101
  • InterFoxSOFT
    Megszámlálhatatlan baromságot hordtál össze, amúgy észrevetted már, hogy a Konzol vs PC háború egyoldalú?
    Mert, hogy ti háborúztok mi meg játszunk és max egymással háborúzunk, de pont leszarunk titeket a GIGATOMREAKTOR meghajtású 6GHZ-ig húzott fosotokkal együtt, mert mi veletek ellentétbe a kanapén hátradőlve Élvezzük azt a sok sok királyabnál királyab játékot amiből nem győzünk válogatni.
    Ellentétben veletek akik a monitor fölé görnyedve megfogadták, hogy öröké szüzek maradtok.
    Én megyek vissza játszani, ti meg írogassátok le 1000x is, hogy a PC miért jobb a Konzolnál, csak most ne felejtsétek ki azt a részt, hogy ennek ellenére miért a konzolosok szórakoznak jobban és miért nem ők kapnak idegrohamot a fórumokon.XD
  • FefeeX
    Maxell 4X BD-R : 700 Ft.
    Ahhoz meg szerencséd kell legyen, hogy pont azt a játékot, amit keresel, valaki pont 5k-ért vagy alatta adja, mert inkább 9 lesz az, a keresettebbek esetében.

Inkább azért nincs itt a PS3 warez, mert a törése nem olyan egyszerű, és idő kell hozzá, hogy elterjedjen... Ami késik, nem múlik, ebben viszont biztos vagyok.
  • Lame
    Tenyleg gusztustalan, hogy egyresz szarabbak a jatekok a konzolok miatt. Minek van pl fps meg rts arra a szar kontrollerre? Ugy tudom lehet billt meg egeret venni hozza. Aki ilyet akar jatszani az vegyen. Ne a jatekokat basszak el, hogy "iranyithato" legyen azokkal a bimbikkel is.
    Radasul grafika is eleg gagyi mar. Kiadhatnanak legalabb ujabb verziot a konzolbol, hogy lehessen feljebb tolni a minoseget, de nem. Ugyan az a szar van mar vagy 4 eve.
  • HAF Rigel
    gondolod hogy ezeknek az egyetemeknek-hadseregnek stb stb alap opredszeres Ps3szállitottak ? ott a sony biztos kiad nekik egy olyan fejlesztett Biost ami képes rá , vagy nem kötik netre.
  • huanito
    Én úgy állok a témához, mivel nem PS3-m van,hogy emiatt fájjon a PS3 tulajok feje.Az MS belsős fejlesztőihez csak annyit, hogy a Bungit nem eladta a cég, hanem az függetlenítette magát az MS-től azzal a feltétellel, hogy az MS-nek kínálja fel először a fejlesztett játékot, ha nem kell neki,akkor mehet más kiadóhoz.
    A NATAL meg a Move használhatóságához egy hír: a Ubisoft öt játékot ad ki a Movera és tízet a NATAL-ra (a hír az 576 oldalán jelent meg kb. fél éve, bocs hogy linket nem tudok hozzá). Van mindkettőben elég fantázia.
  • lacol
    "ááh, senki nem használ linuxot a ps3-on"
  • Arwenke
    1 retegu BR lemez max 1000Ft es akkor dragan vetted, 2 retegu meg 2500 korul. Hogy lesz ez nalad 4000Ft?
  • god25
    Én pont azért vettem meg, mert linuxot lehetett rá telepíteni. A szaros FAT32 csak 4Gb-ig képes kezelni a filmeket, míg a linux ext4 partícióval simán néztem a 25Gb-os *.mkv BD filmeket. így most lehet konvertálgatni 4Gb-os darabokra. Vicc, amit művelnek. Vagy vehetek 25E ft-ért BD lejátszót?
  • Kensin
  • MsUser
    Ez egy + volt amit most visszavssznek mert meg volt az üzleti terv.
    Igazából jók a Sony konzolok jó a játéktámogatás és egyeduralom is majdnem megvan azt tesznek amit akarnak.
  • NEXUS6
    "Ha meg igaz amit geohot irt...a PS3 torhetetlensege a multe (bar szepen kihuzta..respect a Sonynak)"

Na mesélj, hol tudsz BD warezlemezt olcsón!?

Tekintve, hogy az üres BD-nek, meg az írónak még mindig magas az ára viszonylag, és tekintve, hogy használtan 5 ezer körül lehet játékokat venni marhára nem éri meg a warez, ami többek közt pont ezért ugye gyakorlatilag továbbra sem létezik(kb 4 ezer Ft körül jönne ki egy szimpla rétegű lemez, a dupla meg csillagos ég).
  • NEXUS6
    A 60 GB-os vincsiből 10-et particionáltam Linxnek, eddig azon filóztam, hogy tudnám visszanyerni, hogy ne veszítsek el mindent, de a sors megoldotta a dilemmát. A múlt héten bexart a vincsi (valszeg).
  • HAF Rigel
    Itt rikácsóló vérpistiknek akiknek vége a világnak , mert nem lesz linx. Mennyi embernek volt feltelepítve a Ps3 ? Úgy hogy használta is rendszeresen valaki ? Kb senkinek . de azért nyavajogtok itt .

Stiff azért 3 éve nem törték fel , azért az valami .
  • Stiff
    "Törésbiztos" = "Ideiglenes uralom, önáltató időhúzás"...ENNYI
    Felesleges lépés volt a SONY részéről, mert a OtherOs-ben volt így potenciál, eddig, most ez is elvész :(
  • cateran
    Benned 1 profeta veszett el, hogy elore latod a PS4,a Natal meg mittudomenmegmi sorsat....
    " A PSP-vel nagyot buktak, de a handheld piacon minden szereplő ezzel a problémával küszködik, az iPhone, a DS, mobilok mind-mind törhetőek."

Mi van? Egyreszt nem buktak a PSP-vel (max a legujabb hiperfos GO-val)masreszt meg az Iphone es a DS sem kuszkodik semmifele -altalad vizionalt- problemaval...van 1 sanda gyanum, hogy kishazankbol indultal ki...az pedig user error es megafail...
    Ha meg igaz amit geohot irt...a PS3 torhetetlensege a multe (bar szepen kihuzta..respect a Sonynak)
  • NEXUS6
    És még annyit tegyünk hozzá, hogy a jelenlegi generációból a PS3 fog egyedül HD minőségben 3D képet adni (játék/video). A karácsonyi szezon már erről fog szólni!

Ez kb olyan, mint ha valamelyik versenyző a F1-ben a célegyenesben kapcsolna még egy sebességet.:)
  • InterFoxSOFT
    Íme az ellenérv, hogy ez miért is hasznos nekünk annak ellenére, hogy semmilyen fontos frissítést, újítást, funkciót nem kapunk érte cserébe.

Az a helyzet, hogy az egyetlen egy nagy hasznát ennek a lépésnek senki sem látja. Az emberek jó szokásukhoz híven mindig kikelnek valami olyan ellen, ami elvesz a tulajdonukból valamit még ha az csupán csak virtuálisan az övék, de a döntés mögé már nem hajlandóak mélyebben is benézni, a valós miértet meglelni.

Az internetes fórumokon a hozzászólók 99%-a nem is használja ezt a funkciót, mégis többségük haragot érez. Természetesen együtt érzek azokkal, akik ezt a funkciót értelmes dolgokra használták, de a lényeg most perpillanat nem rajtunk, játékosokon van. Ezzel a lépéssel a SONY a fejlesztőknek mutatta meg, hogy Ő képes akár drasztikus lépésekre is annak érdekében, hogy a platformja törésbiztos legyen, vagyis a rá fejlesztett játékok a világban keringő minden egyes példánya csak és kizárólag eredeti formájában legyen futtatható.

A PSP-vel nagyot buktak, de a handheld piacon minden szereplő ezzel a problémával küszködik, az iPhone, a DS, mobilok mind-mind törhetőek. Az asztali konzolok esetében mindig is kulcsfontosságú kérdés volt, hogy meddig bírja a masina a hackerek rohamát. Ha ez így folytatódik, a PS4 biztos előnnyel fog indulni a következő generációk harcában (Fejlesztői, kiadói támogatottság). Ha elbukna, bár sokkal többet adnának el belőle, de a haszon mégis kisebb lenne, hisz a hardver gyártása még a mai napig veszteséges. A fő bevétel a terjesztés és a részesedés mely a másolt lemezek, vagy ISO LOADER-ek elterjedésével drasztikusan csökkenne. Ezeket a jövőbeni lehetséges támadásokat már most ki kell védenie a SONY-ank annak érdekében, hogy piaci helyzetét a jövőre tekintve megalapozza.

A PS3 rajtjánál az XBOX 360-at követték és az MS lépéseire reagálltak, de az elmúlt pár év alatt tökéletesen bebizonyosodott szerintem mindenki más számára is, hogy a győzelmük kulcsa nem a riválishoz való rugalmas viszonyulás, hanem az Ő magukat kiszolgáló fejlesztők és a vevői piac igényeinek szem előtt tartása.

A Microsoft a NATAL-al tökéletesen bebizonyította, hogy a SONY-t kívánja lepipálni azzal, hogy most Ő kontráz rá a technikai újításra egy olyan termékkel, mely túlmutat a mai piaci igényeken. A SONY részéről a MOVE tökéletes lépés volt, hisz a világ a Wii-n keresztül már látta, hogy az irányítás ilyen formája is szórakoztató lehet ezért ezt a technológiát fejlesztette tovább (Precízebb, szebb grafika, stb). Ez a séma náluk mindig is fellelhető volt. PS1: CD -> PS2: DVD -> PS3: BR -> Az MS most egy olyat ugrott a technológiában, mintha a videó kazetta után egyből BlueRay lejátszókat vásárolhattunk volna. A marketingkampány ugyan megtette a hatását, de ugyan annyi évbe fog nekik is beletelni a technológia valós fejlesztése, mint a Nintendo-nak. A MOVE-al a fejlődés azonnal látható, tapasztalható lesz. Szerintem sok Wii tulajdonos fog átpártolni rá az első pár hónap sikereit látva.

Szóval örüljünk inkább, mert így nem csak PC-s és XBOX360-as portokat fogunk kapni, hanem Heavy Rain-eket, God Of War-okat és még sorolhatnám, bár a játékok sokkal olcsóbbak nem lesznek, meglevő lemezeink továbbra is többet fognak érni, mint egy lyukas garas.

Köszönöm, hogy elolvastad.
  • Balumann
    PS3 -ból 3x annyi fogyna már csak a neve miatt is, ha lehetne warezolni, és nem korlátoznák más oprendszer használatát. Vagy hülyék, vagy van valami más okuk, hogy így cselekszenek, amiről mi nem tudhatunk.
  • Balumann
    "áttértek sokan pc-ről konzolra? most? loooooooool. az előző genekben 150 milliónyi ps1, és 150 millió ps2 volt. még hogy most térnek át a pécések konzolra, hát ez vicc."

És ez úgy mégis hogy a tökömbe jön ide? Rengetegen vettek konzolt azok közül, akik korábban gépre vettek/töltöttek le játékokat, ez teljesen világosan követhető az eladásokból, fórumokon, beszélgetésekből, mindenhol. Rengeteg olyan üzenetet olvastam, ami kb. arról szól, hogy eddig pc fan voltam, de most hűdejól jártam ezzel a konzollal. Eddig is sok konzol volt, és mindigis hátráltatta a játékpiacot (és meg volt ugyan az a szöveg is, hogy a PC-s játékoknak befellegzett).

"amúgy lehet, hogy te nem látod, hogy mennyivel több idő jut magára a játékra az optimalizáció helyett, de rajtad kívül mindenki más igen."

Erre már nem tudok mit mondani, egyrészt szörnyülködök, másrészt röhögőgörcsöt kapok miután pont ma próbáltam ki a Just Cause 2-t. Méghogy mindenki...
    Már csak azért is hülyeség, mert a + időt inkább a hamarabb kiadásra fordítják, hogy aztán lehessen "gyártani" a következő tucatterméket.

Mondj már egy példát, ami olyannyira újdonságot mutat, és csak azért tudták megcsinálni, mert nem az optimalizálással kellett foglalkozniuk! :D
  • NEXUS6
    Amúgy meg most itt félrészegen beírom, hogy gondolkozzunk el azon, hogy ha a Sony nyomatja a Linuxot rendesen, akkor ott lenne jelenleg 33 milkó Linuxos otthoni gép. És ennyivel kevesebb potenciális vásárló az M$-nek, akinek meg a PC-kből van bevétele, amiből nyomathatna rendesen az X projektbe is. De a Linuxszal ugye inkább leállnak.
    Aztán ugye az M$ megszabadult szinte az összes exkluzív játék fejlesztő cégétől, és egyre mérsékeltebben támogatja a multiplatform stúdiókat X360 exkluzív címekért, vagy PS3 exek multiplatformisátásáért. Mondjuk nem is sok maradt.

Nekem egy LasVegas-i kaszinó exkluzív szobája sejlik fel ahol fekete öltönyös urak beszélgetnek dolgokról, kicsit üzletről is, de a M$, vagy a Sony neve nem hangzik el.

Bár túl sok X atkákat néztem szerintem.
  • Sir Ny
    áttértek sokan pc-ről konzolra? most? loooooooool. az előző genekben 150 milliónyi ps1, és 150 millió ps2 volt. még hogy most térnek át a pécések konzolra, hát ez vicc.

amúgy lehet, hogy te nem látod, hogy mennyivel több idő jut magára a játékra az optimalizáció helyett, de rajtad kívül mindenki más igen.

• InterFoxSOFT
    PS3 tulaj vagyok, de sosem vágtam mire jó a Linux rajta, fölösleges el pécésítés, nem fog a földhöz vágni a hiánya.
  • HAF Rigel
    Ps3 sem azért nem futott a linux jól , mert kevés a hardwer, hanem azért mert a Ps3 védelme nem engedett szabad hozzáférést. Hypervisor a neve ami felügyeli a rendszert , néküle csak korlátozottan tudsz futtatni bármit is . Szóval nem Hw a gond hanem a Tiltások a rendszerben .
  • Balumann
    "az exkluzív játékok húzzák az ipart előre, hiszen nem kell csillió egy féle hardwerre leoptimalizálni, hogy jól fusson."

Nyilvánvaló, hogy egyszerűbb célhardverre optimalizálni, ugyanakkor optimalizálni arra is kell, valamennyire hasonló környezetben (a fejlesztés sem konzolon történik ugyebár), és közelsem annyira hátráltató tényező az optimalizálás. Másrészt a tendencia rohadtul nem azt mutatja, hogy valamivel is előrébbvinné a játékokat.

"a ps3-on nem futott volna jól a linux, akkor sem, ha több tíz évig optimalizálják. a videókártya meg az SPU-k használhatatlanok erre a célra, az az egy szem PPE meg gyenge neki. ( na jó, nem, de azért boxon a linux _sokkal_ jobban futott volna."

Lehetséges, ebbe tényleg nem mélyedtem bele annyira.

"sokkal, ismétlem SOKKAL többen vesznek játékokat, ha nincs warez. nézd csak meg a PC-s játék eladásokat."

Én ismételten rohadtul nem látok összefüggést a játékeladások és a warez között. A jobb játékokat többen vették, a legsikeresebb pl. Call of Duty-k, Crysis, Sims, stb... Mindből van tökéletesen működő warez, még multiban (lan-ban legalábbis mindenképp) is lehet játszani. Vagy arra gondolsz, hogy azt nézzem meg, mennyivel többen vesznek xboxra meg ps3 -ra játékokat? Az aztán óriási bizonyíték, 95-98% -a eddig is vett játékokat valamire, vagy konzolra, vagy PC-re. Csak a főként játékkínálat meg a félrevezetések miatt többen pc-ről is áttértek konzolra, ezért fogy több játék rajta. Ja és mégegy öngól ha erre gondoltál, x360-an is rengetegen warezolnak.

Egérrel konzolozással meg ne gyere, alig támogatja valami, és ha támogatja valami, akkor is rosszabbul (ráadásul ahhoz is külön kell vásárolni átalakítót vagy mit, hogy lehessen használni...)... legalábbis xboxon. És az a rossz hogy ezt még PC-re is átvezetik, borzasztó irányítások, bill-egér vagy x360controller csak...

2 játékot érdemes összehasonlítani, amin viszonylag jól látszik a tendencia, Operation Flashpoint 2 és Armed Assault 2, és nem arra gondolok, hogy egyik árkád, a másik szimulátor. ArmA2: pc-re fejlesztették elsősorban, minden eszköz támogatás (freetrack/trackIR, gamepad, joystick, kormány, akár egyszerre is!), rengeteg lehetőség, módolhatóság (pl. hatványozni tudjáka játékélmény; grouplink, ace2 addonok), sokkaljobb pályaszerkesztés, rengeteg hibája van és nagyon sokat ki is javítottak, a következő részt jobban optimalizálják is majd elvileg.
    Opf2 -t inkább nem részletezem most, kiakadtam rajta jónéhány dolgon (legfőképpen a járművek irányításán meg bugokon).

És hogy fogalmam se lenne... hát ha te mondod... ^^
  • [HUN]FaTaL
    Sőt, semmilyen NT alapú oprendszerben.
  • Sir Ny
    annyira bírom az olyan embereket, akiknek fogalmuk sincs és akkor így kiakadnak.

néhány dolog:
    -az exkluzív játékok húzzák az ipart előre, hiszen nem kell csillió egy féle hardwerre leoptimalizálni, hogy jól fusson.
    -lehet billentyűzettel és egérrel konzolozni.
    -a ps3-on nem futott volna jól a linux, akkor sem, ha több tíz évig optimalizálják. a videókártya meg az SPU-k használhatatlanok erre a célra, az az egy szem PPE meg gyenge neki. ( na jó, nem, de azért boxon a linux _sokkal_ jobban futott volna.
    -sokkal, ismétlem SOKKAL többen vesznek játékokat, ha nincs warez. nézd csak meg a PC-s játék eladásokat.
  • Oláh Herkules
    te miről beszélsz?
  • HAF Rigel
    Én egyik egyetlen privát os nem láttam ps3ra. de lehet hogy te jobban tudod mi van Ps3ra.
  • HAF Rigel
    Most sem lehet már venni ilyen gépek kiskerben , mert már csak slimet lehet kapni ami amúgy sem lehetett telepíteni más Ost.
  • Oláh Herkules
    azért kíváncsi vagyok hány nap múlva fogják az új fw-be belehackelni az otheros-t :DDD
  • HAF Rigel
    De el kellene különíteni a dolgot amit itt sokan össze mosnak.
    - A Sony opredszerében van böngésző, ez nem veszett el.
    - A Media Center képesség nem kárósul , mert az a ps3 rendes op redszerében van. ( pl ha win 7 gépem be van kapcsolva a gép egyből le tudja játszani a pc lévő dolgokat) .
    - Játék képesség semmit nem csorbult.
    - Br lejátszás semmi nem változott .

Felfújt hülyeség az egész főleg úgy ,hogy a Slim gépekre a megjelenésük óta nem lehet telepíteni más OS. Ahogy nexus írta , soha nem volt jó a Lunix , mert alapból korlátozva volt elég sok alrendszer( Gpu-Vga-memo).
  • lacol
    lehet van még remény, Geohot úrfi ránéz a helyzetre (neki biztos fájó pont az OtherOS eltávolitása, hisz csak úgy működik az általa felfedezett exploit)
    http://geohotps3.blogspot.com/2010/03/dont-update.html
  • dchard
    A hír azért meglepő, mert a Sony-nak elég komoly bevétele volt abból, hogy a PS3-makat optikai meghajtó és váz nélkül száz számra adták el kutatási célra, ahol gridbe kötve - értelem szerűen linuxot futtatva - egyfajta szuperszámítógépként használták a kutatók.

Az meg bullshit, hogy így a hacker nem tud védett memóriaterülethez hozzáférni. JTAG vagy helyi TTL interfészen át bármilyen hardvert szét lehet hekkelni, így a PS3-mat is, még csak operációs rendszer vagy firmware sem kell hozzá...

Dchard
  • 5c0rp330n
    itt aztan magas a szinvonal gyerekek
  • Oláh Herkules
    pedig nekem is csak a normális os miatt volt szimpibb a pisi3, de így linux nélkül már jobb választás az xfos, mert az legalább olcsóbb és warez is szépen megy rajta, és már ugyanúgy nem lehet egyiken sem mást csinálni csak játszani és korlátozottan média lejátszani. bár valszeg x-et sem veszek mostanában, arra kb 2 játékra ami érdekel nem éri meg.
  • RoyalPredator
    Nem értem, hogy ha megveszi valaki úgy a PS3at, hogy ezen majd netezhet, és bekorlátozák, ez mennyire jogszerű.

Ha veszek egy fagyit, hogy mmajd megeszem, és kiszopja nekem valaki frissítés címen a vaníliaöntetemet, hát én hejben megfejelném.
    Ha meg nem engedem, akkor nem nyalhatom meg mindenki szeme láttára a fagyimat, csak otthon, 1magamban?!

ixdé!
  • MasterChief
    Szerintem nem vesztett sokat a PS3.
    Végülis egy játék konzol, ha valaki meg olyan funkciókat akar amihez oprendszer kell, akkor használjon PC-t.
  • Szefmester
    Hát konkrétan engem és a haverom tuti zavarni fogja.. bár a haverom jobban mert neki nem volt PC-je csak ps3at vett, mondván majd azon fog netezni, meg filmeket nézni és játszani.. ezzel szemben ha pl iwiwen vagy májvipen kap egy üzenetet nem tud rá válaszolni mert nem jelennek meg neki oldalrészek, szövegboxok. És nem csak ez a két hulladékoldal a gond hanem még elmondása szerint sok sok másik is. Gondolom a ps3 nem használ flasht és javat szal ennyi. Én meg azért vettem volna ps3at a játékkínálat mellett hogy majd csinálok belőle egy kis médiacentert.. de ezek szerint marad majd a kis minipc, és egy tört xbox..
  • Oláh Herkules
    azért korlátoznak mindent, hogy ilyen szarokra legyél rászorulva (és fizess) mint a live fos meg psn.
  • Oláh Herkules
    megmagyarázzák hogy miért jó hogy nincs linux, úgy is :D