73
  • Danecay
    És erre a balhéra emlékeztek még? Szintén Ubisoft és szintén másolásvédelem
  • opeca
    Onnan hogy értelmetlen.

Ha valóban sikerül ilyen rövid idő alatt ennyire megbénítani egy ilyen szolgáltatást akkor az nagyon égő az Ubisoft-ra nézve.

Egy ilyen égést ha igaz, nem vállalnak be egyetlen esetet kivéve, ha a valódi ok még nagyobb égés miszerint úgy adogatták el a játékokat, hogy a mögötte álló DRM semmiféle tekintetben nem volt még működőképes.

"sőt, még ingyen játékot/ingyen bonus pályát is kaptak azok, akiket érintett a dolog."

Majd jön egy DRM frissítés aztán akkor megint bajban lesztek:D

Én beleolvasgattam az Ubisoft fórumába, a legtöbb embernek amúgy nem önmagával a DRM-el volt gondja hanem azzal, hogy ha ő megvesz egy játékot, amiben van SP mód, akkor neki ne kelljen már állandóan a neten lógnia azért, mert játszani akar.

Ez elvi kérdés.

Az ilyen Ubisoft jellegű cégek nagyon hamar mély zuhanásba kezdhetnek ha úgy gondolják, hogy majd ők fogják megmondani a usernek hogy mikor játszhat a játékkal, amit már kifizetett...

Amúgy az Ubisoftnak korábban is voltak balhéi. Már említettem valamelyik Splinter Cell kiadásánál úgy rakták össze a progit, hogy az lehasalt. És a poén, hogy a warez verzió működött.

Nem győztek a fórumon magyarázkodni meg írni a pontokba szedett lépéseket, hogyan lehet működésre bírni az eredeti játékot:DDD

Rohantak is a patch-el.
  • opeca
    Húzd ki a netkábeledet aztán már feltűnőbb lesz a különbség :DDDDDDD
  • Atkamon
    Nekem megvan az Assassin's Creed 2 már 3 hete, és eddig egyszer sem volt bajom a DRM-el... Észre sem venni, hogy ott van.

#29: És te honnan veszed, hogy kamu volt a DDOS? Ugyanúgy lehet kamu, mint igazság, nem tök mindegy? A játék első hétvégéjén voltak szerver gondok, azért lehetett sejteni, hogy nem fog minden rögtön tökéletesen működni. Azóta semmi probléma nem volt vele, sőt, még ingyen játékot/ingyen bonus pályát is kaptak azok, akiket érintett a dolog.
  • opeca
    Felejtsd már el ember ezt a DDOS attackot. Ez egy nagy kamu volt, csak azért találta ki az Ubisoft, hogy próbálja a saját töketlenkedését hárítani.

A következő mi lesz? Hogy elszánt warezesek egy csoportja behtaotl az Ubisoft éületébe és kicserélte a master DVD-t a már warezolt verzióra, vagy mi?

Az Ubisoft-tal az a baj, hogy már nem érti mi a játékfejlesztés lényege. A Játékiparban a vevő az Úr, az Isten, és a Hóhér egy személyben.
    Aki ezzel nincsen tisztában az hamar le fogja húznia rolót.
  • narumon
    Azt akkor senki nem tudja hogy Settlers 7 eu mikor lesz? Mivel nekem megvan majdnem az összes eredetiben igy ezt is megveszem, adok a DRM-nek egy esélyt :)
  • Indigo
    Ha szövegértelmezési problémáid vannak, akkor inkább ne folytassuk. Leírtam, hogy szoktam vásárolni játékokat (galériámban megnézheted egy részét), akkor mi a bánatos picsáért nyomatod itt ezt a warez szöveget? Nem birod megérteni, hogy nem erről van szó?

Na mindegy, szopjál csak nyugodtan a szarfos DRM-es játékoddal. Remélem sűrűn fog kidobálni játék közben .
  • Oláh Herkules
    arról nem is beszélve hogy ha úgy működne a védelem ahogy te hiszed az nagy baromság lenne, mert a hosts-ba be kéne írni a szerverek nevét azt hopp nem érhetők el :D és mindenki lazán játszana, crack sem kéne.

na az is hatalmas baromság hogy a warezpistik sírnak a védelem miatt. A warezpistik crackelik, aki meg meg akarta venni, nem veszi meg mert tudja hogy szopás az ilyen védelem.
    Én is megfogadtam hogy többé nem veszek olyan játékot ami ellenőrizget induláskor, miután meguntam hogy az eredeti tdu lemezemre azt írogatta a szar fos védelem 10-ből 6-szor hogy nem eredeti, na meg azt hogy ezt 1 perc lemezbasztatás után éri el. Több játékfejlesztő is belátta hogy faszság az egész, mert úgy is crackelik, és csak az eredetivel játszókat szopatják, ezért pl az ofp-ből, arma2-ből, witcher-ből is kivették a másolásvédelmet patchekkel, és köszönik szépen milliókat eladtak belőlük...
  • Oláh Herkules
    azt sem tudod hogy működik amit védesz te agyas?
    Ez nem olyan hogy megy a szerver akkor véd ha nem akkor nem véd és mindenki játszhat. Ez olyan hogy ha meg a szerver, játszhat. Ha nem akkor nem... kivéve a crackelt játék mert az ugye már vastagon kakil a szerverre és hogy engedi-e játszani vagy nem. úgyhogy FAIL.
  • Balumann
    * 25+ évesen
  • Balumann
    Azért érdemes azon elgondolkodni, hogy miért nem vezeti még az eladási listákat a játék, így sem hogy nincs működő warez verzió. Miért azok vezetik az eladásokat is, amivel lehet játszani nem eredetivel is (ma már van 1-2 amivel neten már nem, de korábban még neten, vagy hamachival még azt is lehetett).
    Akik nem tudják megvenni a játékot, azok nem mondanak ilyeneket, ez egy nagyon jó játék nagy valószínűséggel, amit nagyon sokan terveztek megvenni (még azok közül is, akik többnyire tényleg csak warezolnak, csak keveset vesznek meg). Úgyhogy kérlek kímélj meg a hülyeségeidtől. Nekem pl. nincs semmi pénzem amit ilyenre fordíthatnék, nem is panaszkodok, maximum az ilyen baromságokra válaszolok. Remélem egyszer te is megszívod egyszer a védelem miatt, pl nem tudsz ott játszani vele ahol szeretnél (pl. laptopon nem otthon), vagy szolgáltató miatt ne legyen pár napig neted, és akkor se tudj majd játszani semmivel. Kíváncsi vagyok, akkor is ennyire örülnél annak, hogy legalább azok sem játszhatnak, akik nem tudnak játékra költeni, vagy nem tartják annyira fontosnak. 25 évesen lehetnél egy kicsit inteligensebb ember is.
  • Skynet
    Egy alkalommal lehetett warez változattal játszani,amikor DDOS attack miatt behalt a DRM szeró...Szóval azt hogy aki letöltötte mégjobbat....Nos FAIL.
  • bakagaijin
    Gondolom úgy, hogy az az info nem lett frissítve. Ausztráliában 2010 március 25-n release-elték. (Abba most ne menjünk bele, hogy ez mekkora irtandó diszkrimináció.)

A mostani DRM szerintem nagyon elkattant, hálózatot megkövetelni folyamatosan egyszerűen nonszensz. Az ember megveszi - játszani akar vele. Így most nyaralás, szálloda, reptér, vonat, akármi kilőve. Én általában régebbi játékokkal játszom (2-4 éves) amire lemegy elfogadható szintre az ára, de emiatt szívesen játszom velük laptopon is - a vasigény is alacsonyabb. Na, ez ilyen rendszerekkel már nem fog menni. Fórumokon is az szokott ilyenkor felmerülni, hogy a tiszta megoldás: a törés. Egyszerűen azért, mert működik és nincs vele szívás, ha megvetted: használhasd, ennyi. Én pl. nagyon üdvözöltem, amikor a Witcher directors változatból levették a DRM-et, így nem kell állandóan lemezeket sem cserélgetni.
  • Oláh Herkules
    aki meg letöltötte mégjobbat, bármikor lehaló szerverek nélkül :D
  • Skynet
    Nem kevésbé vicces mint amikor nagy warez topik lakók előadják a "nem veszem meg mert drm" szöveget..:)
    Ne vegyétek engem nem érdekel. Aki megvette AC2-t játszott egy nagyon jót,ennyi.
  • Indigo
    Az igaz. Az öntelt jelzőt Skynet kollégára értettem.
  • janika1972
    Igazad van!
  • Oláh Herkules
    "Kábé mintha az emeszpés kisnyugdíjasokat látnám tapsolni gyf-nek..." azok nem önteltek, egyszerűen csak hülyék, szivacsos az agyuk.
  • lammaer
    Szerintem teljesen triviális a szitu - minél komplexebb a védelem (hogy nehezebb legyen feltörni) annál valószínűbb hogy lesznek gépek amelyeken nem fut rendesen (bonyolultabb kód nagyobb eséllyel bugos valahol).

Az hogy a kiadók megpróbálják védeni azt amit kiadnak és amiből élnek szerintem nem elítélendő. Én is ezt tenném ha kiadó lennék. Pedig warezhuszár vagyok ezerrel, max online FPSeket veszek, amikor lemegy az áruk 2000 alá :)
  • Indigo
    Nálam épp az ellenkező hatást váltja ki ez a védelem, mint amire a Ubi szánja. Bármennyire is tetszetős az AC2, épp emiatt a védelem miatt nem fogom megvenni soha, mint ahogy egyetlen ilyen védelemmel ellátott játékot sem. Nem is izgat már a játékuk. Legfeljebb egyszer majd lehúzom netről, és ha tetszik, kiírom dvd-re. Pedig egy vagyok azok közül, aki játékot vásárol, aki eltartja a kiadókat, a warezhuszároknak biztosítja a mindennapi játékadagját... De ennek itt vége. Ubisoftot egy forinttal nem támogatom tovább.

Ez akkora fail, hogy arra nincs is már kifejezés...

Amúgy a Ubi elgondolásának sikerességét mi sem mutatja jobban, mint hogy máris fél-, harmad áron adják ezeket a játékokat...

Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ennek a vége (szvsz el lesz felejtve ez a védelem, a megjelent játékok meg kapnak egy patch-et hamarosan), valamint, hogy valójában mire megy ki ez az egész. Merthogy a dolog úgy fest, hogy akikről azt hisszük, hogy nagy kegyesen életben tartják a PC-s játékokat, azok valójában éppenhogy megölik azt... (EA, Ubi)

Az meg végképp vicces, hogy egy-két öntelt hólyag hogy tud tapsikolni ilyen faszságoknak. Kábé mintha az emeszpés kisnyugdíjasokat látnám tapsolni gyf-nek... Lehet nem ide illő hasonlat, de legalább annyira szánalmas az egész.
  • bertino
    ubifail.
  • Oláh Herkules
    nem, azt érték el, hogy a warezosok TUDNAK játszani, mert crackelik, de akiknek eredeti van a szop :D
  • Balumann
    Örül a majom a farkának... Elérték hogy a warezosok nem bírnak játszani vele (még), cserébe akik megveszik azok szophatnak, ha éppen nincsen netkapcsolatuk (pl. laptopon játszanak, vagy külön van játékra gépük és netezésre), vagy ha éppen probléma van a nettel, vagy a cikkben lévő példa... Bad Company -ban meg megértem, hogy a multit így kellett megoldani (bár szerintem csak elesnek nagyon sok vásárlótól, főleg későbbiekben, így hogy szervertkészíteni nem lehet benne, csak bérelni, és lan sincs), de egy single játékkal.
    Végülis nyilván ez a jó megoldás, nemis a jobb ár/érték arányra kell törekedni, a védelmet kell fejleszteni.
    Ez biztos jó játék, de erre a védelemre az égvilágon semmi szükség. Nem fognak többet eladni belőle, mint amennyi az ár/érték aránya alapján várható, sőt, kevesebbet. Pont ezek a szopatások miatt.

Ráadásul úgyis felfogják törni rendesen szerintem hamarosan.
  • narumon
    Most vagy én vagyok a vak, vagy nem tudom, de az ubisoft honlapján az áll a settlers 7 mellett, hogy this product is only available in the us and canada. Akkor hogy a picskóban játszanak vele ausztráliában? És mikor lesz eu megjelenés?
  • cateran
    Rosseb tudja mirol beszelsz...Assa2 es SH5 mar 1 honapja torve van....Settlers 7 meg par napja, ha jol tudom....
  • Atkamon
    Legalább felfedezik végre, hogy nem a warez a szar eladások elsődleges oka, hanem pl a DRM:)
  • a_n_d_r_e_w
    Ott a baj, hogy vedelem ide vagy oda,a kutya nemveszi azt a remek jatekot. PEdig mar nem lehet a kalozokkal takarozni.

Ongol
  • Skynet
    Opeca: Megérdemlem hogy megvettem egy nagyon komoly játékot Ubi-éktól amivel a warezpistik nem tudnak a mai napig játszani,a DRM miatt pedig gondom még nem volt (havernak aki első nap megvette annak is csak 1-szer volt gondja).
    Büntetőjogi kategória looooool.....A szüleidet kéne büntetni amiért hülyegyereket neveltek..:D

Narxis: hahahahahaha

Látom van pár fogyatékos aki nem bírja feldolgozni ha egy új védelem egész sikeresen helytáll a warez ellen.:)
  • Narxis
    hahahahahaha

látom azért van pár fogyatékos aki az ubisoftnak drukkol.
  • Atkamon
    LOL, ezen jót mosolyogtam:D
  • opeca
    Megérdemlik, az ubisoft is meg aki játékokat vesz tőlük.

Az egész céget be kéne záratni ez már büntetőjogi kategória...
  • ffxi
    Kérunk még ingyé játékokat :D
  • Skynet
    "A Ubisoft másolásvédelmi rendszere rengeteg galibát okozott már eddigi is"

Szám szerint két galibát.
    Az egyik az idióta orosz warezvérpistik DDOS attack-ja ami miatt egy ideig nem lehetett játszani.
    A másik a sok morgolódó "SZAR UBISOFT" warezvérpisti...:D

Hajrá Ubi,hajrá DRM!