Táblagépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DanielT
Nem csak az ár miatt undorító, hanem, hogy tudom tapasztalatból: a kártyaolvasó soha nincs ott amikor kéne.

Ebayos példához pedig annyit, hogy rendeltem ismerõsnek ipod dokkolót, ami itthon 9500 Ft, kínából szállítással EGYÜTT 364, ismétlem háromszázhatvannégy forintért.
GregSB
Naja, ezt sajnos mindig így csinálta az Apple, ráadásul aranyárban adja a kiegészítõket. Ezeket (amivel fényképezõt, projektort vagy TV-t tudsz rákötni) $30-ért (6000Ft) árulják, itthon gondolom még drágább lesz.

Szerencsére mint mindenre erre is van megoldás: Ebay. Fele, sokszor negyedannyiért tudsz ázsiából rendelni Apple kiegészítõket, szállítással együtt 😊

passatgt
hát az a billentyûzet sehol máshol nem jön kb úgy elõ, meg néz ki úgy, mint ipadon😄

DanielT
Figyi, miután egy 20 centes kártyaolvasót nem raknak bele, ami gyakorlatilag egy szelet kenyérben is van manapság, simán elképzelhetõ lenne, hogy a billentyûzetet egy külön megvásárolt kis kurblival lehet kitekerni...

Na ezért hangsúlyozzák, hogy automatikus.
MerlinW
Apple szabadalom az is, büszkén reklámozzák hát😊

[merlinw.org]

edios
az az alapvetõ profil h "mi az az internet" típusú embereknek is eladható terméket adjanak, nekik szólnak a "guided tour"-ok meglepõ módon😊

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

VRSDM
meg azért a videót megnézve és bocsi a hármas posztért...
de miért kell ilyeneket ilyen hangsúllyal elõadniuk? nekem speciel nem tetszik, mert ettõl megy a butulás hogy appleígyappleúgy.
akármikor elfogadnék egy ipad-ot mint írtam korábban nem vagyok apple gyûlölõ, se fanatikus, nagyon jó cuccokat csinálnak tényleg.

de ezen felnevettem
" THE KEYBOARD IS AUTOMATICALLY SLIDES UP " húúú micsoda újítás 😄

u dont have to listen anybody else but me

VRSDM
azt mondjuk nem értem hogy miért nem szélesvászonban gondolkoztak.
manapság már minden tévé, minden monitor, minden abban készül, így a ráilleszthetõ anyagok is. nemértem :/

VRSDM
hardwired-en normális moderálás és ész érvekkel való beszélgetés szokott kialakulni.
értelemszerûen nem a hírek alányögéseiben, hanem a fórumtémák között.
... én legalábbis milliõnyiszer kevesebb fröcsögést találok mint itt...

DanielT
Egyébként elképesztõen undorító, gusztustalan, hányinger húzás, hogy ahelyett, hogy tettek volna rá egy USB csatlakozást és egy kártyaolvasó slotot, inkább KÉT KÜLÖN kis eszközt kell megvenni hozzá, hogy az egyetlen, applespecifikus dugaszba benyomva használható legyen egyszerre az egyik.

És persze pont akkor nincs ott a reader amikor kellene.

Kapd be Steve!
edios
amúgy a Zanyukájukat mán az almákoknak, h mindent sokkal igényesebben csinálnak meg, mint a többi cég.

váá. csak lenne rajta egy eclipse..

DanielT
Sajnos nem, én is emiatt tettem fel ezt a rohadt Quicktimeot 😞

szerk: Hopp, alattam a megoldás!
edios
jucuba, "ipad guided tour"

Solten
Valami ertelmes formatumban is megnezheto a vidi?

Saor Alba

DanielT
iPad bemutató videók

Quicktime telepítése szükséges.

Na így kell mûködnie a böngészésnek és a szkrollozásnak, hogy élmény legyen egy tablet és ne Pc fíling.
GregSB
Chuck Norris tuti ezt használja! 😊

"...ebben viszont benne van a két akkumulátor, az ezekhez való külsõ töltõ, a Windows XP, Vista vagy 7, illetve a dokkoló ára is."

OMG, van ember a Földön aki Vista-s tabletet használna? 😊)

Solten
MerlinW
Én a Times weboldalán (és sok más nyugati weboldal esetén) a fórumot irigylem. Ott is megvannak a szubjektívek, az okoskodók és a szélsõségesek, de minden kommentben ott lapul az alapvetõ kultúra, illem, stb. Ha pedig valaki mégis bunkózna, senki sem reagál rá. Van persze moderálás is, de az más tészta. A flémszítõ kommentek sem szítanak flémet, mert... mert nem. Ezt irigylem.. ez hiányzik minden magyar oldalról. Nem sok helyen lehet valóban jókat dumálni, én is külföldi oldalakra járok "értelmesen beszélgetni"😊

[merlinw.org]

VRSDM
köszi a pontosítást.

GregSB
A Times Júniustól lesz fizetõs, és ehhez semmi köze az iPadnak, ha számítógéprõl fogod nézni onnan is fizetni kell majd érte. Egyébként kemény heti 600Ft-ba fog kerülni (ha elõfizetõje vagy a nyomtatott napilapnak akkor semennyibe). Gatyaszaggató, fõleg annak tudatában hogy Pulitzer-díjas cikkíróik vannak (nem éppen egy sg.hu vagy index színvonal).

Jelenleg annyi történt, hogy a Brightcove cég, aki ezeknek a nagyobb netes lapoknak kínál video-techológiákat elkezdni támogatni a html5-öt is. Magyarul lesznek html5 videók ezeken az oldalakon a flash videók mellett, szóval iPadról is meg lehet majd õket nézni. Rajtuk kívül a CBS, Hulu és egy nagy légitársaság is (Virgin Airlines) átalakítja/átalakította a honlapját (flash-mentesítette), hogy iPadról is tudják használni az emberek.
Szóval USA-ban egyre több nagy cég kezdi támogatni a html5-öt a flash mellett az iPad miatt, a világ többi részén egyelõre még kivárnak...

VRSDM
ma lecsekkoltam iphone-ról
és már tényleg bejön a vimeo
bár egy login kellett a kereséshez. nagyon szép felbontásban töltögette a filmeket 😊

DanielT
Ahogy eddig is azok voltak 😊
VRSDM
és fizetõs lesz ha nézni akarod 😊

DanielT
Már kezdik átalakítani iPad "kompatibilissá" a nagyobb cégek a weboldalaikat. (New York Times, Wall Street Journal, stb) Ilyen befolyással egyik tablet sem volt és valszeg nem is lesz a szolgáltatókra, ahogy tabletrõl is az iPad óta hallani ilyen sokat.
Tikal
hehe, kár volt megmutatni mukodéskozben, kicsit szaggatott 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

edios
én eléggé thinkpad fanatikus vagyok, de ha ezt a szaggatós ui-t komolyan gondolják, akkor vesszen a lenovo.

DanielT
Ilyen scroll minõséggel úgy vágnám a falnak, hogy molekulárisan egyesülne vele.
GregSB
Jah, ez az UI eléggé gány. Ráadásul tetû lassú. Mondjuk mondták hogy az év második felében jelenik meg, addig még tudnak reszelni rajta (muszáj lesz).

pyrohun
fúj 😞

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

DanielT
Jaja, eszembe nem jutna full win-est venni. Az igazi plusz, ahol a tablet elõnye kijöhet(ha van neki) az a rá szabott alkalmazások és rendszer. A további plusz, az egységes hardver ahol már kapásból hátrányba kerül az Android, de ezt a nyíltságával még ellensúlyozhatja.

GregSB
Lesz mibõl csemegézni 😊

Számomra a Win7-es tabletek kiesnek. Arra amire én használnám az Android vagy iPad OS-e is bõven elég, és akkor már inkább bírja tovább az akksi.

Solten

Saor Alba

Solten

Saor Alba

Solten

Saor Alba

Solten

Saor Alba

Solten

Saor Alba

VRSDM
notion ink volt a CES-es
ott a joojoo is az is készen van már gyakorlatilag.
meg úgy amúgy belinkeltem egy csomót amikbõl sokan nyáron jönnek.

GregSB
Jó cucc 😊

Egyébként a WePadon és iPadon kívül van még tablet ami még megjelenik a nyáron / közeljövõben, vagy errõl a két tabletrõl fog szólni a topic az év végéig? 😄

A WePadot lehet majd nálunk kapni egyáltalán?

passatgt
ipad progi😊

GregSB
Mp4 és mov videókat tud lejátszani.
Storeból nehezen veszed meg, mert a magyar storeban még nincsenek filmek :/

Drágának nem nevezném egyébként, egy premier film HD-ben $20 (4000 Ft), kikölcsönözni pedig $5 (egy ezres). SD-ben még ennél is olcsóbb, régebbi filmeket pedig meg lehet venni $10-ért vagy kölcsönözni $3-ért. Szóval szerintem egyáltalán nem vészes, az más kérdés hogy a warezhoz képest valóban drága, és ismerjük itthon az emberek mentalitását... Valószínûleg ezért nem is lesz sokáig itthon storeban zene meg film, pedig én használnám ha lenne, egyáltalán nem dolgozik magas haszonkulccsal az Apple.

Ahogy DanielT is mondta itthon nem ez lesz a legjobb megoldás filmnézésre. Senki nem lesz annyira elvetemült hogy a lewarezolt HD filmjeit átkonvertálja mp4-be vagy mov-ba (ez évekbe telne), legális úton pedig nem lehet rá filmet szerezni.

passatgt
a lentebb említett engadget teszten is lejátszotta az egyik 1080p videót, csak azt elfelejtették megemlíteni a magyar fordításban😊

VRSDM
nemtudom ez ilyen kapva kapott videó...
még a tube vidókat is alacsony framefrate-el játsza le, pedig fullhomályosan tölti le ha a tube kliensen keresztül nézi az ember nem a böngészõbõl.

passatgt
engem sem érdekel annyira, inkább csak azt jelzi, hogy erõs a proci

VRSDM
de milyen filmet?
amit megveszek a store-ból drágán
aztán letöltöm a sok gigát a 3G korlátomból ...
? :/

GregSB
iPadról is lehet majd HD filmeket kitenni HDTV-kre (720p-t biztos, 1080p-ben nem vagyok biztos). Alapból nincs rajta hdmi kimenet, de egy átalakítóval ezt is meg lehet majd oldani...

VRSDM
bõven elég ide a 720p is.
nem kell túleröltetni
bár kétségkívül meg kell hagyni, a felbontás nem méretlényeges.
ha egy 10x10centis panel tud fullhádét az szebb lesz mint ha csak 320x240-be veretné neki... 😊

Solten
Nem nekik keszul, az 1080p lejatszas csak kellemes raadas. Es ha mar van valakinek egy ilyen cucca miert ne kothetne ra a Full HD tevejere? Amugy se kotelezo ilyet venni, akiknek nem tetszik, azoknak ott van pl. a butabb iPad. Hirek szerint a megjeleno tabletek nagy resze Tegras lesz btw.

Saor Alba

MerlinW
Az oké, mobilon is lehet filmet nézni, ha valaki unatkozik. Az a hülyeség, ha valaki 320x200-on, vagy 800x600-on akar 1920x1080-as videót nézni😊

Amikor megjelenik egy termék a piacon, el kellene gondolkodni, mi a célcsoportja. A TPC-k nem a házimozi fanoknak készülnek. Nekik ott van a HTPC.

[merlinw.org]

Solten
10" Netbookon is neztem mar DivX filmet, nem volt szornyu, tuleltem 😊

Saor Alba

MerlinW
Azzal sincs. Most komolyan. Vesz valaki egy tabletet, és azzal mozizik? Hajszárítóval fogat mosni?

[merlinw.org]