73
  • Garrett27
    Így van...
  • Balumann
    Túl sokat nemhiszem, hogy szenvedni kell ezzel a SEQ -s megoldással, 2-3 nap és belerakják az összes kulcsot, aztán lehet nyugodtan, netkapcsolat nélkül végigjátszani. Akik beállították 1x, már csak frissítgetni kell az "adatbázisát". :)

Egyébkéntmeg most ráfognak jönni szerintem a fejlesztők is, meg mindenki, hogy több embert ijesztenek el ezzel, mint amennyit meg tudnak nyerni, arról nem beszélve, hogy jó sok emberrel kib*sznak, mint ahogy írtam pl. laptoppal szeretnének játszani, vagy bizonytalanabb netkapcsolatuk van (főleg akik nem városokban élnek, távolabb a központoktól).

Crack is lesz szerintem néhány hónapon belül, hogy még egyszerűbb legyen.
  • Skynet
    Majd ha Nforce fórumon arról beszélgetnek de jól működik a crack akkor lesz értelme arról fröcsögnöd hogy van működő crack.
    Viszont nem erről van szó hanem arról mit össze szenvednek egyesek a SEQ megoldással.:)

Jöhetnek a fekete ruhások,fehérben várom őket.
  • Oláh Herkules
    áh nem azt jelenti... hogyne mindenki kiadogat kódokat, amit cracknek neveznek el poénból, de igazából ezek nem működnek :D

"Látszik a neved az értelmi képességeidet is bemutatja...:)"

dikk má ráászistááá feljelentelek az ombuccmannál, készülj mert mennek a feketeruhások!
  • Reg5
    Persze van crack, csak nem lehet vele teljesen végigjátszani az AC2-t. Abba ne menjünk bele, hogy néhány embernek sikerült, kivételek mindig vannak.
  • Skynet
    Látszik a neved az értelmi képességeidet is bemutatja...:)
    Az hogy van kint crack nem jelenti azt hogy az működik is. Működő crack nincs továbbra sem,1-2napja van sequence-ekkel baxakodás,mesés megoldás:)
  • Oláh Herkules
    biztos sokat veszítenek. A nagyon sok ember ember (nem csak mo-n), csak olyan játékot vesz meg amit már kipróbált warezban, (nem akar zsákbamacskát venni), ha nem tudja kipróbálni NEM veszi meg. Én is ilyen vagyok(látva hogy az ígérgetésekből a végleges játékoknál mennyi minden nem valósul meg), bár ezt nem pont az ubi dolgaira írom, mert jelenleg egy játék sem érdekel tőlük, sőt nem is nagyon volt ilyen még, csak az il2, de az már rég megvan.
  • Oláh Herkules
    nem dehogy. A crack azért van kint mert nincs feltörve. Direkt csak azért csinálták, hogy más dátuma legyen az exének :DDD
    Azt ezt olvastad? :D de lehet még ilyeneket találni bizonyos warez témájú oldalakon :D
    "Az a probléma, hogy én már a Sequence 5-nél tartok, a warezes verzióval."
  • Skynet
    Ez hülyeség. Aki anno meg akarta venni de megrémült a DRM miatt és emiatt nem vette meg megveszi később. Én is közéjük tartozom,a DRM rémhíreknél lemondtam az előrendelést. Aztán kb 2-3 héttel a megjelenés után amikor olvastam hogy mindenki vígan játszik megvettem. És semmi gondom nincs vele.
    Persze elvesztenek pár embert akiknek nincs állandó net kapcsolata...Ugyanakkor nyernek jó pár warezhörcsögöt aki nem bírja ki hogy ne játsszon vele.:)
  • Indigo
    1%-al már jól jártak? Szerintem sokkal több embert veszítenek ezzel a védelemmel, mint amennyit megnyernek.
  • NovaTerra
    Ha már nagy betűvel kiemeled, akkor próbáld helyesen írni: EGYELŐRE!

Egyébként, aki letöltené, de a DRM miatt nem tud vele játszani, az nem biztos, hogy nem veszi meg. Ha csak 1%-uk megveszi már jól jár az Ubi.
  • Skynet
    Olvasd alatta a HSZ-eket.
    Sokan lehozták cikkben amikor megjelent az első crack hogy fel van törve. De a mai napig nincs. Sem az AC2 sem az SH5. a DRM egyenlőre a warez elen nyert. EGYENLŐRE.
    FAIL bizony:)

opeca te meg azt értsd már meg,ha nem törik fel a védelmet és bejön akkor elég sokan fognak ráállni erre a védelemre. Egyébként BFBC2 igen sok warezmatyit kényszerített a vásárlásra mivel nincs tört multi és nem is lesz,ennyit az okoskodásodról.:)
  • opeca
    Értsd már meg, hogy aki meg akarja venni, az meg fogja, aki meg warezolná, annak nem fog megérni 10.000 forintot...
    Akkor nem veszi meg, keres más játékot, vagy abadonware-ezik...

Biztos vagyok benne, hogy a warez embereket senki nem fogja meg. Ezért is tlejesen felesleges komoly pénzeket abba invesztálni, hogy valami hiper-szuper védelme legyen a programnak amivel már a jogos használók is szívnak...
  • opeca
    Mint írtam, a vérpistike meg fogja venni.

A 35 éves néha néha elpötyögő családapa már nem biztos. De ez független attól, hogy milyen védelme van a programnak.

Az akkor inkább nem játszik...
  • Oláh Herkules
    mondjuk várható volt, más programot is láttam ilyen szerveres engedélyezős védelemmel, ott is megvolt a szerver emulátor elég gyorsan :)
  • Oláh Herkules
    FAIL? :D
  • Oláh Herkules
    persze a starforce után is tolongtak anno :D aztán teljesen eltűnt, mert rájöttek hogy mekkora szopás :)
  • narumon
    Jah és ez az ubinak nem fog fájni, hiszen most is a konzolokból élnek jobbára.
  • narumon
    Szerintem teljesen rosszul közelíted meg. Ezt most kipróbálták, mert a PCs fronton nagyon szarul álltak, ha most ennek ellenére nem fogják sokan megvenni a játékot akkor legközelebb nem lesz belőle pc változat, és akkor megint jöhet a sok vérpisti fikázni, hogy az MS lefizette őket... ennyi.
  • Skynet
    Látszik menny értelem szorult beléd.
    Ezt a játékot amúgy is megvettem volna,a DRM miatt miért vagyok én csicskáztatva?
    Nem volt gondom sosem vele a játék pedig kib@szott jó. Ennyit arról hogy szar lett velem megetetve.
    Az UBI azért az egyetlen kínos napért akar adni game-t.
    Totális hülyeségeket beszélsz:)

A kérdés pedig inkább az,ha annyira szar ez a védelem miért érdeklődnek egyre többen utána?:)
    Eladásokat pedig kár linkelgetni,ez a game nem olyan népszerű hogy toplistás legyen de a védelem miatt szépen el fog fogyni belőle pc-n is egy jóval szebb adag. BFBC2-re is írta valaki hogy mennyi vásárlótól esnek el...Esnek el a francot. Sokkal több vásárlót fognak a bérelhető szerókkal és a EA accountal,mintha lenne benne lan és működne a warez.

• opeca
    Amúgy szerintem ha hagyod magadat csicskáztatni az ilyen cégek által az inkább szánalmas:(

Veled még a szart is megetetnék úgy, hogy az jól is essen. Sorry...
  • opeca
    Nem akarom többször leírni, hogy én a hivatalos fórumon tájékozódtam. De örülök neki ha te zökkenőmentesen végigtoltad.

Bár ha ennyire fájntos a rendszer, akkor kérdés, az ubi miért akar nektek ingyé játékokat meg kiegészítőket osztogatni:)

Erre még válaszolhatnál:)
  • opeca
    A warez ellen nem így kell harcolni. Sokkal okosabban, az ilyen faltörő kos technika csak ara lesz jó, hogy az eddig lojális játékosok is félve fogják megvenni, ha megveszik egyáltalán az Ubi játékait, mert én megmondom neked őszintén ilyen dolgok után nem nem fogok tőlük semmit sem venni. Mert egyszerűen nem fogok 10.000 forintot kiadni egy olyan játékért, ami akkor megy ha Ubiknál két nyomorult programozó felinstallája a szerverekre a patch-et...és ha esetleg játszani akarnék, rágjam le a tíz körmömet, hogy vajon a szerverük elérhető e vagy sem.

Na ez kb. 20x pofátlanabb dolog mint a warezolás...

Ha nem tetszik nekik a warezolás, akkor el lehet menni multi irányba, persze előre megsúgom ott még jobban figyelni kell arra, hogy minden rendesen működjön.

Amikor mi játékot fejlesztettünk kapásból úgy álltunk neki, hogy hát lesz warez - az olyan kötelező rossz reklám -, ez van, benyeljük, ha jó játékot csinálunk akkor úgyis sokan megveszik, ha meg rosszat, akkor inkább warezolják, de akkor csak magunkat okolhatjuk érte.

Ez egy ilyen biznisz, csak valszeg az ubinál dolgozó kurvának, aki az AC első részének fejlesztését vezette, mert jól becumizta magát már nem volt elég a Lamborghini és kellett a Ferrari és azt hitte, a gonosz warezolók miatt nem lehet neki:)))

Szerintem a warez tartja mozgásban az egész játékipart, ha az teljesen megszűnne, akkor sokan csak kamilláznának az Ubinál, hogy milyen bevétel-visszaesések keltekeztek.

Azt nem értik meg, hogy aki hobbijátékos, az úgysem fog kiadni 10.000 forintot egy játékért. Akkor inkább NEM JÁTSZIK!

Aki egy kicsit kockább, az esetleg egy warez verzió után, ha tetszett neki a játék akkor elgondolkozik rajta, hogy megveszi, vagy vár egy kicsit amíg lejjebb megy az ára és utána.

A teljesen kocka meg megveszi, nem warezol.

De ha megnézzük ezen három típus egyike sem generál veszteséget egy cégnek. A cégnek az nem ráfizetés ha egy olyan játszik a játékkal aki amúgy sem venné meg. Neki ez nem mérhető veszteség mert a cégtől nem veszi el a pénzt.

Ezt kb. egy autókereskedéshez tudnám hasonlítani. Odamegy a csóka, kiválaszt egy autót, megy egy kört vele de nem veszi meg. Veszteség ez a cégnek? NEM!

Kb. ugyanez van itt is. Te ha egy hobbijátékosra rá akarod erőltetni, hogy márpedig vegye meg vagy ne játsszon, akkor azt mondja, kösz akkor inkább nem játszok vele.

Ha az autókereskedő rá akarná erőltetni a csókára, hogy ne menj egy kört vele, csak ha megvetted, akkor az is ki fog fordulni a kereskedésből ha nem megszállott. Ha viszont az, akkor nem fog vele köröket menni hanem azonnal megveszi.

Ez a warez dolog olyan, hogy irigységből fakad. Nem veszed meg, ne is játssz vele. Nem a pénzről szól itt a dolog, hanem az alapvető emberi irigységről.
  • Skynet
    "Szar labilis használhatatlan rendszer"...
    Csak röhögni tudok,mint írtam (és más is) lazán toltam végig AC2-t mindenféle gond nélkül a "szar labilis használhatatlan" rendszeren,érdekes...:)
    Settlers-nél is gond van megoldják puff annyi volt nincs több gond. Ez van.
  • opeca
    Én az Ubi hivatalos fórumából indultam ki, ahol volt minden csak nem királykisasszonyhoz méltó párbeszéd...

És azért álljunk meg egy szóra, az nem úgy megy, hogy ő semmiért nem vállal felelősséget.

Rendben, írja bele, hogy netkapcsoalt kell, volt is a szerencsétlen usereknél, csak éppen a másik odlal dobta vissza a hibákat folyamatosan.

ASzért itt komoly minőségibiztonsági problémák voltak...

Ez a védjük a termékünket ezért kaptok egy szar, labilis, használhatatlan rendszert, ami az nyújtja, hogy a pénzetekért nem kaptatok semmit nem megy. Nem csodálkoznék ha egy két hivatal azért rákérdezne az Ubinál, hogy hogyan is volt ez most srácok? Eladjátok a tévét, csak nincs benne panel?És ez nem is vis mayor, hogy belecsapott az áram, meg a takarítónő elfordította a főkapcsolót.

Ez gyengébb esetben a minőségbiztonsági hiányosság, súlyosabb esetben pedig egyszerűen csalás.

Azért a termékvédelem is csak addig mehet el, amíg a jogos felhasználó zavartalanul tudja használni a terméket...

És ezt érzi az Ubi is, azért tesz ilyen ingyen letöltési ajánlatokat. Tudja, hogy most nagy szarba került, bár ő maga lépett bele a saját irreális mohósága miatt.

A multijátéknál is figyelni kell az ilyen dolgokra. Ott is fail-safe megoldások kellenek, túlbiztosítás, redundancia stb. stb.

Felelőssége és kötelezettségei is vannak egy játékfejlesztőnek, nem csak jogai a bevételre. És itt már az Ubi nagyon elszállt.
  • opeca
    Oszt nagy kaland, úgysem valami jók a játékaik...
    Van más jobb, tartalmasabb is...
  • opeca
    Lehetséges...

Csak az Ubisoftnak túl sok baklövése volt a védelmeivel kapcsolatosan ahhoz, hogy ilyen radikális megoldásokat bevezessen.

Ez sajnos most is nyilvánvaló, de ők tudják, mindenesetre én Ubi játékot többet nem veszek, egy van, még a hőskörszakból annyi elég, engem netre ne kötelezzen senki se, ha csak nem WOW-ozni akarok:)
  • Vorpal
    Nem kell ezért Ausztráliáig menni - itthon sem megy a Settlers 7 : server not available
  • Skynet
    Röhögj nyugodtan pofán csak magadból csinálsz hülyét,AC2 sem SH5 nincs feltörve rendesen,nincs működő crack,mindkét játék behal a küldetéseknél. Ennyi.:)
  • NovaTerra
    Amikor megveszed tisztában vagy vele, hogy szükséges a játékhoz a net kapcsolat. Nem utólag derül ki. "Ha összeomlik valami.." Ez is benne van, de ezt is vállalod a játék megvételekor. Ha összeomlik a battlenet, nincs Starcraft multi. Ilyenek megtörténnek. Az áram is elmegy néha. Szerintem mindenki képes kibírni pár órát játék nélkül. 15 év múlva? 5-10 év múlva kiadnak egy javítást, ami leveszi ezt a DRM-et. Ami a legfontosabb, ők nyújtanak egy szolgáltatást, aminek feltételeivel tisztában vagy. De azért szindni, mert megpróbálják védeni a terméküket megint más kérdés. Pláne úgy, hogy azok teszik jelen oldalon is, akik nem vették meg. Akik pedig igen, azok elégedettek. Lásd a lenti hozzászólokat!
  • lammaer
    "Sokan azt is kérdezik, hogy mi lesz akkor ha mondjuk 15 év múlva elővennéd a játékot, de addira pl. az Ubisoft becsődől - amin nem lepődnék meg, vagy bármi."

Ezt simán megoldhatják (és gyanítom hogy meg is fogják) úgy, hogy amikor már nem várnak jelentős bevételt az adott játéktól - 1/2/3... év múlva - a legutolsó patchben kiszedik a netfüggő DRMet a játékból, és akár nem is tesznek be helyette semmilyen más védelmet.

A védelemnek itt a fő célja az, hogy a megjelenés után biztosítsa a megfelelő bevételt azáltal, hogy azok a warezoló játékosok is rohanjanak a boltba, akik nembírjákkihogynejáttszanakalegújabbcuccal.

Sztem minden cég tudatában van annak, minden védelem feltörhető. A kérdés hogy mikor :)
  • opeca
    Semmi kedvem játszani aZC 2-vel, öreg vagyok én már az ilyen játékokhoz, csak mivel én is játékfejlesztésben dolgoztam, zavar ez a fajta diktatórikus mentalitás amit az Ubisoft képvisel...

Nem azon van ahangsúly, hogy mennyire elterjedt a net, hanem azon, hogy ha megifzeted a játék árát, akkor ugyan ne az Ubisoft döntse már el, hogy mikor játszhatsz vele. Mert ha náluk összeomlik valami, vagy kikerül egy rossz frissítés, akkor bizony hiába perkáltad le az ezreseket, nem fogsz tudni játszani.

Sokan azt is kérdezik, hogy mi lesz akkor ha mondjuk 15 év múlva elővennéd a játékot, de addira pl. az Ubisoft becsődől - amin nem lepődnék meg, vagy bármi.

Aztán keresgélheted a DRM-es szervereket majd naphosszat...

Miért is ne lehetne kiritzálni egy játékfejlesztő multicéget? Már ahhoz is fizetnie kell ubiéknál, hogy kritikát mondhassak?

Na ne...
  • NovaTerra
    Világosan látszik, hogy azok szidják az Ubisoftot, akik játszanának a AC2-vel, de ben tudnak, mert nincs crack. Egyébként nem sok ember létezik, aki nem lép fel a netre rögtön,miután bekapcsolta a gépét.Az ubi védi a termékét és a pénzét, ez természetes mindenki igyekszik védeni a tulajdonát. Az fáj itt sokaknak, hogy egy hónap alatt se törték fel a játékot, pedig megjelenés előtt epekedve várták, mint kiderült hiába. Pánz meg sajnálnak kiadni érte. Úgy vélem csak az szidhatná az Ubit, aki megvette, de nem tud vele játszani. Érdekes módon itt az sg-n is azok szidják, aki nem vették meg a játékot, akik pedig igen azoknak nincs gondjuk a DRM-el. 8k FT nem nagy pénz manapság min.:20h szórakozásért, pláne úgy, hogy egy 2 őrás mozizás is belekerül kb 4k forintba.
  • opeca
    Jól fel van az törve ;)
  • Atkamon
    Nincs feltörve normálisan az sem, nem tudom pontosan, hogy mi vele a gond, de biztos, hogy van valami vele. Ugye AC2-ben meg nem lehet küldetéseket csinálni...
  • opeca
    http://www.infoaddict.com/ubisofts-new-drm-cracked-in-under-25-hours

Ugye nem haragszol ha most pofán röhöglek??:DDDD
  • opeca
    "Ugyanúgy ott van a netkapcsolat a rendszerkövetelményekben, mint az, hogy milyen videókari kell hozzá."

Nem érted meg, hogy kurva nagy különbség van azon, hogy ott lokálisan a gépedben van egy videókártya és akkor játszol a játékkal amikor akarsz, ha viszont netfüggővé teszik, akkor ki leszel szolgáltatva a cégnek?

De nekem mindegy is. A te dolgod...
  • Skynet
    Sok virnyákoló warezkölyöknek: Az EA is érdeklődik már a védelem iránt,és szép lassan csatlakozni fog egyre több kiadó és fejesztő ha ezt ne törik fel jóideig..:)

opeca legalább tájékozódnál,nem egy fórumra volt belinkelve DDOS attack alatt hogy hova kell menni hogy támadni lehessen ubi-t ergo nem volt kamu,én is megnéztem.
  • Atkamon
    A játékaikkal semmi gond, azok nagyon jók, attól meg, hogy esetleg PC-n vásárlókat vesztenek, nem fognak csődbe menni... Így is csodálom, hogy egyátalán csinálnak még PC-re játékokat, hamarosan szerintem ennek is vége.

#31: jaj de poénos vagy:) Tökéletesen megy a gépeden egy játék? Húzd ki a konnektorból, aztán már feltűnőbb lesz a különbség...
    Ugyanúgy ott van a netkapcsolat a rendszerkövetelményekben, mint az, hogy milyen videókari kell hozzá. Tény, hogy ez nem a legjobb védelem, de ez van... Apróbb hibákkal működik mindenkinél, cserébe nincs warez (eddig)... Ha meg lesz, akkor lehet crackelni akár az eredetit is, és akkor tudsz játszani offline...
  • opeca
    :D

Vicc ez az Ubisoft. Lámer egy banda, és még arról sem vagyok meggyőzve, hogy olyan istenadta tehetség legalább a játéköltetek terén.

Itt lenne az idő, hogy visszaalakuljanak garázscsapattá és előlről kezdjék az egészet.