23
 • Anaid
  #23
  A csontot még 2008 nyarán találták egy barlangban, ahol számos neandervölgyi eszközt felfedeztek az elmúlt években, ezért nem is tulajdonítottak neki túlzott jelentőséget, elemzésével sem siettek különösebben

  Ha ő nem neandervölgyi volt, akkor az eszközök mér????
 • hangulati
  #22
  meg annal is helyesebben: a lo es a szamar kepes kozos utodot nemzeni, de ilyen modon szaporodni nem. megis vannak olyan helyzetek, amikor oszver kell. papa csodor majd talal egy kancat, mama (szamar) majd talal egy csacsifiut. aztan szaporodnak. de! lett egy oszver is kozben...
 • vasedeny2
  #21
  félig ember, félig neadervölgyi, és félig disznó
 • Epikurosz
  #20
  Helyesebben: a ló és a szamár is tud utódot létrehozni, de az szaporodni nem képes.
 • uwu
  #19
  Egyrészt, nem definíciót írtam, csak célzás volt, ha nem lett volna egyértelmű.
  Itt most csak azt szerettem volna elérni, hogy látható legyen, hogy külön fajokról beszélünk, nem rasszokról.

  Másrészt, a szaporodás ugyancsak szaporodóképes utód létrehozását jelenti. Ez a próbálkozás nem jött be, majd talán legközelebb.
  Helyesen: a ló és a szamár is tud utódot létrehozni, de szaporodni nem képes
 • xyl
  #18
  A ló és a szamár is tud egymás között szaporodni, pedig nem egy faj... Az más kérdés, hogy az öszvér már nem tud.

  "A mai emberek tudnak egymásközt szaporodni, mert egy faj."
 • djhambi
  #17
  Sőt, egy új lehetséges emberfaj csak megerősíti a gondolatot. Hiszen precízebb lenne tőle a családfa, és a Szentírás sem ír másik emberfajról.

  "Új irányba mutat egy megkövült ujj"

  Ez a szóvicc megér egy csillagot.
 • djhambi
  #16
  "A mostani fejlődés történet szerint Afrikában kéne, hogy éljen a legfejlettebb, legmodernebb emberfaj."

  Ezt a kijelentést több helyen pontatlannak érzem. Mi a fejlettség? Mert biológiai, technikai, illetve szellemi érettség teljesen különböző mérőszámok. Például a négerek testi állóképessége messze lekörözi az európai rasszba tartozót. Biztos már láttál amerikai focit, vagy kosárlabdát, hosszútávfutást, vagy a holland és francia foci válogatottakat. Az európai viszont szellemi téren alkotott maradandót. A görög tudományfilozófia egészen meghatározóvá vált a téren. A mezopotámiai és egyiptomi kultúra hatott leginkább rá, Nagy Sándor hódításai révén. A görög tudomány leginkább a Közel-Kelettel érintkezett, és Nyugat-Európába az arab hódítással jutott el. Innentől kezdve megállíthatatlanul utat tört magának, és ma is ebben a tudományban élünk, mára meghódította az egész világot. A szellemi fejlettséggel kapscolatban nem tudok különösebben hozzászólni, mert nincs erkölcsméter. Nekem az a benyomásom, hogy ilyen téren a világ mindenhol homogén, mert az nem változik holmi húszezer év alatt semmit. Minden csoportban vannak önző és civilizált emberek is.

  "Sokkal idősebb az emberiség, mint azt itt állítják és nem hiszem, hogy 30e éve kőbaltával rohangáltunk, most meg már űrhajókat építünk.."

  Azért mondják, hogy 30e, mert a leleteik alapján ez a legvalószínűbb. Egyébként maga a moden ember fogalma is "elkent", hiszen folyamatosan változott.
 • djhambi
  #15
  Azt nem fajnak hívná, mert a fajnak van egy definíciója, ami ugyanaz marad, és az ázsiai, az afrikai és az európai is képes életképes utódokat létrehozni - márha a nemek is olyanok. :P Viszont lehet, hogy másképp rendszereznék az élőléyeket, és nem faj definíciójuk lenne, hanem kuric, és egy kurbicba a hasonló kinézetűegyedek tartoznának. Pl. külön kurbic a német juhász és a pitbull is. Persze attól még kutya faj.
 • 60voltosNeon
  #14
  megtalálták a jeti vikkendházát! XD
 • uwu
  #13
  Kis félreértés adódott asszem.
  Semmi sincs a cikkbe ami nem illene bele az evolúciós elméletbe. Nem tudom melyik részéből vonsz le ilyen következtetést.
  Azt én értem, hogy neked nem tetszik, de ez a felfedezés nagyon is beleillik.
  Mindössze annyi történik, hogy egyre részletesebben ismerjük meg a múltat.
  Nem akarlak elkeseríteni, de ahogy gyűlnek az ismeretek Darwin óta, az elmélet csak finomodott, és helytállósága egyre szilárdabb.
 • uwu
  #12
  A mai emberek tudnak egymásközt szaporodni, mert egy faj.
  Nem hinném hogy a kutatók szándékosan ferdítenének. Biztos akad olyan is, de az előbb utóbb kiderül. Inkább csak arról lehet szó, hogy jártasabbak a témában mint mondjuk te, ezért képesek más következtetésekre is juthatnak, mint az aki híján van az infónak.
  Sok helyen még akkor is kőkor volt, mikor a földrajzi felfedezések zajlottak, ezért aztán nem helytálló a 2000 éves fejtegetésed. Ma ott is vannak nagyvárosok metróval, meg repülőtérrel, és az csak 500 éve volt.
  Mellesleg az emberiség ott fejlődött legjobban ahol volt rá lehetősége, és mellette rá is volt kényszerítve a környezete által. Ha vándorlás után fejlődésre alkalmasabb helyen telepednek le, nincs mit csodálkozni azon, hogy miért nem a szavannákon, vagy az őserdőkben fejlődött jobban. A kőkorból való kiemelkedés az öntözéses földműveléshez köthető. A termékeny folyóvölgyek mindegyike tekinthető a civilizáció bölcsőjének. Ezekről a helyekről indult minden. És bizony 30e éve elég konkrétan őskor volt a tudomány mai állása szerint.
 • philcsy
  #11
  "Ahelyett, hogy újragonolnák az alapokat." Milyen alapokra gondolsz?
 • Youri
  #10
  Ezzel itt már megint az a baj, hogy marha rossz helyről kezdik a gondolkodást.
  Találtak már több mint 100.e éves cserépdarabokat is régészek, persze ezekről elég szűk körben lehet csak olvasni, mindegy.

  Nem hiába tudunk mi még ilyen keveset az emberiség "őskorszakáról". Olyan ferdítésekkel írnak a kutatók, hogy az már hihetetlen. A mostani fejlődés történet szerint Afrikában kéne, hogy éljen a legfejlettebb, legmodernebb emberfaj. Rasszizmus !nélkül! ki lehet jelenteni, hogy ez nagyon nem így van.

  Sokkal idősebb az emberiség, mint azt itt állítják és nem hiszem, hogy 30e éve kőbaltával rohangáltunk, most meg már űrhajókat építünk.. Elég ha csak az utóbbi 2000 évet nézzük meg fejlődés terén.
  Noh további szép napot :)
 • Doktor Kotász
  #9
  "Találtak egy fajta leletet, aztán felépíteték az elméleteket, amit lehet módosítani majd, ahogy jönnek az újabb és újabb leletek. Ahelyett, hogy újragonolnák az alapokat."

  Pont azt teszik.
  Újra gondolják.
  De ezt csak akkor tudják, ha van új lelet.
  Mert annak ugye nincs értelme, hogy kitalálnak dolgokat leletek nélkül.

  Egyébként ez a Neandervölgyi vs. Homo Sapiens Sapiens is nagyon erőltetett.
  Ha egy néger és egy kínai közé állok, egy objektív külső szemlélő a világűrből, azt monaná, hogy itt három faj él egymás mellett.
 • AgentKis
  #8
  Mért gondolnák újra, amíg nincs bizonyíték (lelet) az alapok hibás voltára?
 • krajcsovszkig
  #7
  Olyan kecóban én is laknék :P
 • trabiubi
  #6
  Kezdek rájönni, hogy nem nagyon van még fogalmunk arról, hogy mégis hogy zajlott le ez az avolúció dolog Vicecs, hogy most derülnek ki az apróságok. Találtak egy fajta leletet, aztán felépíteték az elméleteket, amit lehet módosítani majd, ahogy jönnek az újabb és újabb leletek. Ahelyett, hogy újragonolnák az alapokat.
 • bvalek2
  #5
 • Pluskast
  #4
  Lehet megtetszett a tudósoknak az Assasins Creed 2 sztorija
 • Pluto
  #3
  az lesz a szép ha egy lófasz ujjpercből rekonstruálják majd az egész x-bulát
 • hiftu
  #2
  Szerintem a boxversenyből ne hagyjuk ki az Földönkivülieket, akik "bizonyithatóan" kisérleteztek az emberekkel. Valószínűleg mi csak az egyik elszabadult teszteredményük vagyunk...
  Azt hiszem ennyi elég is lesz az SG szinvonalhoz... :)
 • Pares
  #1
  Evolucionisták vs. Kreacionisták: BOX!