39 százalékos piaci részesedése van a Firefoxnak Európában

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Keresõk népszerûsége: Benchmark your Browser

FF csak a harmadik!
Eltelt 2hónap és láss csodát a CHROME szépen gyorsan fejlõdött, miközben az FF és IE visszafele lépked! És még mindig a CHROME a gyorsabb böngészõ beállítgatás és piszkálás nélkül, hogy van ez?
gothmog
Ja, mert neked azt mondták, hogy az internetbiztonság=másik böngészõ, oszt jónapot? Legközelebb aki ilyet mond, azt vágd szájon. msuser. spywear. egybe esés. zsázalék. Te se flémgenerátornanak jöttél ide.

Airbus A380
No meg ez mögött is van kampány rendesen japánba meg sok helyen még pl tv reklám. <#mf2>

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

"A CHROME pár hónap alatt többet bizonyított mint az Opera és Firefox."

Mit bizonyított? Jó böngészõ nem tagadom, de csak azért mert a Google csinálta még nem lesz jobb a többinél.

Airbus A380
Na igen pl az opera biztonságát nem hiszem hogy górcsõ alá veszik túl sokszor tekintve a részesedését...

Azt hiszem igazad van.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Az FF tele van lukakkal? Melyik nincs? Amelyiket nem vizsgálják meg alaposan. Szerintem azt vizsgálják legjobban amelyik az élen van - vajon kit érdekel egy tizedrangú böngészõ biztonsága? Érdemes tudni, hogy csak az jelent 100% biztonságot, ha kihúzod a zsinórt a konnektorból <#nyes>
Airbus A380
Nálam FF szemre látszólag lenyomja az az Operát meg a Chrome-t sebességbe de hátén ugye tuningoltam.

Airbus A380
"Használjatok gyors böngészõt és az sem árt ha a legnagyobbtól."

Firefox s tud gyors lenni. <#mf2>

Airbus A380
Ezt azért megnézném hogy te alig látsz FF-t mert magyarországon (de úgy tudom az egész régióba is tán) BIZONYÍTOTTAN a legnépszerûbb , szerintem inkább ritka az olyan gép ahol nincs fenn... (már ha csak tartaléknak is)

Valószínû hogy nincs köze hozzá de te láttál Mo-n pl Chrome hírdetést a tv-be? Vagy agresszívebb kampányt ? Lehet a GOOGLE is jól tudja hogy a régióba akkora a FF elõnye hogy csak pénz szórás lenne a kampány.

A Chrome azért nem hiszem hogy olyan elterjedt lenne még, mivel azért rendesen betett neki az a hírverés hogy "lopja az adatokat" fórumokon stb... legalábbis a 90% viszolyog a Chrome-tól.

Plussz Chrome-ba nincs hatékony reklám blokkolás ami ismét csak ok a nem gyors terjedésre. Bár tény hogy 1 átlag embert nem bíztos hogy érdekli hogy blokkolni lehet a reklámokat , ha nem annyíra ért hozzáerrõl nem is tud szvsz Chrome-ba se hiányzik neki.

Mellesleg a FF elég szépen felgyorsítható szóval ez nem igazán érv ellene hogy lsssú.

Úgy örülök hogy ennyi ember szerint jó a Firefox, de alig alig látom a gépeken.
Ha meg igen akkor ép javítom a több tucat reklám vírus spywear trójai miatt, nem fura az egybe esés. Bár én ennek örülök de egy lassú instabil böngészõ képes a jó propaganda miatt piacképes lenni, na meg egy kis túlzás rá segítéssel.
A CHROME pár hónap alatt többet bizonyított mint az Opera és Firefox.
Mi lesz pár év múlva? Még mindig kamu "letöltés számláló" statisztikával bizonygatják a zsázalékaikat. 😊
Használjatok gyors böngészõt és az sem árt ha a legnagyobbtól.
gothmog
De azt azért te is tudod, hogyan definiálják a statisztikusok a statisztikát, ugye?

hát nem éppen ez a tapasztalat... a changelogokban ott figyelnek az ilyen fixek is, és azok a hibaösszesítõ cégek is valahonnan megtudják a hibákat, és azt is hogy mikor javították.

Airbus A380
Pedig van bõven hogy még ilyenkor sem nyitja meg.

Mozillánál legalább bejelentik hogy hibát találtunk javítottuk... A zárt forráskódú operánál errõl szeretnek hallgatni.

én láttam. Operánál is, de ott inkább átállítottam hogy ie-nek látszódjon, és máris nem mondta az oldal hogy nyissak másik böngészõt 😄

hát pedig nem az opera vezet a biztonsági rések számában, hanem leghátul kullog, ellentétben az ff-el, ami már többször az ie-t is megelõzte, ami azért nemsemmi.

Airbus A380
Emellett FF-el még nem nagyon találkoztam olyan weboldallal amire azt mondta hogy bocsi nyiss másik böngészõt... ugye más böngészõvel ellentétbe..

Szóval nem olyan rossz ez.

Airbus A380
Ebben mondjuk van valami.....

Egyébként van aki írta hogy lassú és lukas a FF. Kellõ ráfordítással igencsak feltuningolható és gyors lesz.

Az meg hogy lukas ?

A legújabb opera meg hogy finom legyek szét van esve....

gothmog
Pedig ha nem is a legjobb, de nélküle az még mindig szophatnánk a foltozgatott 6-os ie-vel (lehet, lenne benne tabos böngészés, de nem valószínû), az operát meg vehetnéd 'pénzér. (vagy elõfizethetnél rá)

A problémája az, hogy nem értesz vele egyet, õ megmondta hogy az ff legjobb aki szerint nem az hülye 😄. Meg is írta ezt az alregjével, amit gondolom azért regelt, hogy arra kapja a felkiáltójeleket.

Skynet85
Problémád? Egy hsz-re reagáltam. Nah de megyek hívom anyád, aszem most épp akciós!(ha kapom a büntit akkor mehet nárciskának is, "az akaszd már fel magad"-ért, fõleg, hogy az a hsz-em, csak egy reakció volt egy korábbi hsz-re)

gothmog
A statisztikák oldalletöltések alapján számolnak. Igény esetén tematikus merítéssel -hogy a különbözõ féle embercsoportok szokásait vizsgálják. Értsd: tök más lesz az arány, ha a Financial Times oldalának látogatóit vizsgálod, mintha pl. sg.hu, vagy a még geekebb hup.hu oldalletöltéseit.
Merhogy, ha meglátogatsz egy weboldalt, az képes lekérdezni a böngészõd típusát, az oprendszered típusát, stb. Ha nem rejted el.
érthetõ?

bulba
Végre valaki aki nem hiszi el feltétel nélkül amit olvas!!

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

n3whous3
Saját megjegyzéseim:

1. Hogy a rákba 50% körüli a részesedése? Minden országra a képen fent oda van írva, hogy hány százalékos a részesedése az adott területen. Nos X*részesedés = Y (amiket írnak). Visszaosztva megkaptam minden országra, hogy akkor igazából hányan is neteznek. Összegezve az eredményt leosztottam a firefox felhasználókat az összes felhasználóval. eredmény 31,6%. Ez közel sem 50.

2. Ázsiában kb fele annyi netezõ van, mint Európában???? Igaz sok a szegény, na de álljunk már meg! Csak Japánban százmilliós népesség van, egy ilyen tech ország "kitermel" majdnem annyi netezõt, mint csak a Firefox felhasználók száma Ázsiában és akkor Kína meg Szingapúr meg stb?

púúúúú

"@Oláh Herkules, te a régi házitrollunk vagy (vajon kiki, hottold, Scene, Matula Lukaski), vagy új tahó?"

egyik sem... azt elárulod mi abban a trollkodás ha leírom hogy 1 oldal miatt letöltöttem az ff-et de mégsem azt használom, ezért letöltésbõl számolni népszerûséget marhaság?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
haha ha a maszop 7,5%-on állna szép lenne, de sajnos ennyire nem hasonlít a választási eredményekhez 😞

szerintem az egyik legjobb böngészõ😄

film letöltés - Ingyen Film Letöltés: http://filmletoltes.netfilmek.eu

B0nFire
Jön a demagógia ezerrel, már vártam... – Igen, az európai felhasználók 3%-a ugye, amint a mellékelt ábra is mutatja, pedig lélekszámra jóval többen lakják, mint Európát, de a hozzánk viszonyított 3% az valószínûleg nem éhezik. Királyok, diktátorok, fõnökök, kormányzatok, közhivatalok, miegyebek.

A többi éhezik, nem internetezik. De az éhezõk Európában sem feltétlenül interneteznek. Csöveseknél, guberálóknál nem jellemzõ.

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

B0nFire
@Oláh Herkules, te a régi házitrollunk vagy (vajon kiki, hottold, Scene, Matula Lukaski), vagy új tahó?

@farxis: Látom, két hete regisztráltál, te meg vadiúj troll vagy. Most ez mire jó, hogy bejössz és behánysz, csak úgy, direkt, hogy szétflémeld a fórumot?

Felnyomhatnálak ezekért a beszólásokért, de nem ér annyit, hogy keresgessem a moderátori topicot, meg linkelgessek nekik, ezzel elvéve 5 szabad percemet. Úgyhogy maradjál, de vedd be szépen a nyugibogyót és húzd be a kéziféket!

Afrikában meg éhezés melett interneteznek is? o.O

Mekkora divat itt a configra verni...

B0nFire
"web lap látogatás alapján nem lehet meg becsülné a böngészõ használatot."

De IP cím alapján + böngészõ alapján már igen. És ezeket az adatokat a böngészõd kotyogja ki. Meg még sokkal többet is, mint gondolnád. De ez nem összeesküvés miatt van, hanem a trendek miatt, hogy hogyan fejlesszék a webet, mi alapján? A böngészõhasználati szokások alapján. Ezt hívják statisztikának.

"Magyarországon egyértelmûen a Firefox a piacvezetõ 56,44 százalékkal, az IE a második 29,36, a Chrome a harmadik 7,53, az Opera pedig a negyedik 5,13 százalékos adatával."

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mint valami választási eredmény, Fidesz-Jobbik-Mszp-Mdf 😉

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

farxis
ja és beköplek titeket a modoknak, köcsögök...

apple az isten! csaak irigykedik a sok scsoro és azért! iMac 27\", MacBook, iPad3G, iPhone 4 nekem van ti csorok meg megelegszetek a recsegos gagyi mianyag gagyikal!!

a blog.hu-s blogokon is meg lehet nézni a statisztikát, hogy mennyien nézték meg a portált.
Nem kell ide adatlopás, hogy kiderüljenek ilyen dolgok.
farxis
aki nem firefoxot használ köcsög (és akkor is ha bármi másban nem ért velem egyet!)

apple az isten! csaak irigykedik a sok scsoro és azért! iMac 27\", MacBook, iPad3G, iPhone 4 nekem van ti csorok meg megelegszetek a recsegos gagyi mianyag gagyikal!!

okés, nem rossz, legalább csökken az IE részesedése.
[HUN]FaTaL
Ennyien használják ezt a lassú lyukas szart?😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Narxis
Te honnan szeded ezeket a baromságokat? Akaszd már fel magad.

Te is követheted sanyixka.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

hát az kurvajó, én is tegnap letöltöttem egy ff-et, mert egy bughalmaz oldal se operán, se !!!IE7-en!! nem mûködött (bár ff-en sem tökéletesen), de használni aztán nem fogom ezen kívül.

Nem biztos hogy csak a letöltésekbõl nézik. Lehet a nagyobb portálokon is vizsgálódni hogy ki mivel keresi fel. Ha így van akkor sokkal pontosabb a kép de ez a cikkbõl egyértelmûen nem derült ki nekem.
Skynet85
Nah ez azért vicces ha tényleg így van, mert a mai vérpsitike aki fejbõl tudja a mega király tiny warez xp-jének a serial számát, lehet 2 hetente húz le egy ff-et, nah nem azért mert akárcsak egy szemvillanásnyira is tudja mi a különbség, iwiw myvip mindenen bejön még egy win intézõ címsorban is😄. Hanem azért mert a szomszéd srác azt mondta menõ és már az õ falán is tûzrókás fél pucér test festett néni van 😄

Letöltések számából számolják ki.
600 oldal egyszerre? nah arra kiváncsi lennék hol is császkált az illetõ, és esetleg õ akarta e 😄
Arra azért kíváncsi lennék hogy honnan tudják ezt. ezek szerint nem csak az MS gyûjti a felhasználói adatokat hanem minden más szoftver fejlesztõ. Hajrá lehet fikázni az mst az adat gyûjtés miatt. mert web lap látogatás alapján nem lehet meg becsülné a böngészõ használatot.
Narxis
Helyes, terjedjen csak.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.