1998
iPadAir-iPadMini2.png
  • rastaman
    megrendeltem az air-t. remélem karácsonyig ideér.
  • Botond #1388
    EA játékok 89 centbe kerülnek most, plusz megjelent a Tomb Raider1.
  • GregSB
    Jelenleg még teljesen jól használható a 1st gen is, iOS7 villámgyors rajta. Én nem is tervezem idén leváltani, majd talán jövőre, nekem annyira nem fontos a retina diszpléj.

Ha viszont most vennék tabletet és nem lenne gond az árkülönbslég én is az újat venném a 64 bites chip miatt, tuti sokkal tovább lesz támogatott, meg a jövőben érkező 64 bites appok is jobban ki fogják használni.
  • mousee
    Köszönöm a tippeket. Per pill úgy áll a dolog hogy:

Retina mellett:
    - új
    - pöpec hw, még jó sokáig használható
    - széééép kijelző

1st gen mellett:
    - ezt lehet kapni egyelőre csak a médiába, ahova a 30 rugóm szól
    - szerintem bőven ez is elég lenne amire használnám
    - occsó (50 ropiért ipad mini? instant get)

Még valaki? Esetleg tipp, hogy mikor érkezhet meg a retina a MM-be?
  • Dzsega #1385
    Ha nem jelent gondot a plusz költség akkor mindenkepp a retinásat! Minden jóság benne van...
  • rastaman
    ha kettő közül kellene választani, akkor mindenképpen a retinás mini ajánlott. a retinásban újabb, jobb chip van (A7) + van M7 koprocesszor, és ugye a kijelző is jobb...

ha fontos, hogy később is "smooth" legyen a működés, akkor mindenképp az újat vegyed.
  • mousee
    Sziasztok,

Jár az agyam erősen, mert kaptam egy 30 rugós ajándékkártyát a media markt-ba, és elfilóztam egy tableten, és túlképp az akár lehetne egy ipad mini is. Szerintetek érdemes még 1st gen minit venni, vagy inkább feccőljek egy picivel többet a retinásba (amit egyelőre nem is árul a media)?

Első iOs eszközöm lenne (macjeim vannak olyan 5-6 éve), igazándiból sokat utazom vonaton, és oda kéne időt elütni netezgetni, pár játékkal baromkodni, ilyesmik. A hangsúly a mobilitáson és az üzemidőn van, valahogy sokkal kényelmesebb egy kis tabletet előkapni, mint egy macbook-ot, arról nem is beszélve h töredéke helyet foglal a táskában.

Kérdés hogy mennyire avul el, tempóban hogy áll az iOs 7-el, nem szeretném ha fél év után az update-eknek hála eltűnne a "szmútság" :)

Szerintetek?
  • GregSB
    Yahoo Weather mától iPadre is optimalizált.
  • rastaman
    thx. csak azért kérdem, mert a pannon még mindig a régi minit árusítja...
    következő héten csekkolom majd!:)
  • passatgt
    igen, szerdán voltam, nyomkodtam is picit
  • rastaman
    retinás?
  • passatgt
    veszprémben van mini kirakva:)
  • rastaman
    hát itt Balatonfüreden csak kis üzletük van, legközelebb Veszprémben lehet talán?!
    köszi a tippet
  • passatgt
    t-mobile bolt nincs közelben? ott tuti van kirakva, vagy legalább mini az biztos van, az meg ua csak picit kisebb
  • rastaman
    tanácsokat/ötleteket/észrevételeket szeretnék kérni:

vegyek látatlanban iPad Air-t, úgy hogy még nem volt a kezemben? Karácsonyi ajándék lenne, és nem 100%-hogy ki is tudnám addig próbálni.
  • GregSB
    GTA San Andreas megjelent. 6 ojró.
  • Magiszter
    Én meg (majd úgy 2098 környékére = Apple fejlődési ütem) várok egy olyan iPad/iPhone készüléket aminél dokkolva egy normális OSX jön elő. Lásd az Ubuntu Phone megoldását. A megjelenés előtt 6 hónappal már lesátoroznék az első ilyet kínáló bolt elé.
  • GregSB
    Pletykálják hogy jövőre megszűnik a 11"-es Air, és ez lesz helyette.
  • passatgt
    ez meg szerintem a macbook air akar lenne, retina kijelzővel:)
  • passatgt
    örülök neki, csak sajnos a hardwarees kellemetlenségeket nem javítja:)
    még egy dolgot észrevettem, sokkal jobban melegszik mint a kettes ipad sima safari használat közben is
  • passatgt
    + egy kézzel nem lehet felvenni asztalról, mint a reklámban:)
  • Dzsega #1368
    Nah akkor megérett egy teljes újratelepítésre. Ios 6 óta csak ota frissítés volt a gépen...
  • GregSB
    iOS7 7.1 1-2 héten belül kint lesz, 1,5 Gigás update, sok hibát, laggolást javít iPaden.
  • passatgt
    iPad 2-ről váltottam Air-re, tapasztalataim:

-sokkal jobban gyűjti ujjlenyomatokat a hátlap
    -némító gombot csak körömmel lehet kapcsolni, réginél simán tudtam az ujjammal
    -kopog az üveg, mintha műanyag lenne
    -ios7 akad sok helyen, spotlight előhozásnál, lockscreenen forgatásnál, lapozásnál
    -safari állandóan kilép ha belenagyítok az oldalakba
    -wifi rosszabb, ahol a kettes ipadon 1 vonalat mutat, ott az air nem is látta a jelet
    -hangerő gombok is furcsán állnak, nem esik kézre megnyomni őket
    -home gombon kisebb lett a mélyedés, sötétben nehezebb megtalálni

szóval egyáltalán nem nyűgözött le, hogy őszinte legyek, a ketteset jobban szeretem, még a sokkal rosszabb felbontás mellett is
  • GregSB
    Fotosoppos elképzelés:

Hmm.
  • GregSB
    Apa kezdődik:

" Apple Suppliers Said to Begin Production of 12.9-Inch Retina Display for Early 2014 'iPad Pro' "
  • GregSB
    Hogy ON is legyen: 7.1 már developer beta fázisban van. Végre rendberakták benne az animációkat:

link
  • Probatbicol
    Az a vicces, hogy pár napja pont te okoskodtál itt, hogy a legalacsonyabb árgép árat nem lehet elfogadni, mert ...."Mivel nyilván nem a sufni, csakkészülék-doboznélkül árakról beszélgetünk."...

Vagy ehhez a másik üzlethez esetleg érdek fűz?
  • Magiszter
    1355-1360
    - Én kiskapus vagyok. Na nem azért mert pl egy ilyen iPad-en nyerek pl 30 ezret, hanem azért mert mikor 5 évig folyamatosan volt munkám, aztán mégis megszorultam az állam odaköpött a küszöbömre és kiszúrta a szemem 5000 forint segéllyel. Az óta ha tehetem külföldön vásárolok, még ha 10 ezer forintos cikkről van szó akkor is.

- GregSB: Egyetértek. Bennem is két éve kezdett el érni az elhatározás hogy idehaza nincs semmi keresni valóm. Szerintem jövőre, vagy 2015-re megyek is.
    Azzal is egyetértek hogy az emberek gondolkodásmódja ami sokat ront az országon. De azt se felejtsd el hogy ehhez az kellene hogy ne nálunk legyenek a legmagasabb adók és a legalacsonyabb fizetések. Igazság szerint Copy-Paste-elni kellene mondjuk Ausztria adó és járulék rendszerét, pár éven belül megéreznénk a pozitív hatásait. De amíg az unortodox személet (értsd: ellent mond minden józan észnek) dívik addig ennél csak rosszabb lesz. Aki teheti az menekül, aki nem az megpróbál túlélni. A kormány csak akkor fogja nagyon-nagyon megszívni ha kitermel 1 millió olyan embert akinek már nincs veszteni valója... és ezek, a magyar-szokást félre téve, össze is fognak.
  • GregSB
    De addig sem ügyeskedek amíg itthon élek. Hányingerem van tőle.
  • GregSB
    Vagy kiköltözök egy olyan országba ahol nem kell ügyeskedni ahhoz hogy jól tudjak élni.
  • franc0
    Tehát ideológiai síkra tereled. Nyertem.

Amikor kicsi voltam, én is így gondoltam ahogy most te. De majd rájössz. Vagy maradsz csóró. Vagyis miketbeszélek, "középosztálybeli".
  • GregSB
    Blablablabla. Fog a tököm 0%-os számlákkal szarakodni. Emiatt tartunk ott ahol vagyunk. A 10 millió emberből 3,5 millió aktív adózó, és azok nagy része is úgy ügyeskedik ahogy tud. Aztán meg megy a sírás hogy szar az egészségügy, lerohad a vonat és kigyullad a 30 éves metró.

Meg megy a csodálkozás amikor kimegyünk egy skandináv vagy nyugati országba hogy ott minden működik.

Persze tudom az állam egy köcsög a BKV is meg a MÁV is, meg mindeki rophadjon meg, éljenek a kiskapuk. Én meg erre azt mondom hogy amint tudok húzok ki egy olyan országba, ahol adóznak az emberek és működik a szociális háló. És igen, ennek többek között az is az alapja, hogy az emberek becsületesen kifizetnek mindent és nem kiskapuznak.

OFF vége.
  • franc0
    Egyébként a sufniságról annyit, hogy már sok-sok éve nagyon népszerű boltról van szó, és mégsem záratták be.
    Nyilván nem látták a Kalasnyikovot a pult alatt, mint az SG fórumozók.
  • franc0
    Megint a károgás. Igazából szánlak titeket és nem érdemlitek meg, de levezetem nektek felsőbbrendűségem bizonyítékaként.

Storeban itthon 150 bruttó, ami 118 nettó. Ebben benne van a kisker árrés is. Erre dob rá plusz 9 ezret a 0%-os számláért.

Ha cégre veszed, nyilván nem szarozol irány a Store.
    Ha kisember vagy, akkor meg veszed így okosba. Az a legnagyobb balfasz, aki a magyar államot áfafinanszírozza. Akkor már inkább vegyetek használtat.

Röviden: nyilván van okosság, de van különbség simli és okosság között. Ráadásul az ipad világgaris, szóval nem értem a fosás okát.
  • GregSB
    USA-ban adóval 120ezer Ft, egy 6. kerületi sufni GSM boltban meg 127. Aha, kösz de nem veszek kamionról leesett cuccokat.
  • rastaman
    nekem mindig olyan érzésem van ezekkel a kis boltokkal kapcsolatban, hogy "simliznek" valahol...
  • precision
    1080p felesleges rajta nézni (bár szerintem elboldogulna vele) a 720p pedig egészen biztos hogy nem okoz neki gondot

én a retinar venném, persze ha nincs rá keret akkor a sima is megteszi

azért azt vedd figyelembe hogy az ipad képaránya 4:3-as a filmek meg 16:9-ben vannak, szóval lesz egy fekete sáv fent és lent filmnézés közben
  • franc0
    Aha. És a nőjét ne hágjam meg helyette?
    Itt van 127-ért zsenikéim.
    Akinek ennyi nem fér bele, annak 120 se, de még 80 se.
  • DaniX14
    Köszönöm mindkettőtök válaszát, de a Tiédet Magiszter külön köszönöm, hogy kifejtetted ! :)Air-t amúgy sem akartam, direkt Mini-t néztem méretre nekem az megfelelő. Aztán azért is néztem a Mini-t, mert 80 ezret kiadok érte, de 120 már olyan nyögve-nyelős nekem. Köszönöm az eddig választ és még egy kérdésem lenne, hogy a film nézéssel kapcsolatban, hogy a 720p-s filmeket megfelelően kezeli a Mini és akadás mentesen megy ? Vagy esetleg az 1080p-t is ? Vagy ezeket lejátszótól függnek ? Köszönöm előre is a válaszod !