabb összetevõje, hiszen a gát tömegének háromnegyedét ez az anyag adja. A kavicsnak agyagtól és szerves anyagoktól mentesnek kell lennie. Hogy a szállítás ne legyen túl hosszú, a gát közelében kellett egy kavicslelõhelyet találni.
A Bureau of Reclamation (az építésért felelõs szövetségi hatóság) lehetséges ügyfelei hónapokig kutattak a Black Canyon körüli sivatagban megfelelõ kavicslelõhely után. Végül alig 6 mérfölddel feljebb a folyó arizonai oldalán egy hordaléklencse lett a kavicsforrás. Az árvizek évmilliók alatt rengeteg kavicsot raktak itt le. A kavicslencse több mint 100 acres (404686 m²😉 nagy és 35 láb (10.67 m) vastag volt.

A Hoover‐gát erõmûjében 17 fõ turbina található. Az elsõ 1936. október 26‐án kezdte termelni az áramot. Ezután sorban kapcsolták bele a generátorokat az áramtermelésbe. Az utolsó generátor 1961. december elsején indult el. A generátorokat 1986 és 1993 között felújították, így összesen 2236 megawatt teljesítményt tudnak termelni. A gát 1947 és 2005 között évente 4400 GWh energiát állított elõ. 1984‐ben termelte a legtöbbet, 10 348 GWh‐t. (a Paksi Atomerõmû évente átlagosan 14000 GWh energiát állít elõ)[
A Hoover‐gát, nemcsak árammal lát el közel 1,3 millió embert, de megóvja a lejjebb fekvõ területeket az árvíztõl. Évente 8‐10 millió ember látogat el a gáthoz, illetve a körülötte lévõ nemzeti parkba. A gát a Nyugati part fejlõdésének egyik fontos mérföldköve volt. A legnehezebb idõkben nyújtott megélhetési lehetõséget az építése, majd ivóvízzel és elektromos árammal látta el a környezõ sivatagos területeket, amelyek így gyors fejlõdésnek indulhattak

A Hoover Gát napjainkban:

És régen:
Tornádók után itt a Mexikói - öböl környéke:

#628 - 29: Tubák voltak Bp. környékén is, de egyet se láttam még...

szabii98
Ez itt volt tõlünk úgy 10kmre Pétfürdõn😄(nem biztos hogy az, de itt is volt) innen ahol lakok(Csór) lehetett látni egy picit a tetejét, elõször nem hittem a szememnek😮

I met God. She's black

Waczkor
Piát azt valóban nem bírják,pedig gyakran isznak,de nagyon nem való nekik😊

XBOX Live Gamertag:Waczkor

A parás meg hogy hazánkban is egyre gyakoribbak: Ez a kép a Balatontól nem messze készült.

Tornádó térkép !

Viszont szerintem F1 max 2 -nél sose fognak nagyobbra nõni, azért akkora viharfolyosó nincsen nálunk mint Kanadától az amerikai prérin keresztül a Mexikói-öbölig ... A kanadai hideg levegõ itt ugyanis könnyedén tud találkozni a Mediterrán légtömegekkel, és ez okozza a gyakori tornádókat az usa -ban. De viszont egy kisebb házat egy F1 - 2 -es is szét tud kapni. Kíváncsi lennék egy forgószélre élõben is !

Jó ég... O.O
A jobb egyetemek tele vannak kínaival meg indiaival. Az amcsik nem nagyon akarnak tanulni. Én egyetemi bulit nem nagyon láttam, ahova én szoktam menni, ott nyaranta elég nagy a hullaszag.

Egyszer voltam haloweenkor, de sajna másnap hajnalban repültem haza, úgyhogy nem tudtam sokáig maradni. A város étterem utcáján már este 9-kor volt vagy 10000 ember. Meg egy nagy csomó egyenruhás fogd-meg (nem rendõrök). Nem nagyon tudtam mire vélni a dolgot, de aztán mesélték, hogy éjfélre a társaság nagy része mattrészeg lesz a bud light-tól, és sokszor összeverekedik a tömeg. Nem nagyon bírják a piát az ismerõseim, azt mondják, hogy nem nagyon lehet inni, mert buli után mindig haza kell vezetni. Elvileg egy sör után még szabályos vezetni, a kettõ után nem árt várni egy órát. Egyszer-kétszer én is vezettem haza sörözés után, de inkább maradok az itthoni gyakorlatnál, nem volt valami nagy élmény.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Egyik kedvenc videóm:

Sziasztok, jovo nyaron 3 honapra Bostonba latogatok osztondijjal, remelhetoleg. Van itt valaki aki ismeros arrafele? erdekelne a varos stb... Koszi 😊

lippet
Akkor egyszer ki kell próbálni! =) 18 múltam meg szvsz. van egy 5-6 évem erre a lehetõségre! =)

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430