iPad

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ahah, de most meg kell venni egy halom repulot, igy osszesegeben dragabb lett, mint anno volt

http://gaborszantai.co.uk/

GregSB
Ingyenes a Sky Gamblers

Eredetileg $5, csapatok le rá :)

dzsegameló
Faja...
(G_ArchAngel sima GSm alapú SMS-t szerettem volna olvasni...)

Szeretem a munkát, leny?göz, képes vagyok órákig ülni és nézni.

GregSB
GSM hálóuatos SMS-eket te nem nagyon fogsz látni iPadon :)

Csak iMessage.

Te most az iMessage vagy Messages-re gondolsz?
Mert más sms-t nem támogat az iPad, csak amit iEszközrõl küldtek Messages-en keresztül. (vagy más app, de az gondolom nem kérdés most - Viber, Skype...)

dzsegameló
Hol tudom megnézni az sms-t az iPadon?
Az üzenetekben nincs és megjelenik egy kis ablak, hogy szöveges üzenetet küldött a t-mobile, csak egy bezárás gomb van rajta.

Küldeni nem akarok csak a bejövõt akarom megnézni, átraktam a SIM-et az iPhone-ba, meg egy nokia 2600-ba, de nem látom az sms-t ott sem. Ötlet?

Komolyan egy külsõ alkalmazás kell, hogy sms-t olvassak???

Szeretem a munkát, leny?göz, képes vagyok órákig ülni és nézni.

GregSB
Asphalt 8: Airborne

Elég jó grafikája lett.

Dzsega
Ami lemaradt:
Lightroom képeket kéne szinkronizálni iPadra majd azon csillagozni, zászlózni, megjegyzést fûzni hozzá, majd vissza szinkronizálni lightroom-ba. Ha másik remek jól mûködõ appot tudtok az is jó

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

Dzsega
Használja valaki a Photosmith app-ot?

GregSB
Youtube app frissült

"The big new feature of this version is picture-in-picture for videos, which allows you to keep watching a video while browsing or searching."

GregSB
Én ezzel a tokkal szemezek. Könnyen belemegy és kivehetõ az iPad, otthonra jól jönne néha a keyboard, utazásnál meg elég jól védi, nedvesség ellen is.

Dzsega
Köszi!
(Akkor ezek szerint az a tok amit vettünk nem támogatja ezt az opciót...:( )

Itt azt írják nem jelenik meg az opció a beállításokban, csak ha már csatlakoztattál egy mágneses tokot.



Dzsega
Az iPad Miniben nincs "lecsukás érzékelõ"?
Nincs a settings-ben ilyen opció... Toljak rajta egy resetet? Vagy egyszer rá kéne rakni egy olyan tokot ami támogatja?

dragon11
köszi

és ipad 4 4g-hez hol lehet ilyen tokot venni ? csakmert sehol nemtalálni:S

Dzsega
Nem.

GregSB
Semmit nem rontasz el. Ha jól emlékszem akkor CCK-el avikat nem tudsz felmásolni jailbreak nélkül, csak fotókat és mp4-eket.

precision
adott egy ipad és egy camera connection kit
szeretnék rámásolni egy avi -t az sdkártyára, majd az letjászani az ipad -en, mondjuk VLC -vel

próbáltam simán rámásolni az avi -t, bedugtam a kit -et és semmi... még az importáló felület sem jön fel ahol át tudnám másolni ipadre a file -oket

mit rontok el? vagy mire kell odafigyelni?

Bazinga!

GregSB
Ezzel a t-rexel be tudok ülni retyóra sorozatot nézni?

Hmm. Végülis ha veszek bele egy bilit akkor ez is megoldható...

Dzsega
Aham meg 4x annyi pixel is....

Botond: nem akkora autó kell, hogy zsebre rakd, hanem akkora, hogy mindenhol elmenjen. Pl egy Dodge t-rex

Magiszter
Nekem Minim-van, ami olyan vékony hogy elvágja az ujjad.

Most rágógliztam hirtelen és úgy látom a Miniben 4500mah az akksi míg az iPad4-ben 11.600mah. De cáfoljatok meg valami hiteles linkkel.

Szóval az hogy a 4-es megy 15 órát nem olyan nagy szám ha azt vesszük hogy 3x akkora az akksija mint a 12 órát menõ mininek :)

mousee
Ja, tényleg bocsi :D Ultimate downsizing :D

"aztán ha esetleg máshol is használni akarja, akkor csak kitépi a középkonzolt, és zsebre bassza, mi az neki." -ezen besírtam :D

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Botond
Akkora autót kell venni, hogy elférjen a zsebedben. Mit nem értesz? :D
mousee
Nem direkt navira veszem, csak ha épp úgy esik, akkor tudjon navit is. Tecczikérteni?
Plusz kiránduláskor is jól jön a GPS ha épp eltévedek 7 fa között a hegyen... oda is cipeljem az autót beépített ájgóval? Nóóóóóóórmális? :D

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

robotnyk
így van, egy 100 ezer forintos tablet helyett inkább autót vegyen, az a pár millió igazán nem számít. aztán ha esetleg máshol is használni akarja, akkor csak kitépi a középkonzolt, és zsebre bassza, mi az neki.
Dzsega
iPad 4 3G-s (igaz airplane mód de a wifi visszakapcsolva) 14:45 használat 2 nap 8 óra készenlét és 8%-os akksi. Nem rekord, tök átlagos. A rekord 16 óra fölött van, többnyire netezek meg játszok. Az iPad 3 (sima wifis) nem bírja eddig, az 12-13 órát megy azt annyi, pedig azon nincs játék, csak netezés meg online mûsornézés van.

GregSB
A mini nem vészes méret kocsiba szerintem.

franc0
iPad-et navira?
Jókora ágyú icipici verébre.

Inkább vegyél végre egy normális autót amiben beépített navi van.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Magiszter
Nah igen. Mondjuk nekem az a 4 nap is úgy volt hogy lényegében csak megnéztem pár beérkezõ levelet meg ha összesen 30 percet beszéltem már sokat mondok.
Nem véletlen izmoznak most a vezeték nélküli töltésen. A helyett hogy az akkumulátorokat fejlesztenék. Pedig mindig vannak tudományos hírek hogy ilyen-olyan szuper technológiát fedeztek fel amivel x^2-en ideig bírják már az akksik és még olcsó az elõállítása is. Sajna semmi haladás.

mousee
Anno kellemes meglepetés volt a ZTE blade, butítva és csak telefonként használva nálam elment egy hetet is napi 3/4, 1 óra telefonálgatással. Felokosítva is egész használható volt, 3 nap körüli átlaggal.

Tényleg, van manapság egyáltalán olyan teló, ami kényelmesen elmegy 5-6 napot?

Az i5 reggeltol kibir estig 10-12 orat, de a 920-hoz a kollegamnak mindig hozni kellett a toltot, mert 6 ora utan mar kepes volt az elvartnal gyorsabban merulni.
A masik vicc a Galaxy S3 volt, ami tenyleg sokaig birta, csak kesobb tudtuk meg, hogy aki annyira buszke volt ra, az szinte butafon uzemmodig kapcsolt le mindent, ezert birt ki masfel napot. Ha hasznalta, akkor neki is csak munkaidore volt eleg a toltes.

Remelem iden meginkabb vekonyabbaj lesznek a telefonok, 2-4 oras uzemidovel :/

Magiszter
Miért? Az i5 és a 920 meddig bírja?

Akkor az jobb, mint a 920, mert az annyit sem bir, mint az iPhone 5.

Magiszter

Csak annak akit érdekelhet

Magiszter
Nah igen. Nálam is mindig ott volt a töltõ régebben. Lumia 710 óta viszont már nem alapfelszerelés. Majd ha lesz iPhone-om (megvárom az 5S/5C-t), remélem az is bírja majd 4-5 napig Edge hálón.

Engem nem zavarna, ha a telefonom 2-3mm-rel vastagabb lenne es cserebe csak ejjel kellene toltenem, nem pedig mindig, amikor konnektor van a kozelben, elovigyazatossagbol.

Magiszter
Igen lassan ott tartunk hogy telefonnal HW-bõl kirenderelek egy egész estés animációs filmet, de az üzemideje 5-6 óra (Galaxy S 3G-n 1 év után 3 mail fiókkal napi 20-30 levél elolvasásával, semmi extra). De ugye ma nem az a menõ hogy ha 3 hétig megy egy töltéssel hanem hogy 8 magos meg 2Gb RAM, meg pékf*sza.
Pedig aki nem csak ékszerként használja, annak az lenne a lényeg hogy igény esetén 3-4 napig áram közelébe se keljen vinni. Az elõzõ telómat akkor vágtam földhöz, mikor egyik esete elfelejtettem rádugni töltõre és reggelre csont lemerült, nem ébresztett, elkéstem a melóból (Xperia Mini). Utána kezdtem úgy telefont nézni hogy Number One szempont az akksi, Number Two hogy "okos" legyen. Mivel anno anyagilag meg voltam kicsit borulva ezért vettem egy Luma 710-et. Ezzel a rekordom 4 nap volt Edge kapcsolattal, mikor már hisztizett a tápanyagért. Ami mai szemmel jónak mondható. Míg a jó öreg 3310-es volt hogy egy hónapig is elvegetált mindennapos használat mellett :)

GregSB
Apple szerint 1 órával bír kevesebbet a GSM a Wifissel szemben azonos használatz mellett (netezésnél)

mousee
Merem remélni hogy sokáig bírja, az egyik fõ érvem az almás tábla mellett az üzemidõ.
A mai "mobil" telefonok vicc kategóriásak, céges BB-m 2 nap után visít a töltõért, legtöbb okosteló is megadja magát egy nap alatt, ha este véletlen kimegy a fejedbõl hogy felrakd tölteni, akkor ciki van :D

Nemrég voltam fesztiválozni, és beizzítottam a régi 3310-esemet, mondván annak úgysem lesz baja, ha meg igen, akkor nabumm. Vittem hozzá egy pótaksit is, totál kiment a fejembõl, hogy ezek meddig bírják. Folyamatosan telefonálgattam vele, kerestük egymást társasággal, 3 nap után ment le egy egységet a négybõl :D

Ha a cég nem fizetné a BB-t, akkor újra elõvenném mindennaposra a kistéglát. Utazásra netezni és játszani ott lesz a mini2, asztalinak meg a MBP, igény esetén külsõ monitorral és patkánnyal :)

Ideje lenne már az üzemidõt kergetni az "okos"telefonoknál, nem pedig agyatlanul pakolni bele a HW-t...

Magiszter
Váljék egészségedre! :)

Amúgy a GSM-es mini az mennyivel hamarabb adja be a kulcsot? Az én wifi-sem múlt héten 6 és fél napig nem látott töltõt (készenlét, wifin) és 12 óra 36 perc használat után volt 8%-on. Filmnézés, internet, videózás fotózás, fájl sync hálón...stb. tehát volt minden mint a moziban, még egy kis játék is.
Egész szép eredmény szerintem.

Bár a telefonom bírná eddig :)

mousee
Akkor 16 gigás GSM-es mini2 lesz. Csak jöjjön ki :)
Thx az infókat.

Magiszter
wifis tetheringgel azt se tudja hol van. Próbáltam már, de nem talált helyzetet.

GregSB
*A Wifis tetheringen keresztül is csak négyszögel szerintem.

GregSB
Lesz mini2

Ha navira használnád érdemesebb a GSM-eset venni, abban van dedikált GPS. A Wifis

Nincs szükség SIM kártyára / adatkapcsolatra, ha offline navit teszel rá (iGo, TomTom, stb...)

mousee
Hali,

Mostanság tervezem magam meglepni egy tablettel, és nagy a box a lelkemben a nexus 7 és az ipad mini között. Volt már a kezembe droidos és almás tábla is, és nagyon a mini irányába húzok, épp csak a most õszi frissítést szeretném megvárni, hogy mit hoz a mini2 (ha lesz ilyen egyáltalán).
Viszont a kütyüt használnám navinak is, ha jól tudom akkor ipad-bõl csak a GSM-es kütyük tudnak navigálni, a sima wifis nem. Vagy megoldja magának a sima wifis is, ha kap mobilnetet tethering-el (elég valószínûtlennek hangzik, de hátha :P)?

Másik kérdés az az, hogy a GPS-hez kell bele aktív sim kártya is, adatkapcsolattal?
Van valakinek tapasztalata minirõl naviként? Igazából ritkán, kb évente 3-4 alkalommal kéne, és kényelmes megoldás lenne, ha tudná ezt is, és nem kéne másik kütyü mellé :)

Elõre is thx a válaszokat.

Dzsega
Lál de durva. Köszi!

Magiszter
Pontosítani kellene akkor a Status Bar kiírást "Not Charging"-ról "Not Charging too fast"-re :D

Amúgy volt hogy ennél gyorsabban ment, de most közben olvastam néhány levelet is... Szerintem AirPlane módban, hozzá sem érve akár egy nap alatt is feltölti USB-rõl ;)

robotnyk
akkor akár 2 nap alatt tele is lehet tölteni úgy :D