Táblagépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
gondoltam veszek egy olyat, amibe a SIM kártyám is jó, és nem kell külön hurcibálni telo-t is, meg ezt. (na meg venni sem kéne mobilt is)
Amit kinéztem:Samsung Galaxy Tab 3 7.0 T211 3G 8GB tablet
Szerintetek ezt megvehetem? Beletehetem a SIM kártyát is? (ami telenoros).
Telefonként is használhatom? Megbízható, stabil, lesznek rá frissítések, stb.
Tudom láma kérdések, flamelhettek, de tök ismeretlen nekem ez a tablet világ. A lark-ommal is szenvedtem eleget. Igaz semmi szoftveres támogatása nincs, se frissítése, se javítási lehetõség, se semmi. (kéz alatt vettem az ára felének a feléért, csak h ismerkedjek a tabbal, meg az asszony nyomizta). Most h elromlott és "kényszerhejzet" állt elõ, kénytelen vagyok venni vmit, nem épp drágán, mert milliomos sem vagyok. :/
Szóval kéne valami ami egyben telo is, és eléggé megbízható, soka tudó cucc.
Köszi elõre is.
Ennek ellenére még mindig nem értem, hogy a win rt minek van :)
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Conclusions: Two Very Impressive Tablet Displays and One Disappointment…
These Mini Tablets include some of the most impressive and innovative displays and display technologies, which is perhaps not that surprising given how popular and competitive this mobile category has become.
First, they all have high resolution displays, with more pixels than your 50 inch HDTV, but on a 7-8 inch screen, which is certainly impressive. With about 325 Pixels Per Inch, at normal viewing distances a person with 20/20 Vision can’t resolve the individual pixels, so the displays all appear to be perfectly sharp.
Even more impressive is that the Kindle Fire HDX 7 and new Google Nexus 7 displays also deliver a full 100 percent Color Gamut, with color accuracy and picture quality that is probably better than most HDTVs, laptops, and monitors. They accomplish this in two very different ways…
The new Google Nexus 7 has a very impressive display that uses the highest performance LCDs with Low Temperature Poly Silicon LTPS. The very high efficiency LTPS technology allows the new Nexus 7 display to provide a full 100 percent Color Gamut and at the same time produce the brightest Tablet display that we have measured so far in this Shoot-Out series.
Most impressive of all is the Kindle fire HDX 7 – the first Tablet display to use super high technology Quantum Dots, which produce highly saturated primary colors that are similar to those produced by OLED displays. They not only significantly increase the Color Gamut to 100 percent but also improve the power efficiency at the same time. Instead of using White LEDs (which have yellow phosphors) that produce a broad light spectrum that makes it hard to efficiently produce saturated colors, Quantum Dots directly convert the light from Blue LEDs into highly saturated primary colors for LCDs. You can see the remarkable difference in their light spectra in Figure 4. Quantum Dots are going to revolutionize LCDs for the next 5+ years. To learn more about Quantum Dots read this from Nanosys. Congratulations to Amazon for leading the way and being the first to incorporate this revolutionary display technology in Tablets! It will be interesting to see how rapidly other manufacturers adopt Quantum Dots. This level of display competition and excellence is great to see! Consumers will come to appreciate and then demand this new high level of display performance excellence, which will hopefully spur other manufacturers into improving their display performance in order to remain competitive.
And finally… the iPad mini with Retina Display unfortunately comes in with a distant 3rd place finish behind the innovative displays on the Kindle Fire HDX 7 and new Nexus 7 because it still has the same small 63 percent Color Gamut as the original iPad mini and even older iPad 2. That is inexcusable for a current generation premium Tablet. The big differences in Color Gamut between the Kindle Fire HDX 7 and Nexus 7 and the much smaller 63 percent Gamut in the iPad mini Retina Display were quite obvious and easy to see in the side-by-side Viewing Tests. See Figure 1 to compare the widely disparate Color Gamuts and Figure 2 to see the very large Color Errors that result. This all appears to be due to incredibly poor planning. Instead of moving up to the higher performance (and cost) Low Temperature Poly Silicon LCDs, Apple chose to continue gambling on IGZO, which has resulted in both production shortages and inferior products.
Two innovative Tablet manufacturers, Amazon and Google, have significantly leapfrogged Apple by introducing Tablet displays using LTPS (in the Kindle Fire HDX 8.9 and the new Nexus 7), and they are significantly outperforming the IGZO and a-Si displays in the current iPads. Apple was once the leader in mobile displays, unfortunately it has fallen way behind in both Tablets and Smartphones. This should be a wakeup call…
Regards,
n7 es hdx 7 fej-fej mellett, ipad mini retina csunyan lemaradva tobb kritikus helyen. color gamut nevetsegesen keves, color accuracy-val szinten komoly gondok (reszben talan az utobbi miatt).
Ez azert meglepo, plane h az jelent meg a legkesobb es majd ketszer dragabb, mint a masik ketto.
Regards,
Úgy nincs nagyon értelme képernyõ arányokat összehasonlítani, hogy közben ugrunk 1 megapixel-t felfelé :)
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Felbontások - Wiki

Elõbbi nem csak a filmeknél elõny, nekem pl. külön tetszik, hogy ha jegyzetelek mellette, akkor a széles képernyõ miatt a fõ tartalom nem lesz túlságosan keskeny:
4:3 ilyen szempontból rosszabb lenne.
Továbbá érdekes, hogy sok ember szidja a 16:9-et a monitor topikban, de isteníti a tablet topikban.
Biztos azért, mert egy Thunderbolt Display 300K, az már kivül esik az olcsójánosok látókörén :)
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Szoval erre sztem egyszeruen kar tobb szot fecserelni, mert kizarolag egyeni preferencia es felhasznalas kerdese.
Regards,
Akinek kimerül a tablet a filmezésben, esetleg játékokban (habár itt már nem egyértelmû a 16:10 elõnye), az nyugodtan maradjon a széles képernyõnél, aki minden mást is akar csinálni rajta, annak sokkal jobb a 4:3.
Lehet, hogy egyéni preferencia, de mindenkinek ajánlom, nézzen összehasonlító videókat például N7 és Ipad mini között. Én ugyan maradtan 8 colon is az androidnál, de nagyon örülök, hogy váltottam, mert ez sokkal jobban használható minden szempontból és a filmeseknek mondanám, hogy a szélessége egy hajszálnyival így is több, mint a 7-esnek és kit érdekelnek a fekete csíkok.
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Tamogatasban a nexus-ok kb ugyanolyan jok.
szucsy89: Ja egyebkent ne tevesszen meg a vegfelhasznaloi ara (plane magyarorszagon) egy cuccnak, es hogy ha ugyanaz a vas van mint a dragabb cuccban akkor biztos megeri. A mai abszolut csucskategorias mobil soc-ok (mint peldaul egy snapdragon 800) arat is 10 dollarokban merik, egy csucskategorias soc mondjuk olyan 30 dollarba kerulhet a gyartoknak.
Regards,
Amiben talán egyétrelmûen jobb a mini az a 64 bites proci (és a következõ 2 évben ezt kihasználó játékok és appok), és hogy szoftveresen tuti támogatva lesz még 2-3 évig. (A következõ két fõ iOS verzió updatet és azok alverzióit tuti megkapja).
Hat, aki most ipad 2-t vesz 120 ezerert, az meg is erdemli :)
Egyebkent az idei n10-rol bar meg semmit nem tudni (a letezese is ketseges, de azert voltak mar ra utalo jelek), egyes pletykak szerint heteken belul megjelenik, arra is kivancsi lennek.
Regards,
A felsorolt tabletek azért már elég régiek, az N10 már több mint 1 éves, a Z több mint fél... ez meg új - > tovább lesz támogatva.
skinnyman: Hát igen, az N7-nek is van ezer elõnye. A hangszórója egyébként nem sztereo a mininek. A kijelzõ felbontásától voltak hanyatt esve, hogy milyen sok a ppi érték és hogy milyen élesek a betûk, most hirtelen nem tudom, de szerintem ebben mondjuk el van maradva egy új N7-hez képest (bár nem is kimondottan ahhoz hasonlították).
Úgyis jövõre lesz csak ebbõl a vételbõl valami, addig meg esni fognak az árak (az iPadeké mondjuk nem nagyon szokott sokat:P), aztán majd meglátjuk. :)
Ja, és a vicc hogy az adás végén megnézték, az iPad 2 (2011-ben jelent meg!) még mindig kapható az Apple oldalán, 120.000 Ft-ért. :D
Azonban amikor a "120 a kezdõ ár"hoz értem felnevettem.
Ha nem számít az ár és egyéb Apple termékeket is használsz megértem ha ezt választod.
120 ezer Forintért 10 colos hibátlan tabok vannak :
Nexus 10,Asus MeMo Pad FHD 10 LTE,Sony Xperia Tablet Z
Wait what? :D Filmnezesnel amugy tenyleg foleg nem mindegy, mert hala a fantasztikus "jobb keparany"-nak a kepernyo legalabb felen (tulzas nelkul) semmi nem lesz csak vastag fekete csikok. Es igy a hasznos terulet sem lesz semmivel tobb mint n7-en. Egyebkent a keparany es fizikai (illetve ezzel parhuzamosan kijelzo) meret tipikusan izles kerdese, ertelmes tartomanyokon belul egyik sem "jobb" mindegyiknek megvan az elonye es hatranya, mindketto mas felhasznalasban "jobb". Mindenesetre filmnezesnel es altalanosan multimedias tartalmak fogyasztasanal (amire kvazi egy tablet van) a negyzet alaku kijelzo kifejezetten rosszabb.
A hangszoroja tuti nem jobb, mint az n7 sztereo cucca. (annak sztereo egyaltalan? Ha az is, nem a ket szelen vannak igy tuti nem sokat er)
n7 itthon is hivatalosan is 2 ev garival 85k, 1 ev garival 70k alatt szerezheto. 120-bol 32 gigas lte-s n7-et kapsz (hivatalosan 2 ev garival). Szoval a kinti kb 2-szeres arkulonbseg bar nincs meg itthon (jo kerdes h miert), egy masfelszeres szorzo azert legalabb ott van masszivan. Ahhoz kepest meg effektive kb semmiben nem jobb, csak nehany dologban mas, ami meg izles kerdese. Megint ott tartunk hogy a nexus az uttoro, az ipad meg csak koveti, hozva a kotelezot, indokolatlanul magasabb aron.
Regards,
És 120 a kezdõ ár, egy droidos tab is kerül ennyibe simán(tablet Z 200 körül kezdett), szóval lehet gondolkodni aki most akar tabletet venni, én nemsokára cserélem az N7 2012-t, most gondolkodóban vagyok hogy ez vagy a 13-as legyen.
Igazam volt Merlinnel kapcsolatban :p
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Mind1, ketten már tömeg vagyunk! :D
Visual studio miért ne menne? Desktop win8...
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Valakinek van még ilyen gépe? Thx.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
szuper, üdv a klubban! 1 vagy 2?
- 8.1-et dobd fel rá, ha még nem tetted volna meg.
- Onenote (asztali), mindenre jó, 2013 minden funkciója kincs :) Ha nincs Office 2013, akkor átmenetileg jó az ingyenens metro, de nekem valahogy az asztali áll jobban kézre. (metrós onenote-on külön kell bekapcsolni az ujjas zoom-ot, mert defaultban off)
- böngészõnek csak IE (tapizásban többi mind szar, chrome-ot is beleértve, masszív hidegháború van a kicsipuha meg a gúgli között)
- Panoráma kamerázás és Algodoo tollal vicces :)
Hirtelen ennyi, remélem van hozzá type-cover-ed is, mert azzal teljes.
Majd írd a beszámolót :)
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
Regards,
Van nálam egy 3Q tablet amit nem tudok hard-resetelni...
Bejön a fetrengõ robot a piros felkiáltójellel, de a menü nem jelenik meg. Mit lehet ilyenkor csinálni?
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
Egyedül talán ölben szarabb laptop módben, de meg lehet szokni és cserében tenyérben tollal sokkal mobilabb lehetsz.
Nekem is mindig megjegyzik, ha összehajtogatva látják, hogy szeretnének õk is olyan munkát, amihez elég egy tablet...ekkor muszáj vagyok demonstrálni, hogy ez nem butított android vagy ipad :)
Az, hogy mindent szétfirkálhatsz pedig mindent visz, az ebbõl adódó extra
majd ha fele ilyen vastag lesz (mondjuk süllyesztett usb porttal mint a macbook air -ben) és könnyebb is akkor talán csábítóbb lesz az embereknek
Bazinga!
Nálam a surface pro simán 4in1 ketyere:
- laptop
- tablet
- desktop (külsõ monitorral)
- jegyzetfüzet :)
Egyszerûen rohadt jó, hogy egyben van minden, tud mindent kompromisszum mentesen gyorsan és megbízhatóan.
Igazából nem értem, miért nem terjedt el jobban, itthon konkrétan 1 embert tudok, aki még használja...
Ugye pont most lett final win 8.1, az is picit megdobta a touch élményt. Illetve végre kész lett a normális facebook app is, az is jó lett és nagy ûrt töltött be.
Wintablethez még nem volt szerencsém, biztos stabil de ez ügyben én is kiváncsian várom az észrevételeket.
PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe
Tudnátok segíteni? A férjemnek szeretnék egy tabletet. Ki is néztem már egy ASUS VivoTab-et ( http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/ASUS-VivoTab-RT-64GB-tablet-%28TF600T-1B031R%29,103952,481055,965796.html?langId=-19&et_lid=74&et_cid=53&et_sub=1103395_asus_tablet )
Viszont itt azt írja a leírás, hogy Windows operációs rendszer van hozzá, amivel nem igazán van tapasztalatunk. Az érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalata van ezzel a Windowsos operációs rendszerrel? Mi az elõnye,hátránya az Androidhoz képest?
Köszi a választ.:)
Viszont az is érdekes, hogy felmelegszik, leteszem a tabletet és fél perc múlva már totál kihült.
Regards,
Mindent újra kellett rakni,ezzel foglalatoskodtam 3 órát, ezalatt fullról lement 70%-ra. Remélem mostmár jó lesz.
Nem tudom mitõl melegedett hátul/alul, de ezalatt a 3 óra alatt abszolút jó, nem melegszik. Mondjuk játék még nem ment, majd akkor kiderül, mert ha megszünt a melegedés akkor az is akkuhiba volt.