Táblagépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
HDMI kimenettel van egyedul ertelme.

Saor Alba

MerlinW
Sosem értettem ezt a dolgot. Mindenki rinyál emiatt az HD miatt. Mi a francnak 1080p egy 3 vagy akár egy 11 colos kijelzõn? Egyrészt nem is tudják ezt a felbontást, másrészt baromira nem ez a felhasználási területük, semmi szükség rá hogy le tudják játszani.

[merlinw.org]

Solten
Mar megint az ajfon, amugy ez egy tablet topik (gy.k.)...

"1080p-t az iphone 3gs is lejátsza"

Igen, persze... <#vigyor>

"Nos, tartogat még az Apple meglepetéseket a világ számára, köztük ez a felettébb hihetetlen állítás is, miszerint a 3GS megbirkózik a nagyfelbontású videók lejátszásával. Ha ez igaz, akkor a specifikációban megadott 640x480 érékeket jócskán túlteljesíti. Ahogy a bevezetõben is kifejtettem, az iPhone-ban is vannak rejtett funkciók, képességek.
iLoung egy kínai fórumon nem kevesebbet állít, mint hogy neki sikerült lejátszani egy iPhoneon 30Mbps mennyiségû adatfolyammal 1080p felbontású videó anyagot.
Ezek után elkezdték vizsgálni a dolgot az Engatgetes kollégák is. Forrásnak a Panasonic Lumix DMC GH1 HD kamerát és a FileAid app alkalmazás használva, nagyfelbontású anyagot lõttek át az iPhone-ra. A magasabb bitráta miatt erõsen dadogott a lejátszás, sõt volt amelyik filmen lefagyott a telefon audióvezérlõje. Ugyan ezt a procedúrát a 3G egy egyszerû hibaüzenettel letudta." (link)

Koszonjuk, ennyi. Amugy is hatalmas elmeny lenne a 320 x 480-as kijelzon... <#rolleyes>

Saor Alba

MerlinW
<#szeret>
Ez túl szép lenne. Ha ennek csak a felét produkálja az MS, megemelem a kalapom :)

[merlinw.org]

passatgt
1080p-t az iphone 3gs is lejátsza:D

GregSB
Nem rossz, csak kár hogy Intel Atom van benne :S

GregSB
Ez Unreal Tounament 3 volt? nekem fel se tûnt eléggé alacsony felbontásúak voltak a textúrák...

Solten
Unreal Tournament 3-at (flash 10.1-et, 1080p-t akadasmentesen)? Kotve hinnem... <#alien> Ez a Tegra 2 fog menni smartphonokba, "smartbookokba", mindenfele hordozhato kutyube. Nagyon ugy nez ki hogy evvel az Nvidia szepen leradirozza a piacot.

Saor Alba

GregSB
Nem kötekedésbõl, de ennek melyik része álleejtõs? :)

Ilyen grafikájú játékokat az ARM-es tabletek is simán visznek...

DanielT
Az még nem az elsõ adatokból fog kiderülni, mert azt az Applefanok generálják gyakorlatilag. Majd 2-3 hónap múlva lehet levonni valamiféle következtetéseket, amikor már lesz megfelelõ darabszám a piacon.

VRSDM
na ez nem mindegy...
ez konkrétan állejtõs :)

u dont have to listen anybody else but me

GregSB
Egy 99%-ban geekek által látogatott honlapon 8000 ember szerint szar. Szerintem elkezdheti lehúzni a rolót az Apple :)

Várjuk meg az elsõ hivatalos eladási adatokat, aztán majd kiderül hogy bukás a termék vagy sem.

Solten
Ez elofordulhat "preciz" kijelzonel is, az erintokepernyo komolytalan ilyen munkakhoz.

Saor Alba

Solten
Eleg rosszul all az iPad szenaja az egyik nepszeru hw oldal szavazasan:

Megkerdeztem ma az iPhone-tulaj amerikai munkatarsamat, hogy mit gondol az iPadrol, rovid volt a valasz: Rubbish! :DD

Saor Alba

GregSB
Itt jön képbe a precíz, jó minõségû érintõképernyõ. A #110-es videón látható kijelzõkön én se fognék bele ilyen dolgokba, mert kb 2 perc után halálra idegelne hogy "dran 'n' drop"-olok valamit, és félúton elveszti az ujjam követését a cucc mert kicsit gyengébben nyomtam :D

Solten
http://www.youtube.com/v/vDHAFjzC_Ak&hl=en_US&fs=1&hd=1

Saor Alba

Solten
Na en aztan nem tudnek tablazatokat/prezentaciot szerkeszteni ilyen erintokepernyos szirsz@ron de biztos bennem van a hiba... :))

Saor Alba

VRSDM
notion ink 8órán át fullhádizék :) (senki nem látta még, ez csak a hivatalos specifikáció)

Solten
"nincs olyan eszköz ami 1080p-t tudna hdmi kimenettel? "

De, csak nem nezel veluk ~16 oran keresztul filmet akkurol... <#vigyor> Az egy dolog hogy szamodra mit jelent es hogyan definialod magadnak a tabletet, en ugy gondolom (es megfigyelesem alapjan) az emberek a minel tobb funkcioval biro szerkezeteket reszesitik elonyben (az ar fuggvenyeben term.).

Saor Alba

GregSB
Ezt kb hasraütve mondtam, egyáltalán nem biztos h lesz rajta videovágó progi :D

A felsõ az iPad háza, az alsó meg a MacBook-é.
Ez lemaradt.

Ebben van igazság :D
Viszont voltak találgatások hogy a hivatalos piacra dobásig beleteszik, mert a ház úgy van kialakítva hogy simán belemegy a MacBook-okban használatos camera.

passatgt
videót vágni felvétel után ihpne is tud, szóval az nem egy nagy was ist das, de mivel ipad-ban nincs kamera, nemtudom mit akartok vágni:D
bár lehet beleraktak egy kamerát csak titkolják:)

Máté94
Hát nem netbook-ra gondoltam hanem 17"-es laptopra. Jajj vajon lesz olyan, hogy egy telefon nagyságú kijelzõt lehet majd 15-17"-ra széthúzni és olyan lesz mint egy vékony üveglap?:D
Az még akár mûködhet is ha az optimalista pletykák igazak, és Cortex-A9 MP van az A4-ben, de ugye ezt senki sem tudja pontosan.

GregSB
Nyilván nem olyan szintû videóvágásra gondoltam amihez egy Core i7 kell és Sony Vegas, hanem kissebb klippek croppolásra, összefûzésére.

Jelenleg a piac ket reszre fog szakadni, ahogy korabban is irtak:

Hasznalhatatlanul lassu netbookok tablageppe alakitva vagy tablagepek, amelyek oprendszert tudnak futtatni.
Gyors, kenyelmes, de korlatozott tablagepek, amelyik vekonyak, konnyuek es csak azt futtatjak, amit az Apple, Google, Microsoft enged...

Egyik sem idealis szamomra, mert a netbook pont annyira gyenge mindenre, hogy inkabb egy 12-13-as laptopot vegyek, a korlatozott tablagep pedig az araval tud elijeszteni.

http://gaborszantai.co.uk/

Azt azért megnézném mikor meg hogy fogsz videót vágni a Cortex maggal...

Máté94
Hát inkább akkor egy érintõképernyõs laptop.:D
GregSB
Az Apple saját maga fejleszti a kapacitív multitáccs érintõképernyõit. A Foxconn csak legyártja, nekik semmi közük a fejlesztéshez.

Az iPad pedig nem csak egy felfújt iPhone lesz, ez nagyon nagy téveszme. A majdnem 10" képernyõ sokkal bonyolultabb, komolyabb programok futtatására képes mint egy telefon képernyõje. Egy telefonon soha nem fogsz tudni így prezentációt-, szöveget- és táblázatokat szerkeszteni például. De ugyan ez lesz elmondható egy rajzoló, DJ vagy videóvágó progiról is.

Az Apple tányleg az okostelefonok és laptopok közé lõtte be az iPadot. Sokkal több mindent lehet rajta majd csinálni mint egy okostelefonon, de bonyolultabb feladatokra már egy laptop alkalmasabb lesz. Azok akik a laptopjukat akarják kiváltani a tablettel azoknak más gyártóknál kell szétnézni...

DanielT
Jaaaa... ha te mondod... a sok hülye meg robotokkal elvégeztette feleslegesen. <#rolleyes>
Máté94
Nem azon a 4 pixelen fog múlni az egész.
Ha nem az altalad favorizalt keszulek nyer, akkor megertem<#gonosz1>

Máté94
Mármint az ilyen teszt....
DanielT
De... megakadályozza, hogy a kosz belemenjen a gépbe :D
Máté94
Kb semmit se ér.......
En Asus T91tm-et hasznaltam szerdan egy rovid ideig, Win7-tel... GYASZ...
Lassu, kenyelmetlen mind ujjal, mind stylus-szal...
Meg egy ekkora gepre hulyeseg a full oprendszer: rajta volt a PS, de a panelek nem fertek el a desktopon, a jobb felbontasu videok akadtak rajta, altalanosan lassan reagalt mindenre...

Egy tablet legyen gyors, konnyu, hosszu elettartamu akksival es legyen piszok jol kezelheto.
Az iPad-nak sok hatranya lesz, amit majd szepen felold az Apple, de valamivel a 2G, 3G...(stb) eseteben is ki kell majd venni a penzt az emberek zsebebol:)
Flash nem erdekel, multi-task inkabb, de ugy meg senki nem latta, hogy mennyire lesz korlatozva.
Azt elfogadom, hogy jatek alatt ne menjen (ne maradjon) egy felbehagyott film vagy egy izmosabb App, de remelem a levelezo, bongeszo es szovegszerkeszto kepes lesz parhuzamosan futni.

A masik ami nem mindegy es ezt sajnos a legvisszamaradottabb Apple-gyulolok nem latjak be, hogy az igazi sikert az iPhone eseteben is az alkalmazasok hoztak meg. Ha a sok szemetet nem vesszuk figyelembe, akkor is hatalmas a kinalt a tobbi gyarto store-jahoz viszonyitva.
Az iPad-ra pedig olyan e-book-ok, e-mag-ok jonnek, amelyikert offline is rajongok (National Geographic), tehat latszik, hogy a cupertinoiak felkeszultek a keszulek piacra dobasara.

A sotet oldal:
Termeszetesen a magyarokat ez nem erdekli, mert az iTunes eleg vacak, zene nincs, App-ok is megszurve jutnak el a hazai store-ba, e-book, e-mag a jovo zeneje es ugye a magyarok (sorry, egesz Kelet-Europa) nem arrol hiresek, hogy MEGVEGYEK az alkalmazasokat, mediakat...
Igy az iPad, mint legalis forrasbol szarmazo programokkal operalo termek, nem lesz tul sikeres kis hazankban:)

Andr0
azért a Blackberrytõl is többet vártam volna... na de az Iphone... hmm na az aláz

Armin & Ayu fan

DanielT
Jaja, látom a tegnap linkelt példán milyen penge a Motorola kijelzõ... <#wilting>

DanielT
Hát ez aztán csodálatos innováció... nincs olyan eszköz ami 1080p-t tudna hdmi kimenettel? Szerintem akad pár... az innováció olyan dolog amilyen még nem volt és befolyással van a dolgok további fejlõdésére.

Továbbá szerintem erõsen szem elõl téveszted, hogy mire való egy tablet, mik a fõ szempontok a használatánál. Számomra a már említett szép és pontos kijelzõ + akkuidõ + eszközre szabott OS + eszközre szabott programok.

Nem médiacentert, vagy gémerpécét kéne belõle építeni...
Ráadásul nem is az Apple csinálja hanem a Motorola. Ezért is van benne a Motokban is a kijelzõ, meg már az új HTC HD2-ben is. Másrészt tapira frankó, de a kínaiaknak zsebben cipelõs stylus kell, mert az õ betûkészletüket macerás lenne újjal bevinni, a sima ceruzák meg épp úgy ki vannak zárva mint a kesztyûs iPhoneozás.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

VRSDM
300 dollár környékén is vannak lettek bejelentve tabletek.
Az más kérdés hogy én sem hiszem hogy ennyiért árulnák majd, fõleg náluk eu-ba... :/

Hegi90
Inkább egy iPad mint egy netbook, amin kifolyik a szemem, és egyfolytában görnyedni kell, gépelni meg képtelenség rajta két kézzel.

A többi tablet meg még az iPadnél is fosabb.

Nem mintha lenne pénzem ilyen luxusokra :D

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Solten
Azt mar neveznem innovacionak hogy egy rakat gyarto Tegra 2-s (1080p, flash 10.1, stb), cuccal rukkol elo amik HDMI kimenettel lesznek ellatva. Ezekhez kepest a felfujt iphone-tablet, gyermekjatekszer lesz.
Es egyebkent az agyonistenitett Foxconn-fele erintokepernyovel lesznek szerelve.

Saor Alba

GregSB
Ezekre én nem vennék mérget.

Egyrész az eddig bejelentett tabletek se nem számottevõen olcsóbbak ($400-$500 körül mozog mindegyik), se nem innovatívabbak (én azt nem nevezem innovációnak hogy rátesznek 8 USB portot meg egy Win7-et vagy Androidot custom GUI nélkül...) .

Az iPhone pedig alapjaiba véve már egy 3 éves termék. Persze azóta pakolgattak bele fícsöröket szoftveresen és hardveresen is (jobb proci, kamera, stb), de ezeket leszámítva a telefon alig változott 3 év alatt, a 3G és 3GS csak ráncfelvarrások, turbózások voltak. Sztem idén már egy teljesen új modellt fog bemutatni az Apple, mert a konkurencia elég keményen felzárkózott (HTC Desire és EVO, Samu Galaxy S), és nem hiszem hogy eddig barkóbáztak a fejlesztõi részlegen... De ez már OFF, és ne is vitázzunk róla, majd meglátjuk hogy alakulnak a dolgok.

Solten
Az iPhone ketsegtelenul ugyes huzas volt, egy remek innovativ cucc. A hype azonban lecsengoben, csak ido kerdese melyik gyarto jon egy jobb es olcsobb ARM-os cuccal (gondolok itt pl. a Samsungra - ahova eddig betette a labat, ott teljesen letarolta a piacot).
Az iPadban semmi innovacio, tucatnyi gyarto fog innovativabb es olcsobb termeket piacra dobni.

Saor Alba

Persze, de elobb megvarjak az iPad-ot...
iPhone esetebol mar tanult a tobbi gyarto, hogy masolni csak es kizarolag az Apple-t erdemes...

Mondjuk egyelore meg sok sikert nem mutatott fel egyik sem:)

Nem is baj, majd nyomják le az árakat. :)

REAL MADRID

GregSB
Nyugodtan lehetsz geci, meg lehet kritizálni az iPadot nyugodtan, belefér a topic témakörébe bõven, csak az a lényeg hogy ne menjünk át flamelésbe :D