101
  • huanito
    #101
    Lásd COD6 MW2, nézd meg mennyi ment el PC-n és mennyi konzolon!
  • FefeeX
    #100
    Találtam jobbat...
    Swissking --> google.
    500 forint a lemez, 20ezer az író.
  • cateran
    #99
    Update....10-es meg 20 font...de ahogy olvasom lentebb mashol sem draga:)
  • cateran
    #98
    Mar megen marhasagokat beszelsz..(ide a bokot,hogy mar megint Hungary a kiindulo pont)
    BD iro (1 helyet neztem,nem kizart hogy van olcsobban is) 131 fonttol,BD lemez 4-es csomag 13 font....
  • FefeeX
    #97
    Én tényleg nem vettem volna konzolt, mert hiába vagyok 25, ha anyámék megtudják, mennyiért vettem egy csak játékra használható gépet, szerintem keményen kiakadnak :) (még jó, hogy nem otthon lakom)
    Valamint az is közrejátszott, hogy több évig szinte csak stratégiát játszottam, majd bejött az FPS, és ugye az sem nyerő konzolon.
    Ha jó gamepadot akarsz, azzal sem jársz jobban PCnél, mintha konzolhoz veszed (pedig sok játék sokkal jobb gamepaddal), hiába van Cordless Rumblepadom, még az is összehasonlíthatatlan az X360 controllerrel (főleg a 2 potméteres gázkar miatt), árban kb ugyanolyan, és ha többen akartok játszani, abból is kettő kell. Na már ott tartunk, hogy két jó kontroller egy alap konzol árának a fele. És PC-d még nincs is, nem hogy egy jó VGA-d.
    Nem rossz a konzol na. Meg árban is sokkal jobb. És amiket írtál az ugyan igaz azokra, akik értenek valamennyire a gépekhez. Jellemző az emberekre, hogy általában magukból indulnak ki, de ettől azért messzebb kell látni. Nagyon sok ismerősöm van, akik abszolúte nem értenek hozzá. És nem is akarnak. Fórumot olvasgassanak? Öljön bele 10-20 órát hogy tudjon játszani valamit? Mikor olcsóbban vesz egy célgépet, amin a játékok legalább úgy néznek ki, mint egy dupla árú PC-n, akár négyen is játszhatnak egy gépen (játéka válogatja), és a fogyasztás is maximum 2/3-ada egy olyan konfignak, amin elfogadhatóan elfut ugyan az a játék.
    Nem tudom amúgy, mennyit értesz a programozáshoz, én programoztam, mondjuk nem olyan komolyan, de értem a folyamatokat. Egy célgépre programozni egész más, mint egy meghatározatlanra, amit majd x driver működtet, mindegyiknek már csak esélyt sem egyszerű adni hogy futtassa a programot, nem hogy optimalizálni rájuk...
    Életből példa. Máshogy tanít egy tanár egy osztályt, és máshogy egy egyént. 1 óra foglalkozás egy osztállyal tizedannyit nem ér, mint egy óra foglalkozás egy gyerekkel. Mármint az egyed szempontjából. Hogy miért, remélem már kialakult benned. Azért, mert ott egy darab fix erőforrás van, amit ki lehet aknázni 100%-osan, míg egy kollektív dologgal már max, min függvényeket kell alkalmazni, mi az amit minden tud, mi az amit semmi, vedd egy kalap alá, teszteld le 10ezer géppel, stb.

    És azért a win7 sem egy csúcs. Tény hogy én is jobban szeretem mint az előzőeket, valamivel talán a laikusnak is egyszerűbb kezelni, de ültess egy laikust egy win7 és egy mac osx elé. Olyat, aki még sosem próbálta egyiket sem. Aztán fogadhatunk... :)
  • FefeeX
    #96
    Te tényleg ilyen sötét vagy, vagy csak vitázhatnékod van, meg alázhatnékod (amivel végtére nem is azt éred el amit akartál, mert csak magad alázod)
    Olyan feltételezéssel élni, amiket te hozol... Aki warezol, az szerinted soha nem vesz eredeti szoftvert, filmet, stb? Mert akkor jócskán el vagy tájolva. Az ismerőseim 90%-a azért warezol, hogy ne potyára vegyen meg valami szart. Kipróbálja és ha tetszik, és tuti játszani fog vele annyit hogy megérje, megveszi.
    Ha nincs próba lehetőség, nem veszi meg se a konzolt, se a játékot. Ennyi.
    Egy jó példát mondok neked. Tört szerveren kezdtem anno a wowot, kb fél évig. Utána meg 4 évig fizettem a Blizznek. Számold ki, 3x10ezer volt a játék, meg havonta 3-3,5k. Szerinted a Blizznek szar a warez? Hidd el, a játékosok 50%-át az hozza meg neki, és akkor még lehet, hogy keveset mondtam.
    Nem minden fekete vagy fehér, csak ahhoz már gondolkodni is kéne, ugye...
  • Balumann
    #95
    Ja most nézem, tényleg félreértelmeztem az előttelévő hozzászólásodat. Kihagytam belőle a "még" -et. Tehát szerinted, a Sonynak nem érdeke még 100 millió konzolt eladni, mert ezekre kevesebb játékot vesznek (attól még hogy warezolnak többen, még nem biztos, hogy nem vesznek eredeti játékot sosem, nagyrészt azért vesznek!). És még belőlem jön a butaság :D

    Az álláspontomon meg nem változtattam már egy jó ideje...
  • HAF Rigel
    #94
    Én úgy gondolom egy egyetem , vagy pl a USAF is külön a Sonytól vette a gépeket. Nem a közeli konzol boltban kértek 200db. Ehez gondolom a Sony ad egy supportot is . De ha nem akkor meg simán nem frissitik az Fw aztán marad minden ugyan úgy ahogy eddig volt. Egyébként azok a gépek meghalnak vége a dalnak , mert a Slimre már nem megy fel más Os alapból.
  • Balazs127
    #93
    Mint a lacol által írt linken (http://moss.csc.ncsu.edu/~mueller/cluster/ps3/) olvasható, a Sony kiadott egy virtualizációs réteget a tudósoknak, amely engedélyi a funkcionalitás nagy részét. Csak "természetesen" ez a szoftver nem publikus.
  • Sir Ny
    #92
    én csak azt nem értem, hogy a tudósok hogy tudják használni a procit, a videókártyát, stb, miközben nexus6-nak az nem sikerült. ők tudományos számításokat végeznek vele, közben nexus6nak a szövegszerkesztő is beszaggat, stb.
  • Oláh Herkules
    #91
    nyilván kiad nekik külön os-t miközben hatalmas veszteségeket okoz nekik. Igen hatalmas veszteségeket okoztak, mivel ezeket a ps3-makat nem azért vették mert olyan über különlegesek, hanem azért mert ez volt a legolcsóbb gép amiben sokmagos ppc proci volt(egy rendes ibm, gép jóval drágább, mert nekik haszon kell a gépen), mivel a sony áron alul adta (mert játékgép és a játékokból szokott bejönni az igazi haszon), valószínűleg nem segítenek még annak aki kijátssza őket, mert ugye ezek mellé a ps3-ak mellé bizony egy darab játékot nem vettek.
    De nem is értem mi az hogy "A ps3 linux" van egy rakás disztrib ppc-re, bármelyik mehet ps3-mon, nem csak 1.
  • Sir Ny
    #90
    hát igen, ezt elég durván elszámoltam. jó régen néztem az eladási statokat. 30 milla box, 25 milla ps3, és 50 milla wii-re emlékeztem. azóta el telt egy kis idő.
  • Oláh Herkules
    #89
    JÁJ megint jön az "ők leszarják a pc-seket" szöveg miközben mindig velük foglalkoznak, és a kanapés faszság is (nálatok még mindig nem találták fel az usb hosszabbítót meg a wireless cuccokat) :D, meg hogy "jobbnál jobb játékok közűl válogathatnak" annyira jobbnál jobb, hogy csak azért nem veszek konzolt mert nincs mivel játszani rajta, mert olyan "jobbnál jobbak vannak rajta" hogy van vagy kőkemény 2 darab játék ami érdekelne.

    te sem lettél értelmesebb, sőt hülyébb vagy mint pár hónapja.
  • Sir Ny
    #88
    "2. Miért ne venne rá senki egy db játékot sem? Attól mert van warez, nem lesz minden ember "tolvaj", pc-re is vesznek játékokat..."

    te jó ég. én azt hiszem itt abbahagyom. olyan szinten jön belőled a hülyeség és az önellentmondás, hogy az már durva. ha azt írod, hogy ha lenne rá warez, akkor háromszor annyi fogyna, akkor miért kérdezed meg, hogy miért nem vásárolnának játékot azok, akik azért vették, mert van rá warez? vagy hogy értetted azt, hogy ha lenne warez 3szor annyi ps3 fogyna? ha warez lenne, akkor háromszor annyi becsületes vásárló venné meg? és miért nem veszi meg az a 60 millió becsületes vásárló most a gépet, miért csak akkor vennék meg, ha lenne rá warez?

    jó lenne, ha legalább magadnak nem mondanál ellent, mert így _nagyon_ hiteltelenné válsz.
    nem szeretek olyan emberekkel vitatkozni, akik ahhoz képest, hogy éppen hol áll a vita, ahhoz képest lövik változtatják az álláspontjukat.
  • Oláh Herkules
    #87
    ÉS ITT NEM DOS ALAPRÓL VAN SZÓ.
  • Oláh Herkules
    #86
    de xp-ben volt dos alrendszer, az is nt alapú...
  • lacol
    #85
    http://moss.csc.ncsu.edu/~mueller/cluster/ps3/

    igen, szerintem "sima" linux.
  • Balumann
    #84
    De látod te is azt mondod, amit én gyakorlatilag. Azért vettél konzolt, mert nincs rá ez, meg az (ez volt a döntő ok ugye). Hányan vannak így a konzolosok közül?
    Olcsóbb játékra? Érdemes beleszámítani 2-3, vagy több évre nézve, hogy az 1-3 ezer Ft-al drágább játékokból mennyi marad a külnbség.
    Nos igen, PC-nek meg van az a hátránya, hogy bonyolultabb. Sokféle hardver, fejlesztések miatt nincs idő 1-1 hardvert tökéletesíteni, több hibalehetőség (de azért konzolon sincs hiány hibából, pl. RROD...). Énszerintem egyáltalán nem olyan nehéz - főleg mostmár windows 7 mellett, beállítani egy rendszert, időnként frissíteni a drivert, játék telepítése se egy bonyolult dolog...
    Fórumon, normális helyeken lehet segítséget kérni, hogy milyen gépet állítson össze, ami jóideig elég, több mintt 2 és fél éve vettem a gépemet, 150 -ért, azóta most vettem bele 23 -ért egy videókártyát. 1-2 kivételével tökéletesen tudok mindennel játszani, normális minőségben. Ha eladom az x1950 pro-t talán abból még visszajön 5k. Gépfejlesztéskor el is lehet adni a régi hardvereket, így nem olyan költséges a fejlesztés sem.

    Ha nem rohanna a játék kínálat miatt ennyi ember konzolt venni, több játék jönne pc-re, több időt hagynának a fejlesztésre (kivéve akik jobb ajánlatot kapnak a microsottól vagy sonytól), több idejük lenne optimalizálásra is, a hardvereket is többen vennék, azok is jobbak lennének, stb...

    Én egyébként nemhiszem, hogy annyival egyszerűbb lenne konzolra fejleszteni játékot. És ha nem utólag portolják pc-re, hanem menet közbe, tapasztalatok alapján alakítják a játékot, akkor pláne nem olyan nehéz az optimalizálás. Pont itt fórumon részletezte valaki emlékeim szerint, hogy mennyire kamu ez a szöveg is, hogy egyszerűbb lenne. Utólag már biztos mondjuk...
  • HAF Rigel
    #83
    Nem értem hogyan jutottatok el a Ps3 linuxból ide .

    Nekem pc/ps3/wii/psp van. Mindegyik platform valamiért jó.
    Az igaz Konzolokra sokkal több játékot adnak el , de vannak műfajok amikhez a pc jobb . Hülyeség hogy a kanapén nem lehet kormánnyal játszani , Én a G25 mind a 2 platformon használom , Pc/ps3. ps3mon szerencsére nincs warez , én ennek örülök . Ne is legyen. A cikk eredeti témájába vágva a Linux támogatás nem fog hiányozni . Ettől még a ps3 egy Media Center lesz a szobámba .
  • FefeeX
    #82
    "Nemcsak a régebbieket tudják kiszűrni?"
    sajna nem. Csak mondjuk jellemzően 6 havonta szokott érkezni a ban hullám... Addig hagyják, hogy az emberek játszogassanak, hátha rászoknak, aztán vesznek egy másik gépet (is), megveszik majd a jó játékokat (is) stb. Persze, a legújabb iX-ek lehet, hogy 99%os biztonságot jelentenek megjelenésüktől 1-2 hónapig, mindig a legfrissebbek (tehát mondjuk ha nem magad flasheled, akkor gyakran fizetsz az alakításokért)

    "Ez is jobban megéri minden szempontból, mint egy jobb PC-t fenntartani, nemcsak a játékkínálat miatt?"
    Attól függ. Adott egy átlag felhasználó. Aki nem ért a PChez, mondjuk kb semmi infóhoz. Vegyen új PC-t, amiben egy laikus nem igazodik ki, a számtechboltosok meg ott b@sznak át ahol tudnak (TK), aztán vagy működik, vagy nem, besz@rik a winfos stb. Továbbra sem ért hozzá, telepítsen új drivert, vegyen új hangkártyát, új vinyót, vagy ő se tudja mit, akad mint a fene, cseréljen évente gépet, vagy vegyen alkatrészeket...
    Ezzel szemben vesz egy konzolt, aztán jól elvan. Nem kell értenie hozzá, beteszi a lemezt aztán játszik. Nem kell órákig telepítenie sem, mert egy DL lemez felmászik max 2 perc alatt... Nem lesznek jogosultsági problémái, nem lesz vírusos a gépe, nem áll meg (jobb esetben) elégtelen hűtés miatt a gép, nem fagyogat be, kékhalálozik stb.
    Warez: nem kell crackelni, virtuális driveot emulálni, windows mappában jogosultságokkal rendszerfileokat cserélni.

    Ettől függetlenül, én PCn szeretek játszani RTS-t, FPS-t sőt körökre osztott stratégiát is (ami nem jellemző amúgy sem konzolra); irányítás szempontjából nem mindegy. Azonban, minden másra jobb a konzol, nem akad, jobban optimalizált (technikai feltételek, kb 10ed annyi munka egy konzolra megírni egy programot, mint PCre, és akkor mondjuk a PCre még nem is teljesen optimalizált, míg a konzolra igen)
    Emellett irányítás szempontjából autós, platform, verekedős, sport játékok esetében sokkal jobb a gamepad. Amit PCre is megvehetsz ugyan, de egy minőségi darabért ott is erősen ráfizetsz. Aztán megy a kompatibilitási kör. Mindezek ellenére nem vettem volna boxot, ha lett volna Mortal Kombat, Tekken meg Forza PCre is, de nincs. (fogyasztással mit sem törődve)

    Soha nem mondtam, hogy hülye az aki PC-t fejleszt, de bizonyos esetekben kevésbé gazdaságos. De ezt nem a konzolgyártók döntötték el. Bizonyos szoftvereket nem éri meg PCre fejleszteni, adott esetben a várt jövedelem fejében nem éri meg, csak átportolni (10:1-hez munkával), aztán úgy megy ahogy. Ez a kapitalista piac.
    Más kérdés a warezra panaszkodás meg a hasonló húzások, ha megfigyeled, ez általában a minőségileg gyengébb játékok esetében gyakoribb, és nem több ez egy kifogásnál. Ahol már kifogást kell keresni, ott meg alapból gond van...
  • narumon
    #81
    Pc vs konzol szerintem egy véget nem érő hülye vita. Mindenkinek más a preferenciája ezért egyik sem való előbbre a másiknál. Aki szimulátor meg fps párti, az inkább pct vesz, aki inkább autóverseny, akció párti az inkább konzolt. Nekem mindkettő van mindkettő elég durva környezetben, ha valamelyik nem volna az hiányozna, ugyanis gyakran játszok PCn stratégiát és menedzser játékokat, és gyakran ülünk le haverokkal az xbox elé fifázni, vagy én magamban hogy végigtoljak egy Halo3-at, Fable2-t, sőt a Mass Effecteket is ezen játszottam végig. Ha ezek nem lennének az ugyanúgy hiányozna mint a pc-s stratégia.
  • narumon
    #80
    "mint láthatod, jóval kevesebb a konzol most, mint mondjuk öt éve, tehát jóval többen játszanak pc-n."

    Hogy lenne kevesebb? Ezt hogy számoltad ki? Egyrészt vannak emberek akik nem váltottak még mindig PS2-n tolják, azután van akik Wii-t vettek, vannak akik X360-at, és vannak akik Ps3-at. Add szépen össze, semmivel sincs kevesebb konzol.
  • Balumann
    #79
    1. Nem veszteséges már, ahogy előttem is írták.
    2. Miért ne venne rá senki egy db játékot sem? Attól mert van warez, nem lesz minden ember "tolvaj", pc-re is vesznek játékokat...

    További hülyeségeket légyszi.
  • Balumann
    #78
    "Lehet live-zni flashelttel igen, addig, ameddig nem jön a banhammer hullám, aztán dobhatod ki az elited, legalábbis a vinyót adhatod el, vehetsz bele memkártyát aranyáron, mert onnantól nem tudsz vinyót használni. Ha utánanézel, számtalan ilyen történt, egyre több, egyre gyakrabban, az iX sem megoldás."

    Ennek valóban nem néztem utána, ismerősöm mondta, hogy a legújabb firmware frissítés óta állandóan netezik vele és nem történt még semmi, és mégvalaki megerősítette. Nemcsak a régebbieket tudják kiszűrni?

    "PC játékok multiban... Nos. Rengeteg játékot fel tudok sorolni, amihez nem kell eredeti, és tudsz multizni. Szerveződnek neten szerverek, nem kell official. Minden kikerülhető, PCn a legegyszerűbben. Ha más lehetőség nincs max LAN, akkor meg dobtok egy hamachit, aztán megint megvan a szerver."

    Való igaz, Hamachival majdnem mindennel lehet multizni (kivéve az újabbakkal, mert kihagyják a LAN-t belőle), sokra netre is föllehet menni tört szerverekre. Azonban a jobb szerverek nem törtek, sokkal kevesebb a csíter is, kevésbé laggolnak, így megvan az előnye ha megveszed. Hamachial nagyon jól eljátszogattunk jónéhányan, de megintcsak nem tudtunk felmenni kihívni más közösségeket, játszani másokkal akik megoszthatták volna tapasztalataikat, stb. Nekem kevésbé hiányzott, párnak jobban és ezek közül többen meg is vették.

    "jajj... ezért van sok ember, akinek 2 boxa van otthon, egy flashelt meg egy Live-os... Mutass már egy statisztikát, hogyan csökkentek le a konzolok otthon, mi történt a régiekkel stb."

    Ilyenről még nem is hallottam, 2 boxot is vesz azért, hogy tudjon törtel is játszani, meg livezni is eredetivel? Ez is jobban megéri minden szempontból, mint egy jobb PC-t fenntartani, nemcsak a játékkínálat miatt? (ami pontosan azért működik így, mert a birkák rohannak megvenni a konzolokat (hűbasszus ez se fog kijönni pc-re, kell venni konzolt...), ahelyett hogy szépen megvárnák míg kiadják pc-re is és arra vennék meg (mert ha a kereslet nem megy konzolra, akkor kénytelenek ugyanúgy kiadni pc-re is). Tanultatok ti bármiféle gazdasági ismeretet?

    "Nehezebb a warez... ez megint lol. Ha az nehéz, hogy letöltöd-kiírod, akkor biza elég szomorú a helyzeted..."

    Hajh... Logikusan, nem a kiírásra meg letöltésre gondoltam. Hanem arra, hogy a konzolt flashelni kell, ugrik a garancia, nemtudod mikor lőhetnek ki liveről. Jó nem a nehezebb a legjobb szó erre, kockázatosabb.

    Ha PC-re is kiadnák normálisan a játékokat, miben lenne jobb a konzol. Olcsóbb, arra jó amire kitalálták (játékokra), igény szerint teljesen megértem, hogy valakinek tökéletesen megfelel. De az jobb, meg akkormár mindenki hülye aki PC-t fejleszt a játékokhoz? Tudom te nem ezt mondtad, de olvastam már itt is jópárszor, gyakorlatilag előbb arra válaszoltam. És mi az a sok előítélet? Látom, hogy milyen irányba haladnak a játékfejlesztések, és nem tetszik. Láthatod, hogy FPS, TPS, szimulátor kedvelő vagyok, és max rövid időre elégítenek ki az egy gamepaddal irányítható játékok, és tudom, hogy nem egyedül vagyok ezzel.

    Mégegyszer összefoglalva. Nem a konzollal magával van a bajom, van előnye (rosszabb, cserébe olcsóbb, céleszköz... amit mondjuk lehetne több mindenre is használni). De a jelenlegi eladások, warezre panaszkodás, meg minden csak a hardvergyártók és játékkiadók hibás politikáját mutatja, és az is, hogy ilyenen vitatkozunk forumon. Nemrég volt hír, hogy kirugták a call of duty fejlesztőit, mert ők egy akció játékot szerettek volna már készíteni. Ennyire van beleszólásuk a játékfejlesztőknek abba, hogy mit fejlesszenek, és mire. GTA 4 -et is pontosan tudtuk szinte mindannyian, hogy csak azért mondták a konzolos kiadás utánig, hogy nem jön pc-re, hogy még többen vegyenek konzolt. Nem ez az egyetlenegy példa.

    És mégegyszer kérdezem, mik, illetve mik voltak a sikeresebb játékok PC-n? Pont azok, amiket le lehetett lazán tölteni, sőt még multizni is amibe van (Call of Duty, Sims, Crysis).
  • FefeeX
    #77
    már rég nem veszteségesen adja el a PS-eket, ráadásul, eleinte is azért volt az, mert a fejlesztési költséget ráaktiválták, és azt ki kellett termelni.
  • FefeeX
    #76
    Annyi előítélet, és olyan kevés benn az igazság. Nem csak a tiedben, a többiben is, oda vissza... Érdekes, nekem van mindkettő, és nem húzok egyik irányba sem. Sok olyan dolog van, amire jobb az egyik és sok amire a másik.
    Lehet live-zni flashelttel igen, addig, ameddig nem jön a banhammer hullám, aztán dobhatod ki az elited, legalábbis a vinyót adhatod el, vehetsz bele memkártyát aranyáron, mert onnantól nem tudsz vinyót használni. Ha utánanézel, számtalan ilyen történt, egyre több, egyre gyakrabban, az iX sem megoldás.

    PC játékok multiban... Nos. Rengeteg játékot fel tudok sorolni, amihez nem kell eredeti, és tudsz multizni. Szerveződnek neten szerverek, nem kell official. Minden kikerülhető, PCn a legegyszerűbben. Ha más lehetőség nincs max LAN, akkor meg dobtok egy hamachit, aztán megint megvan a szerver.

    "Kevesebb konzol van most, mert nehezebb a warez"
    jajj... ezért van sok ember, akinek 2 boxa van otthon, egy flashelt meg egy Live-os... Mutass már egy statisztikát, hogyan csökkentek le a konzolok otthon, mi történt a régiekkel stb.
    Nehezebb a warez... ez megint lol. Ha az nehéz, hogy letöltöd-kiírod, akkor biza elég szomorú a helyzeted...
  • Sir Ny
    #75
    szerintem a sony nagyon örülne, ha eladhatna még kb 100 millió ps3-at veszteségesen, és egy darab játékot nem venne rá senki. lefogadom, hogy pont ez a sony célja.
  • Sir Ny
    #74
    ez nem linux rajta. legalábbis nem sima linux. a sima linuxon úgy le van korlátozva minden, hogy otthoni célra sem alkalmas, nem hogy tudományos célokra.
    mellesleg, ha nagyon zavarja a tudósokat (mármint a tudósok informatikusait), hogy nem lesz linux, akkor majd egyszerűen nem rakják fel a frissítéset. ennyi.
  • FefeeX
    #73
    Xbox360 150W táppal... Mellette van egy PC-m 450W corsairral, mert a 400as chifi már nem bírta az iramot... És lehetőleg amúgy is a tévén játszom, legalábbis azokat, amiket azóta a konzollal nyomok.
    Szóval nem fekszik az az összehasonlítás, hogy PC monitor nélkül vs. konzol tévével... (amúgy monitorral is lehet használni a konzolt, na bumm)
  • Balumann
    #72
    A konzol mellett nagyon soknak van PC-je, semmit nem jelent, hogy hány konzolt adtak el. Haveromnak is ott porosodott már néhány hónapra rá miután megvette (eleinte lelkesen töltötte le a warez játékokat, aztán visszatért PC-re). Több játékot adtak el konzolra 5 évvel ezelőtt? Tudtommal nem. Kevesebb konzol van most, mert nehezebb a warez (többség szerintem nem is tudja, hogy már lehet livezni is flasheltel). PC-n ezzel szemben ráadásul a multizáshoz szinte mindig eredeti kell (lanba kilehet próbálni, máramit kilehet), Ghost Recon-t, Armed Assaultot többen megvették, mert megkedvelték miután multiztunk, sőt még RS Vegas 2-t is (bár azt megbánták, mert csak lanba volt jó, velünk :P ).
  • Stiff
    #71
    Jó étvágyat! Fogyasszátok ti is egészséggel XD XD XD
  • Balumann
    #70
    "Mert, hogy ti háborúztok mi meg játszunk és max egymással háborúzunk, de pont leszarunk titeket a GIGATOMREAKTOR meghajtású 6GHZ-ig húzott fosotokkal együtt, mert mi veletek ellentétbe a kanapén hátradőlve Élvezzük azt a sok sok királyabnál királyab játékot amiből nem győzünk válogatni."

    Most akadtam ki, nem tudom mit írjak. De komolyan. Pontosan ugyanannyira szartok le mint mi titeket, csak minket jobban zavarnak az ostobaságaitok. Mert ti velünk ellentétben kanapén hátradőlve élvezitek a játékokat? Na ne mond. Én meg a kényelmes számítógépes székemen ülve élvezem a játékot, játéktól függően kormány, joystick, billegér, vagy gamepad előtt, NEM görnyedve, HDTV előtt, 5.1 hangfal középpontjában. Játékbőség? Mert pc-n nincsen választék, a konzolos fosok nagy része - és egyre több, kijön pc-re is. Igény szerint (többet ráköltve) jobb minőségben, normális esetben több lehetőséggel.

    Egyoldalú, miért lenne egyoldalú? Én mindig azt mondtam, hogy mérje fel mindenki az igényeit, hosszútávon nem jön ki sokkal olcsóbban senki (főleg ha sok játékot vesz amik 1-2 ezerrel legalább drágábbak, netezni is akar), PC-je amúgy is van amivel többet tud kezdeni az ember ha azt fejleszti, mint játékokkal. Pontosan lehet tudni mi mire alkalmas, és az emberek általában ismerik saját igényeiket.
    Viszont elítélem a jelenlegi játékipart, a konzolra kényszerítést, azt a rengeteg baromságot amit írtok illetve mondanak (és rákenik a warezra például). Gondolkozzatok már el azon, hogyha a sikeresebb játékokat kiadnák PC-re is, akkor is ez lenne az arány szerintetek?

    Próbáljátok már meg megérteni, és ez Sir Ny -nek is szól már. Van egy játékvásárló réteg, ami szintén felosztható játéktipus irányultságok, és igény szerint. Sokan meg vannak/vagytok elégedve a konzolos tucatjátékokkal, én is szívesen végigvinnék belőlük néhányat. De az én irányultságom nem ez, azt várom hogy végre realisztikusabb, összettettebb, hosszabb, bővíthetőbb (tehát editor, módkészítés lehetőség, stb.), AI -t fejlesszék, fizikát fejlesszék, és ez a konzolnak köszönhetően teljesen vissza van esve. Vagy ha ezeket javítják, akkor a játék többi része lesz gyengébb, és rövid időn belül élvezhetetlenné válik. És még csak nem is csak PC-ssel értettem egyet ebben, hanem konzollal rendelkező neteshaverokkal is.
    Valaki isteníti a Just Cause 2-t, én dühösen töröltem le tegnap másfél óra játék után. Csak irigyelni tudom azt, aki képes ezt élvezni, ostoba AI -val akiket sokáig kell lőni, értelmetlen fizika, nemis folytatom. Persze nyilván csak az a baj, hogy nem konzolon toltam, a kényelmes kanapéból, akkor biztos kurvára tetszene nekem is! :D

    Számtalan olyan példa van, hogy egy játék nagyon sikeres lehetett volna, ha nem szurnak el dolgokat, sőt szerintem odafigyeléssel javítható is lehetett volna a dolog. Csakhogy példát is mondjak, Rainbow Six Vegas 2, unreal3 engines, pályaszerkesztőt kellett volna kiadniuk, és kijavítani a találati rendszert mert az katasztrófa...

    És mielőtt megint aztmondaná valaki, hogy nincs játékom, nemigaz. Igaz ha nem lenne, valószínűleg konzolt akkor sem vennék, mert azokért a játékokért nekem nem érné meg. De szerencsére van, de én csak esténként játszok, főként haverokkal, többnyire coopban, mostanában Black Shark heliszimulátor (már több mint 1 hónapja), ezen kívül elvétve más coop vagy multis játékok. Sosem unatkoztam ha játszani akartam, most is van nagyon sok választékom, amiket szeretek, élvezek, és nem vittem még végig se.
  • Stiff
    #69
    Kapják be a gyárak, akik tudatosan kihasználva a piac gyengéit, nem fejlesztik ütemesebben a konzolokat, és kapják be azok is akik a PC-s játékokat fosul megírva dobják piacra. És azok is akik kitalálták hogy a két tábort hogy lehet összeugratni... Ja és fogyasszák egészséggel! XD
    Na most már van szó fogyasztásról is
  • Justil
    #68
    egyáltalán nem, jót röhögök a beírásaidon a nevetés pedig köztudottan jó hatással bír és oldja a stresszt (amit főleg nem tőled kapok).
  • bertino
    #67
    a másik óvoda.
    grat.
  • carterx
    #66
    Hy.

    A mentésekkel mi lesz,ki tudja?
  • InterFoxSOFT
    #65
    ???
    Ki beszélt itt a fogyasztásról?

    Justil:
    Emelkedik az adrenalin?XD
  • Justil
    #64
    :) :) :) :) :)

    te vérpisti, egy ilyen beszólás után amúgy miért várod el, hogy valaki komolyan vegyen? menj, ülj a kanapédra és verd ki a királyab játékaidra, de még véletlenül se két b-vel :)
  • barret
    #63
    Szia!
    Megnézted már a PS3-ad fogyasztását? Megnézted már a tv-d fogyasztását?
    Add össze a kettőt,és meglátod hogy a játékgéped is kimeríti a kazán fogalmát.
    ha nem "monitor" méretű TV-d van,garantáltan benne leszel a 400W-ban!
  • Sir Ny
    #62
    "És ez úgy mégis hogy a tökömbe jön ide? Rengetegen vettek konzolt azok közül, akik korábban gépre vettek/töltöttek le játékokat, ez teljesen világosan követhető az eladásokból, fórumokon, beszélgetésekből, mindenhol. Rengeteg olyan üzenetet olvastam, ami kb. arról szól, hogy eddig pc fan voltam, de most hűdejól jártam ezzel a konzollal. Eddig is sok konzol volt, és mindigis hátráltatta a játékpiacot (és meg volt ugyan az a szöveg is, hogy a PC-s játékoknak befellegzett)."

    akkor mondd csak, azzal a maradék kb 75 millió ps2 tulajjal mi lett?
    a, felszívódtak
    b, pc-vel játszanak
    c, abbahagyták a videójátékozást

    mint láthatod, jóval kevesebb a konzol most, mint mondjuk öt éve, tehát jóval többen játszanak pc-n.