iPad

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az tablagepek vasarloinak 98%-a nem jar technologiai forumokra es nem olvas IT hirportalokat. Pont leszarjak, hogy retina vagy nem. Legtobben meg a Settings ikont sem merik megerinteni sajat tabletjukon.
Ez a sok szar a hozzank hasonlo gyikarcoknak fontos, nem az igazi vasarloeronek.

http://gaborszantai.co.uk/

Magiszter
Én rendszeresen iPhone4-en olvasok Kindlét, majd este már iPad Mini-n. Sose éreztem hogy a felbontás ne lenne jó. Oké, tény hogy az iPhone 4 kijelzõje simogatja a szemem, fõleg ha nagyon kicsire állítom a betûméretet, de az iPad mini kijelzõje se egy olyan förtelem. Az iPad 2-é viszont kimondottan bántó volt mini után. Dobtam is el a kezembõl!

GregSB
Ezekrõl olyan emberek hoznak döntést akiknek nagyobb rálátásuk van a piacra mint nekünk. Ha úgy ítélik meg még 1 évig jól fog fogyni 1024x768-as kijelzõvel is a mini akkor azzal fogják kihozni.

asysoft
Szerintem Retina idõszerû lenne itt is, inkább, mint a teljesítménynövelés. iPhone 4 és iPad 3 után rossz ránézni egy Minire, de még iPad3-ra sem mondanám, hogy tökéletes lenne - persze én zömében olvasok rajta.
A nagyobb üzemidõ persze mindig jobb, de a mostani ~10 óra már nem az a szint, hogy tényleg húsbamaróan fontos legyen a további növelése. Egyébként nem feltétlenül kéne kivonni a piacról az elõzõ generációt sem, ahogy még most is lehet kapni iPad2-t is.

/*WTF?!*/

Magiszter
Oh. Rémlik valami, akkor nem szóltam.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ezzel is csak minõsíti a magyar felsõoktatást... nem jó értelemben *sadpandaface*

robotnyk
miért, múltkor azt mondta minek gps, vegyen normális autót amiben van beépített.

franco ilyen kemény gyerek lett mióta kifosta magából a magyar felsõoktatás.
Magiszter
Házigazdi lelki nyugalmának megõrzése érdekében, inkább spoiler-be teszem.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Egy szaros autóra nem futja, de ájped az kell? Szûz-e vagy???"
Ha "ájpedet" veszek, miért is kell hozzá kocsit vennem? Csak szivargyújtóról mûködik? Jogsival kell belépni? Nem vágom, világosíts fel!

Azt meg végkép nem értem hogy aki "ájpedet" vesz, de nincs kocsija az szûz? Ezt milyen kifacsart logikai úton át következtetted ki? De tessék egy kis feladvány: HÉV-el járok dolgozni, iPhone-om és iPad-em is van. Nah, vajon "szûz-e vagyok"? (háttérinfó: én azon kevesek egyike vagyok aki utál vezetni)

GregSB
Oké. Részemrõl meg csak annyi, hogy ez iPad topic, nem Android vs iOS, nem Mini vs akármilyen androidos tablet topic. Ezekrõl a témákról fáradjatok át beszélgetni a másik topicba. Flame vagy nem flame.

skinnyman
Egyaltalan nem akartam semmi ilyesmibe belemenni, csak tettem egy megallapitast, mert ilyen szintu kollektiv onmeggyozest mar nagyon reg (vagy egyaltalan) nem lattam 😊
De ha mar belementunk: az, hogy "robotos tablet", onmagaban kb semmit nem jelent. Van 20 ezer forintos robotos tablet es 200 ezer forintos is. Eleg egyszeru leszarozni egy 20-50 ezer forintos tabletet (gondolom ilyesmire gondolsz a tobb masodperces akadas, stb megallapitasok miatt, mindenesetre nem uj nexus-okra az egeszen biztos), aztan megvenni 100-200 ezerert az almasat es onigazoltan latni hogy az szmuszabb.
Varatlan alkalmazasbezarodasokrol pedig konkret statisztika van, aminek a konkuzioja a szoges ellentete annak amit mondasz (ios-en gyakoribb - csak ott nem is ir ki hibauzenetet szoval lehet hogy eszre sem veszed es inkabb magad okolod hatha te leptel ki veletlenul belole), es en sem tapasztalok ilyet nagyjabol abszolute soha semelyik olyan appnal amit nem teljesen amatorok fejlesztettek.
Az aksiidorol amit irsz, annak szinten kimutathatoan az ellenkezoje igaz, es a combosabb HW-nak is (plane az alacsonyabb arkategoriaban, de meg felsobben is nehany szempontbol (gpu-bol peldaul hiresen tulmeretezettet raknak nagyjabol minden ios-es cuccba).
Szoval csak ennyi. Elhiszem hogy az ios tetszik jobban (plane ha olyan robotos tableteket lattal eddig amire gondolok es az alapjan mondasz velemenyt), csak lassuk tisztan a dolgokat.
Fikazasrol pedig szo sem volt.
Csak ennyi.

Regards,

mousee
Van kocsim, de a vonat kényelmesebb, és azt a cég fizeti. 😊
Elég rég nem vagyok szûz, és igen úgy fest, hogy kell az ájped.

Egyéb kérdés, kedves agresszív barátom? 😄

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

franc0
Ezeket a vonatozós példákat kurvára nem értem.
Egy szaros autóra nem futja, de ájped az kell? Szûz-e vagy???

GregSB: csak kõkeményen.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

GregSB
N7 vs Minirõl menjetek át flamelni a Táblagépek topicba, köszi. Innentõl minden ezzek kapcsolatos hsz-t törlök.

mousee
Napi szinten nyomkodok almás és robotos tabletet is, és tudatos a választás. A droidos tablet sokkal többet akad meg több másodpercre, vagy hal el rajta egy alkalmazás (váratlanul bezáródik), és aksiidõben is jóval vékonyabb. Mindezt úgy, hogy jóval combosabb HW van alatta.
Nincs semmi bajom a droiddal, jó dolog, de tapasztalat alapján az ios nekem jobb választás.

Amúgy neked hobbid hogy bejössz az almás topikokba fikázni?

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

skinnyman
A magatok meggyozesebol (raadasul mar elore) mindannyian 5-ost kaptok 😊
De annyit azert elarulok, hogy pl uj n7 a tobb mint ketszer akkora felbontasu kijelzojevel, es erosebb vasaval meg ugy is tovabb birja mint az elozo, hogy az aksija nemhogy nott kozben, de kisebb lett. Ezt hivjak technologiai fejlodesnek. Es azt is elarulom, hogy nincs kulonosebben sas szemem, de kenyelmes tavolsagban tartva is eg es fold a kulonbseg egy 200 alatti, es egy 300 ppi feletti cucc kozott. Meg a "retina" ipad a maga 264 ppi-jevel is eszrevehetoen rosszabb, mint az n7 a 323 ppi-jevel.

Regards,

mousee
Per pill nincs még nincs saját tabletem, idáig munkatársam ipad 2-esét nyomkodtam, kb fél éve ért meg bennem a gondolat, hogy kell egy ilyen, csak nem lóbaszó méretben, szóval a mini lesz. Mivel akkoriban már a levegõben volt hogy nemsokára jön az új, én meg nem sietek sehova, ezért várom ki a ketteskét.

Az üzemidõrõl pedig annyit, hogy minél tovább bírja, annál jobb. Gondolom te se kapnál sírógörcsöt, ha lenne egy olyan táblád, amivel hétvégén lazán elindulsz 3 órát vonatozni, ahol vagy ott használod, 2 nap után visszavonatozol még 3 órát, és este vigyorogva konstatálod hogy még 20%+ van az akksiban. Láttam retinát is, nagyon szép, tényleg le a kalappal, de nálam (és ahogy látom másoknál is) csak sokadik a felbontás.

Magiszter
Pedig én is egyetértek. A hosszabb üzem idõ fontosabb mint hogy nagyítóval se látsz pixeleket. Ha tudjak tartani az aktív használat mellett 12-15 órát a retina felbontáson akkor jöhet. Ha nem akkor maradjon inkább a hosszú üzem idõ.

Dzsega
Kezd herótom lenni az ilyen beszólásoktól!
Miért mennyit megy el neked a mini, hogy ennyire sztárolod és félted???

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

GregSB
+1

mousee
Nem is baj hogy nem retinásodik el a pici. Ha lehet választani a retina és a combos üzemidõ között, akkor nálam egyértelmûen az utóbbi a fontos.

GregSB

+ egy szivárgás alapján a Mini2 marad 1024x768, csak jövõre lesz retina. Mekkora flamelés lesz emiatt itt meg mobilarenan Októberben 😄DD Már elõre látom a kommentek 90%-t: Apple 1 darabot sem fog belõle eladni, csõdbe fognak menni, stbstb.

Bencee7
Jobb is, még a régi iPad-emen használtam SB-t, de úgy láttam, hogy bár sokat tud, de több ramot is eszik, akkor váltottam NC-re, az újra meg már rögtön azt tettem fel 😊

TRUE BLUE THROUGH & THROUGH One | 450D flickr.com/photos/bencee7 | indafoto.hu/bencee7

Dzsega
Az sem jött be igazán valami egyszerû letisztultra vágyom. Arra gondolsz ami a noti centerben található?
(Találtam egy számomra tökéleteset Celsius ráadásul ingyenes de sztem megveszem a fullt)

precision
tényleg sokkal kulturáltabban néz ki 😊 eddig nem ismertem

Bazinga!

Javaslom az alábbi cikket a témában
jailbreak tények és tévhitek



Bencee7
Egyetértek, de én inkább az NCSettings-t raknám fel 😊

TRUE BLUE THROUGH & THROUGH One | 450D flickr.com/photos/bencee7 | indafoto.hu/bencee7

precision
ha normálisan használod (értsd: nem raksz fel minden csomagot cydiaból eszetlenül) akkor semmi hátránya nincs a JB -nek

pl felrakhatod az SBSettings -et cydiaból és lesz gyorsan elérhetõ kapcsolóid szinte bármihez (wifi, bt, fényerõ...stb.)

Bazinga!

Régen a Wether HD-t használtam, nagyon tetszettek az animált háttérrek. Most simán az iOS 7 idõjárás appját.



joshua
Na srácok már vasárnap óta nálam van a kettes ipad és eddigi tapasztalataim nagyon jók. Eddig androidos, és most egy windowsos telefonom van/volt, sosem voltam apple hater se fan. Sõt inkább kicsit hater mert mocskosul drágák😄 De viccen kívül baromira tetszik a cucc, smooth minden.
Viszont van kérdésem is. Hiányolom pl azt, hogy a wifit egy kattintással be és ki lehessen kapcsolni. Olvastam h ios 7-ben ezt megoldották egy felhúzható panellel de azt még nem akarom felrakni. A másik hogy a jailbreak-nek van esetleg hátránya? Mármint gyorsabb merülés, akadás, lefagyás stb?

Dzsega
Milyen idõjárás appot használtok?
Próbálgattam már egy csomót de valahogy egyik sem tetszik...

Az nem az IOS7 miatt van, mert én nem raktam fel a minire, de ugyanezt csinálja. Ott az ikonon, hogy 13 appnak kellene frissülnie, de ha bemegyek a store-ba, akkor minden up to date. De ha a top chart listában kiszúrom az egyiket, akkor ott lehet frissíteni, mert 'update' a gomb.
GregSB
Kikapcsoltam, pont azért hogy ne frissítse fel az ace playert ac3 nélküli verzióra 😄

De lehet le fogom törölni, VLC eddig mindent lejátszott nálam hanggal.

Dzsega
Nem frissültek a háttérben?

GregSB
Nálam az appok updatelése azóta bugos kb amióta IOS7 van fenn. Csomószor elõfordul, hgy kikerül egy magas szám az App Store ikonra (pl 8), jelezve hogy van frissítés, aztán ha belépek akkor azt írja minden fel van frissítve.

Dzsega
Nálatok minden rendben az updattel?
Van az ace player ami már jó rég óta 2.8-as verzióval rendelkezik. Nos ebben nincs ac3 támogatás így én nem frissítettem le. Ios7 óta nam jelzi az app frissítési lehetõségét mióta egyszer minden mást lefrissítettem. Nálatok van ilyen?

GregSB
iOS7 Safsriban nagyon fasza az új back/forward gesture. Képernyõ szélérõl kell behúzni az ujjat, ha balról akkor visszalapoz, ha jobbról akkor elõre. Ugyan az az effekt mint OSX Mountain Lion alatt.

Dzsega
Visszaszívtam! Én voltam/vagyok a balek...

Dzsega
A büdös k* anyjukat azoknak a szarháziknak akik nem képesek egy kicseszett game centeres mentést csinálni. Letöröltem a rr3-at mert nem ment fel az ios7 erre minden! Mentésem elveszett! Ez mi!? Basszus 2013-ban mi értelme van az icloudnak ha nem (többek között) ez?!

joshua
Ó a kérdésem már semmis. Kicsit fura még az iTunes, de nagynehezen megtaláltam hol lehet rá másolni😄

Bencee7
Felbontás tényleg nem zavaró, aki eddig nem használt ilyen kütyüt, annak fel sem tûnik 😊 Nekem is csak azóta bassza a szemem az 1-es és 2-es kijelzõje, mióta 3asom van <#idiota>

joshua
Na ma meg is kaptam kipróbálásra. Tetszik nagyon, a felbontás egyáltalán nem zavar. Viszont, ha felrakom pl a VLC-t, akkor hogy tudok rárakni a gépre filmeket? Mert iTunes nem engedi, máshogy meg sehogysem jövök rá. Zenéket sikerült, de filmet nem.

Botond
Én 6.0-át is kihagytam, 7.0-át is ki fogom. Majd 7.1, ha már minden kompatibilis mindennel megint, meg a bugok nagy részét fixelték.
GregSB
Real racing 3 iOS7 alatt csak nálam lett kegyetlenül lassú? (iPad mini).

Menü laggzik, játékon belül o,yan alacsony lett a framerate mintha képregényt néznék... Írtam a fejlesztõknek, azért ez nem kicsit gáz. Június óta megy az iOS7 bétája, azóta nem voltak képesek optimalizálni az appot rá?!

GregSB
Hali

Facebook, általános netezésre tökéletes
Filmnézésre is jó, VLC-vel (ingyenes app) le tudsz játszani mindent felirattal. Ha nem zavar a kijelzõ alacsony felbontása, ppi-je akkor erre is meg fog felelni.
Bármilyen bluetoothos billentyûzettel mûködik, kábellel nem tudsz rákötni szinte semmit.

joshua
Sziasztok. Lehetõségem nyílt venni egy nagyon jó állapotban lévõ, de használt iPad 2-est 55 ezer ft-ért. Szerintem ezért megéri. Viszont lenne pár kérdésem. Amire fõleg használnám az facebook (ezen belül is fõleg a chat), filmnézés (blurayrip avi, felirattal) és általános netezés. Ezekre mennyire alkalmas a gép? A másik, hogy bluetooth-al vagy kábellel lehet hozzá billentyûzetet használni? Hirtelen ennyi jutott eszembe. Elõre is köszi a válaszokat!

dragon11
illetve szeretném megkérdezni hogy miért nem látja egymást a 2 ipad bluetoothon ? (nekem ios 7 van neki a régi 6.1.4)

dragon11
tudtok mondani olyan játékot ami multiplayeres pl gamecenter h tudjak haveromékkal játszani és autóversenyzõs, akár lövöldözõs? /INGYENES/

mindkettõ 4es ipad, köszi

GregSB
Kicsit fura, lehet októberben ezt is javítják. Most nagyon látszik hogy egy az egyben az iphonera szánt verziót adták ki iPadre is. Pl ha Sirit használom elfoglalja a teljes képernyõt és a képernyõ érintésével nem lehet sehogy kilépni belõle, csak és kizárólag a home gombbal.

GregSB
Bármilyen bluetoothos billel mûködik.

LoSA
Srácok, segítsetek már légyszi....
iPad Minihez kellene nekem magyar kiosztású billentyûzet, "álvánnyal" együtt. Az sem gond, ha iPad (nagy) méretû, csak a lényeg, hogy legyen valami kitámasztó rész és magyar legyen. Köszi a segítséget!