Az érdektelenség a gátja az internet további térnyerésének

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Újonnan igen, de lehet venni 1.8-as P4-esel szerelt, CRT-monitoros, használt, kiépítést is 25 ezerért. Hirdetik nálunk is.

Internetezésre jó.

Molnibalage
Mechanikus számológépek akkor már voltak és használták is õket tudtommal. A lõelelemképzés is - mai szemmel primitív - de akkor is célszámítógépekkel zajlott már az I. Vh alatt is a csatahajókon.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Ennél többe kerül tissztességes kijelzõ, nemhogy az egész gép.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nagyon felfulják ezt a dolgot. Még kampányokra is költik ezt a pénzt feleslegesen.
Az egyik ismerõsömet sem érdekli az internet, pedig csak negyven éves. Az a szavajárása, hogy a barátait nem az internetrõl válogatja, és nem is dróton keresztül tartja velük a kapcsolatot, és ha mégis kell valami neki az internetrõl, akkor a fia elintézi.

<#vigyor1> Tudom rég vót má': Afrikába' meg éheznek!

iSS!

Darth Sith
Ha nem érdekli, nem kell erõltetni. Legalább több sávszél marad még csúcsidõben is 😄

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Ismertem egy külföldi mûszaki ellenõrt, akinek egyik kedvenc szavajárása az volt, hogy egész Manhattant fel tudták építeni számítógépek nélkül... tudom sarkítás, de a lényeg érthetõ.

az informatikából ne csináljunk vallást, még átvitt értelemben sem; és legalább ugyanekkora bajt jelent az amikor valaki mindent már csak a neten és gépen keresztül akar intézni, attól is be lehet szûkülni - valahogy úgy mint amikor a 2x2-t is a számológépbe üti be a kölök...

Az nem úgy volt...

"egy olyan probléma..." írod, akár a cikkíró , aki számára mi, "leszakadók" a "legnagyobb gondot" jelentünk, "nehezen kezelhetõ"-ek vagyunk, "kényszer hatására" sem akarjuk az új vallást elsajátítani az "evangélisták"-nak megtérni, akik nem látják mennyire "veszélyeztetett"-ettek vagyunk, mert "barátaiknál-ismerõseiknél" nem internetezni szoktunk, hanem kávézni, beszélgetni, stb. "Az ismereteket érintõ lemaradás" a legjobb. Hány diplomátok van, hogy ennyire lenéztek minket?
komolyan gondolod, hogy ma magyarországon a lakosság 95%-a nem volna képes 25ezer forint egyszeri beruházás (internet-képes számítógép) és havi 1500 forint (legolcsóbb adsl csomag), valamint 500Ft plussz áramköltség kifizetésére, ha szükségét érezné az internet használatnak?

de mint a cikk is rávilágít, nem a pénz itt a probléma. pl a nyugdíjasok döntõ többsége mereven elzárkózik a tanulástól. lehetne nekik akár ingyen netet is adni (ahogy pl ingyen utaznak), akkor se használnák többen.

Mondjuk ez egy olyan probléma ami évek alatt "magától" is megoldódik, ahogy szépen hal ki a régebbi generáció. Ha valakit gyõzködni kell a használat elõnyeirõl, arra nem érdemes energiát pazarolni. El lehet mondani mire jó, lehet segíteni(anyagilag, vagy képzéssel), ha ki akarja próbálni, de milliókat vagy milliárdokat költeni népszerûsítõ kampányra tök feleslegesnek tûnik.

Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!

A számítógéptõl való tartózkodás okát ma már csak igen kis részben érdemes az anyagi tényezõkben keresnünk.

Ez talán igaz lehet Európában, de hazai viszonylatban marhaság. Az emberek nagy részének mindennapos anyagi gondjai vannak.
Én sem értem ezt a nyavajgást. Akinek kell, az már használja. Sokkal veszélyesebb, amikor jó szándékú, de teljesen tudatlan felhasználók terjesztik a vírusokat, küldözgetnek ilyen leveleket, stb.
Narxis
Ha nem érdekli õket akkor nem érdekli õket, nem erõszak a disznótor.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.