3818
Táblagépek topicja
-
#1142 előre látom hogy lesznek külön simkáryta levágó boltok.
vagy otthon majd nekiesik mindenki.
ugyanis UK-ben nincs microsim :/ az ipadbe meg csak az fér.
-
#1141 Júliusban már Bécsben is meg lehet majd venni, az meg már nem egy olyan nagy kiruccanás.
AZ első komolyabb konkurensek meg karácsonyi szezonra, 2011 elejére várhatók... -
#1140 Már lehet kapni európában is:
"Apple began shipping iPad in Australia, Canada, France, Germany, Italy, Japan, Spain, Switzerland and the UK this past weekend. iPad will be available in nine more countries in July and additional countries later this year." -
#1139 Tényleg viszik mint a cukrot.
Az viszont érdekes lesz ha kijön valamely olcsóbb alternatíva.
Elvégre még csak az államokban forgalmazzák. Ősz-Karácsonynál előbb nem is lesz Európában. Szóval lehet hogy a tengerentúlon gyökeret eresztett.
De az itthoni +160e ft-os ára nem biztos hogy mindenkit e mellé fog leültetni, ha lesznek addigra (HA!) hasonlóan használható alternatívák akár fele ennyiért.
Itthonról a store még mindig kuka, szóval a support része annyira nem álom mint pl. az usa-ban. -
#1138 58 nap alatt adtak el 2 millió darabot. Asszem bejött az Apple húzása. A többiek most csak lesnek és gőzerővel fejlesztik a saját megoldásukat :) -
#1137 "Apple® today announced that iPad™ sales have topped two million in less than 60 days since its launch on April 3.
Developers have created over 5,000 exciting new apps for iPad that take advantage of its Multi-Touch user interface, large screen and high-quality graphics. iPad will run almost all of the more than 200,000 apps on the App Store, including apps already purchased for your iPhone® or iPod touch®."
Mire megjelenik valamelyik lentebb linkelt szutyok, addigra már 10 millió körül is járhat ez az egyetlen platform, egyetlen hardverrel, tökéletesen rá optimalizálható szoftverekkel. -
#1136 iPed :)
-
#1135 nem is akar kiváltani ez egy tablet-et, de ahogy írtam, alap firkáláshoz, szövegfelismeréhez teljesen jó -
#1134 a4nél picit nagyobb digitáblám van.
az már kényelmes minden nemű munkához ami a rajzolást / képszerkesztést illeti.
próbáltam már A5ös tabletet is, és khm... egérfos.
ezen húztam pár csíkot (jóbarát tulajdona a gép) és feladtam.
ez demózni meg online aláírni jó. másra nem.
szóval hiába macbook meg akármi, az ez az EEE tábla még mindig jobb mint ez amivel itt kiszúrják a szemed/t. -
#1133 macbook touchpadjára is van ilyen, alap firkáláshoz az is elég:D
-
G_ArchAngel #1132 Nem a komolyebb Intuos usereknek gondoltam, de a belepo Bamboo-kat kivalthatja, meg altalaban mindenkinek jo lehet, aki szeret firkalni.
Mondjuk iPad-ra is van vmi hasonlo es stylus is hozza, de nekem itt a rendes Wacom, szoval ezert nem kell tablet:D -
#1131 azért a wacom toll 1024 nyomásérzékenysége
és ennek a 64féle szürkeárnyalatos panelje között van különbség. -
Monoton #1130 Ja azon hogy ff azon atsiklottam :D -
G_ArchAngel #1129 Ezzel lehet elbasztak a Wacom igazgatotanacsanak a reggelijet:) -
#1128 Ha az aksi zabálást orvosolják még nagyon jó kis gépek is jöhetnek win7-el.
Legalábbis ez egy jó irány amin elindultak (szerintem)
Megéri a várakozást az ExoPC táblagép?
Az Engadget szerint a kis gép meglepően jó. Mindezt annak ellenére, hogy Windows 7 fut rajta és Atom hajtja.
A 11,6”-os ExoPC lelkét egy 1,6Ghz-en futó Intel Atom N450 adja, 2 gigabájt memória és egy 32 gigás SSD háttértár társaságában. Hála a Broadcom Crystal HD chipnek, (amely a HP Mini 210-ben is megtalálható) akár 1080p felbontású videót is képes lejátszani; már ha a használt program támogatja.
A gépen egyébként Windows 7 fut, saját kezelőfelülettel, amelyet érintésre, nem pedig egérre és billentyűzetre terveztek. Használata pofonegyszerű, a kis körök bármelyikét testre lehet szabni, továbbá a többujjas gesztusokat is lekezeli a program.
A kijelző egy kapacitív, multitouch érintőképernyő, 1366x768 felbontással. Sajnos azonban a betekintési szögei rosszak, továbbá a Computexen bemutatott példány nagyon fényes bevonatot kapott. A gépen egy SD kártyaolvasó, két USB és egy HDMI port található, valamint a keretben egy VGA webkamera.
A készülék kétcellás akkuval érkezik, amellyel hivatalosan öt órán át képes működni, vagy amennyiben a Broadcom chipet használjuk videózásra, még ennél is tovább. Azaz valószínűleg úgy három órát bír WiFi-vel, de ezt még nem tudni, hiszen nincs kint egy darab tesztkészülék sem.
A gép a jelenlegi tervek szerint szeptemberben jelenne meg, hatszáz dolláros (133e Ft) áron. No persze addig az ár és a specifikáció is változhat, illetve Európában az is lehet, hogy hatszáz euró (~165e Ft) lesz, amely talán picit sok. Jelenleg legnagyobb bajának a pirinyó akku látszik.
forrás és videó. -
#1127 amúgy fogadjunk, hogy mindegyik kb 1 év múlva lesz kapható:) -
#1126 fekete fehéren netezni? -
Monoton #1125 EEE Tablet nem lenne rossz ha lehetne rajta netezni.
EEE Pad felejtős Win7-el
MSI Windpad így elsőre nem rossz. -
#1124 Mai bejelentések:
Asus EEE Tablet. Nagy érzékenységű (2450dpi input sensitivity) rajz és jegyzetelőtábla $199 és $299 közötti áron, szeptemberben.
Asus EEE Pad. 10 és 12 incses kvitelben, Win7, Intel C2dD Culve procik. Ár $399 és $499 között, megjelenés 2011 első negyedévében.
MSI WindPad 110. 10", Tegra 2, Android. $399, megjelenés karácsony környékén.
-
#1123 Mindig ezt írod :) -
#1122 En nem ezt irtam...
Dell -
Monoton #1121 Na ez egy nagyon jó hír. -
#1120 Oké hogy neked nem tetszik, de muszáj birkázni azokat akiknek meg igen? -.-
Más:
Dell Streak Gorilla Glass képernyő teszt.
Durva :D -
#1119 végén még lehet lesz flessünk is na.
http://tech.hu/cikk/Felhobongeszes_es_flash_Apple_iPhone-on-2040.html -
#1118 Lehet hogy ez szamodra valami emocios plusszloket, ami egyenes aranyban novekszik az eleadott darabok szamaval, meg leirhatom parszor hogy engem ez a keszulek abszolute nem erdekel, felesleges eszkoz szamomra. De ha par birka jol erzi magat attol hogy sorba alljon erte orakat, akkor tegyek azt :)
"Ez amit egy Google/Dell/HP soha nem fog elerni."
Soha ne mondd hogy soha... ;) Az igazan jo eszkozok "maguktol" elterjednek, "csendben" hoditanak, nem szukseges hozza mediahiszti (lasd: Android).
Ide kapcsolodik (tablet), rossz hir az alma szamara hogy egy-ket mediaorias bemutatta nekik a kozepso ujjukat: link
"Sources said several large media companies, including Time Warner and NBC Universal, told Apple they won't retool their extensive video libraries to accommodate the iPad, arguing that such a reformatting would be expensive and not worth it because Flash dominates the Web." -
G_ArchAngel #1117 iPad (international) launch videok
Szerintem k.rva jo, ehhez a societyhez tartozni:)
Hulyek, megvezetett emberek?
japanok, olaszok, nemetek, angolok... ugyvedek, diakok, muveszek - es az iPad osszekoti oket, meg azokat is, akiknek soha nem volt Apple termekuk.
Mert egyszeruen mukodik, minden hetkoznapoi- nem kocka - a vegletekig elegedett vele. Ez amit egy Google/Dell/HP soha nem fog elerni.
Biztos, hogy eladnak tobb Android tablat majd, mint iPad-ot, de azt nem fogjak igy akarni az emberek.
Ahogy az angol srac is mondta: "You just have to have one."
Solten oszthatsz! -
#1116 Bizonyára rengeteg fejlesztő választja majd ezeket a rendszereket, telefonokat platformnak és az ötszáz féle hw/sw verzióra kiválóan optimalizált programok születnek. Szerencsénkre. -
#1115 Bekapcsolt flash mellett akad, ja... Amugy a bivalyeros CPU-javal egy kegyetlen gyors keszulek a Nexus One. A kedves Androidos fejleszto velemenyenek ellentmond hogy eddig akarhany Androidos tesztet futottam at, gyonyoruen optaimalizaltak a keszulekekre az OS-t. Ott van a Desire szinten 1GHz-s CPU-ja, atomgyors. A Legend 600MHz-sevel pillanatra se akad. Acer S100 Liquid, Motorola Milestone: ezek is mind villamgyors keszulekek. Igazabol nem csoda, mert hardveresen mar tullepte legtobb androidos keszulek az iPhone-t.
#1114: egy db cucc keves lesz, pl csak a HTC a piacon van 4-5 remek termekkel. Raadasul a tobbiek se alszanak. Szerencsenkre. Amugy meg betehet mindket platform eladasaira a Samsung, piacra dobtak az Androidnal is olcsobb sajat Bada rendszert (Wave - gyors, jol kezelheto, remek keszulek) sajat app store-al. -
#1114 BTW csak az utolsó negyedévben fogyott több Android. Most mindeki kivár már az új szifonra, minden elemző és tech oldal azt jósolja hogy amint kijön az új teló megint szifonból fognak többet eladni. -
#1113 Nem mond neki ellen egyáltalán.
Az egy dolog, hogy egy canvas tesztet gyorsabban tudott teljesíteni a bróvzerja, de a menüje még mindig akadozik görgetésnél, pedig ott csücsül alatta az 1 GHz-es snapdragon proci... A szifon a 600Mhz-es Cortexével képes folyamatos működésre.
És ezt nem csak én mondom, a lentebb idézett interjúban ugyan ezt mondja az Androidos fejlesztő:
"Nagy hiányosságnak tartom a mai napig, hogy az Androidban huszadrangú a felület folyamatossága. Figyeljük csak meg az iPhone-t. A legelső, leglassabb iPhone is egyet elmondhat magáról: a felület nem akad. Ordít róla, hogy ez a legfontosabb cél. Az 1GHz-es Snapdragon processzor sem tudja pótolni ezt a megközelítést és a 2GHz-es sem fogja. A UI renderinget (pl. OpenGL rendering bevezetése az egész UI-ra vonatkozólag) és az egész ütemezést/prioritásokat át kéne gondolni." -
#1112 "Hány féle Androidos telefon létezik? Milyen árkategóriában? Mennyit kell fizetni az oprendszer használatáért?"
Igen, ez a masik oldala a sikernek. Azt hiszem ezek belefernek a "szimpatia" fogalomkorebe: nagy valasztek, "kellemes ar", ingyenes OS.
#1111: maga a ceg nem zavar, se a logoja csak pechjere egy diktator all az elen, aki gyakran a szellel szemben is szeret vizelni... :)) -
G_ArchAngel #1111 Hagyd mar, nem Apple, tehat Solten-nek istenesen jo: fagy, lassu, erzeketlen - kit erdekel?
Ne legyen rajta Alma-logo, de legyen benne 2 USB minimum... -
#1110 3 darabot biztos eladnak ebből a felesleges szarból. -
#1109 "nem veletlenul fogy mar tobb Androidos telo az USA-ban"
Látom képtelen vagy a legalapvetőbb dolgokat felfogni és az összefüggéseket felismerni.
Hány féle Androidos telefon létezik? Milyen árkategóriában? Mennyit kell fizetni az oprendszer használatáért?
-
#1108 Klassz cucc:
Valojaban egy jo nagy dog smartphone, nezhetnek ahogy a fuledhez emeled a buszon/az utcan... Headset rulz. -
#1107 Azert beta... Jo lesz ez. Az iPhone-nak is kellett nem kis ido mire jol hasznalhato eszkozze valt.
#1101: a Google joval szimpatikusabb, es most is az, nem veletlenul fogy mar tobb Androidos telo az USA-ban. Ok nem probaljak gorcsosen megmagyarazni mint az Apple Fuhrer hogy nincs szuksege a felhasznalonak xy funkciora. Egyszeru: itt van, mi biztositjuk, hasznald ha akarod. Dontes a tied.
#1102:
"de asszem az belátható hogy egy androidos táblagépen soha nem lesz olyan szinten optimalizálva az sw a hw-re, mint az ipadnál / a hp webos-es táblájánál"
Ennek ellentmond hogy pl. a lejjebb levo osszehasonlito videoban "restart" utan (mikor nem futott a Nexus-on a hatterben 20 fele cucc), az Andriodos bongeszo volt a legfurgebb. Ugy tunik nem nagyon ismeritek a Linux-fele kernelt, egy kavefozon is vigan elfut, a leggyengebb hardverrel rendelkezo szamitogepen se okoz gondot a futtatasa (ahol pl egy Win, OS X bef*sna). Nem igenyel sok eroforrast ezaltal a portolasa is remegyszeru. Nem veletlenul preferaljak a telogyartok.
-
#1106 Sztem is eléggé értelmetlen. Okostelefonnak / PDA-nak túl nagy, nem fér már el farmerzsebben kényelmesen, tabletnek meg túl kicsit. Fail szagot érzek. -
#1105 off: Ez már tavaly is így volt, amikor megjelent a 3GS utánna levitték a 3G árát $99-re.
Most ugyan ez vár a 3GS-re is. Természetesen ez az ár csak 2 éves hűség esetén áll, a WalMartos teló esetében is!
Amikor azt írtam hogy az Apple soha nem fog 30-40e Ftos telefont árulni akkor hűség-részletfizetés nélküli árakra gondoltam.
Egyébként valószínűleg itthon is meg tudod majd venni ennyiért, nézd meg a tmobile oldalát, a sima 3G-t elhozhatod 20e ft ért az ikon 400-al, vagy 990ftért ikon 600- al. Lehet nem olyan instant vásárlás érzés mint lekapni a polcról a tecsóban, de nem számottevően drágább itthon mint ott a walmartban :) -
#1104 Egy új ajánlat a Walmart-tól: „Mivel nálam minden féláron kapható, én így fogom árulni az iPhone 3GS-t! Így tehát az induló ár 97 dollár, azaz átszámítva körülbelül 18 000Ft-lesz, két éves hűségnyilatkozattal.”
Nézzük a hátrányokat a és a kiskapukat ebben az ajánlatban. Steve Jobs valószínűleg a közeljövőben bejelenti a negyedik generációs iPhone-t, és ha ezt úgy tenné meg, hogy rajtuk maradt az előző generációs telefon nagyon nagy árukészlete, akkor az jó pár millió dollár veszteséget termelne az Apple-nek.
Ezért tehát megegyezett az amerikai tecsó-val :D, hogy adják el a megmaradt készletet AT&T előfizetéssel. Ha a pletykáknak hinni lehet, akkor elárulom nektek az egyiket, miszerint iPhone 3G-t már nem is szállítanak a boltokba, csakis 3GS-t. Érdekesség még, hogy a cikk születésének pillanatában az AT&T oldalán még mindig 199 dollár ugyanez a csomag!
Szerintem ezt nem csak Amerikába kéne játszani, hanem kis hazánkban is. Képzeljétek csak el, hogy mentek hazafele, és leakasztatok a polcról 18 ezer forintért egy iPhone-t, és mindenki ezzel a telefonnal rohangálna, és akkor…. Nem élem bele magam túlságosan, mert fel kéne majd ébredni. -
#1103 Az értelmetlenség csúcsa ekkora méretben.