iPad
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
-hát, ez megint csak attól függ, hogy közben mennyit használod, de olyan 3-5 nap, attól függõen hogy és mire oszlik el az aktív használat
-fájlba nem lehet lementeni könyvjelzõket, de lehet cloudon keresztül szinkronizálni, csak akkor gépen is azt a browsert kell használni (chrome, vagy safari)
-van
-igen
-van skydrive app, vannak IM appok is, amikben létezik messenger támogatás, de a microsoft megszünteti gyakorlatilag, szóval nem sokáig
-megtekintés is, szerkesztés is van, de utóbbihoz általában drágább appok szükségesek legjobb tudomásom szerint
-van onenote app is, ami tud skydrivera szinkronizálni
-fájlmegosztás és vezérlés mûködik, alap dolgokra a teamviewer ingyenes változata sem rossz (használtam már gép lekapcsolására távolról)
-ebben nem vagyok biztos, itunes/home sharing/remote app trióval talán megoldható
-vannak olyan browserek amik tudnak letölteni, vagy dropboxba szinkronizálni. az ifiles appba feltöltött dolgok egyszerûen browserbõl elérhetõek wifin keresztül, de csak úgy magában nem
Vásárlás elõtt állok és egyenlõre az iPad mini a kiszemelt "hõs", mivel nemrég ismerõsöm odaadta az övét egy fél órára és nem igazán akartam neki visszaadni. 😊
Azonban pár dologra nem kaptam választ sem tõle, sem az alatt a fél óra alatt (amiközben inkább csak játszottam).
Tehát a kérdések:
- Olvastam hogy az akksija 10 óra nyüstölést bír. Ebbõl mi igaz? Monjduk kellemes netezést/filmnézést mívelve mennyi idõ után kell madzagra tenni?
- Képernyõzárolt állapotban mennyi a készenléti ideje?
- Ami még nagyon elgondolkodtatott az a könyvjelzõ kezelés. Képes a könyvjelzõket valahova lementeni(fájlba)? Onnan visszatölteni? Képes mappákba rendezni? A mappában lévõ könyvjelzõket aztán egyszerre is megnyitni több fülön?
- Van rajta szülõi felügyelet? Értem ez alatt hogy pl letiltani a böngészõt(esetleg bizonyos oldalakat), vagy videókat, programokat...stb.
- Videófelvevés közben a kamerája folyamatosan fókuszál?
- Skydrive, MSN messenger (meg ilyen Windows dolgok) mennyire mûködõképesek rajta?
- MS Office megtekintési lehetõség, esetleg kis szerkesztési lehetõség van a készüléken? (nem 100 oldalt írni, de mondjuk kijavítani pár szót/számot/képletet, esetleg formázást)
- OneNote-al jegyzeteket készíteni, olvasni, szerkeszteni Skydrive-ra szinkronizálva lehet?
- TeamViewer-el távoli gépekkel fájlt megosztani/irányítani... van rá alkalmazás/lehetõség?
- Lehet Wifi-n filmeket nézi egy másik gép megosztott mappájából?
- Lehet letölteni Windowsos fájlformátumokat, hogy aztán késõbb a gépre másoljam õket? (tehát mint egy pendrive internettel)
Ennyi kérdés jutott eszembe hírtelen. Így a tulajokat és azoka akik pontos információval rendelkeznek kérem válaszoljanak.
Köszönöm szépen!
Magiszter
iPad 1 iszonyat lassú lett sajnos az iOS 5 óta. Gyakorlatilag használhatatlan, 2-3 erõforrás / memóriaigényesebb alkalmazás és már kilépeget, fagyogat, stb 😞(( Nagyon sajnálom, pedig nagyon szerettem. Aztán tegnap vettem egy iPad mini-t és ISTENKIRÁLY. Egyszerûen nem hiszem el, hogy fele olyan nehéz, mint a nagy iPad-ek, sokkal azért nem kisebb a kijelzõje (simán ugyanarra használható) és egyszerûen olyan szinten gyors, hogy nem gyõzök ámulni, pedig "csak" iPad 2 hardver van benne. Gyakorlatilag jelenleg 15 alkalmazás van nyitva, köztük logmein, 2 játék, facebook, safari több tabbal, stb... és minden folyékony, semmi nem akad, pokolian gyors a safariban az oldalak renderelése (ugyanazzal a netkapcsolattal az ipad 1 kb. 3x annyi ideig töltögeti az oldalakat - lol?), szóval egyszerûen tökéletes. Aki megheteti, váltson, mindegy mire, de az iPad 1 már használhatatlan, ez tény 😞
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
TRUE BLUE THROUGH & THROUGH One | 450D flickr.com/photos/bencee7 | indafoto.hu/bencee7
Ipad2 vagy Nexus 7 ha jót akarsz.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Csak ugye benne van a riziko, mivel hasznaltat veszek,es sok fugg az elozo tulajatol.
\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder
Én tanulásra (is) használom, kb minden egyetemi jegyzet, amibõl tanulok elektronikus, ezért vettem iPad-et. Nem könnyû, de nem mondanám kényelmetlenül nehéznek. Az egyetlen igazi hátrány, amit fel tudok hozni ellene, hogy nagyon kevés a RAM :\ nem értem miért nem sikerült mondjuk 512mb-ot belerakni 2010ben...sokszor kevés a 256mb, amibõl általában max 150mb szabad. Sok fb fotó nézegetés, vagy mondjuk pár mozgószarral telerakott weboldal miatt bezáródik a Safari, mert elfogy a memória. Vagy mondjuk Real Racing 2 HD bizonyos tournamenteket csak úgy tudok megcsinálni, ha elõtte újraindítom az iPadet, hogy amennyire lehet üres legyen a memória.
Ha ezzel együtt tudsz élni, és tényleg minõségi cuccot akarsz, akkor 50ért jó választás lehet egy iPad1 😊
TRUE BLUE THROUGH & THROUGH One | 450D flickr.com/photos/bencee7 | indafoto.hu/bencee7
Namost ha pont a kényelmi faktort veszed ki a készülékbõl - lefagyogató alkalmazások, instabil rendszer, szar kijelzõ - akkor nem 20.000 Ft-ot nem ér egy ilyen szerkezet... hanem akkor pontosan 0-t ér, mert jobban jársz ha telefonon / laptopon ügyködsz inkább. Szóval 20 ezerrel többet fizetsz érte mint kéne 😄
Ha csak ennyi baja volt akkor tökre megért annyit.
úgy gondoltam hogy addig nem fizetek 100 ezret egy tabletért ha esetleg nem tudnám kihasználni, szóval tesznek jó lesz ez. hiába volt olcsó, még a 20 ezret sem érte meg, de legalább arra jó volt, hogy többet nem adok a mobilarénás értékelésre.
bár szét nem hullott, de a szoftveren látszott, hogy csak néhány tróger összedobálta az alkatrészeket, rátették a gyári androdidot aztán hadd szóljon. olyan lassú volt mint a tetû, random belassult, lefagytak olyan "összetett" programok mint az instagram. fekvõ helyzetben a kijelzõnek nem volt natív a felbontása. az akku kezelés kabaré: standbyban nem jelez szinte semmi fogyást, aztán 5 perc használat alatt eldobott 30-40%ot, ha hosszabb ideig standbyban volt, pdf olvasásra gyakorlatilag alkalmatlan volt, pedig a 133as ppi nincs annyival az átlag alatt, a betekintési szög borzalmas, gyakorlatilag nincs is, satöbbi, satöbbi... szerencsére viszonylag minimális buktával el tudtam passzolni, mert még másfél év gari van rajta.
olcsó húsnak híg a leve, én nagyon vigyáznék az ilyen noname cuccokkal, és csak akkor vennék ilyet ha lenne ismerettségi körben, amit ki tudnék próbálni elõtte, mert egy 2-3 perces próba egy üzletben nem elég megismerni.
én fél évig használtam egy Ainol Novo 7 Aurora -t... kínából lett rendelve, egyszer sem volt vele bajom, 2 hónapja adtam el mert kellett a pénz, azóta sem keresett meg a vevõ hogy atomjaira hullott a keze között a vas vagy az os 😊
a márkás cuccokba is ugyanezek a hardverek vannak amúgy... meg hát üzletbõl veszed, van rájuk garancia, nem értem miért kell félni 😊
sokkal jobban jársz egy 40ezres androidos táblagéppel mint egy õsrégi és használt (ráadásul piszok nehéz) iPad 1 -el... fõleg ha figyelembe vesszük a felhasználási igényeket 😊
de hát te tudod... ha mindenképpen "márkásat" akarsz akkor vegyél nexus 7 -et, 55-60 körül van használtan, és a 7" -es kijelzõ csak megszokás kérdése... szerintem teljesen használható és nem kicsi (le kell csekkolni élõben és utána dönteni)
Bazinga!
Az lesz,hogy megint lebeszelem magam a tablarol,mert am is csak az egyetlen erv amit fel tudok hozni mellette az,hogy agybol/fotelbol kenyelmesebb mint a notebook.De az ara meg tul sok ennyi pluszert 😄
Mondjuk aprón találni 60-ért garisat.
setuh, ne hidd hogy nem reccen be... Azért nem mai csirke. Lumia 800-am smoothabb és ezek egymagosak. A Nexus négy, plusz Jelly Bean.
Az a baj,hogy ezekbe a nonamekbe olyan szempontbol se bizok,hogy nem fognak belassulni/lefagyni idonkent.Ami mondjuk egy ipad1-nel nem surun fordulna elo szvsz.Valami jobb markaju,esetleg nem mai tablet nincs ami nem annyira elavult mar mint az ipad1,persze nagyobb kijelzovel?
Ha 10 colos kell akkor nincs más választás, kisebbõl én Nexus 7-et vennék, vagy 65 ezerét van boltban Galaxy Tab 2 7.0.
Bazinga!
bár gyanítom ez nem IPS kijelzõ ha nincs oda írva...
ezért mondtam, hogy élõben nézd meg... simán használhatók ezek a cuccok is, pláne amire neked kell... nem kell feltétlen a nagy gyártók drága cuccait megvenni
Bazinga!
ha csak netezésre és pdf olvasásra kell akkor még a dualcore cpu sem fontos
pl itt van ez, IPS kijelzõvel, nagy méretben: link
szerintem menj be egy mûszaki cikk áruházba (media markt vagy ilyesmi) és élõben nézd meg, hogy melyiknek tetszik a legjobban a kijelzõje
Bazinga!
Olvasásra viszont jobbat nem láttam!
-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!
Az angry birds rio HD ingyenes, a bad pig HD pedig .79€!
Egy 3. gent sikerült vennem elfogadható áron. Még meg kell szoknom a billt. de alakul az is.
Nem is sokat tapicskoltam amikor jōtt egy email az iPhone-ra és olyan kis vicces mérete volt. Mintha valamilyen kis játék telefon lenne. 😊
Imádom!!!
Jól gondolom? :S se tethered, se untethered 😞
ASRock Z77 eXtreme4 | Intel i7 2600K @ 4500Mhz | EVGA GeForce GTX670 FTW | 2x4Gb G.Skill Sniper @ 2000mhz | Samsung 830
A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
oké, biztos "fun" az iPad döntögetésével kormányozni az autót, de inkább játszom egy analóg gamepaddal vagy kormánnyal autós játékot mint döntögetem az eszközt 😊 bár lehet hogy az arcade jellegû NFS -nél még használható is a dolog de egy komolyabb félszimulátor/szimulátor autós játéknál szart sem érne 😊
Bazinga!
Bazinga!
persze értem amit mondasz... de én nem iTV -nek hívnám akkor hanem iConsole -nak vagy hasonló... szal érted, ütõs hardver ami felveszi a versenyt a ps3 -al és a többivel és írjanak rá normális játékokat, ne mobilverziós portokat
legyen rajta iOS, az nem hátrány... de legyenek teljes értékû konzol minõségû játékok és akkor tényleg jó cucc lehetne
ahhoz, hogy fruit ninja -t vagy angry birds -öt játsz egy TV -n nem kell hozzá egy külön eszköz amit konzolnak csúfolnának 😊 biztos van rá most is valami megoldás hogy az iPad/iPhone képét vezeték nélkül kiküld egy TV -re 😊
Bazinga!
Egy kicsit részletesebben leírom, hogy hogyan gondoltam:
Tehát adott az Xbox a Wii és a PS. Ezek ellenfeleként megjelenne egy iTV ami nem csak egy jó tv lenne hanem egyben egy konzol is. Játékok vannak dögivel amikkel el lehet szórakozni. Pl a fruit ninja nagyon nagy kinectel játszva és ez egy remek példa mennyire jó egy "gagyi" telefonos játék más eszközön. Az nfs, halo, fifa stb sorra jönnek ki és még sorolhatnám a nagy neveket, amik átíródnak iOS-re. Már most is van 3 csoport. 1:Simán iPhone és iPod, 2:minden iOS eszközre és 3:a HD-k iPadokra, lehetne akár egy 4 kategória is amik teljes támogatással és full grafival jönnek ki iTV-re. Ez sztem nem olyan nagy macera... Pláne ha azt vesszük a fenti 3 sem hasonlít egymásra és mind a 3-ra (plusz 4 lehetne a PC) úgy írják át õket (vagy mi a francot csinálnak). Ha már erre a 3-ra (4-re) átírják akkor már nem nagy macera egy 4-re (5-re) átírni portolni fordítani vagy mi.
Sztem így kivitelezhetõ lenne.
http://www.ouya.tv/
Maga az álom lenne ha megjelenne egy iTV amin futnak az iOS appok (itt már elõ lenne készítve a felbontás egy hd-s iPad minivel 😊 ) plusz ha lenne hozzá egy "kinect" beépítve! Mehetne a lecsóba a mostani tv+xbox kombó mert tuti vennék egy ilyent (már ha meg tudnám fizetni).
Nem is olyan lehetetlen a dolog. Megjelentek a zenei szórakozásban taroltak mag kidobtak egy mobilt ami szintén a szorakoztatás és komoly multimédiáról szólt szintén tarolás, majd megjelentek az iPadok... Viszont ami nincs az pont egy xbox l, ps vagy wii jellegû konzol. Nos ha ezt a rést s betömnék tuti tarolnának. Ennyi appal a háttérben nagyot lehetne szakítani. Ráadásul ha összeraknák egy tv-vel... Hejj az lenne a világvége! 😉
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
De egy dologban minden techblog és szakértõ egyetért: most õsszel ilyen méretben (a Mini vékonyabb mint az iPhone 5!), ilyen üzemindõvel és ilyen áron az Apple nem tudott volna kiandi egy iPad Minit, ha Retina kijelzõt pakol bele. Ha eljutnak arra a szintre, hogy hasonló méretben lesznek már olyan erõsségû és fogyasztású procik /GPU-k, amik ki tudják szolgálni a retina kijelzõt, és elmegy velük a cucc 10 órát, akkor fogják bele tenni.
De persze majd meglátjuk.
Bazinga!