Nagyobb tárolókapacitású Blu-ray lemezek érkeznek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem rossz ötlet ez, csak drága, ma már a vinyók is nagyon. Meg lehet mondani, hogy flash meghajtó mert az is 128 giga, ami igaz, de hosszú távon nem tárolsz azon. Az RW diszkeket kiváltja jah, de az egyszer írhatókat nem.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Viszont nemtom mennyire megbizhatobb a Blu-Ray mint a DVD, de gyanitom hasonlo.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Sajnos nem. Nekem csak a digitalis fotoim kb. 6 GB korul jarnak, pedig mindegyiket en keszitettem azota amiota van digitalis gepem. (tehat kb. 10 ev fotoirol van szo, mind 2 megapixeles, tehat meg csak nem is nagyok) Most csak a telefonomon van kb. 3000 csaladi/nyaralasi foto... (archivalasra egyebkent cd-ket, es pendrive-okat hasznalok, fizikai helyszinek szempontjabol is redundas modon)
gyökér
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Plusz kel hozzá DVD lejátszó, ez esetebn BD lejátszó.
A virtuális filmforgalmazásban sokkla jobbna hiszek. Kell a film? Tölsd le x összegért.
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Tudom, tudom: mindenki hd videót vág ill. animációt szerkeszt.
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
A régi CD olvasható nekem is, az AoAI 2008-ban is olvasható volt. A DVD-k viszont atomszarok. Mondjuk az RTW-t anno CD-n adta oda egy srác. Eltettem, nem volt rá fél évig idõm. Elõvettem. 3 CD-bõl egyet nem olvasott be úgy, hogy végig tokban voltak.
Egy vinyó megbízhatóság fényévekkel a DVD elõtt van.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Én pl pont forditva jártam, vinyóm már egy csomó halt meg ellenben a legrégebbi írott cdm is tökéletesen olvasható még pedig 15 éves.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ami jobb minõségibb nem mellesleg márkásabb ezer ft fölött vannak az ugy meg nem okés nekem.
Bár sosem lesz nagyon olcsóbb mivel a sima csicska DVD-hez képest a DL DVD a 5x-öse szal full aránytalan.
Azt meg merem állítani hogy szinte "filléres" tétel egy dvd-t elõállítani manapság.Azt jó lehúzzák a népet sajnos.
Next PC upgrade: 2022
A BR egy olyasvalami erõltetése, ami a '80-as évek zeneiparának távoli öröksége. Mintha a II.Vh-s csatahajókat próbálnád életben tartani. Elvben lehet, sok értelme nincs.
Abszolúte nem bízok az optikai cuccokban. Ami tényleg fontos, az két vinyómon otthon pihen + pendrive és a céges gépen is. Ha a lassú DVD ennyire megbízhatatlan, egy ennyire új és kipróbálatlan cuccra miért is bíznék én bármit?
Eleve ott kezdõik, hogy az optikai meghajtó pörgése olyan zaj, amit nem tolerálok...
ahhoz hogy megseruljon a bluray, eleg sok kell, ugyanis sokkal karcalobb vedoretege van mint a dvd-nek.
senkit.
röhögni kell az ilyeneken...
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Ráadásul minél több adatot zsúfolnak rá egy lemezre, annál nagyobb lesz az veszteség is. Hogy te is megértsd: ha az értéktelen fotóid kiírod egy blu ray lemezre, és az véletlenül megsérül, sokkal nagyobb a kár, mintha kisebb adagokban, DVD-re írtad volna ki, és azok közül romolna el egy. Megjegyzem, már a DVD-re való kiírás is hülyeség.
Ez is csak a kiadóknak kell. Neked meg nekem meg a profiknak felesleges kacat.
Ott a Steam is játéknak, az internet korában...
Ööö esetleg BluRay író?
Amúgy gyanítom hogy akik most azt írják mennyire felesleges meg elavult azért meg gondolnák magukat ha 8000 FT lenne az író a lemez meg 100FT azért akkor már megérné 100FT-ért 128 GB legalábbis szerintem.
Arról nem is beszélve hogy rengeteg DVD film menne rá avi-ról meg nem is beszélve.
persze ha olyan ára lesz, mint anno a MO cuccoknak, akkor felejtõs
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Mindenesetre ha én professzionális adattároló lenék, nem biztos, hogy érzékeny felületû, törékeny lemezeken tárolnám a professzionális adataimat.
Akkor már én is váltok crt-rõl. 😊
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Nem mellesleg - mint a cikk is írja - archiválási célnál nincs olyan tárkapacitás, ami "elég" lenne.
Jön nemsokára a HD4X 3840 X 2160-as felbontással, meg a 13.1-es hangrendszer, 100MHz mintavételzéssel csatornánként. Namajd ezeket lehet írkálni rá. <#hehe>#hehe>
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Egy sok száz GB-os vinyó mennyivel gyorsabb és stabilabb? Mit írjak rá egy 100 gigás optikai meghajtóra?