3818
10255461851297344244.jpg

Táblagépek topicja
  • skinnyman
    Szerintem ez mar elegszer ki volt fejtve ahhoz hogy ne kelljen kulon elmagyarazni, hiaba jatszod a tudatlant es probalsz meg poent csinalni egy tenybol amit barmelyik teszt alatamaszt.
  • GregSB
    "fos kijelzojevel"

• skinnyman
    "Tényleg SOKKAL jobb a 8 col mindenre."

Ne haragudj, de ezt igy ebben a formaban nem is lehet komolyan venni.

Uj n7 mellett pedig semelyik kis tablet labdaba se rug. Az ipad mini plane nem a fos kijelzojevel es masfel-ketszeres araval.
  • franc0
    Az alábbi átmérőjű tabletjeim voltak: 7", 7.9", 9,7"
    Az alábbi átmérőjű telefonjaim voltak (4" felett): 4.3", 4.5", 4.7", 5.5"

Namármost, ha már tényleg pénzt akarunk égetni tabletvásárlással, akkor a 7" kuka. (nyilván ha célzottan tudod mit csinálsz, pl 35-ért használt nexus7 duolingózni, akkor ok)
    Tényleg SOKKAL jobb a 8 col mindenre.
    Plusz, amire egy 7" tablet jó, arra legalább olyan jó egy 5.5" phablet is.

A végére annyit mondanék, hogy bár nagy apple ellenes vagyok, de tabletből én mást kurvára nem ajánlanék. Mondjuk én 6.1.3-at használok, ios7-et nem ismerem, lehet az is szar már.
  • szucsy89
  • vass17
    Szerintem nem fogsz vele mellé. Az említett Wayteq tab is ugyanaz a felbontás és én nem is éreztem különbséget a Nexus 7 féle 1280-hoz képest, ami ráadásul kisebb kijelzőn volt. Ha nem nagyítóval böngészed a pixeleket, akkor tökéletes az 1024 :-) Ne felejtsük, hogy a Passatgt féle Ipad 2 10 colos, azon nyilván jobban látszik ugyanannyi pixel, mimt 8 colon.
  • passatgt
    itthon még szoktam néha használni ipad2-t, aminek ua a felbontása csak nagyobb és rohadtul zavaró, amikor air-ról megyek át rá, de ha nem vagy hozzászokva a "retina" felbontáshoz, akkor nincs vele különösebb gond:)
  • maffi
    elég korrekt tanácsot adtál. esetleg az első ipad miniről van véleményed? barátom most adja el és nekem igencsak korrekt áron kínálná. megéri még a dolog? apple termékekkel jó barátságban vagyok iphone-om van, tehát az oprendszer nem okozna problémát. a felbontás miatt kérdéses a dolog, mert ahogy olvastam már böngészésnél is néha zavaró a dolog. ez mennyire van így?
  • szucsy89
    Elvileg az új Nexus is majd 8 collal jön...
  • skinnyman
    Az a 25% (ami szinten nevetsegesen sok) pedig pont kinullazza azt amivel szelesebb. Mellesleg az is nevetsegesen sok, es ez gyakorlatilag a best case scenario, a legtobb film szelesebb es a kepernyo felet feketen hagyja. Filmre/videora, altalanosan multimediara a 4:3 egy kalap szar, ez nem vitakerdes.
  • passatgt
    fekete szigszalag két oldalra és kész a 16:9-es tablet, nagy kávával:)
  • vass17
    Pontosan, józan paraszt ésszel be lehet látni, hogy nem lesz kisebb a videó, mivel a 8 colos még így is egy hajszállal szélesebb, márpedig a szélesség dönt filmeknél..
    Felőlem azt vesz, amit akar, én csak elmondtam a tapasztalatomat, mivel már mindkét méretet használtam hónapokig és soha többet nem kellene szélesvásznú 7-es.

Nincs jobb képem:
  • passatgt
    16:9-es filmnél 25% marad fekete 4:3-as aránynál. Ha szélesvásznú votl a film, az meg a 16:9-es tableten is otthagyja a fekete csíkot

Ráadásul a 7 colos tabletek szélessége(fekvő nézetben) kisebb, mint a 8 colos 4:3-é, így a fekete csík ellenére is többet látsz a képből
  • skinnyman
    Pont nemreg probaltam 4:3-as tableten filmet nezni (jo tudni, hogy ha alapbol nem is, jailbreak-el meg valoban hasznalhato meg egy ios-es eszkoz is valamire), egy elmeny volt. A kijelzo tobb, mint 50%-a fekete volt, a kepernyo kozepen egy kis csikban pedig mellesleg ott volt maga a film is. Revolusoneri.
  • vass17
    Én meggondolnám a 8 colos méretet is, nem véletlenül kezdenek terjedni. Történetesen én 7el kezdtem és böngêszni egyszerűen nem volt kényelmes. A mostani 4:3as és mindenre sokkal jobban használható amúgy gyorsabb is, mint a Tegra 3 és aztal szerelt gépek, lasd N7.

Nekem Wayteq xtab-79qci van és nyugodt szívvel ajánlom, ha a navigáció és a hátsó kamera nem fontos. Hardverapron sztem talalsz 35 korul, mivel ujonnan is csak 40. Olvass utana, nagyon jo gép az áráért :-)
  • precision
    nézz szét apróhirdetések között (apród, jófogás, hardverapro...stb.) hogy mennyiért mennek az első generációs Nexus 7 -ek... szerintem 35-40 -ért már lehet őket kapni, annál jobbat úgy sem találsz ebben az árban
  • maffi
    sziasztok. max 35ért milyen tabletet tudnátok ajánlani? 7"-os kéne, lehet használt is, csak ez az ár ebben az esetben ne az alkatrésznek valót jelentse. a samsung galaxy tab 3 7.0át néztem, ami jónak tűnt (ez kéztől 35 körül már bőven kapható). a márka nem fontos, netezgetésre, néha játékra, filmezésre használnám. várom a szakértők tippjeit. köszi szépen előre is.
  • GregSB
    Samsung Galaxy NotePRO review

Ezen a fotón felnevettem :D

• GregSB
    Akkor vegyél újonnan valami fost (mert 40 ezerért csak azt fogsz kapni), ami szét fog hullani fél év múlva.
  • fook
    Tudna nekem valaki segiteni Windowsos tab beállításokban?
    Ez az első wines rendszerem , és sok mindent nem tudok benne. Elsősorban az appokkal vagyok bajban. első kérdásem az lenne , hogy az egyik fiókra már feltelepített alkalmazásokat hogyan tudom felrakni egy másikra ? érdekes módon az áruházban nem találok semmit , amit a másikpn egyből behozza. (itt olyan appokra gondolok mint pl: facebook , gmail, viber stbb...). Másik kérdésem pedig az hogy tényleg ennyire nagy hiány van az appoknál vagy csak én balf****kodok , és nem tudom hol kell keresni?
    Annak (Azoknak) a kedves Emberek/nek akik tudnának segíteni , előre is köszönöm.
  • Mr_no_NaMe
    Ma mennék vásárolni. Semmiféle használt cumó nem jó.
  • franc0
    Vegyél egy használt, de garis Nexus 7 2012-t.
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok!

Tabletet szeretnék venni kamionozásra. Konkrétan nem értek hozzájuk, ezért teszem fel a kérdésemet. Ha tudnátok írni 2-3 fajtát amik nem gyári selejt szériák, és nektek beválltak, azt megköszönném.

GPS futna rajta, másra nem is kéne. Ne kelljen szervízbe vinni havonta, működjön és ne fagyjon. Az se baj ha nem bika. 40 ezer forintom lenne rá, és IGO-t szeretnék rajta futtatni.
  • skinnyman
    Hat mar joideje nem hasznalom azt a cuccot, de amire emlekszem, hogy a belassulos dologrol irtak sok helyen anno, fo oka valszeg az emmc, de elvileg ha egy friss verziot hasznalsz (4.3 vagy 4.4 felett talan) es mindig hagysz par giga ures szabad helyet, akkor nem nagyon kene belassulnia. Talan erdemes egy factory image restore-t csinalni, ha szoftveres eredetu a hiba, akkor az megoldja, ha utana is fennall, es zavaroan lassu, egy szervizt is meg lehet probalni. Az aksis hibarol is olvastam mar, ahogy olvastam mondjuk eleg ritkan fordul elo (es csak ha viszonylag keveset mutat mar az aksi), en siman szervizeltetnem a helyedben amiatt sztem.

Ha a nagyobb kepernyo nem olyan fontos es az ar is szamit, egy uj n7-el sokkal jobban jarsz ar/erteket tekintve, klasszisokkal jobb barmelyik masik kis meretu tabletnel (az elodjenel is), es arban is verhetetlen. Amugy elegge ideje lenne mar egy ujabb n10-nek is, fogalmam sincs mikor akarjak kiadni... A regit mar kiszortak a kinti play store-okban par hete (meg amugy is regi volt) szoval lassan azert lehetne valami.
  • szucsy89
    Hát-hát, a híres N7 (2012)... kezdi megadni magát nálam. 1 éves múlt igaz, de egyre többször lassul be néha, aztán este úgy szoktam nyomni, hogy youtubeon berakok egy számot/listát, berakom magam mellé és szól a zene még elalszom. Namost ha én mondjuk reggel felkelet (ugye egész este megy így a wifi), és be akarom nyomni ugyanazt a zenét, akkor mindig hibát ír ki, ez nem tudom miért van. Ki kell választani egy másik zenét, majd azt amit eredetileg akartam, úgy már jó lesz. Aztán ilyen 20-30%-ról 1 hete körülbelül azt veszem észre, hogy ki-kikapcsolgat (vagy gyorsan lemerül nem tudtam még kitapasztalni), ami csak azért gáz, mert az ébresztőnek is ezt használom, szóval most mindig 2 ébresztőt vagyok kénytelen beállítani a biztosnág kedvéért. Aztán pl. a Spotify-on rakok be zenét, és közben mondjuk böngészek, vagy akármit csinálok, a zene "beragad", és ilyen fúró-szerű hangot ad néha... nem hatalmas dolgok ezek, de rohadt idegesítőek tudnak lenni. Húgom iPad minijét bár nem használom sokat, ott nincs ilyen gond, lehet a következő tabom egy Air lesz, méretben már úgyis váltani akartam nagyobbra.
  • Balee 007
    Elvileg van egy reset "gomb" azt keresd meg és nyomd be.
  • bajgunar
    Nyomjad jóóó sokáig a kikapcsoló gombot! Ki kéne kapcsolnia.
  • Foxy0
    Sziasztok van egy tablet gépem ami totálisan lefagyot azaz még kise lehet kapcsolni ilyenkor mi a tehendő?
    (meg milyen vírus írtó jó rájuk?
  • Gary Lineker
    Hali,

Van valakinek infőja, hogy mikor debütál a ZTE V98 típusú Win8-as tabletje?
    (Kétmagos procival jön, nem egy izomkolosszus, de árban talán megfizethető lesz.)

Kösz előre is.
  • Jim Morrison
    Lehet kampókéz :o
  • precision
    ne nyomd olyan erősen a kijelzőt
  • jackoneill90
    volt egy remek tabletem. dps dream 7 7"olcó volt hát vettem. kb 3hétig, aztán berepesztettem az érintőjét :/ nem épp olcsó a panel . Most vettem egy nem egetverően jó telefont 4". Attól félek 3" fölött nincs szerencsém a kütyükhöz. remélem ez legalább 1évet bír.
  • Pokerface86
    Sziasztok! Prestigio PMP7280C típusú táblagéppel lehet navigációs programot használni, azaz képes a műholdakhoz csatlakozni?
  • csetle
    Sziasztok!
    Van valakinek valami tapasztalata a MaPaN típusú gépekkel kapcsolatban?
    Hozzám került egy ilyen tablet egy hibaüzenettel, de az első problémám még az, hogy a PC-hez se tudom csatlakoztatni, mivel fogalmam sincs, hogy milyen a csatlakozója :( Valakinek valami ötlet? (mellékeltem a képet)

A következő problémám pedig a hibaüzenet. Valaki találkozott már ilyen hibával?

Köszönöm előre is! Üdv, Zoli
  • franc0
    Az a legjobb része :)
    Legfeljebb amikor vágod a fekete szigszalagot az NSA spycamre, majd hosszabbat vágsz.
  • Jim Morrison
    egy kis sufnituning és már nincs is ott :>
  • passatgt
    egyetlen egy dolog nem tetszik, a kurvanagy logó a kijelző felett, amúgy tökéletes lenne:)
  • GregSB
    Lenovo’s new ThinkPad 8 is the best Windows alternative to the iPad mini Retina
  • Balumann
    Úgylátszik csak az kellett, hogy megkérdezzem, most valamiért felismerte...
  • Balumann
    Sziasztok!

Vettem egy MyAudio 704GD táblát, és próbálnám feltelepíteni hozzá az ADB drivert (rootolni szeretném, de más miatt is használnám). A problémám az, hogy hiába kapcsolom be az USB hibakeresést és állítom "Csak töltésre" az USB-kapcsolatot, semmi sem érzékeli.
    (Concorde Tab One-nál és ZTE Blade-nél is szépen megjelent, és fel is tudtam telepíteni a drivert).
    Próbáltam Z4Root-al rootolni, ami szintén kiírja, hogy kapcsoljam be az USB hibakeresést, és próbáljam újra, pedig be van. Van esetleg valakinek valamilyen ötlete, hogy hogyan tudnám működésre bírni?

Az USB működik, háttértárként elérem, illetve a Flashtool-al frissítettem is a rendszert rajta (frissíteni kellett, hogy legyen rajta google play meg ilyesmik).