1998
-
#1516 Ez IT policy kérdése, a multik többsége meg paranoiás, nálunk például wifi is le van tiltva olyan eszközökről amin céges mailt látni. -
#1515 Ezt cég / rendszer válogatja.
Nálunk sem tudom nézni a leveleket külsős eszközökkel, csak amiket a cég ad azokon hajlandóak bekonfigurálni. Szerencsére online konferenciákra viszont be tudok lépni szifonról / iPadről is. -
#1514 Mailt akartam írni...
Nálunk azóta lehet a levelezést nézni mióta bejöttek a Nokia e51-ek. Azokkal a beállítasokkal az i cuccaimra is be lehet állítani. -
#1513 Netet igen, mailt nem. Nálunk is ez a gond. -
#1512 Hogyhogy nem lehet a céges netet rávarázsolni? -
Solt #1511 Olyat tapasztalt valaki, hogy LTE használata esetén egyáltalán nem lehet netezni? Térerő van bőven, LTE aktív, de net egyáltalán nincs... (3G-n minden oké)
A másik furcsaság, hogy például a Yahho-s időjárás app-ban csak 3G-ről tudok várost hozzáadni, WIFI-re nem reagál... :) -
#1510 Pár hónapja vettem a minit, és egyelőre még tart a varázs.
Melómból fakadóan egész nap a gép előtt görnyedek, otthon már nem akarok. Gyorsba elolvasni a híreket, levelezni, banki ügyintézni, játszani határozottan kényelmes az iPad. Skype és Viber is van, igaz utóbbi csak nagyra nőtt iphone app, de megteszi.
Sokat vonatozok BP és Debrecen között, akkor pedig sokkal kényelmesebb, mint a macbookot elővenni. Használom határidőnaplónak, és ébresztőórának egyaránt. Szerencsére megérti az angolomat, szóval a jegyzetelés és keresgélés is nagyon kényelmes sirivel. Ha van pár üres percem, akkor ott egy raklap hülye játék, amikkel 5 perctől 5 óráig remekül el lehet szórakázni, match-nek hála pedig bárhova megyek, zsebemben az összes zeném. Volt már rá példa, hogy haveroknál rádugtuk a hangfalat, zene letudva.
Viszont a jó öreg asztali PC-m kezd határozottan útba lenni, és porosododni. A játékok amikkel játszom kényelmesen elmennek natívan, vagy bootcamp w7 alatt a MBP-mon (nem vagoyk egy nagy gémer, főleg a régi játékokat kedvelem), minden másra pedig ott az iPad.
Amúgy én az okostelefonnal voltam úgy, hogy meguntam. Volt droidom egy évig, kb 1 hónapig winphone, most céges BB-m van, de csak arra használom amire egy butatelót + céges mail. Ha a céges mailt ki tudnám rakni iPad-re, akkor vennék egy suta butatelefont, ami nem könyörög töltőért 1-2 naponta, és boldog felhasználó lennék. -
#1509 Ha szabad idodben sok idot toltesz gep elott de jellemzoen csak bongeszgetsz akkor szerintem jo dontes egy tablet.
Az keves helyet foglal, konnyu odebpakolni. Azaz kint lehet mindig az asztalon karnyujtasnyira, hogy pl megnezd a tv musort, idjarast, mozimusort, hireket, e-maileket viszont ha utban akkor csak arebb rakod.
En pl csak akkor kapcsolom mar be a gepet ha ipaden nem tudom elintezni a dolgot. -
#1508 Én hamarosan veszek még egyet, mert az asszony és a gyerekek mellett nem jutok hozzá. Meló után hazaesek, egész nap a gép előtt ülve már a francnak sincs kedve bekapcsolni a gépet, görnyedni, stb, csak végigfekszem az ágyban/kanapén és úgy netezek játszom. A nem mini ipad pedig pont jó méret mindenre.
De ez csak egyéni vélemény, amit csak azért írtam le, mert kérted. :) -
Xing #1507 Van köztetek olyan aki megvette az iPadet és most úgy van vele, hogy kb elő sem veszi?
Nem tudom szükségem van-e rá MacBook és iPhone mellett. MacBookot nem szeretem hurcolni, mert nem lehet csak úgy előkapni bárhol mint egy tabletet, a telefont meg sok esetben kicsinek érzem olvasgatni, játszani stb.
De attól tartok addig használnám csak ameddig újdonság. -
#1506 Elobbi esetben van husegnyilatkozat, utobbiban nincs. Ezert. -
G_ArchAngel #1505 Igen, kulon kell sajnos, de vicces, hogy 48 honap alatt az iPad havi 15GB-tal olcsobb szolgaltatotol, mint megvenni Apple-tol es kulon fizetni a havi netet 2 evig. -
#1504 Azt vedd figyelembe, hogy milyen gyakran akarsz iPaden nezezni (es nem otthon vagy wifi kozelbe).
Ha napi tomegkozlekedes alatt szeretned elokapni 10-15 percere akkor vegyel inkabb cell-est mert elobb-utobb utalni fogod, hogy telefonon mindig bekapcsolod a tetheringet...
Ha csak havonta 1-2 alkalommal utazol hoszabb tavot akkor boven eleg ha addig telefonrol kuldod a netet.
Barkacsolni semmit nem kell, siman mukodik csak ellenorizd le, hogy a mobil elofizetesedben engedelyezve van-e. Vannak csomagok ahol kulon kell ra elofizetni. -
#1503 Ha jól tudom, szolgáltatófüggő, hogy engedélyezik e vagy sem. -
G_ArchAngel #1502 Erdemes cell-es iPad-ot venni vagy megoszthatom a 3/4G-t telefonrol, amin korlatlan a mobilnetem?
Ha megoszthato, akkor ez konnyu es legalis vagy barkacsolni kell? -
#1501 Az nagyon jo lenne ha idovel valoban minden feature visszakerulne es ujra utokepes csomagga valna. -
Múltkor beszélgettünk a torrentezésről.
Találtam egy számomra megfelelő megoldást. A torrent a routeren fut (transmission), amin sikerült beállítani, hogy figyeljen egy könyvtárat amibe ha belekerül egy torrent akkor azt elkezdi leszedni. A Remote Files nevű app tartalmaz mindent ami kell, van benne web böngésző, tud letölteni (ncore-ról is elsőre, nem kell vele szarakodni), tud csatlakozni helyi szerverekhez is. Vele leszedem a torrentet és egyszerűen átmásolom a megadott könyvtárba.
-
#1499 Ígérték, hogy az összes régi funkció bele fog kerülni az újba is. Újraírták az egészet, gondolom ennyire volt idő a bemutatóig, de már biztos csinálják updateket. Legutóbbi updateben is rengeteg régi dolgot raktak bele -
#1498 Az iWork uj verzioja, ami egyben ingyenes is lett, butitott verzio az elodaihez kepest. Sokaktol hallottam, hogy mig az elozo (es egyben fizetos) verzio egy teljes erteku office csomag volt ami vetekedhetett az MS termekevel, addig az uj csak egy alap funkciokkal rendelkezo csomag.
A legtobb ember igenyeit kielegitheti de amennyiben komolyann irodai munkarol van szo akkor mar csak az MS es esetleges ingyenes (open office) lehetosegek johetnek szoba. -
Solt #1497 Nem használok túl bonyolult excel táblázatot, gondoltam áttérek numbers-re... már a felét megszerkesztettem, amikor észrevettem, hogy szűrés nincs az ipad verzión! :D Sírni tudtam volna... :D
Annyira azért nem fontos a dolog, megcsinálom az asztali gépen excel-ben, de ettől független ez elég gáz! :) Főleg, hogy a mac-s verzióban van... -
#1496 Na akkor itt az ideje hanyagolni a marketingmaszlagot és venni egy rendes subnotit.
Vagy egy Surfacet :) -
Solt #1495 Sajnos nem... :( -
#1494 rendezés nem elég? -
Solt #1493 Nagyon úgy néz ki, hogy nem lehet... ez így nagyon gagyi! :(
Esetleg tud valaki olyan appot, amivel lehet ipaden excel cellákat szűrni? (CloudOn kivételél, tetű lassú) -
Solt #1492 Urak!
Én vagyok béna, vagy tényleg nem lehet a Numbers-ben cella szűrést beállítani? -
Solt #1491 Az a baj, hogy nincs jobb... -
#1490 Én a sokadik ilyenjük miatt fogok nemsokára váltani. -
Solt #1489 Bő félórás ide-oda kapcsolgatás után kiderítették, hogy valami belső hibájuk van, még nincs aktiválva...
Csávó azt mondta, hogy már működni fog, egyedi jelszót nem adott, mehetek vissza... Nem indul jól a Telekomos sztorim... -
#1488 újraindítás? -
Solt #1487 Üdv Urak!
Kb egy órája vettem egy Business Net M csomagot egy iPad Air-hez... nano sim kártya be, pin kód beüt, de nem talál hálózatot. Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a nyűg? -
Solt #1486 Esetleg tud valaki egy egyszerű, ingyenes 3D tervező programot, amivel meg tudnék tervezni egy számítógép asztalt? :) -
#1485 igen, most azt nézem már :) -
Solt #1484 Nézd meg a honlapot, hátha van hozzá valami program... Gigabyte-nak, MSI-nek is van... :) -
#1483 jó, nekem DELL-em van :P -
Solt #1482 De tölt, közben rájöttem... :) Asus laphoz az ASUS AI Charge-t kell telepíteni, és ezután USB 3.0-ról rendesen tölthető bármelyik iPad. ;) -
#1481 iPad Air nem tölt. hálózatról tölt. USB-ről csak "szivárog" az áram, azt ne akard megvárni amíg úgy tölt fel... -
Solt #1480 Üdv Urak!
Ha jól tudom, USB3-ról tölthető az iPad, de nekem nem akar összejönni... Van esetleg valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a nyűg? -
#1479 én ilyet vettem az Air-hez:
eBay link
1 hét alatt itt volt Angliából. igaz nem eredeti almás, de amire kell, azt tökéletesen tudja. egyetlen hátránya, hogy kb olyan nehéz, mint maga az iPad (ha nem nehezebb) ... -
#1478 Én 3ra rendeltem 3000-ért, járt hozzá kopogós kemény hátlap is, mint amiket a telefonokra tesznek, teljesen jó. Persze nem a 10-20k Apple-féle, de jó. A kijelző felőli oldala puha, nem olyan, mint az igazi smart coveré, és tényleg csíkot hagy, de ha hetente 1x áttörlöd, akkor elviselhető :) -
#1477 annyira nem vészes, bár én nagyon vigyázok rá, asztalra nem nagyon szoktam lerakni, csak ha van valami alatta, újság vagy akármi