3818
10255461851297344244.jpg

Táblagépek topicja
  • GregSB
    Azért olyanok mint egy polip, mert muszáj nekik, erre épül az üzleti stratégiájuk.
    A reklámokból élnek, minden alap (nem vállalati) szolgáltatásuk ingyenes, pont azért hogy minél többen használják őket, hogy minél több emberhez el tudják juttatni a reklámjaikat.

Nem hiába vették meg most az AdMob-ot is, a reklámok beépítése az androidos appokba innentől kezdve egyszerűbb és gyorsabb lesz, és tuti része lesz az sdk-nak is hamarosan.

Szóval röviden a lényeg hogy az Android businessbe csak azért szálltak bele, hogy kiterjesszék a reklámplatformjukat.

Velük szemben az Apple kőkeményen a kütyüiből és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokból él. Ők azért fejlesztenek OS-t, hogy jobban el tudják adni a termékeiket.

Mindkét megközelítésnek meg vannak az előnyei és hátrányai felhasználói szempontból, de asszem az belátható hogy egy androidos táblagépen soha nem lesz olyan szinten optimalizálva az sw a hw-re, mint az ipadnál / a hp webos-es táblájánál, és a marketje is sokkal kaotikusabb lesz a sok különböző gyártmány miatt. Cserébe viszont valszeg olcsób, nyitottabb, "széthekkelhetőbb" lesz. Valakinek ez számít....
  • G_ArchAngel #1101
    Kemeny, valahogy ez mogott azt kezdem erezni, hogy a Google lesz az uj Microsoft - egyszeruen mindenhol, mindenben ott akarnak lenni, de a baj, hogy mindezt nagyon feluletesen teszik. Semmi sincs igazabol vegig kiserve, kiforrva, fejlesztve. Olyanok, mint egy hatalmas polip, ami mindenra rateszi egy-egy labat, de a megszerzett dolgokat nem tudja hasznalni.
    Evekkel ezelott nagyon szimpatikus ceg volt, de amit mostanaban muvelnek a Google Streetview-val is, de a Wave is... hat nem tudom... hamar megunta mindenki...
  • GregSB
    Eh, bocs hogy így összefolyik, a webisztánon szépen tördelve el lehet olvasni :)

Érdemes elolvasni a kommenteket is egyébként:

"Android fejlesztői szemmel: a sense ui nem "csak" egy felület. Mélyen belenyúl az oprendszerbe.
    Több anomáliát is köszönhetünk neki, amik a fejlesztés során, csak a tesztelésnél derülnek ki(vagy nem)...már ha a fejlesztőnek van kapacitása (ismerőse telefonnal), hogy több fajta telefonon is tudjon tesztelni.
    Ha csak egy fajta telefonon fejleszt az ember, ezekre sosem derül fény, csak ha a userek elkezdik dobálni fikázó maileket, vagy rosszabb esetben a marketen az 1 csillagokat, és a "destroyed my phone" kommenteket. Még ha jó ötlete is volt az embernek, ez lehet egy app vége.

..."

Szóval jelenleg az Androidnak az egyik legnagyobb előnyének kikiáltott ingyenessége és nyitottsága a legnagyobb gondja is egyben. Mert bármelyik gyártó bele tud nyúlni, és bele is nyúlnak hogy testre szabják őket - HTC Sense UI, a lent belinkelt Dell tabletnek is egyedi UI-ja van, LG-nek, Samsungnak is egyedi megoldási vannak, és mint ahogy a fenti fejlesztő is írja ezek nem egyszerű skinek, hanem komoly OS módosítások, amik kihatással vannak a fejlesztendő Appokra.

Így viszont az lesz, hogy sokkal költségesebb és időigényesebb lesz Androidra fejleszteni, minden egyes készüléken letesztelni a progikat. Szóba sem jöhetnek az olyan "garázsprojektek" mint az iPhone / iPad esetében, ahol egy fejlesztőnek van egy jó ötlete, megcsinálja egyedül, kidobja AppStoreba és meggazdagodik pár hónapon belül.
  • GregSB
    Egyébként jó a meglátásod az Androidról. Vannak gondok vele, és elég rögös lesz az útja a sikerig. Itt egy részlet a webisztánon megjelent interjúból (egy Android fejlesztőtől származik):

"Én 8bit-es demo coderként kezdtem. Ami ott nem fért bele 50 frame/sec-be, az nem volt még kész. Nem is gondolná az ember, hogy élményben mennyi múlik ezen. Nagy hiányosságnak tartom a mai napig, hogy az Androidban huszadrangú a felület folyamatossága. Figyeljük csak meg az iPhone-t. A legelső, leglassabb iPhone is egyet elmondhat magáról: a felület nem akad. Ordít róla, hogy ez a legfontosabb cél. Az 1GHz-es Snapdragon processzor sem tudja pótolni ezt a megközelítést és a 2GHz-es sem fogja. A UI renderinget (pl. OpenGL rendering bevezetése az egész UI-ra vonatkozólag) és az egész ütemezést/prioritásokat át kéne gondolni. Ez nyilván nem én leszek és könnyű ezt mondani, de szeretném, ha ez minél előbb megtörténne.
    Ugyanakkor az egész Android platform szenved két dologtól:
    1. Fregmentáció
    Jelenleg mindenki - aki nem akarja a piaca 34%-át elvesztegetni - az még mindig Android 1.5-re fejleszt. Ez tarthatatlan, úgy gondolom. Az 1.5 nemcsak korszerűtlen már, de alap funkcióit tekintve is rendkívül bug-os. Az IE6-hoz hasonlítanám, ami gyakorlatilag elpúsztíthatatlannak tűnt még akkor is, amikor már régen sokkal jobb browserek léteztek (pl. újabb IE is). Ahogy a Weben, Androidon is igaz az, hogy a fejlesztési időt fölöslegesen elnyújtja ez a jelenség, valamint az új és izgalmas lehetőségek ebből eredő kiaknázhatatlansága sem teszik a fejlesztőket boldoggá. Pl. az előbb emlegetett asztali böngészőből telefonra küldött "intent"-eket is maximum érdekesség képpen próbálja ki az ember addig, amíg az csak az eszközök elenyésző részén működik. Tehát a Froyo újításainak mindegyike csak felhasználó szempontból jelent fejlődést a közeli jövőre nézve. Amíg a gyártók 1.5-ös, 1.6-os telefonokat adnak ki a mai napig, addig a megoldást is csak toljuk magunk előtt.
    2. Egymással nem egészen kompatibilis disztribúciók
    Elég, ha csak egy példát említek itt: A HTC saját Android változatai, amiket a csodálatos Sense UI-ról szoktunk megismerni. Ez a felhasználóknak örömöt, a kompatibilitást hiába kereső fejlesztőknek pedig rengeteg többletmunkát okoz. Arról nem is beszélve, hogy ez is erősíti a fregmentáció jelenségét. ..hiszen a gyártók részéről ez remek hivatkozási alap egyben arra is, hogy egy-egy új Android verzió megjelenése után miért nem tudnak hónapokig verziót frissíteni az ilyen-olyan speciális ROM-jaikkal eladott készülékeken. Ebben a tekintetben is lehetne a Google szigorú szerintem. Ha valaki testre akar szabni, hát tegye. ..de maga az Android réteg maradjon a gyári, bármikor frissíthető verzió. Android vs iPhone: Úgy gondolom, hogy jót tesznek egymásnak. Egyik rúgdossa a másikat és ez nekünk csak jó. Én az Android-ot szeretem és ismerem sokkal jobban. Ennek vannak technikai és érzelmi okai is, amikben sosem fog mindenki egyetérteni. Nem gondolom, hogy az egyik rövidesen megsemmisítené a másikat, de ezt nem is bánom."
  • GregSB
    Dell announces Streak, a 5-inch Android-based iPad competitor

Dell's entry into the tablet market was made official Tuesday with the Streak, previously shown at CES 2010 as a concept, now set to take on Apple's iPad in the U.K. in early June, and in the U.S. later this summer.

Mondjuk 5 Inch az szerintem nem iPad competitor, de mind1.

• GregSB
    Azért eléggé korlátozottan fog működni a 3G-n az OS4 :) De legalább lesz.

Az Androidnak meg minden lehetősége meg van rá, hogy átütő siker legyen, ugyanúgy mint ahogy a Windows is az lett végül. Pontosan azért mert sok készüléken / gépen lesz jelen, ezért hosszú távon sokkal elterjedtebb lesz.

Az Apple soha nem fog kiadni egy 30-40 ezer Ft-os telefont, vagy 50-60e Ft-os tabletet. Az Android viszont ezeken is ott lesz majd.

Ez nem jelenti azt hogy az Apple bármit veszítene is. A prémium piacon szépen halad előre, mint ahogy eddig is...

• G_ArchAngel #1096
    Amugy rajottem, hogy az Android a mobil eszkozok Windows-a:
    Azert nem lesz soha atuto siker, mert tul sok harverre kell optimalizalni, mig az Apple OS-t eleg csak iPhone-ra, a vele 95%-ban megegyezo iPod Touch-ra es iPad-ra.

Szvsz, az Apple OS-t inkabb majd a HP tabletekre, telefonokra optimalizalt WebOS-sel lesz erdemes osszevetni. Ez a ketto nagyon finoman csiszolt rendszer lesz - az Android meg vagy jo lesz a tobb tucat eszkoz valamelyiken vagy nem. Azert az is vicces, hogy mar most korlatozzak, hogy milyen hardverre lehet feltenni, mig az OS4 meg a 2 eves 3G-n is vigan mukodni fog.
  • GregSB
    Korlátozás nélkül le is fagyasztja a browsert ha bekapcsolod. Ebben a tesztben, de a legtöbb 2.1-es és 2.2-es tesztben is megemlítik, hogy a flash miatt naponta 5x-6x random kifagy a böngésző a Desire-n, Nexus One-on.

K nagy élmény lehet...
  • G_ArchAngel #1094
    azert nem neveznem korlatlannak ezt a lehetoseget, ahol a flash tartalom vagy betoltodik vagy nem, de lehet nem ott ahol kellene, eltakarva ezzel mas dolgokat - raadasul nem is keves ido alatt...

picit olyan, mint a nincs itthon tej vs. van romlott, megsavanyodott tej - van aki nem iszik, van aki igen, de fosni fog utana:)))
  • Solten
    Varj csak, mivel is szokott ervelni az "okos" Apple fan... Ja igen: DE MUKODIK!!!! :DDD

Szoval megvan a lehetoseg ra hogy kikapcsolhato, ekkor gyorsabb is a bongeszes mint az iPhone-on. Vagy a flash tartalom akkor jelenik meg ha rabok az user. Igy a scroll se lassu. Teljes szabadsag biztositott a felhasznalonak. Korlatozas nelkul meg tud nezni minden weboldalt. Igen, FTW.
  • DanielT
    Igénytelen szaggatós, memóriafingató, akksizabáló szemét FTW!
  • G_ArchAngel #1091
    Nem tudom, nekem is jo az amazon.co.uk a telefonon... szerintem user vagy antiApple-fan error lesz ez...
  • Tikal #1090
    Ott minek kéne lennie? csak mert nekem megy az amazon hiba nélkül... mondjuk van iphone-ra optimalizált oldaluk...
  • Monoton
    Igencsak döcögve jön be az a menü
  • Solten
    Az valoszinu :) spec: SD x 1(support up to 32G HCSD)
  • passatgt
    az ott sd lehet vagy mi? középen balra a csavartól jobbra:)
  • Monoton
    Ugyanannak tűnik

• Solten

Android FTW
  • Monoton
    Én is azt kerestem, hogy legalább vmi videót nézzek róla :D
  • DanielT
    Zsír, hogy még neve sincs :DD Legalábbis nem találtam.
  • passatgt
    itt

kínais, szóval sokat nem kell várni tőle, de olcsó alternatíva lehet, ha működnek rajta a dolgok
  • DanielT
    Linket!
  • passatgt

533mhz, android, 8 col, 136.40$ postával:)
  • DanielT
    A flash élmény mobilon.

4:05-től.

• GregSB
    Jah, szerintem a jövő őszi / karácsonyi szezon lesz az, amikor már nagy mennyisébnem lesznek elérhetőek minőségi (értsd: nem első generációs) tabletek, amik már kiforrottabbak lesznek.

Nekem egyetlen egy nagy bajom van az iPaddal: a súlya. Ez persze a nagy akksi miatt van, de remélem a következő gen -nél valahogy faragnak le belőle (anélkül hogy az a készenléti idő kárára menne).
  • passatgt
    nem ronda ez, tök jól néz ki
  • G_ArchAngel #1076
    Ez igaz, csak van egy dolog ami miatt a legelvakultabb antiAppleFan-boyok is morognak: az iPad gyenge harderilag, de tokeletesen van optimalizalva, mig az Androidos eromuvek sokszor vert izzadnak...
    Az multitouch input pedig szinten szanalmas az Androidon, ezert sem erzik jol magukat rajta a Gameloft jatekai...

En 100%, hogy nem fogok semelyikbol venni, akar Apple, akar Android lesz, megvarom a masodik generaciot.
    Nem leszek kiserleti patkany, ahhoz mar tul idos vagyok...
  • VRSDM
  • Solten
  • VRSDM
    Az Nvidia kiadta a kezéből a Tegra platformra épülő tablet prototípusát, ami első blikkre elég jónak tűnik. Ha nem is egy Paksi Atomerőmű, azért a tabletek piacán kigyúrt csávónak számít.

A kétmagos ARM processzor (amiből van 2 gigaherz-es is, űristen!), az egy giga ram, a teljes mutitouch, az előlapi kamera, akét USB mellet már nem is érdekes, hogy ronda.

Persze ez nem a végső modell és személy szerint kétlem, hogy ezen az Androidot futtató táblapécén az Nvidia saját logója díszeleg majd, hiszen neki a Tegra platform erejének demonstrálása a lényeg. Eljön azonban az idő amikor mondjuk az Asus, a HP, vagy a Sony kezébe kaparintja a platformot, és akkor bizony az iPad tényleg csak egy felhizlalt iPod lesz csak.

Persze, persze, tudom: iPad már van, kapható, ez meg még csak prototípus, akkor meg mit ugatok!? Én ráérek. És amúgy sem vagyok türelmetlen típus.

forrás a szokásos.
  • DanielT
    Ok.
  • GregSB
    Ez hülyeség. Meg vannak a Mac OSX előnyei és hátrányai ugyanúgy mint a Win-nek. De attól még egy stabil és fasza OS. Ez is ízlés kérdése, neked nem jön be, sok embernek meg igen...

És nem kell azzal jönni, hogy a részesedése csak 8-9% a Win-é meg 90%+, mert mac OSX csak prémium kategóriás (árazású) gépeken van jelen, és a prémium piacon belül folyamatosan növekszik évről évre az elmúlt 10 évben...
  • DanielT
    Sajnos a MAC OS terén a think different sokszor a think different than every other normal, sane people would think-et jelent.

Minden autónak van lelke, vagy egyiknek sincs. Te az olasszal és a franciával tudsz azonosulni, ez tényleg csak ízlés kérdése.
  • G_ArchAngel #1069
    Nekem pl. a nemet autogyartok nem tudnak semmit eladni - nem azert, mert nem jok, hiszen vitathatatlan a minoseguk - de szamomra a nemet autok csak gepek, mig egy francianak, olasznak van egyenisege, lelke...

Think Different:)
  • DanielT
    Nem általánosítanék ennyire. Nekem az Apple 20+ év alatt semmit, de semmit nem tudott eladni, egyetlen termékük sem érdekelt a legkisebb mértékben sem, sőt...

Inkább úgy mondanám, hogy ez az amit az iPhone harmadik kiadása és a huszadik firmware frissítés után az Apple nagyon tud :)

• G_ArchAngel #1067
    Ez az, amit az Apple nagyon tud...
  • VRSDM
    ezek a technet.hu árai. szóval nem valami kisbolt, de nemis egy mediamarkt.
  • GregSB
    WTF. Ezek hivatalos árak? Vagy csak valamelyik kisker adja ennyiért?

Mert akkor értem a speedshopban már most is tudsz venni iPadot. A leggagyibbat 200k-ért. (annyukat) :D
  • VRSDM
    Apple iPad 16 GB – 177900 forint
    Apple iPad 32 GB – 202900 forint

jó áron érkezik :D és ez a wifis verzia
  • Monoton
    Mégsem lesz termék a Microsoft hivatalosan még be sem jelentett, Courier néven emlegetett táblagépéből, jóllehet a kis füzetre hasonlító, duplaképernyős eszközt sokan az iPad riválisának tekintették.

Forrás