476
  • narumon
    #476
    Hagyd már rá, néhány ember hozzászólásán messziről lerí, hogy nem is használt még iphonet. Mindig ugyanazzal a baromsággal jönnek amit valamelyik eszement kitalált (és természetesen nem igaz), és azt szajkózza mindegyik.
  • Ulkesh
    #475
    "LEGYÉL TÁRGYILAGOS, AZT ÍRTAM, NETEZHETEK. DE PL MI VAN, HA NEM IS ÉN VEZETEK? TE NEM TEHETED, EZÉRT HÜLYESÉG, ÉRTEM."

    Legyünk tárgyilagosak, megtehetem.
    Ott a Backgrounder és annyi alkalmazást futtatok, amennyit akarok, az iPhoneOS nem korlátozza ezt le, mint a WinMo.
    A jailbreak jogosságával meg ne gyere, mert nem ismerek olyan WinMo tulajt, aki ne használna, vagy ne használt volna főzött ROM-okat, ami ugyanolyan illegális.

    "ÉRDEKES, AZ ENYÉM NEM LENOVO ÉS NEM MAC, MÉGIS JÓ A BILLENTYŰZETE, GYÖNYÖRŰ A KÉPE, DVD ÍRÓ IS VAN BENNE, MÉGSE NEHÉZ, ALAPON 4 USB ÉS NEM KERÜLT EGY VAGYONBA."

    Vaooh, és melyik Macbook-ban nincs DVD író?
    Azért típust is írhattál volna, ha már ilyen szuper csodád van :D

    "Azért, mert a használati értéke alacsony, az ára pedig horrorisztikus, ennyi."

    "MENNYI IS EGY FÜGGETLEN IPHONE? FÜGGŐSÉGBŐL NEM KÉREK…"

    Ok, mennyi is egy független HTC HD2+16 GB Class6 SDHC, vagy Nexus One + 16 GB Class6 SDHC? Ja, hogy ugyanannyi, vagy még drágább is?
    Ezeket egyébként meg tudom venni olcsón a szolgáltatótól? Nem? Akkor miért is drága az iPhone?

    "NEM ANNYIRA ROSSZ ÁM AZ A WINMO, BÁR VALÓBAN VAN VELE BAJ, DE A KISMILLIÓ ALKALMAZÁS AZ TÚLZÁS, AZONTÚL, MILYEN OLYAN ALKALMAZÁS VAN IPHONE-RA, AMI NINCS PDA-RA A BAROM TŰZGYÚJTÓ, MEG KOKAINSZÍVÓ PROGRAMOK KÖRÉT KIHAGYVA, BÁR SZERINTEM AZ IS VAN PDA-RA."

    WinMo-ra fél év alatt jelenik meg annyi alkalmazás, mint iPhone-ra 1 nap alatt.
    Valóban vannak semmire sem jó alkalmazások is, de a nagy számok törvénye itt is működik, ha kivonjuk az összes szemetet, még akkor is sokszorosa a hasznos alkalmazások száma, mint az összes létező WinMo-s alkalmazás.

    "ÉN VAGYOK A HÜLYE, HOGY NEM TUDOM ÁTLÁTNI, HOGY A KEVESEBB A TÖBB? ÉRTŐ KÉZBEN ÁT TUDSZ KÜLDENI NEKEM EGY DOKSIT NET NÉLKÜL?"

    Igen, van BT fájlküldés, ha erre gondolsz, de ma már csak a legalapabb készülékek nem ismerik a netet és a wifit, szóval eszembe sem jut használni, vagy akár csak felinstallálni.

    "HA ITTHON SZERKESZTEK EGY BAZI NAGY GRAFIKÁT, AZT IS NETEN ÁT TEGYEM ÁT? NEM, KÖSZI."

    Nem, rádugom a kábelre és iPhone Explorerrel átmásolom bárhova a készülékre, vagy küldhetem Wifin keresztül is, mindegyik lehetőség gyorsabb, mint a tetű BT, vagy egyszerűbb, mint az SD kártyákkal való bohóckodás.

    "AZ SD KÁRTYÁM HELYETTESÍTHETI A PENDRIVE-OMAT, BÁR SD-BŐL CSAK 16 GIGÁS A LEGNAGYOBB, PENDRIVE-OM 32."

    Csak ne felejtsd otthon a kártyaolvasódat, meg az átalakítót :D

    "VALÓ IGAZ, IDEGESÍT AZ ELVAKULTSÁGOD, DE MOST LEGALÁBB NINCS HELYESÍRÁSI HIBÁD….
    HOGY SEGÍTSEK: VAN KIHANGOSÍTÓKÉNT MŰKÖDŐ PNA, MEGINT ÚJAT MONDTAM?
    AZT RAKOK A KIJELZŐJÉRE, AMIT ÉN AKAROK, NEKEM NEM JOBS PAPI HÍRDETI AZ IGÉT…"

    Ne zavarjon, hogy a legtöbb autó fejegysége iPod kompatibilis, vagyis hamarabb kezeli a beépített hangrendszer az iPhone-t, mint a gagyi WinMo-s játékszeredet, másrészt a BT kihangosítás ugyanolyan egyszerűen működikk itt is. Szóval nem értem mire is vered magad :)

    "KIS BARÁTOM TE LEHETNÉL, DE AKKOR SE LENNE JÓ A BT IPHONE-ON JÓ, CSAK HANGKAPCSOLATRA, AZ MEG HIÁNYOSSÁG A LEGAGYIZOTT TELEFONOKHOZ KÉPEST!!"

    Le vagy maradva, mint a borravaló. Fájlküldésre is kiválóan használhat, csak éppen nekem eszembe sincs feltelepíteni az alkalmazás, ami ezt lehetővé teszi, mert NINCS RÁ SZÜKSÉGEM.

    "NEKEM MEG SEHOGY NEM KELL, DE EGYET EL KELLENE FOGADNOTOK: NEM AZ IPHONE AZ ISTEN, ÍGY A KÖZÖS ÖNGYILKOS RITUÁLÉTOK ELŐTT NINCS AKADÁLY ;O)"

    Nem az isten, de úgy tűnik a Microsoft szerint mégis cak az, hisz leborultak előtte és úgy imádják, hogy saját bálványaikat is az ő formájára faragják.
    Szóval a saját öngyilkos rituálédról nyugodtan küldhetsz egy youtube linket e-mail-ben (ha a vackod képes rá videót feltölteni és egy egyszerű e-mailt elküldeni /azt tudom, hogy a fogadással gondjai vannak és csak külső alkalmazás képes arra, hogy egy e-mailt rendesen megmutasson, de egy küldés még talán megy neki :D/).

    "Egyet még elmondok, az Apple jót tett az iPhone piacra dobásával, mert az őrület nyomán valóban további fejlődés indult meg WinMo terén, arra szükség is volt, de TOVÁBBFEJLŐDÉS, tehát nem korlátok állítása."

    Te nem olvasol híreket?
    A WP7 még annyit sem fog tudni mint az iPhoneOS és jobban le lesz korlátozva, mint az valaha. :D

    "Nem válasz, de Winmo7-et, még nem láttam élőben"

    Más sem.
    Mivel ilyen nincs. Windows Phone 7 a neve, a Windows Mobile kihalt a 6.5.x-es sorozattal.


    --

    Egyébként meg ne kiabálj, mert ez hamar felűnik az ápolóknak és aztán egy darabig nem tudsz írni ide, mert a gumiszobában még wifi sincs :D
  • narumon
    #474
    Jah én egy pár dolgot ajánlok mindenkinek aki itt akármelyik oldalról osztja az igényt.

    1, Nem biztos, hogy másnak arra van szüksége mint neked!
    2, Tökéletes eszköz nem létezik!
    3, Mivel a kettes mint axióma áll fent, ezért vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy a vevő számára mi negatívum és mi a pozitívum, majd mérleget kell vonni, hogy ez így megfelelő-e az adott eszköz esetén!
    4, Nem minden hiányosság visszafejlődés (a régi dolgokat hagyni kell elmenni)

    Szerintem ezeket mindenki figyelembe tudja venni amikor egy új eszközt vásárol, legyen az telefon vagy tévé, esetleg játékkonzol.

    Ha csak a telefont nézzük akkor ma már ugyanolyan könnyen lehet bármilyen típust venni, tehát ha valaki védi az iphonet az nem azért van mert ilyet kényszerítettek rá, hanem mert ez volt neki a legmegfelelőbb (vehetett volna mást is). Érdekes módon én pl soha nem írkáltam be egyetlen androidos vagy winmo vagy bármilyen más telefon forumán, hogy milyen szar, és milyen hülye yuppie aki olyat vesz. Egyszerűen elfogadom, hogy az ő igényeit az elégíti ki.
    Nekem drága hifim van olyan ami nekem tetszik, de akit nem érdekel a hifi azt nem hülyézem le ha valami konzumer cuccot vesz, hiszen az neki megfelelő lehet. Azokat a haverjaimat sem tartom hülyének akik nonstop tuningolják a különféle autójukat mégha én egy lukas garast sem költenék ilyesmire.
    Nah lehetne ez folytatni nagyon sok példával, de nem ez a célom.

    Szóval emberek kellene ebbe az országba egy kis tolerancia, úgy valószínűleg sokkal többre/előbbre jutnánk. Elvégre is mindannyian magyarok vagyunk, az egyik legkiemelkedőbb nemzet a világon.
  • narumon
    #473
    Nem válasz, de Winmo7-et, még nem láttam élőben (egyébként iphone osre hajaz), de előző Winmo nálam pl szóba sem jöhet. Ez egyszerűen kizáró ok. Más nem tudom, hogy van ezzel, én csak saját véleményemet írtam le.
  • levente68
    #472
    Arra kérlek, ne válaszolj, magatokra hagylak ugyanis, remélve, hogy azért nyomsz egy puszikát a djágaszágra elalvás előtt, hogy nehogy a lelke sérüljön, mert így leírjuk páran (sokan).

    Kéne amúgy ismerkedned a PDA-kkal, mert te avval nem vagy képben, az iPhone korlátaival viszont hamarabb ismerkedtem meg, mint te, nyugi.

    Egyet még elmondok, az Apple jót tett az iPhone piacra dobásával, mert az őrület nyomán valóban további fejlődés indult meg WinMo terén, arra szükség is volt, de TOVÁBBFEJLŐDÉS, tehát nem korlátok állítása.
    Sajna akkor lehetne összehasonlítani őket, ha pl. tesztelni lehetne multitask-ban őket, tudod: net, zene, navi egyszerre, bejövő hívás fogadása BT-n vagy kihangosítva, beszélgetés közben a navi program előtérbe hozása...
    IIIIIIIGGGEEEEEEENNNN, PDA-n lehet, bizony!!!!!!!!
    Aki nem hiszi, járjon utána, nem nagy kunszt, csak "értő kezek" kellenek, nem kell semmi komoly furfangra gondolni, csak egy taskmanager progi a titok nyitja, slussz.

    No, egy ilyen teszt után beszélhetünk stabilitásról, nálam ez simán megy, nálad sehogy, tied a jobb, mi? Hát nem!
  • levente68
    #471
    "Megy a navi, megy a zene, netezhetek is közben ÉS BEMONDJA, hogy mikor merre menjek!!!!
    Ha akarom, a hívás közben is kitehetem a képre a navi programot, sügérek!!!!!!!!!!!"

    Mindezt vezetés közben, miközben a hang BT-n keresztül a kocsi hangrendszerén keresztül működik? Rendőr mit szól hozzá, hogy vezetés közben netezel? Meg minek a kihangosító, ha amúgy is a készüléket basztatod beszélgetés közben, hogy lásd a térképet, ugyanis bármily fura, híváskor nem a térkép látszik egyetlen készüléken sem, hanem a telefon alkalmazás képernyője.

    LEGYÉL TÁRGYILAGOS, AZT ÍRTAM, NETEZHETEK. DE PL MI VAN, HA NEM IS ÉN VEZETEK? TE NEM TEHETED, EZÉRT HÜLYESÉG, ÉRTEM.

    "Nem macbook-ról beszélek a valóban kuka billentyűzetével!!!!"

    A Lenovónak és a Macbookoknak van a legjobb billentyűzetük a piacon, de te nyugodtan használd a hullámzó, lötyögő vackokat...
    ÉRDEKES, AZ ENYÉM NEM LENOVO ÉS NEM MAC, MÉGIS JÓ A BILLENTYŰZETE, GYÖNYÖRŰ A KÉPE, DVD ÍRÓ IS VAN BENNE, MÉGSE NEHÉZ, ALAPON 4 USB ÉS NEM KERÜLT EGY VAGYONBA.

    "Azért, mert a használati értéke alacsony, az ára pedig horrorisztikus, ennyi."

    Nincs neked, nem is ismered, de véleményed van... Értem én...
    Az ára miért is horrorisztikus? A hasonló kategóriájú készülékek vagy egy árban vannak vele, vagy drágábbak.

    MENNYI IS EGY FÜGGETLEN IPHONE? FÜGGŐSÉGBŐL NEM KÉREK…

    "HTC Leo-t forgatom, mellettem az okos p.ncika megszólal: nekem ez kell, naná az iPhone van a kezében, ennyire sokat el lehet érni a marketinggel, broáf…"

    Hát pedig a Leo egy nagy kalap lótúró az iPhone-hoz képest, de hát a MS marketinget látom te megetted. Két hétig használtam a HD2-t és egy rémálom az iPhone stabil, gyors és megbízható működéséhez képest.

    ÉRDEKES, LÓTÚRÓ, MI NEM AZ A „SZENT GRÁL”-HOZ KÉPEST?

    " a szemem kikerekedett, hát ez ÖSSZESSÉGÉBEN visszafejlődés, basszus, nem kell."

    Jaja, visszafejlődés, hisz nem fagy, gyors, könnyen használható, kismillió alkalmazás van rá és nem támogat olyan feature-kat, amit a felhasználók 99% nem igényel.
    Inkább használj fagyogató, belassuló WinMo-t amit még a gyártója is kukázott és az új rendszerét az iPhoneOS alapján építi fel.

    NEM ANNYIRA ROSSZ ÁM AZ A WINMO, BÁR VALÓBAN VAN VELE BAJ, DE A KISMILLIÓ ALKALMAZÁS AZ TÚLZÁS, AZONTÚL, MILYEN OLYAN ALKALMAZÁS VAN IPHONE-RA, AMI NINCS PDA-RA A BAROM TŰZGYÚJTÓ, MEG KOKAINSZÍVÓ PROGRAMOK KÖRÉT KIHAGYVA, BÁR SZERINTEM AZ IS VAN PDA-RA.

    "DE buta, korlátolt és drága!"

    Semmivel sem tud kevesebbet értő kézben mint bármelyik konkurens termék, max a felhasználó a buta, ha ezt nem tudja átlátni.

    ÉN VAGYOK A HÜLYE, HOGY NEM TUDOM ÁTLÁTNI, HOGY A KEVESEBB A TÖBB? ÉRTŐ KÉZBEN ÁT TUDSZ KÜLDENI NEKEM EGY DOKSIT NET NÉLKÜL? NEM. ÉN AZT ÉS ÚGY CSERÉLEK A PDA-IM ÉS A PC-IM KÖZT, AHOGY ÉN AKAROK, ÉS HA NEM AKAROM NETEN KÜLDENI, AKKOR ÉN HÜLYE VAGYOK? VAN NETEM, 15 MEGÁS, VAN MOBILNETEM IS, DE NEM MINDENT AZON ÁT SZERETNÉK KÜLDENI, FŐLEG, MONDJUK, HA ITTHON SZERKESZTEK EGY BAZI NAGY GRAFIKÁT, AZT IS NETEN ÁT TEGYEM ÁT? NEM, KÖSZI. AZ SD KÁRTYÁM HELYETTESÍTHETI A PENDRIVE-OMAT, BÁR SD-BŐL CSAK 16 GIGÁS A LEGNAGYOBB, PENDRIVE-OM 32.

    ", régi mobil Windows-t futtató eszköz, újat mondtam? WinCE, vágod?
    Látod, nem értesz a PDA-khoz és nem tudod, mi a PNA…
    Mindkettőn lehet kint a térkép hívás közben!"

    WindowsCE-s PNA-n telefonálsz, értem én.
    Mond, a gyógyszereid megkaptad már? Látom lassan hat, mert igencsak idegesnek tűnsz :)
    VALÓ IGAZ, IDEGESÍT AZ ELVAKULTSÁGOD, DE MOST LEGALÁBB NINCS HELYESÍRÁSI HIBÁD….
    HOGY SEGÍTSEK: VAN KIHANGOSÍTÓKÉNT MŰKÖDŐ PNA, MEGINT ÚJAT MONDTAM?
    AZT RAKOK A KIJELZŐJÉRE, AMIT ÉN AKAROK, NEKEM NEM JOBS PAPI HÍRDETI AZ IGÉT…

    "És teljesértékű a BT, nem úgy, mint szifonkán!"

    Gondolom kis barátaiddal sokat szoktál csengőhangokat cserélgetni, én ebből már kinőttem. Minden másra meg tökéletesen jó az a BT..
    KIS BARÁTOM TE LEHETNÉL, DE AKKOR SE LENNE JÓ A BT IPHONE-ON JÓ, CSAK HANGKAPCSOLATRA, AZ MEG HIÁNYOSSÁG A LEGAGYIZOTT TELEFONOKHOZ KÉPEST!!


    "Sőt, futtatható Linux is rajta, hopp…."

    Alapból BSD Unix fut az iPhone-on, nem kell a gyengébb Linux, hopp..
    NEKEM MEG SEHOGY NEM KELL, DE EGYET EL KELLENE FOGADNOTOK: NEM AZ IPHONE AZ ISTEN, ÍGY A KÖZÖS ÖNGYILKOS RITUÁLÉTOK ELŐTT NINCS AKADÁLY ;O)
  • vlahol
    #470
    En ezzel tokeletessen egyetertek!!!

    Pont ezert nem vettem annak idejen tablet pc-t meg ha veletlenul let vona is ra penzem.

  • Ulkesh
    #469
    Nekem a HP Slate-el és az összes többi tabletPC-vel az a gondom, hogy miért venném meg?
    Ha desktop alkalmazásokat akarok használni, akkor arra egy notebook 10000-szer alkalmasabb.
    Windows-ra 10-20 olyan alkalmazás van összesen ami tablet használatra van kitalálva és azok is főleg a régi tollas megoldással használhatók csak. Egyszerűen nem készülnek olyan Windows-os alkalmazások, amik értelmet adnának egy tabletPC-nek, szemben az iPAD-al, amire több mint ezer konkrétan ilyen felhasználásra szánt alkalmazás létezik már most is.
    Önmagában a hardver semmit nem ér, ha nincs szoftver, amivel azt ki is lehetne használni.
  • vlahol
    #468
    Nekem az iPhone UI nagyon tetszik. Egyszeru, atlathato es nem kell minden marhasagot kezzel allitgatnom.

    Es Lehet hogy zart rendszer, de egy nokia 3210es vagy egy LG utan kesz feludules a programok tarhaza es a felhasznalhatosag szeles spektruma. Ennel tobb nekem egy telefonban csak egy elore mutato kamera hianyzik.
    Korabban hianynak tartottam en is a multi-task-ot, de aztan az jutott eszembe hogy igy legalabb nem kell felnem a hatterben futo virusok miatt. Igy is sok app-ot leellenoriz az Apple, de ok se szurhetnek ki mindent.

    Kulonben egy win7-et futtato slate-tel pont a virus lenne a problemam.
    Mert mondjuk az iPad egy nagyon lekorlatolt rendszer, de egy 1ghz arm chip-pel siman rezzenestelenul futtat mindent amit futtatnia kell. Lehet hogy asok tobbet is kivannanak tole, de szerintem ez a nagytobbsegnek eppen megfelelo lesz.
    A HP is most dobja ki a Slate-jet. de mivel egy normal win7 fut rajta ezert nem tudom hogy az 1,3ghz es cpu-bol mennyit fog levenni a viruskereso es a tuzfal?
    Mindig majd felugrik nekem azon is a Zonealarme hogy kiengedjek e egy uj progit?
    Ha igen akkor engem nagyon zavarna. Es bizonyos ezkozokben jobban orulok egy zart rendszernek!
  • narumon
    #467
    "A virtuális billentyű nem kicsi neked, a HW billentyű a jól kitapintható domborulatával és határozott nyomáspontjával az meg kicsi?"

    Melyik telefonnak van ilyen hűde nagyon jó billentyűje, ezek engem valahogy elkerülnek. Mondjuk igaz csak tmobilnál néztem a telcsiket mert ott van előfizetés, de nekik nincs ilyen billel telefonjuk.
  • Justil
    #466
    "a navik túlnyomó többsége" kék bőrű és utálja az embereket XD
  • Ulkesh
    #465
    "Megy a navi, megy a zene, netezhetek is közben ÉS BEMONDJA, hogy mikor merre menjek!!!!
    Ha akarom, a hívás közben is kitehetem a képre a navi programot, sügérek!!!!!!!!!!!"

    Mindezt vezetés közben, miközben a hang BT-n keresztül a kocsi hangrendszerén keresztül működik? Rendőr mit szól hozzá, hogy vezetés közben netezel? Meg minek a kihangosító, ha amúgy is a készüléket basztatod beszélgetés közben, hogy lásd a térképet, ugyanis bármily fura, híváskor nem a térkép látszik egyetlen készüléken sem, hanem a telefon alkalmazás képernyője.

    "Nem macbook-ról beszélek a valóban kuka billentyűzetével!!!!"

    A Lenovónak és a Macbookoknak van a legjobb billentyűzetük a piacon, de te nyugodtan használd a hullámzó, lötyögő vackokat...

    "Azért, mert a használati értéke alacsony, az ára pedig horrorisztikus, ennyi."

    Nincs neked, nem is ismered, de véleményed van... Értem én...
    Az ára miért is horrorisztikus? A hasonló kategóriájú készülékek vagy egy árban vannak vele, vagy drágábbak.

    "HTC Leo-t forgatom, mellettem az okos p.ncika megszólal: nekem ez kell, naná az iPhone van a kezében, ennyire sokat el lehet érni a marketinggel, broáf…"

    Hát pedig a Leo egy nagy kalap lótúró az iPhone-hoz képest, de hát a MS marketinget látom te megetted. Két hétig használtam a HD2-t és egy rémálom az iPhone stabil, gyors és megbízható működéséhez képest.

    " a szemem kikerekedett, hát ez ÖSSZESSÉGÉBEN visszafejlődés, basszus, nem kell."

    Jaja, visszafejlődés, hisz nem fagy, gyors, könnyen használható, kismillió alkalmazás van rá és nem támogat olyan feature-kat, amit a felhasználók 99% nem igényel.
    Inkább használj fagyogató, belassuló WinMo-t amit még a gyártója is kukázott és az új rendszerét az iPhoneOS alapján építi fel.

    "DE buta, korlátolt és drága!"

    Semmivel sem tud kevesebbet értő kézben mint bármelyik konkurens termék, max a felhasználó a buta, ha ezt nem tudja átlátni.

    ", régi mobil Windows-t futtató eszköz, újat mondtam? WinCE, vágod?
    Látod, nem értesz a PDA-khoz és nem tudod, mi a PNA…
    Mindkettőn lehet kint a térkép hívás közben!"

    WindowsCE-s PNA-n telefonálsz, értem én.
    Mond, a gyógyszereid megkaptad már? Látom lassan hat, mert igencsak idegesnek tűnsz :)

    "És teljesértékű a BT, nem úgy, mint szifonkán!"

    Gondolom kis barátaiddal sokat szoktál csengőhangokat cserélgetni, én ebből már kinőttem. Minden másra meg tökéletesen jó az a BT..

    "Sőt, futtatható Linux is rajta, hopp…."

    Alapból BSD Unix fut az iPhone-on, nem kell a gyengébb Linux, hopp..

  • narumon
    #464
    Ugye azért mert ennyire kiakadtál még nem kell veled egyetérteni?
  • levente68
    #463
    Látom, nemigen vagytok képben a PDA-kkal, de segítek:

    Megy a navi, megy a zene, netezhetek is közben ÉS BEMONDJA, hogy mikor merre menjek!!!!
    Ha akarom, a hívás közben is kitehetem a képre a navi programot, sügérek!!!!!!!!!!!
    Mit nem értetek ezen?
    Néha lefagy? Fagyjon inkább, minthogy ennyi mindenre NE legyen jó!
    Hetente kétszer lefagy, ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ JAJJJ, ISTENEM SEGÍTS!!!!!

    Az se érthető, ugye, hogy ha a júzer tökhülye, az időkiesés, b.sszátok meg tényleg, addig te iszol kávét, mi? Valamint a világban x millió gyökérfejű még szintén „elfogyaszt” x millió kávét a fizetett munkaidejében, mert malmozik a gép előtt, he? Csak mert egy picit se konyít hozzá?
    Igen, kifizették a rohanásomat a piti gond miatt, de ez költséghatékony és értelmes világ?
    Gratulálok az új Apple-világrendhez!
    A virtuális billentyű nem kicsi neked, a HW billentyű a jól kitapintható domborulatával és határozott nyomáspontjával az meg kicsi? Nem macbook-ról beszélek a valóban kuka billentyűzetével!!!!
    Hogy világos legyen valami: van három autóm, két desktop gépem, három PDA-m, két telefonom, tele vagyok technikai kütyükkel, tehát higyjétek el, megengedhetnék magamnak iPhone-t és iPad-et is, de nem kell!
    Azért, mert a használati értéke alacsony, az ára pedig horrorisztikus, ennyi.
    Speedshopban nézelődtem, HTC Leo-t forgatom, mellettem az okos p.ncika megszólal: nekem ez kell, naná az iPhone van a kezében, ennyire sokat el lehet érni a marketinggel, broáf…
    2006-ban vettem az első PDA-mat 200.000,- FT-ért készpénzben, áron alul, boldog voltam vele, aztán, mint gyakorló informatikusféle egyre több hiányosságra jöttem rá, ami kicsit kedvem szegte, aztán valamit javítottak, valamit nem, megszoktam a hibákat, vártam, hogy hogyan fejlődik ez az ipar.
    Jöttek gépek, majd jött az iPhone is, nem volt előítéletem vele szemben, de az első darabok egyikét forgattam, mint majom a zsebórát, a szemem kikerekedett, hát ez ÖSSZESSÉGÉBEN visszafejlődés, basszus, nem kell.
    Az újabb iPhone-ok alig hoztak „igazi” fejlődést magukhoz képest, inkább egy „vallás”-t a maga fanatikus híveivel, tudjátok, akik a BMW-jük, meg Merdzsójuk seggére almát tetováltatnak, lehet, hogy a sajátjukra, vagy a szukájukéra is….
    Léptek 2-3-at előre, meg 10-et hátra a kütyüjükkel Apple-ék és a hívők rebegik: a legfejlettebb eszköz a világon, hozsánna néked, szánalom…
    Ami pluszt hoz, az követelmény, amiben egyszerűen elbukik, az hülyeség és felesleges, ezt hallgatjuk évek óta tőletek.
    Amit nem vagytok képesek elkülöníteni: a WinMo eszköz és az iPhone, de a smartphone is egy HARDWARE, hogy mi és hogyan fut rajta, az más kérdés, elismerem, hogy stabilabb és jobban optimalizált az iPhone oprendszere, ezt senki értelmes nem tagadta még, DE buta, korlátolt és drága! Na, ezt ti nem érthetitek, mert a vallásotok nem engedi.
    A Föld forog, azt ugye tudjátok?!


    Ulkesh! OdaborítanÉk, nem „odaborítanák”, khm…
    Amúgy szomorúan közlöm, a navik túlnyomó többsége, talán mind, igenis nem „navi”, hanem egy lebutított, régi mobil Windows-t futtató eszköz, újat mondtam? WinCE, vágod?
    Látod, nem értesz a PDA-khoz és nem tudod, mi a PNA…
    Mindkettőn lehet kint a térkép hívás közben!
    És teljesértékű a BT, nem úgy, mint szifonkán!
    Sőt, futtatható Linux is rajta, hopp….
    Stb., stb….

    Macc! Miért nem minden mac-es értelmes ennyire, ezt nem értem… Mert sajnos ritkán van mac-es post-oló, akivel ennyire egyet lehet érteni!
    Az utolsó hsz-ek már végre érdemben tárgyalják a dolgokat, köszönet érte.

    A Win7 ellen acsargókat kérdezném még egy dologról: mi a fenét rontottatok el ahhoz, hogy nektek, vagy akinél ilyet láttatok nem osztja el a munkát a processzormagok között? Mert én még nem láttam olyat, de azt látom, hogy közel egyenlő mértékben terheli a magokat még kis terhelésen is, vagy én vagyok Chuck Norris?
  • Ulkesh
    #462
    "Az amiről te beszélsz az kompatibilitás teszt, amit most kapaszkodj meg a dell-nél a Hp-nél is kismillió pc gyártónál csinálnak, amikor összeraknak egy laptopot, vagy asztali gépet. Ez nem az Apple sajátja. "

    Majd nézz meg egy Dell PC-t belülről és csodálkozz rá a nem Dell alaplapra. Valóban végeznek kompatibilitási teszteket, hisz ezért stabilabbak és sok esetben gyorsabbak a brand gépek, de pár gyártó kivételével egyik sem saját tervezésű hardvert használ, hanem csak összeszerel.
    Kivételek persze vannak, ilyen a Sony és a Fujitsu (nem FuSi) és természetesen elsősorban a desktop gépekről beszélek. Notebook esetén a legtöbb gyártó csak matricáz, vagyis a Compal és társai legyártanak egy készüléket és arra rákerül az adott gyártó logó-ja (pl. ilyen a Dell), vagy gyártatnak hozzá saját burkolatot (HP). Saját tervezésű megoldások is vannak persze, ilyen az Apple, Lenovo, Sony és Fujitsu is (az utóbbi kettő a gyártást is maga végzi).
    Az viszont már csak az Apple előnye, hogy az operációs rendszert kizárólag ők tudják teljesen a hardverhez szabni, a többiek csak apró módosításokat, driver optimalizációt tudnak elvégezni.

    Egyetlen egyszer sem mondtam azt, hogy hasonló megoldással csak az Apple él, én csak a házilag összelegózott PC-vel szembeni minőségi és teljesítménybeli különbségre akartam rávilágítani, de nagyon nehezen értetek meg alapvető dolgokat.

    "Belinkeltem a cikket, ráadásul Mac-es oldalon írták, így még elfogult se lehet…"

    Igen belinkeltél, csak minden alapismeret nélkül. Ott azt írják: " Az Apple egyébként már korábban véghezvitt egy hasonló, villámszerű váltást. Akkoriban Az ATI grafikus kártyáit cserélték le a PowerMac G4-es sorozatban, miután az ATI egy nappal a számítógépek bemutatása előtt elszólta magát."

    Ez kb. 10 éve volt, én meg a jelenlegi helyzetől beszélek, piszokul érdektelen, hogy 10 éve mi történt egy gyakorlatilag másik céggel (az ATI nem az volt akkor ami ma).
  • Macc
    #461
    "A drága szerszámok valahol jogosan a probléma forrása, de nem feltétlenül. Ha hosszabb távon gondolkodik az ember, ahogy én tettem pl anno, inkább megvettem pár dolgot, mert tudtam, hogy még jópárszor fogom használni, sokszor kellhet és nem megy tönkre pár alkalom után. Meg azért nem egyszerre veszi meg az ember a teljes szerszámos készletet hanem szépen aprán, évek alatt összegyűlik :) "

    - Igen ezzel en is igy vagyok mindig szoktam szerszamokat venni, mert szeretek sokmindent magam megcsinalni:D Egy kisebb fahaz epitesehez, lakasfelujitashoz, valamint elektronikai berendezesek szerelesehez, 1:10-es es 1:8-as RC modellekhez mar szinte minden megvan:) (Mivel a gepemet nem en raktam ossze, viszont vilag eletemben szetszedtem mindent, igy a Mac Pro-t is darabjaira szedtem, es jo volt… marmint legozni kicsit)

    "Bár ez személyes tapasztalat és közel nem reprezentatív, az esetek túlnyomó többésgében, ha nem az összesben, előbb hívtak mint, hogy elővették volna a kézikönyvet vagy begépeltek volna 3 kulcsszót a google-be. Szimplán lusták, pedig kb 5 klikkelés lett volna a válasz megtalálása a kérdésre :)"

    Ez igaz, meg gondolom az is, hogy ezek azok az emberek akik hivnak, mert ugye a tobbi megoldja:)

    "Én használtam már jópár linuxot, osx-t is meg win-t tizen sok éve, és mindegyikben voltak pozitívumok amelyeket a többiből hiányoltam, de negatívumok is egyaránt. Itt most a linuxok nem számítanak. Az OSX alapvetően nem rossz, bár ahogy egyre szélesebb körben kezd elterjedni és lesz "trendibb", egyre borzalmasabb, és nem csak szerintem, hanem sok mac guru szerint is. Túlzzottan rámegy a csicsára, a dizájnra, amely a használhatóság, minőség és tartalom rovására megy. "

    Az az igazsag, hogy a napi hasznalatban, ezek a csicsak valahogy nem jonnek kepbe. a legcsicsabb az, amikor az expose-t hasznalom, es az animalodik, de nekem az teccik, es mas meg nincs is nagyon. a csicsa szines pottyok nalam mind szurkek… Ja a scrollbar csicsa meg, de olyan regota latom mar, hogy fel sem tunik.

    "OSX esetén valóban eltérő az arány, mint az iphone és ipad esetén. OSX-t használ nagyon sok grafikus, film vágó/editor, zenész stb.. de ők munkára, nem a csicsa meg a trend miatt. Viszont manapság, a fiatalok, akik áttérnek rá, azt sem tudják mi az, hogyan született, mi a filozófiája, csak trendi és ettől menők. Ugyanilyenek az iphone júzerek nagytöbbsége. Jópárral volt dolgom, a legkülönfélébb korcsoportokból és környékről, és megkellett állapítanom azt, hogy kb~ a 80%-uk azért vette, mert menő/trendi/státuszszimbólum. Nem azért mert szüksége volt rá, szereti, kihasználja, kényelmes stb.. "

    Hat vannak ilyenek is, igazabol nem erdekelnek. Milyen szempontbol kellene foglalkozni veluk? Miattuk egy platform tobbi felhasznalojat nem lehet elitelni (es ezt most nem neked cimzem).

    "Az árakról annyit, hogy te is elismerted, hogy kifizetted kb a 3 szorosát ugyanazért a gépért, amit magad is összerakhattál volna, mert fontos a stabilitás. Ez a fajta stabilitás talán a Mac pro-nál megvan, bár azért is sokallom az árát. Az Xp-s korszakban még talán igaz is volt, meg megérte az árát, pláne, hogy akkoriban ibm power volt benne, amely az akkori inteleket elverte. De manapság, a win7 mellett, úgy hogy tulajdonképpen egy sima pc, már közel sem érzem, hogy megéri a különbséget. Mivel magad mondtad, hogy több mint 7 éve nem ültél win előtt, az xp-nél váltottál, lehet, hogy nem is vagy tisztában, hogy a win7 hozza ugyanezt a szintet, harmadáron. Spec én az RC verzió óta használom és eddig még nem sikerült kiakasztanom, pedig próbálkoztam vele, elhietitek :DD Sok linux guru ismerősöm mondta a win7-re azt, hogy ez még nekik is tetszik és lehet h felrakják második rendszernek. ha valami, azért ez jelent valamit. :)"

    Azt azert szeretnem meg hozzatenni, hogy a 2-3x arban az is benne van hogy OS X fut rajta. Ezt azert irom igy mert nalam ez sokat szamit, hiszen egyaltalan nem mindegy milyen OS-t hasznalok (ezzel sztem mindenki igy van). Es mivel pont nem akorom hekkelgetni, ezert nem hackintosh-t epitek. Az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy bar nagyon ritkan hasznalom, de fel van telepitve jelenleg is az XP sp3, es a Win 7 is (amit be is tudok bootolni, de ablakban is fut OS X alatt -> Parallels-szel meg tudod csinalni hogy a taskbar (angol verziot preferalom OS bol, mazli mivel magyar OS X gyakorlatilag nincs) ott figyel alul az osx desktopon, siman inditod a wines appokat, a wines es osx-es ablakok meg elvegyulnek egymas kozt. Ha nem lenne mas a GUI fel sem tunne, hogy mas OS alatt futnak. Es ugye ez nem emulacio. En mindenesetre ablakban jobban szeretem a win-t latni ugy ahogy van. Kicsit elkanyarodtam, szoval par orat mar neztem a win7-et, ami tudom, hogy keves ahhoz, hogy megiteljem egy OS hasznalhatosagat, ezert nem is teszem, annyit azonban megjegyeznek, hogy ami nekem XP-ben nem tetszett, az win7-ben sem. Tovabba a win7 kinezete is olyan szinten nem tetszik, hogy mar zavar, uh classic lett az is. Ez is szigoruan szubjektiv sajat velemeny. Magyarul a velemenyem nem valtozott a win-rol, de ez legyen az en bajom/nembajom:)

    "A final cut pro és társai, professzionális alkalmazások, profik számára. Sajnos manapság közel sem ők jelentik az apple célközönségét mint régen, amikor az apple cuccok még egy szűk, profi réteg játékszerei voltak. Mára divat cikk lett belőle, és mint tudjuk, általában amiből divat cikk lesz és tömegárú, az a minőségrovására megy (nagy általánosságban a tapasztalatok szerint, persze akad 1-1 ritka kivétel). Régen az apple nagyon sokat költött a fejlesztésre, és valóban megérte a magasabb árát. De ma? a költségvetés nagyrészét a marketing osztály viszi el, nem a fejlesztési, ami szerintem elgondolkodtató."

    Na ez sajnos igy van… A profi vonalat nagyon hanyagoljak mostanaban. Pl a jo kis Cinema Display-eket levettek a palettarol, helyette jon a szep trendi LED Cinema Display, ami tukornek is jo, raadasul 1 meretben.
  • Darth Sith
    #460
    Végre egy kultúrált mekes hozzászólás.

    " Sztem pc-t azert szerelnek sokan, mert nem kell hozza speci szerszam, kezugyesseg, sem tul sok gyakorlat. Teljesen modularis az egesz rendszer, csak egy csavarhuzo kell "
    Ebben sok igazság van, de teljesen nem értek egyet. Alapvetően az kevés, hogy tudom, hogy az a nagy NYÁK az alaplap, a kisebb a CPU, azok a hosszúkásak meg a RAM-ok :) Azért kell hozzá bőven elméleti tudás, amely viszont fórumozással, egyszerü olvasgatással alapszinten könnyen összegyűjthető. Talán emiatt mernek sokan hozzáfogni, hiszen túlzottan nem tudják hazavágni a gépeket. Joh, én is láttam már csavarhúzóval átszúrt alaplapot, a drága júzer azzal akarta leszedni a CPU coolert és véletlenül átbökte a lapot :D

    A drága szerszámok valahol jogosan a probléma forrása, de nem feltétlenül. Ha hosszabb távon gondolkodik az ember, ahogy én tettem pl anno, inkább megvettem pár dolgot, mert tudtam, hogy még jópárszor fogom használni, sokszor kellhet és nem megy tönkre pár alkalom után. Meg azért nem egyszerre veszi meg az ember a teljes szerszámos készletet hanem szépen aprán, évek alatt összegyűlik :) Bár ez személyes tapasztalat és közel nem reprezentatív, az esetek túlnyomó többésgében, ha nem az összesben, előbb hívtak mint, hogy elővették volna a kézikönyvet vagy begépeltek volna 3 kulcsszót a google-be. Szimplán lusták, pedig kb 5 klikkelés lett volna a válasz megtalálása a kérdésre :)

    Én használtam már jópár linuxot, osx-t is meg win-t tizen sok éve, és mindegyikben voltak pozitívumok amelyeket a többiből hiányoltam, de negatívumok is egyaránt. Itt most a linuxok nem számítanak. Az OSX alapvetően nem rossz, bár ahogy egyre szélesebb körben kezd elterjedni és lesz "trendibb", egyre borzalmasabb, és nem csak szerintem, hanem sok mac guru szerint is. Túlzzottan rámegy a csicsára, a dizájnra, amely a használhatóság, minőség és tartalom rovására megy.

    De itt alapvetően nem az OSX-ről, hanem az iphone és ipad szártságáról volt szó. Az OSX nem igazán zárt, hanem egy unix alapű platform. Itt most főleg, az appstore miatti zártság volt a fő probléma. Ha OSX lenne az ipad-on, valóban elgondolkodtató lenne, mert akkor lenne benne tartalék, kihasználható lenne, de így kevés szerintem. Bár tény, kellene hozzá készíteni egy egyedi GUI-t, hogy kézzel könnyen használható legyen, csak így egszerübb volt, ahogy te is írtad. Több pénz maradt marketingre, nem kellett fejlesztésre költeni :D

    OSX esetén valóban eltérő az arány, mint az iphone és ipad esetén. OSX-t használ nagyon sok grafikus, film vágó/editor, zenész stb.. de ők munkára, nem a csicsa meg a trend miatt. Viszont manapság, a fiatalok, akik áttérnek rá, azt sem tudják mi az, hogyan született, mi a filozófiája, csak trendi és ettől menők. Ugyanilyenek az iphone júzerek nagytöbbsége. Jópárral volt dolgom, a legkülönfélébb korcsoportokból és környékről, és megkellett állapítanom azt, hogy kb~ a 80%-uk azért vette, mert menő/trendi/státuszszimbólum. Nem azért mert szüksége volt rá, szereti, kihasználja, kényelmes stb..

    Az árakról annyit, hogy te is elismerted, hogy kifizetted kb a 3 szorosát ugyanazért a gépért, amit magad is összerakhattál volna, mert fontos a stabilitás. Ez a fajta stabilitás talán a Mac pro-nál megvan, bár azért is sokallom az árát. Az Xp-s korszakban még talán igaz is volt, meg megérte az árát, pláne, hogy akkoriban ibm power volt benne, amely az akkori inteleket elverte. De manapság, a win7 mellett, úgy hogy tulajdonképpen egy sima pc, már közel sem érzem, hogy megéri a különbséget. Mivel magad mondtad, hogy több mint 7 éve nem ültél win előtt, az xp-nél váltottál, lehet, hogy nem is vagy tisztában, hogy a win7 hozza ugyanezt a szintet, harmadáron. Spec én az RC verzió óta használom és eddig még nem sikerült kiakasztanom, pedig próbálkoztam vele, elhietitek :DD Sok linux guru ismerősöm mondta a win7-re azt, hogy ez még nekik is tetszik és lehet h felrakják második rendszernek. ha valami, azért ez jelent valamit. :)

    A final cut pro és társai, professzionális alkalmazások, profik számára. Sajnos manapság közel sem ők jelentik az apple célközönségét mint régen, amikor az apple cuccok még egy szűk, profi réteg játékszerei voltak. Mára divat cikk lett belőle, és mint tudjuk, általában amiből divat cikk lesz és tömegárú, az a minőségrovására megy (nagy általánosságban a tapasztalatok szerint, persze akad 1-1 ritka kivétel). Régen az apple nagyon sokat költött a fejlesztésre, és valóban megérte a magasabb árát. De ma? a költségvetés nagyrészét a marketing osztály viszi el, nem a fejlesztési, ami szerintem elgondolkodtató.
  • Justil
    #459
    olyan, hogy hibátlan szoftver nincs, csak rossz tesztelés, ugyebár :)
  • pixx
    #458
    Értelmes komment, egy Apple használótól.
    Final cut helyett már az Avid, én azon tanultam :) USA-ban is azt használják, de már pc-n is elérhető jó ideje, igaz csak HP alatt megy rendesen, mert nem kis pénzt adtak nekik. Bár ez tényleg off.
    De akkor te is aláírod, hogy mindkét rendszernek vannak gyengéi, és erősségei, de nem azonos oldalon, és egyik sem hibátlan.
  • pixx
    #457
    Ha már az olvasás és értelemezés nem megy, akkor ennyit erről. Belinkeltem a cikket, ráadásul Mac-es oldalon írták, így még elfogult se lehet...

    Az amiről te beszélsz az kompatibilitás teszt, amit most kapaszkodj meg a dell-nél a Hp-nél is kismillió pc gyártónál csinálnak, amikor összeraknak egy laptopot, vagy asztali gépet. Ez nem az Apple sajátja.
    Ezzel szemben te azt állítod, hogy ezt csak ők csinálják. És kapaszkodj meg ők is tesztelik rajta a win-t vagy a linuxot. Mert drivert ők is írnak alá, hogy a legjobban menjen az adott rendszeren. Tehát megint ott tartunk, hogy az Apple egy pc, csak te akarod beadni, hogy nem az.
  • slickboy
    #456
    Szokás szerint csak a komment felét ragadod ki, és válaszolsz rá, amely így teljesen kifordítva jelenik meg. :D
    Egyáltalán nem informatikai területen dolgozom, de a számítógép nélkülözhetetlen hozzá. Voltak olyan esetek, amikor házon belül kellett megoldani a felmerülő problémát, mert a support sem ér oda mindenre. Tartok tőle, ha hétfői ügyeletben merült fel volna egy bonyolult számítógépes probléma, magamra lettem volna utalva, mert a gyógyszertárral ellentétben valószínűleg a HC Pointer nem ügyel. (Ezt nem mondom biztosra, pontosan nem tudom). Szóval nem én élek túlidealizált világban, hanem te, aki olyat vizionál, hogy ha a titkárnéni kicsit jobban ért a számítógépéhez egy tanfolyam után, akkor kirúgják az rendszergazdákat a cégtől rögtön. :D
    Véleményem még azért lehet az emberekről függetlenül attól, hogy kiszolgálom őket? Vagy azt hiszed nem udvariasan szolgálom ki őket? :D Nem teljesítménybérben vagyok, tehát ha senki sem csöngetett volan hétfőn akkor is kapok fizetést, de közvetve én sem engedhetem meg magamnak, hogy ne a lehető legjobb kiszolgálást nyújtsam, mert előbb-utóbb annak rossz hatása lenne üzletmenetre. :D
    Ki mondta, hogy a felhasználó MINDEN esetben álljon neki barkácsolni? Csak annyi intelligenciát és felhasználói ismeretet várok el, hogy fel tudja mérni probléma fokát, mi az amit ő is idő- és költséghatékonyan helyre tud hozni azonnal, és mi az amihez szakember kell. Ez több észt kíván mint azonnal supportot hívni. :D
    Én is ütköztem már problémába, van amit meg tudtam oldani saját kezűleg, van amit nem, de sose barkácsoltam önhatalmúlag, hogy de majd én megjavítom, nem kell ide szakember. :D

  • Ulkesh
    #455
    "Írd le barátom, és mondd ki nyugodtan, semmilyen teszt nincsen, csak hitegetnek vele…"

    :D
    Hát persze, minden teszt nélkül terveznek meg egy egyedi hardverdesignt, mond, mit szívtál te?

    "Egyre viccesebb vagy, hogy is van akkor ez a teszt...ha hibás az alkatrész kijön a teszt alatt, vagy nem azért van a teszt. "

    Te tényleg ennyire sötét vagy, vagy direkt játszod a teljes hülyét?
    Megtervezel egy vasat, leteszteled, elküldöd a gyárba ahol elkezdik legyártani, majd a beszállító a gyárba pár raklap hibás alkatrészt küld, vajon akkor a tervezési fázis tesztjei miért is nem érvényesülnek?
    A felmerülő hiba egyébként elég sok gyártó életét megkeserítette, nem az Apple volt az egyetlen, aki szívott miatta.

    ATI mint márkanév persze, hogy van, de mint cég már nem létezik, AMD tulajdonba került.

    A "megromlott viszony" ellenére még mindig beszállítói az Apple-nek.
  • Macc
    #454
    Bocs ha hosszu, nem trollkodok, uh nyugodtan ignoralja aki arra var.

    - Teljesen felesleges ez a ping-pong-ozas, egyreszt folyamatosan elbeszeltek egymas mellett, masreszt elsiklotok azok mellett a dolgok mellett amik valoban szamitanak.

    - Sztem pc-t azert szerelnek sokan, mert nem kell hozza speci szerszam, kezugyesseg, sem tul sok gyakorlat. Teljesen modularis az egesz rendszer, csak egy csavarhuzo kell (meg annak a hasznalatanak a tudasa, ami azert keves embernek nem sajatja), es mehet. Termeszetesen az elmeleti tudasrol sem szabad megfeletkezni, ez ugye sokaknak megy itt a forumozok kozul, de nem vagyunk olyan sokan a felhasznalok osszessegehez kepest. Amikor pc*-m volt azt is ugy valogattam ossze, hogy lehetoleg egy (megbizhato neves) gyartotol amit lehetett, megbizhato gep is volt (sokat kellett rugdosnom a win-t de mindig en gyoztem). Tehat a markas PC annak a nem szuk retegnek az egyetlen valasztasa, aki nem akar/tud legozassal foglalkkozni, es megbizhatosagra van szuksege (tesco pc kiesett).

    - A szerelos ellenpeldak ott santitanak, hogy rengetegen azert nem latnak hozza vizvezetek szereleshez, mert bonyolult, rengeteg draga szerszam kell (altalaban sokkal olcsobb szerelot hivni, mint beszerezni a kello szerszamokat, ez az anyagiassag szempontjabol fontos tenyezo), "piszkos" munka. Kinek van kedve bontani falat vesni, forrasztani, csovet hajlitani, majd vakolni, esetleg burkolni/festeni ezutan. A villanyszereles sokaknak eletveszelyes uzem (azert a laikusoknak itt nagy a rizikofaktor). Az autoszereleshez megtobb szerszam kell, idoigenyes, sokszor piszkos munka. Amihez meg csak egy csavarhuzo kell, azt sokan meg is csinaljak.

    - En mar kb 7 eve kizarolag Mac-en dolgozom/elek, nem erzem magam se hulyenek (nem szerenytelensegbol irom ezt), sem iranyitottnak, sem (a rendszer altal) korlatozottnak. Amit irok az kizarolag az en sajat velemenyem, nem tekintem altalanossagnak, es nem akarom senkire se raeroltatni: nekem az OS X kenyelmesebb, a megoldasai kozelebb alnak a logikamhoz, eppen ezert sok korabban nem ismert funkciot konnyen megtalalok ha eppen szuksegem van ra, es ami a legfontosabb hogy 90%-kal kevesebb idot kell problemamegoldassal toltenem. Windows alatt nagyon sok kis approsag, meg nehany napi gyakorlatban elofordulo dolog bosszantott (XP-nel mondtam bucsut a win-nek). De ez mondom csak ram ervenyes, es ismerek csomo embert is pl akikrol nem tudnam elkepzelni, hogy OS X-et hasznaljanak (sokuk jo baratom, es semmi negativ erzelmet nem kelt ez bennem, nem ertem sokaknak mi ad okot erre a gyulolkodesre), egyszeruen mas gondolkodasmodjuk van (nem rosszabb v. jobb) es masok az igenyeik.

    - Mac os / Win os - teljesen ertelmetlen beskatulyazni a felhasznalokat OS hasznalattol fuggoen. Mindket OS bir annyi felhasznaloval, melyen belul az embertipusok aranyai mar kozel megegyeznek. A Mac fanatikusoknak csupan a hangjuk nagyobb (Az Apple marketing hullamjat meglovagolva, kevesebb embernek tavolabbra jut a hangja). Win fanatikusbol sincsen kevesebb aranyaiban (sztem! nem vegeztem komolyabb kutatasokat).
    Az olyan megallipatasok tenykent valo kozlese, miszerint a Mac hulyeknek van, nem lehet belenyulni, stb., egyszeruen pletykaszintu szelektiv informacioszerzesre utalnak, vagy siman csak szurkalodas. Szamomra az OS X egyszerubb (semmikeppen nem butabb) nagyon konnyen hasznalhato, nem vonja el a figyelmemet a munkarol, sot inkabb sok funkciojaval segiti, egyszerusiti azt. Az hogy nem lehet a rendszerhez nyulni, az szinten nem igaz. Ki lehet belezni az egesz OS-t, kello ismerettel, sokmindent tudsz modositani (es ez az ismeret nem nagyobb egy hasonlo szintu win buheralasenal). De meg ha sima userkent hasznalod is a rendszert akkor sem vagy korlatozva mint ahogyan az korabban elhangzott. Amikor eloszor leultem wineskent az OS ele, en is ugy ereztem magam mint aki lebenult, mert hirtelen nem tudtam hova nyuljak, semmi nem volt ott ahol megszoktam, de felora mulva mar ez az erzes a felere csokkent. De nem gyozom ismetelni, ezzel en voltam igy, egyaltalan nem hiszem, hogy masnal is igy kellene tortennie. A ket rendszer fontosabb parametereiben megegyezik, de rengeteg reszletben elter, ami miatt teljesen mas a felhasznaloi elmeny (User experience forditasa, magyarul kicsit kifordithatoan hangzik).

    - Ja, az arak. Ezen felesleges vitatkoznia barkinek is, minden annyiba kerul, amennyiert megveszik annyian, amennyi kielegiti a gyarto igenyet. Kesz. Ja, es USA-ban minden olcsobb. A hasonlitgatas egy bizonyos szinten OK (nem mondom hogy sok ertelme van (sztem nincs)), de azon tul mar nevetseges. Magambol kiindulva, amig pc*-ztem addig en raktam ossze a gepeimet, semmi bajom nem volt HW-rel (kiveve egyszer egy scanner, de a scanner volt szar meg a drivere). A Mac*-em bo duplaja volt arban, es a legutobbi mac-em is, sot az lehet siman volt 3x annyi is mint amennyibol a pc-s igenyemet ki tudtam volna elegiteni. De ezek mellett is azt mondom, hogy orulok neki. A fel eletemet a gep elott toltom, igy nem mindegy, hogy mennyire felel meg az igenyeimnek amit hasznalok. De, ez itt csak az en tapasztalatom, nem hiszem hogy ebbol altalanositanom kellene barmit is.

    - Volt szo meg (ez mar csucs OFF), hogy MS meg Apple milyen programokat ir, es nem szandekom beszallni a haboruba, mivel keves MS szoftvert ismerek, de az Apple oldalan a Pages valoban nem perdonto:) De vannak olyan szoftverek is mint a Final Cut Pro, Motion, Logic Pro. Ezek a kategoriajukban eleg jok. Termeszetesen ezeket nem akarom osszehasonlitani eladasban a Office csomaggal peldaul, szoval nyilvan MS-nek nagyobb a szoftver biznisze.

    - iPad: Amikor neztem a bejelenteset, es lattam, hogy OS X helyett egy iPhone OS van rajta bevallom elsapadtam, aztan vegigneztem az egesz musort, es meg akkor sem ertettem… Aztan egyszercsak rajottem, hogy OS X multitouch feluleten egyszeruen ertelmetlen lenne, az osszes ala irt alkalmazassal egyutt. Ezzel a sajat OS-sel viszont az alkalmazas fejlesztok kenytelenek lesznek erre optimalizalt (UI/kod) appokkal elorukkolni, es igy kifejlodhet vmi nagyon jo. Nincs multitask? Na es? ha olyan szintre fejlodik a felhasznaloi igeny akkor lesz. Ez most nyomkodni jo lesz:) En szivem szerint megvarnam mig OLED-del aruljak, de az Apple-t ismerve max akkor lesz igy, ha mar nem gyartjak az LCD-t. Igy megvarom mi sul ki az egeszbol, es milyen appok keszulnek ra. Mindenesetre a megjelenese tetszik, biztos vagyok benne hogy kellemes felhasznaloi elmenyt nyujt. Ja: Nekem, a sajat velemenyemet irom ugye, de ezt le se kellene irnom.

    *tudom tudom a mac is pc! De, mint az - valljuk be - elegge elterjedt, a pc es mac roviditesek, egy nagyon egyszeru modja hogy kifejezzuk melyik rendszerre gondolunk, es ezt meg azok is jol tudjak (sztem) akik belekotnek. Szoval ha azt irom pc vagy mac, sztem mindenki rogton tudja mire gondolok.
  • pixx
    #453
    De mi a tesztnek a lényege, hogy az inkompatibilitási hibák kijöjjenek, vagy nem?
  • pixx
    #452
    Írd le barátom, és mondd ki nyugodtan, semmilyen teszt nincsen, csak hitegetnek vele...
    "Cseszheted a tesztet, ha a gyárba hibás alkatrész megy." Egyre viccesebb vagy, hogy is van akkor ez a teszt...ha hibás az alkatrész kijön a teszt alatt, vagy nem azért van a teszt. Vagy ez olyan teszt összerakják, és ha megy akkor jó.
    Vagy mi a tesztnek a lényege, mert kíváncsi vagyok. És mennyi időt tesztelnek, fél napot?

    2006-ban megszakították a kapcsolatot az Atival, mert egy nappal előbb elmondták milyen kártya lesz az új Imacben.
    Ati még most is van az Amd tulajdonában. Így írják Ati-AMD
    "ATI mint olyan nincs. Az AMD-vel meg nem rúgtak össze semmit, mert most is szállít nekik, pl. a Mac Pro-hoz is videóalrendszereket."
    Ha nem olvastad a te bajod.
    De itt egy
    link

    Megnézetem volna az Ati-sok arcát, mikor az Apple visszament hozzájuk...
  • Ulkesh
    #451
    "mivel az Atival már összerúgták a port."

    Mivel?
    ATI mint olyan nincs. Az AMD-vel meg nem rúgtak össze semmit, mert most is szállít nekik, pl. a Mac Pro-hoz is videóalrendszereket.
  • Ulkesh
    #450
    Cseszheted a tesztet, ha a gyárba hibás alkatrész megy.
    De jó, hogy néha megpróbálsz gondolkodni, kár, hogy még nem megy :D
  • Ulkesh
    #449
    Ez konkrétan baromság.

    De egy ellenábra neked és azoknak aki szerint drága.

  • Justil
    #448
    az NVidia már eleve fail, szigorúan szvsz :)
  • pixx
    #447
    "Az Apple rendel egy hardver design-t a beszállítóitól (Intel, nVidia, AMD, Infineon stb.) ezt több lépésben tesztelik"
    Tavaly az ilyen nagyon tesztelt Apple gépekben ment el az Nvidia kártya, illetve elfüstölt, és több esetben leégett. Biztos sok órát tesztelték.
    Még jó, hogy van, aki megeszi ezt, köztük te is.
    Mérges is volt az Apple, csak az nvidiát nem dobhatták, mivel az Atival már összerúgták a port.
  • Justil
    #446
    nem a te szórakoztatásodra postoltam.

    amit meg írtál, fordítva is igaz. bármilyen epül pr szöveget rá lehet húzni más termékekre is...
  • narumon
    #445
    "az apple mondhatja azt, hogy bocsi nem engedjük. kész, indok nélkül"

    Hát azért ilyenről nem nagyon hallottam még. Indok mindig van :D
  • narumon
    #444
    Ezt már elsütötték párszor nagyon unalmas, bármilyen eszközre rajzolok neked egy ilyen ábrát.
  • Darth Sith
    #443
    "Hát mondjuk egész konkrétan megmondják, hogy csak játék jó neked és csak az a játék amelyik után kifizették a licenszdijat. Ilyen szempontból ez se nagyon különbözik"
    De, mert liszenszdíjat bármelyik nagyobb játékfejlesztő cég kitudja fizetni. Míg az apple-nél megveszed a jogot, hogy egyáltalán kódolhass xCode-ban, meg felrakhasd a progidat appstore-ba, majd miután minden kifizettél, az apple mondhatja azt, hogy bocsi nem engedjük. kész, indok nélkül. Azért ez közel sem ugyanaz.
  • narumon
    #442
    "Még jó, hogy ilyen büszkék a saját termékükre :) "

    Ez annyiból nagyon szarul hangzik, hogy ennyi erővel senki nem gyárt semmit, mindenki csak összeszerel.
  • Justil
    #441
    :)
  • Darth Sith
    #440
    "Nem mondtam, hogy összekenem de meg sem próbálom. Azért van ott a fószer hogy tankoljon, és mig ő nyomatja a naftát én bemegyek szépen a shopba és fizetek."
    ezt max addig csinálod, amíg pl vidéken bele nem futsz valami jófej benzinkutasba, aki a benga felét eltankolja kannába magának vagy belerepít egy kis aprót a tankba, mert nem tetszett neki a képed, vagy mert emékeztetted arra akivel megcsalta az asszony stb.. Nem kockáztatok, inkább megcsinálom amit tudok. Autószervízben ugyanez. Olajcseréről meg annyit, hogy drága barátommal voltam amikor elvitte a kocsiját olajcserére, és felszámoltak 7 liter olajat amikor 4 fér a blokkba és rákérdeztem, hogy a többi hova lett? akkor nagyon vágták a pofákat és bajusz alatt káromkodva odaadták. Én már nem bízom ezekben, de örülj neki, hogy te még nem csalódtál ilyesmiben. Vagy nagyon ügyesen vertek át. :)

    "Miért kell, hogy hivatalos legyen? (ill mit nevezünk hivatalosnak?), egyébként mint előttem valaki leírta odavált majd vissza (ami engem személy szerint idegesítene de mivel engem nem érint [most jól megkapom ám ezért is], ezért nem is nagyon érdekel)"
    Azért, mert annyira nagyra vagytok az apple-el, meg a szuper zárt, cenzúrázott appstore-al, akkor ezek után egy 3rd party tört szoftverrel korrigálod azt amit a hatalmas apple nem tudott összehozni 3 generáció alatt, de egy zugprogramozó meg igen? szép :)
  • narumon
    #439
    "Valóban a ps és a box zárt, mert külön platform ilyen szempontból, de nem próbálják megmondani neked, hogy milyen szoftverek jók neked. "

    Hát mondjuk egész konkrétan megmondják, hogy csak játék jó neked és csak az a játék amelyik után kifizették a licenszdijat. Ilyen szempontból ez se nagyon különbözik.
  • Darth Sith
    #438
    "Ilyenkor nagyon szívesen odaborítanák az asztalodra egy kosár IC-t, ellenállást, processzort és memória IC-t, hogy tessék, építs PC-t, hisz az alkatrészek adottak, biztos ugyanolyan jól fog menni, mint a nagyoknak, hisz azok is ebből építkeznek "
    Ha nem ugyanazokból az elemekből lenne, mégis hogyan futtatnék szerinted a PC-m OSX-t? :) Ha az annyira más, honnan ismeri fel az apple drága zárt rendszere a hardver komponenseimet? :) Biztos varázsol.

    "A Microsoft fogja és leteszteli a Windows-t a világ összes hardverével?
    Mert te most ezt állítod áttételesen."
    megint kiforgatod a másik szavait.
    Soha senki sem állította, hogy kipróbálják, mivel nem is az ő feladatuk. Hanem egy platformot biztosítanak, és a hadrver gyártói megírják az eszköz driver-ét, amelyet vagy beküldenek a M$-hoz hitelesítve, vagy megjelenik telepítéskor egy szép figyelmeztető ablak, hogy ismeretlen gyártó. Bár ezt honnan tudnád, hiszen csak OSX-t használsz.

    "Az Apple rendel egy hardver design-t a beszállítóitól (Intel, nVidia, AMD, Infineon stb.)"
    Még jó, hogy ilyen büszkék a saját termékükre :) nájsz
  • Darth Sith
    #437
    "Miért nem tudok xBox360-on PS3-as játékokkal játszani, tessék már beperelni a MS-t, mert korlátozza a szabad játékot.
    Kb. ezt akarod mondani. "
    Általánosban kimaradt a szövegértelmezés?
    Leírtam, hogy teljesen más a két eset. Létezik két platform, PS3 és Xbox360. Mindkettőre az fejleszt aki akar, azt ad ki rá amit akar. A sony és a M$ csak a platformot biztosítja. A felhasználó dönt, hogy melyiket veszi meg és szabadon válogathat az összes rákészült alkalmazás közül. Míg az apple ugyanúgy elkészítette a saját platformját, de ezek után még azt is korlátozza, hogy mit használhatsz rajta. Nem elég, hogy megveszed az eszközt, amely alkalmas a platformra készült programok futtatására, hanem még azt is korlátozzák, hogy miből lehet választani. Ergo, előre eldöntik, hogy mi lehet neked jó és ezekből áll a választék. Ez kurvára nem ugyanaz mint a konzoloknál, ne próbálj ferdíteni.

    A zárt rendszer és a cenzúrázzák a választékot közel sem ugyanaz. Valóban a ps és a box zárt, mert külön platform ilyen szempontból, de nem próbálják megmondani neked, hogy milyen szoftverek jók neked.

    "Ezt meséld a PS3 tulajoknak akik éppen most szívnak, mint a torkos borz az új firmware miatt, ami letiltotta az egyéb rendszerek telepítését."
    Ez csúnya dolog volt, de megteheti mert az ő platformja. Ahogyan az apple is megteheti, hogy cenzúrárra az appstore-t, de ettől még ez nem jó.

    "Akár hiszed akár nem, tuti nem úgy működik a dolog, hogy egyik reggel Jobs úgy ébredt, hogy márpedig nem kell bele kamera. "
    Nem igazán tudom elképzelni, mi lehet az az indok, amely miatt egy 5-6-700$ -os eszközből ki kellett hagyni egy 0,2$ értékű kamerát pl, jah de tudom, az extra-extra-extra profit, csak ez lehet.

    "Az az 500 dolcsi ott nem akkora érték, mint itthon ugyanaz forintban"
    Ez így van, aláírom. Valóban ott nem számít komolyabb összegnek, DE, még mindig drágább mint a hasonló eszközök. Ergo, nem számít soknak, de ott is drágább minden apple termék mint a hasonló tudású eszközök. Ergo, tök mind1, hogy itt sok vagy ott kevésbé sok, mindenhol gyenge ár/érték arányban.

    "Szóval neked mint informatikusnak hosszú évek, verítékes munkája, hogy ismerd a szakmádat, de az átlag felhasználó, akit egyébként még hobby szinten sem érdekel az informatika, csak netezni, játszani akar a gépével, az ugyanezt tanulja meg?"
    Azért ez gyengeségre vall, hogy úgy próbálsz felülkerekedni egy szakmai vitában, hogy kiforgatod amit mondtam és kiveszed a szövegkörnyezetéből. Grat. Mivel az ottani szövegkörnyezetben teljesen másról volt szó, és arra reagáltam, de próbálkozni lehet.
    A nagyon gyenge gizikés-tanfolyamos példádra reagáltam, hogy nem fogja egy informatikus sem elveszíteni a munkáját amiat, mert az átlag egybites juzerek megtanulják legalább FELSZINESEN használni a gépet és kinyitni egy kézikönyvet. Mert az informatika nem az office, meg netezés és fészbúk/twitter, hanem sokkal komplexebb dolog. Nem ilyen behatóan kell megtanulniuk, mert ez már egy szakma. Én se vagyok autószerelő, mégis tudok olajat cserélni a kocsiban. Sokadjára hangsúlyozom, nem a komplex, szaktudást ígénylő dolgokat kell tudniuk, csak legalább felhasználni normálisan.