13
  • teddybear
    Újonnan igen, de lehet venni 1.8-as P4-esel szerelt, CRT-monitoros, használt, kiépítést is 25 ezerért. Hirdetik nálunk is.

Internetezésre jó.
  • Molnibalage
    Mechanikus számológépek akkor már voltak és használták is őket tudtommal. A lőelelemképzés is - mai szemmel primitív - de akkor is célszámítógépekkel zajlott már az I. Vh alatt is a csatahajókon.
  • Molnibalage
    Ennél többe kerül tissztességes kijelző, nemhogy az egész gép.
  • chuky123
    Nagyon felfulják ezt a dolgot. Még kampányokra is költik ezt a pénzt feleslegesen.
  • teddybear
    Az egyik ismerősömet sem érdekli az internet, pedig csak negyven éves. Az a szavajárása, hogy a barátait nem az internetről válogatja, és nem is dróton keresztül tartja velük a kapcsolatot, és ha mégis kell valami neki az internetről, akkor a fia elintézi.
  • Amergin
    Tudom rég vót má': Afrikába' meg éheznek!
  • Darth Sith
    Ha nem érdekli, nem kell erőltetni. Legalább több sávszél marad még csúcsidőben is :D
  • paraszgyerek
    Ismertem egy külföldi műszaki ellenőrt, akinek egyik kedvenc szavajárása az volt, hogy egész Manhattant fel tudták építeni számítógépek nélkül... tudom sarkítás, de a lényeg érthető.

az informatikából ne csináljunk vallást, még átvitt értelemben sem; és legalább ugyanekkora bajt jelent az amikor valaki mindent már csak a neten és gépen keresztül akar intézni, attól is be lehet szűkülni - valahogy úgy mint amikor a 2x2-t is a számológépbe üti be a kölök...
  • adamb
    "egy olyan probléma..." írod, akár a cikkíró , aki számára mi, "leszakadók" a "legnagyobb gondot" jelentünk, "nehezen kezelhető"-ek vagyunk, "kényszer hatására" sem akarjuk az új vallást elsajátítani az "evangélisták"-nak megtérni, akik nem látják mennyire "veszélyeztetett"-ettek vagyunk, mert "barátaiknál-ismerőseiknél" nem internetezni szoktunk, hanem kávézni, beszélgetni, stb. "Az ismereteket érintő lemaradás" a legjobb. Hány diplomátok van, hogy ennyire lenéztek minket?
  • mcganyol
    komolyan gondolod, hogy ma magyarországon a lakosság 95%-a nem volna képes 25ezer forint egyszeri beruházás (internet-képes számítógép) és havi 1500 forint (legolcsóbb adsl csomag), valamint 500Ft plussz áramköltség kifizetésére, ha szükségét érezné az internet használatnak?

de mint a cikk is rávilágít, nem a pénz itt a probléma. pl a nyugdíjasok döntő többsége mereven elzárkózik a tanulástól. lehetne nekik akár ingyen netet is adni (ahogy pl ingyen utaznak), akkor se használnák többen.

Mondjuk ez egy olyan probléma ami évek alatt "magától" is megoldódik, ahogy szépen hal ki a régebbi generáció. Ha valakit győzködni kell a használat előnyeiről, arra nem érdemes energiát pazarolni. El lehet mondani mire jó, lehet segíteni(anyagilag, vagy képzéssel), ha ki akarja próbálni, de milliókat vagy milliárdokat költeni népszerűsítő kampányra tök feleslegesnek tűnik.
  • ozdimorgo
    A számítógéptől való tartózkodás okát ma már csak igen kis részben érdemes az anyagi tényezőkben keresnünk.

Ez talán igaz lehet Európában, de hazai viszonylatban marhaság. Az emberek nagy részének mindennapos anyagi gondjai vannak.
  • willard
    Én sem értem ezt a nyavajgást. Akinek kell, az már használja. Sokkal veszélyesebb, amikor jó szándékú, de teljesen tudatlan felhasználók terjesztik a vírusokat, küldözgetnek ilyen leveleket, stb.
  • Narxis
    Ha nem érdekli őket akkor nem érdekli őket, nem erőszak a disznótor.