1998
-
#1389 megrendeltem az air-t. remélem karácsonyig ideér. -
#1388 EA játékok 89 centbe kerülnek most, plusz megjelent a Tomb Raider1. -
#1387 Jelenleg még teljesen jól használható a 1st gen is, iOS7 villámgyors rajta. Én nem is tervezem idén leváltani, majd talán jövőre, nekem annyira nem fontos a retina diszpléj.
Ha viszont most vennék tabletet és nem lenne gond az árkülönbslég én is az újat venném a 64 bites chip miatt, tuti sokkal tovább lesz támogatott, meg a jövőben érkező 64 bites appok is jobban ki fogják használni. -
#1386 Köszönöm a tippeket. Per pill úgy áll a dolog hogy:
Retina mellett:
- új
- pöpec hw, még jó sokáig használható
- széééép kijelző
1st gen mellett:
- ezt lehet kapni egyelőre csak a médiába, ahova a 30 rugóm szól
- szerintem bőven ez is elég lenne amire használnám
- occsó (50 ropiért ipad mini? instant get)
Még valaki? Esetleg tipp, hogy mikor érkezhet meg a retina a MM-be? -
#1385 Ha nem jelent gondot a plusz költség akkor mindenkepp a retinásat! Minden jóság benne van... -
#1384 ha kettő közül kellene választani, akkor mindenképpen a retinás mini ajánlott. a retinásban újabb, jobb chip van (A7) + van M7 koprocesszor, és ugye a kijelző is jobb...
ha fontos, hogy később is "smooth" legyen a működés, akkor mindenképp az újat vegyed. -
#1383 Sziasztok,
Jár az agyam erősen, mert kaptam egy 30 rugós ajándékkártyát a media markt-ba, és elfilóztam egy tableten, és túlképp az akár lehetne egy ipad mini is. Szerintetek érdemes még 1st gen minit venni, vagy inkább feccőljek egy picivel többet a retinásba (amit egyelőre nem is árul a media)?
Első iOs eszközöm lenne (macjeim vannak olyan 5-6 éve), igazándiból sokat utazom vonaton, és oda kéne időt elütni netezgetni, pár játékkal baromkodni, ilyesmik. A hangsúly a mobilitáson és az üzemidőn van, valahogy sokkal kényelmesebb egy kis tabletet előkapni, mint egy macbook-ot, arról nem is beszélve h töredéke helyet foglal a táskában.
Kérdés hogy mennyire avul el, tempóban hogy áll az iOs 7-el, nem szeretném ha fél év után az update-eknek hála eltűnne a "szmútság" :)
Szerintetek? -
#1382 Yahoo Weather mától iPadre is optimalizált. -
#1381 thx. csak azért kérdem, mert a pannon még mindig a régi minit árusítja...
következő héten csekkolom majd!:) -
#1380 igen, szerdán voltam, nyomkodtam is picit -
#1379 retinás? -
#1378 veszprémben van mini kirakva:) -
#1377 hát itt Balatonfüreden csak kis üzletük van, legközelebb Veszprémben lehet talán?!
köszi a tippet -
#1376 t-mobile bolt nincs közelben? ott tuti van kirakva, vagy legalább mini az biztos van, az meg ua csak picit kisebb -
#1375 tanácsokat/ötleteket/észrevételeket szeretnék kérni:
vegyek látatlanban iPad Air-t, úgy hogy még nem volt a kezemben? Karácsonyi ajándék lenne, és nem 100%-hogy ki is tudnám addig próbálni. -
#1374 GTA San Andreas megjelent. 6 ojró. -
#1373 Én meg (majd úgy 2098 környékére = Apple fejlődési ütem) várok egy olyan iPad/iPhone készüléket aminél dokkolva egy normális OSX jön elő. Lásd az Ubuntu Phone megoldását. A megjelenés előtt 6 hónappal már lesátoroznék az első ilyet kínáló bolt elé. -
#1372 Pletykálják hogy jövőre megszűnik a 11"-es Air, és ez lesz helyette. -
#1371 ez meg szerintem a macbook air akar lenne, retina kijelzővel:) -
#1370 örülök neki, csak sajnos a hardwarees kellemetlenségeket nem javítja:)
még egy dolgot észrevettem, sokkal jobban melegszik mint a kettes ipad sima safari használat közben is -
#1369 + egy kézzel nem lehet felvenni asztalról, mint a reklámban:) -
#1368 Nah akkor megérett egy teljes újratelepítésre. Ios 6 óta csak ota frissítés volt a gépen... -
#1367 iOS7 7.1 1-2 héten belül kint lesz, 1,5 Gigás update, sok hibát, laggolást javít iPaden. -
#1366 iPad 2-ről váltottam Air-re, tapasztalataim:
-sokkal jobban gyűjti ujjlenyomatokat a hátlap
-némító gombot csak körömmel lehet kapcsolni, réginél simán tudtam az ujjammal
-kopog az üveg, mintha műanyag lenne
-ios7 akad sok helyen, spotlight előhozásnál, lockscreenen forgatásnál, lapozásnál
-safari állandóan kilép ha belenagyítok az oldalakba
-wifi rosszabb, ahol a kettes ipadon 1 vonalat mutat, ott az air nem is látta a jelet
-hangerő gombok is furcsán állnak, nem esik kézre megnyomni őket
-home gombon kisebb lett a mélyedés, sötétben nehezebb megtalálni
szóval egyáltalán nem nyűgözött le, hogy őszinte legyek, a ketteset jobban szeretem, még a sokkal rosszabb felbontás mellett is -
#1365 Fotosoppos elképzelés:
Hmm. -
#1364 Apa kezdődik:
" Apple Suppliers Said to Begin Production of 12.9-Inch Retina Display for Early 2014 'iPad Pro' " -
#1363 Hogy ON is legyen: 7.1 már developer beta fázisban van. Végre rendberakták benne az animációkat:
link -
Probatbicol #1362 Az a vicces, hogy pár napja pont te okoskodtál itt, hogy a legalacsonyabb árgép árat nem lehet elfogadni, mert ...."Mivel nyilván nem a sufni, csakkészülék-doboznélkül árakról beszélgetünk."...
Vagy ehhez a másik üzlethez esetleg érdek fűz? -
#1361 1355-1360
- Én kiskapus vagyok. Na nem azért mert pl egy ilyen iPad-en nyerek pl 30 ezret, hanem azért mert mikor 5 évig folyamatosan volt munkám, aztán mégis megszorultam az állam odaköpött a küszöbömre és kiszúrta a szemem 5000 forint segéllyel. Az óta ha tehetem külföldön vásárolok, még ha 10 ezer forintos cikkről van szó akkor is.
- GregSB: Egyetértek. Bennem is két éve kezdett el érni az elhatározás hogy idehaza nincs semmi keresni valóm. Szerintem jövőre, vagy 2015-re megyek is.
Azzal is egyetértek hogy az emberek gondolkodásmódja ami sokat ront az országon. De azt se felejtsd el hogy ehhez az kellene hogy ne nálunk legyenek a legmagasabb adók és a legalacsonyabb fizetések. Igazság szerint Copy-Paste-elni kellene mondjuk Ausztria adó és járulék rendszerét, pár éven belül megéreznénk a pozitív hatásait. De amíg az unortodox személet (értsd: ellent mond minden józan észnek) dívik addig ennél csak rosszabb lesz. Aki teheti az menekül, aki nem az megpróbál túlélni. A kormány csak akkor fogja nagyon-nagyon megszívni ha kitermel 1 millió olyan embert akinek már nincs veszteni valója... és ezek, a magyar-szokást félre téve, össze is fognak. -
#1360 De addig sem ügyeskedek amíg itthon élek. Hányingerem van tőle. -
#1359 Vagy kiköltözök egy olyan országba ahol nem kell ügyeskedni ahhoz hogy jól tudjak élni. -
#1358 Tehát ideológiai síkra tereled. Nyertem.
Amikor kicsi voltam, én is így gondoltam ahogy most te. De majd rájössz. Vagy maradsz csóró. Vagyis miketbeszélek, "középosztálybeli". -
#1357 Blablablabla. Fog a tököm 0%-os számlákkal szarakodni. Emiatt tartunk ott ahol vagyunk. A 10 millió emberből 3,5 millió aktív adózó, és azok nagy része is úgy ügyeskedik ahogy tud. Aztán meg megy a sírás hogy szar az egészségügy, lerohad a vonat és kigyullad a 30 éves metró.
Meg megy a csodálkozás amikor kimegyünk egy skandináv vagy nyugati országba hogy ott minden működik.
Persze tudom az állam egy köcsög a BKV is meg a MÁV is, meg mindeki rophadjon meg, éljenek a kiskapuk. Én meg erre azt mondom hogy amint tudok húzok ki egy olyan országba, ahol adóznak az emberek és működik a szociális háló. És igen, ennek többek között az is az alapja, hogy az emberek becsületesen kifizetnek mindent és nem kiskapuznak.
OFF vége. -
#1356 Egyébként a sufniságról annyit, hogy már sok-sok éve nagyon népszerű boltról van szó, és mégsem záratták be.
Nyilván nem látták a Kalasnyikovot a pult alatt, mint az SG fórumozók. -
#1355 Megint a károgás. Igazából szánlak titeket és nem érdemlitek meg, de levezetem nektek felsőbbrendűségem bizonyítékaként.
Storeban itthon 150 bruttó, ami 118 nettó. Ebben benne van a kisker árrés is. Erre dob rá plusz 9 ezret a 0%-os számláért.
Ha cégre veszed, nyilván nem szarozol irány a Store.
Ha kisember vagy, akkor meg veszed így okosba. Az a legnagyobb balfasz, aki a magyar államot áfafinanszírozza. Akkor már inkább vegyetek használtat.
Röviden: nyilván van okosság, de van különbség simli és okosság között. Ráadásul az ipad világgaris, szóval nem értem a fosás okát. -
#1354 USA-ban adóval 120ezer Ft, egy 6. kerületi sufni GSM boltban meg 127. Aha, kösz de nem veszek kamionról leesett cuccokat. -
#1353 nekem mindig olyan érzésem van ezekkel a kis boltokkal kapcsolatban, hogy "simliznek" valahol... -
#1352 1080p felesleges rajta nézni (bár szerintem elboldogulna vele) a 720p pedig egészen biztos hogy nem okoz neki gondot
én a retinar venném, persze ha nincs rá keret akkor a sima is megteszi
azért azt vedd figyelembe hogy az ipad képaránya 4:3-as a filmek meg 16:9-ben vannak, szóval lesz egy fekete sáv fent és lent filmnézés közben -
#1351 Aha. És a nőjét ne hágjam meg helyette?
Itt van 127-ért zsenikéim.
Akinek ennyi nem fér bele, annak 120 se, de még 80 se. -
#1350 Köszönöm mindkettőtök válaszát, de a Tiédet Magiszter külön köszönöm, hogy kifejtetted ! :)Air-t amúgy sem akartam, direkt Mini-t néztem méretre nekem az megfelelő. Aztán azért is néztem a Mini-t, mert 80 ezret kiadok érte, de 120 már olyan nyögve-nyelős nekem. Köszönöm az eddig választ és még egy kérdésem lenne, hogy a film nézéssel kapcsolatban, hogy a 720p-s filmeket megfelelően kezeli a Mini és akadás mentesen megy ? Vagy esetleg az 1080p-t is ? Vagy ezeket lejátszótól függnek ? Köszönöm előre is a válaszod !