iPad

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
A filmézés csak egy a nagyon sok dolog közül, amire lehet használni.

Ne felejtsd el hogy egy komoly ebook storejuk is van, amit gyakorlatilag csak az iPad miatt indítottak be. + ugye magazinok.

Az iPadeknek most pont olyan arányuk van mint egy könyvnek, vagy jegyzetfüzetnek. 16:9-en se portrait, se landscape módban nem lenne kényelmes olvasni.

Ebbõl kiindulva én kizártnak tartanám, hogy a mini valaha widescreen lesz. Talán a pletykált 12" iPad, ami elvileg jövõre jöhet.

Botond
De pont a filmnézés az egyik fõ felhasználása az iPadnek, és ugye õk is árulnak 16:9 filmeket, amik most hülyén néznek ki iPaden.
GregSB
Tabletre

GregSB
Nagyon remélem hogy nem lesz igazad. Szerintem (és nagyon remélem az Applenél is így gondolják) 16:9-es képarány nagyon rossz tsboetre. Filmnézésen kívül semmire nem jó.

Botond
Vagy a ppi miatt, ugye. 😊

De ez már hitéleti vita, majd meg lássuk. Szerintem az iPad6 326 ppi lesz és 16:9.
GregSB
De az tény, hogy a felbontás még mindig az egyik oegnagyobb úr. Látod, most a mini2-t is inkább vastagabbra és nehezebbre csinálták, csak hogy bírja a 10 órát 2048x1536-on.

Nem vezettek be egy köztes felbontást, nem nyújtották meg a kijelzõt, inkább a készüléken módosítottak a felbontás miatt.

Botond
Igen, de azon egy kivételnél azonos ppi mellett egy sehol korábban nem használt felbontást választottak, így ami egyszer megtörtént megtörténhet megint. Már csak azért is, mert lényegében ez a te érved is. 😊
GregSB
Elméletben bármilyen ppi calculatorral ki tudod számolni. Például.

Félig értek veled egyet. A ppi IS fontos. De a felbontás is legalább annyira. El tudom képzelni, hogy azért választottak egy 7,9" 4:3-os kijelzõt a mininek, mert tudták hogy az 1024x768-asnak így ugyanakkora ppi-je lesz mint az iPhone 3GS-nek, 2048x1536-on meg mint a retina iPhoneoknak, és ahogy mondd így tudnak spórolni a gyártáson.

De! Ha szerinted a felbontás egyáltalán nem számít, akkor mivel magyarázod azt a tényt, hogy az összes OS X és iOS trrméküknél rendszersen 4x-ezték (2x2x)a felbontást eddig. 13" és 15" MacBook próknál pontosan 4x nagyobb felbontása van a retináknak. 9,7" és 7,9" iPadnál dettó. 3GS -> i4 közöt dettó.

Egyetlen kivétel az iPhonenál 4 -> 5-r váltás volt, ahol megnyújtották a kijelzõt, és ahogy azt már kibeszéltük a képernyõ közepén oebegtek az appok.

Retina iPaden ki tudsz nagyítani iPhone 3-as appot, de az nem fogja kitölteni a képernyõt! Se a retina iPhone app. Ugyanúgy a képernyõ közepén fognak kebegni, fekete csíkokkal vagy az oldalukon vagy a fent-lent.

Szóval elõzõ kijelentésemet wnnyival módosítanám, hogy ha úgy akarnak felbontást növelni, hogy az appok teljesen kitöltsék az új kijelzõt, akkor egyrészt nem változtathstnak a képarányon, másrészt 4x-niük kell s felbontást.

Botond
Igen,igen,csak ezt a focit pénzre játszák. Az iPhone 4 óta 326 ppi minden telefonjuk. Az iPad nem, de az iPad Mini véletlenül pont akkora lett (képátlóra), hogy amikor retina kijelzõt kapott, akkor mit ad isten az is pont 326 ppi lett. Márpedig ha csak egyféle ppi-s képernyõt kell rendelnek sokat, az olcsóbb, mintha sokfélét, de kevesebbet. A profit úgy is nõ, ha emelkedik az ár és úgy is, ha nem emelkedik, de csökken a költség. Amit meg írsz,hogy így nem lehet úgy nem lehet az nem igaz. iPhone3 felbontású cuccok is simán futnak retina iPaden. Csak iOSben meg kell mondani, hogy hova rakja és kész, amíg jön a felbontás patch.

De én nem azt mondtam, hogy iPad6 326 ppi lesz, csupán megkérdeztem, hogy az elméletben milyen felbontás lenne. De akkor ezekszerint te se tudod.
GregSB
Ezt is leírtam anno, de úgy látszik elfelejtetted: #762

Botond
Igen,igen, de akkor az iPhone5/5c/5s nem létezik, mert ott ugye nem dupláztak, sõt...
GregSB
Ezzel kapcsolatban meg ezt tessék elolvasni: #774

GregSB
Ennek fényében visszatérnék arra amit tavaly mondtam: #693

"egy dologban minden techblog és szakértõ egyetért: most õsszel ilyen méretben (a Mini vékonyabb mint az iPhone 5!), ilyen üzemindõvel és ilyen áron az Apple nem tudott volna kiandi egy iPad Minit, ha Retina kijelzõt pakol bele."

Idén lett retina mini. Vastagabb lett, nehezebb (=nagyobb akksi), és $100-al drágább.

Van még valakinek kérdése? 😄

GregSB

Mini 2 kicsit vastagabb és kicsit nehezebb mint mini 1. (videóban mondják)

GregSB
4096 x 3072 10"-on 528 ppi lesz.

Kíváncsi vagyok jövõre meglépik, vagy csak 2015-ben.

GregSB
Nem lenne semennyi, mert ahhoz hogy az alkalmazásokat ne kelljen 0-ról újraírni csak 2x-ezni tudják a felbontást mindkét irányba.

Ezt írtam anno, de nem hittétek el, mégis nekem lett igazam: a retina mini is 2x2x-ezõdött. 1024x2 x 768x2 = 2048 x 1536 lett a felbontása. Nem valami köztes.

Szóval ha a 10" iPad felbontását növelni akarják úgy, hogy mûködjön rajta az összes eddigi AppStoreos alkalmazás, akkor 2048x2 x 1536x2 -zni kéne, tehát 4096 x 3072.

Már most jönnek hírek arról hogy lesznek jövõre 4K-s tablet kijelzõk. Ha jövõ õszig lesz olyan kijelzõ és akksi amivel a mostani vékony házban ki tud húzni 10 óra használatot a készülék, akkor lehet jövõre már 4K-s lesz a nagy iPad.

GregSB
Jött frissítés X-Comhoz, végre nem fagy ki a tutorial alatt!

Botond
iPhone-ok és a miniretina is 326 ppi, az air meg kevesebb. 326 ppivel vajon mi lenne az air felbontása?
precision
szerintem senki sem kételkedett abban, hogy drágább lett volna eleve a mini tavaly, ha retinaval jön... mint ahogy most is látjuk hogy drágább lett

itt az óriási emberléptékû mérnöki csodáról. van szó, hogy már megint szándékosan visszafogják magukat, csak hogy jövõre legyen mit eladni... ennyi 😊 emiatt nem volt tavaly retinás a mini, nincs mit ezen magyarázni... és pont emiatt nincs touch id az ipadben hogy jövõre legyen mivel eladni

és még mielõtt félreérted... nem különösebben zavar ez az üzletpolitika, hiszen a többiek is így csinálják 😊 csak a különbözõ "buta" magyarázatokat nem értem, hogy emiatt meg amiatt nem jött eleve retinával a mini

Bazinga!

GregSB
Egyébként érdekes, összességében a drágább árkategória felé tolták el a minit. (Kapható a tavalyi, de csak 16GB-ban. Ha valakinek nagyobb tárhely kell az csak a drágábbat veheti) Nem versenyeznek az árak leszorításában a töbiekkel... Valszeg így is fog akadni vevõjük bõven.

Ami zavaró hogy nincs 7.1 😞

GregSB
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Fel kéne fogni, hogy az Apple még mindig nem Amazon vagy Google, akik kompenzálni tudják a gyártókat az egyéb fõ bizniszeikbõl, és megengedhetik hogy közel 0 szaldósan áruljanak egy terméket az ecosystemük további elterjesztése érdekében. Az Apple core business-e a hardver eladás, és a hardwereken lévõ profit. Pont.

GregSB
Tavaly iPad mini (nem retina): $330
Idén iPad mini (nem retina): $300

Retina mini: $400

Tényleg ki tudtak volna tavaly is hozni egy retinát $300 körül!!!4 Oh wait...

GregSB
És a valaki csak egy faktort nem vett figyelembe: az árat. Azt mondtam hogy ha idén retina lesz a mini, akkor vastagabb lesz. Tényleg az lett, csak nem fizikailag, hanem nominálisan 😄

És továbbra is forgalomban marad a sima mini + az õskövûlet iPad 2, aminek még rosszabb ppi-je van. Ha ezeket nem az "átlag vásárló"-nak célozzák, akkor földönkívülieknek.

robotnyk
értettem, én is azért írtam be mert valaki nagyon ragaszkodott ahhoz hogy majd jövõre lesz, meg amúgy sem igényli az "átlag vásárló" :>
precision
szarkazmus próbált lenni, hogy tavaly miért nem élbõl retinával jött ki a mini 😄

Bazinga!

Bercy
iPad Air 😊
robotnyk
persze, az nem nagy szám, de jó a hardver is alatta, ezt már elfogadnám én is. 😊
Botond
Air ideális karácsonyi ajándék apának!
precision
azta... technikai csúcsteljesítmény...

Bazinga!

robotnyk
jé, retina mini.
vagy a tintae a patronbol?

http://gaborszantai.co.uk/

Pistike 007
AirPrint közben üres lapot tol ki a nyomtató. Ez az iOS 7 hiányossága lehet?

GregSB
GregSB
Remek, iPad minin kifagy a játék a tutorial elején. Ahogy nézem az Appstore review-kat ez általános jelenség minin. Remélem hamar javítják ezt a bugot.

GregSB
Meg is vettem, hétvégén lesz mivel hátszani 😊

robotnyk
ma jött hozzá a multiplayer update is
GregSB
Hopp, X-Com 50%-al leárazva, $20 helyett $10!

Asszem most fogom megvenni 😊

GregSB
WSJ szerint Október 22.-én lesz iPad event.

HA ez igaz akkor 1 hét múlva fogunk látni hivatalos meghívót.

asysoft
iPad3 retina kijelzõt leszámítva megegyezik az iPad2-vel (A5X csak grafikus teljesítményt tekintve lett hozzáigazítva a megváltozott felbontáshoz), azért az már végképp kevés lenne😊

/*WTF?!*/

precision
nincs lemaradásban, csak tudja és látja hogy az emberek így is viszik a cuccaikat mint a cukrot

én már tavaly is értetlenül néztem hogy miért nem retina a mini és miért lassan 3 éves hwt pakolnak bele... de az Applenek lett igaza
persze azzal magyarázták hogy fizikailag megoldhatatlan lett volna az akkori technológiával a retina kijelzõ és a nagy üzemidõ.... ezt továbbra sem tartom egy elfogadható válasznak 😊

nyilván az lesz hogy megkapja az ujjlenyomat olvasót, az ipad 3 hardverét, ugyanazt a kijelzõt mint ami most is benne van... és rekord eladásai lesznek 😄 ez valamilyen szinten az emberek "hibája" is...

Bazinga!

asysoft
Nyilván, viszont eszerint a logika szerint sosem kéne fejleszteni, hiszen volt már annak idején is jobb, mégis vették. Biztos vagyok benne, hogy még jobbak lettek volna az eladások, ha eleve retinán hozzák ki (ugyanakkor még inkább házon belüli konkurenciát jelentett volna a 9.7-eseknek).
Engem egyébként személyesen nem érint a dolog, van már iPadem (és belátható idõn belül nem fogok venni újat), Apple piaci sikerei pedig teljesen hidegen hagynak. Viszont nem érzem úgy, hogy ez egy részletkérdés lenne, e téren egyértelmûen lemaradásban van a cég.

/*WTF?!*/

GregSB
Igen és? Már tavaly is szemmel láthatóan rsszabb volt a felbontása a Mininek mint sok konkurensének. Konklúzió? Sok embernek nem ez a fontos.

asysoft
AppStore-ban nincs torrent alkalmazás, csak JailBreak után lesz lehetõséged telepíteni egyet.

/*WTF?!*/

asysoft
Most erre nem tudom, hogy mit írjak. Örülök, hogy nincs vele gondod, de ma megint nézegettem munkahelyemen, és továbbra is változatlan a véleményem.

/*WTF?!*/

asysoft
Eddig oké, csak a konkurencia ilyen téren erõsen lelépte - és ez nem olyan dolog, mint a "magverseny", hogy jóformán csak ePenis növelésre alkalmas, azonnal látható a különbség. Ha tablet ki lesz állítva egymás mellett, akkor azt fogja látni a laikus, hogy a !Apple mini tablet képminõsége jobb, mint az Apple-é (nyilván ezen segít az, hogy külföldön készülékek igen nagy részét Apple Store-ban adják el).

/*WTF?!*/

joshua
Lenne 2 kerdesem. Az egyik, hogy torrentezni lehet-e valamilyen utonmodon ipad-en? A masik, hogy a 2es ipademre vajon mikor lesz erdemes felrakni az ios 7et? Mert ugye sok helyen olvastam, hogy lassabb mint a 6os.

GregSB
dragon11
én éjjel nappal ûzöm a 4 4G-t egyáltalán nincs panasz az akkura.. bezzeg az i5.. igen ratyi akkuja van :/

robotnyk
valamit elbaszhattak a webshopban egy kicsit 😊
mousee
Az WTF hogy az iPad mini ingyé van?

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.